Şimdi Ara

Mobil multiplayer oyun nasıl yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Unity oyun motoruyla mobil multiplayer oyun nasıl yaparım? Oyunu 2D ve karşılıklı 1vs1 yapacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.youtube.com/watch?v=UK57qdq_lak&list=PLPV2KyIb3jR5PhGqsO7G4PsbEC_Al-kPZ

FPS oyun yapıyor ama networking sistemini burdan ögreneğebilirsin.
  • Pc icin photon unity network kullanmistim vakti zamaninda. Hazir chat scripti falan da vardi. Bir bakarsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar google play tarafında online da varmış hemde ücretsiz. Bilgisi olan var mı?

• Ben Google Play Multiplayer'la uğraştım bir süre. Bence gerçek zamanlı multiplayer olacaksa kendi serverını yazmak en güzeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amewrika

Ben Google Play Multiplayer'la uğraştım bir süre. Bence gerçek zamanlı multiplayer olacaksa kendi serverını yazmak en güzeli.

Yapacağım oyun 1vs1 gerçek zamanlı olacak ama server yazma işi çok zor olmaz mı? Google play multiplayeri önermez misiniz? Hem de ücretsiz

• cowboy12 kullanıcısına yanıt
    1v1 gerçek zamanlı için google multiplayer kullanabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MOBİL OYUN OYNAYAN VAR MI? ANDROİD VS
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cowboy12 kullanıcısına yanıt
    Kullanabilirsin fakat ben istediğim performansı elde edemedim, belki güzel yazamamışımdır
  • Öncelikle temel programlama öğrenmen lzaım sonra unity öğrenmen lazım. Googleda bol bol dersler/pdfler/videolar var.
  • Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için :)

• kardeşım photon kullanabilirsin unity ninde buna yardım eden sistemleri var ama google ı bende beğenmedim.(Tabi sen bilirsin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiberDayı

kardeşım photon kullanabilirsin unity ninde buna yardım eden sistemleri var ama google ı bende beğenmedim.(Tabi sen bilirsin)

Photon ve Unity network ücretli. Anlık kullanıcı sayısı yüksek olduğu zaman fiyatı da pahalı. Ama google play ücretsiz. O yüzden gözüm oraya kaydı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.