Şimdi Ara

oyuna girdikten 5 dakka sonra internet gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
15.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba wow a diz üstünden wiress üzerinden giriyorum. bilgisayarı yeni aldım. ilk olarak şunu söyleyim, vista yuklü idi beğenmedim sildim. windows 7 yükledim normal internete iyi giriyor çok iyi yukleme yapıyor ama oyuna girdimmi 5 yada 6 dakka sonra internet kopuyor. tekrar bağlanmak için ya kablosuz ağlardan ağımı bulup silip terrar yüklemek gerekiyor yada en az 10 dakka beklemek yada modeme res atmak ama normal nette sorun yok. sadece wow oynarken bu sorunu veriyor neden dir acaba 2. sorum teknosadan mause aldım. asağı yapıyorum yukarı çıkıyor yukarı yapıyorum aşağı iniyor herşey tepe taklak oluyor . logitec marka kablosus geri iade ediyim dedim ordaki bilgisayarlarda çalıştı ama benim bilgisayarda açalışmadı sebebi nedir? netten direvwer indirdim tak çalıştır olduğu halde, genede banamısın demedi 1. soru daha önemli :)

• karde bendede aynı problem var deli olucam warcrafta giremiyorum , giriyorum dungeonlara tıklıyorum çat herkes donmuş.
    sorunu araştırdım , ama hiçbirşey bulamadım

ttnettenmi kaynaklanıyor , bilgisyardanmı kaynaklanıyor modemdenmi
    herşeyi denedim ama sonuç yok

bilgisayarı değiştirdim başka bilgisayara yükledim yok açılmıyor
    modemideğiştirdim iki bilgisayarda denedim gene yok
    arkadaşa gidiyorum tıkır tıkır açılıyor demekki oyundada sorun yok bilgisayardada yok

e o zaman sorun ne
    tabikide ttnet
    anlayabilmiş değilim oyuna girince modemin loglarında dsl out tarzı birşeyler yazıyor
    ve internet gitmiş sonra 5 dk sonra geliyor

griş yapmazsan bıraksan öyle internetin gittiği yok
    ama oyuna gir
    ttnetin garezimi vardır
    aradım , böyle böyle
    zaen iki tane gerizekalı kas kafalı kızı oraya oturtturup konuşturuyorlar
    bilgisayarınızda virüs var diyor
    yok dedim
    arıza kaydı cart curt yapamadılar
    eve adam çağarttım
    antivirüs programı kullanmıyorum ama bilgisayarımda virüs olması imkansız
    adam geldi
    komut satırına ping 192.165.xxx yazdı
    netstat durumları çıktı bilgisyarda virüs var dedi

insanları saf zannedip oynuyorlar
    sinirlendim
    ping atarak virüs nasıl buluyorsun .... gibi birşeyler söyledim .neyse gene herşeyi eskisi gibi yaptılar bağladırlar interneti ben dedim oyuna girince gidicek gitmez gitmez . zaten ben onu kendimde yapıyorum ne yaptıysa virüse bakmaya gelmiş miş miş miş .

gittiler oyuna girdim login şifresi auth şifresi derken iki ata bindim iki tur attım internet gitti
    sorun şu dostum

eğer normal zamanda internetini sorunsuz kullanıyor olsan bile
    internetten yüksek hızda yada yüksek ping de birşey indirmeye başladığın anda ( ki bu world of warcraft)
    ttnet seni atıyor adsl den

ben 8.mb sınırsız kullanıyorum ve warcrafta bağlandığımda sağ taraf kırmızı , bi dvd 30 dk da iniyor ama oyunu en kötü hızda oynuyorum bu sorun düzelsede bağlantı koptuğundan pek umrumda olmuyor

çok sinirliyim
    düşüncelerimi dökerek biraz olsun rahatladım birazda ttnete söverek rahatladım
    allah kimsenin başına ttnet gibi bir bela vermesin diyorum
    burdan ttnet çalışanlarınada

• ayrıca ekliyim , önceden böyle bi sorunum yoktu , taşındıktan sonra adsl hattımıda taşıdırlar, kusra bakmayın yada banlayın ama ağzıma .çtılar yane. ben böyle rezillik görmedim

yane evinde interneti olupta sorunsuz oynayan elbetteki vardır . ama biz o kadar şanslı değiliz işte
  • Her şeyi denemişsin bir ttnet'den vazgeçememişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelin-uial -- 23 Temmuz 2010; 20:49:43 >
  • Arkadaslar eger DNS ayarlarınızı Otomatik degilde manuel yaptıysanız (youtube dns gibi..) sorun olabilir. Bende de o sorun vardı otomatik yaptım geçti. Bi deneyin isterseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mohorame

ayrıca ekliyim , önceden böyle bi sorunum yoktu , taşındıktan sonra adsl hattımıda taşıdırlar, kusra bakmayın yada banlayın ama ağzıma .çtılar yane. ben böyle rezillik görmedim

yane evinde interneti olupta sorunsuz oynayan elbetteki vardır . ama biz o kadar şanslı değiliz işte

Bu sorun bende de vardı tarife değişikliği yaparak 1mbit sınırsıza düşürmüştüm düzelmişti bir dene istersen bazı hatlar yüksek hızla indirmeye girdiğinde kesintiler yaşıyor tamamen hattın desteklememesinden kaynaklı diye düşünüyorum.

Şuanda ttnetten kurtuldum superonline fiber geldi artık kesinti falan yaşamıyorum 10 mbit sınırsız kullanıyorum kesşke herkesin böyle bir şansı olsada kurtulsa ttnetten.
  • Yada benim yaptıgımı yapın 8mbit netlimitsiz kullanın 4 mbitte bloklanmasını isteyin müşteri hizmetlerinden ..Büyük ihtimal düzelecektir.4 mbiti tüm ağlar kaldırıyor artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Yada benim yaptıgımı yapın 8mbit netlimitsiz kullanın 4 mbitte bloklanmasını isteyin müşteri hizmetlerinden ..Büyük ihtimal düzelecektir.4 mbiti tüm ağlar kaldırıyor artık.

Evet netlimitsiz tarife fiyatını verip 4mbit'de sabitlenmesini istiyorsunuz müşteri hizmetlerinden. Bunu bende yapmıştım ama 4mbit'de de kopmalar büyük oranda azalsada, devam edince 1 mbite sınırsız tarifesine düşürmek zorunda kaldım. Sanırım buradaki hatlar 2 Mbit üstünü desteklemiyormuş.
  • quote:

karde bendede aynı problem var deli olucam warcrafta giremiyorum , giriyorum dungeonlara tıklıyorum çat herkes donmuş.
    sorunu araştırdım , ama hiçbirşey bulamadım

ttnettenmi kaynaklanıyor , bilgisyardanmı kaynaklanıyor modemdenmi
    herşeyi denedim ama sonuç yok

bilgisayarı değiştirdim başka bilgisayara yükledim yok açılmıyor
    modemideğiştirdim iki bilgisayarda denedim gene yok
    arkadaşa gidiyorum tıkır tıkır açılıyor demekki oyundada sorun yok bilgisayardada yok

e o zaman sorun ne
    tabikide ttnet
    anlayabilmiş değilim oyuna girince modemin loglarında dsl out tarzı birşeyler yazıyor
    ve internet gitmiş sonra 5 dk sonra geliyor

griş yapmazsan bıraksan öyle internetin gittiği yok
    ama oyuna gir
    ttnetin garezimi vardır
    aradım , böyle böyle
    zaen iki tane gerizekalı kas kafalı kızı oraya oturtturup konuşturuyorlar
    bilgisayarınızda virüs var diyor
    yok dedim
    arıza kaydı cart curt yapamadılar
    eve adam çağarttım
    antivirüs programı kullanmıyorum ama bilgisayarımda virüs olması imkansız
    adam geldi
    komut satırına ping 192.165.xxx yazdı
    netstat durumları çıktı bilgisyarda virüs var dedi

insanları saf zannedip oynuyorlar
    sinirlendim
    ping atarak virüs nasıl buluyorsun .... gibi birşeyler söyledim .neyse gene herşeyi eskisi gibi yaptılar bağladırlar interneti ben dedim oyuna girince gidicek gitmez gitmez . zaten ben onu kendimde yapıyorum ne yaptıysa virüse bakmaya gelmiş miş miş miş .

gittiler oyuna girdim login şifresi auth şifresi derken iki ata bindim iki tur attım internet gitti
    sorun şu dostum

eğer normal zamanda internetini sorunsuz kullanıyor olsan bile
    internetten yüksek hızda yada yüksek ping de birşey indirmeye başladığın anda ( ki bu world of warcraft)
    ttnet seni atıyor adsl den

ben 8.mb sınırsız kullanıyorum ve warcrafta bağlandığımda sağ taraf kırmızı , bi dvd 30 dk da iniyor ama oyunu en kötü hızda oynuyorum bu sorun düzelsede bağlantı koptuğundan pek umrumda olmuyor

çok sinirliyim
    düşüncelerimi dökerek biraz olsun rahatladım birazda ttnete söverek rahatladım
    allah kimsenin başına ttnet gibi bir bela vermesin diyorum
    burdan ttnet çalışanlarınada

dostum sende virus, trojan vs vardır yoktur bilmiyorum ama netstat tan bunların pc nde olup olmadığını öğrenebilirsin nasıl diceksin bazı komutları var onları kullanarak bilgisayara gelen giden paket sayısı , tüm tcp ve udp bağlantıları basar şimdi bu terimleri anlayamadığını varsayarak bir açıklama daha yapayım: kısacası bilgisayrında bir trojan felan var ise ve bu trojan dışarı bilgi aktarıyordur muhtemelen yani dışarı paket gönderiyordur ve durum böyle ise bunu netstat tan öğrenebilirsin.

Not: Sadece bilgi amaçlıdır ttneti veya o sana gelen elemanı savunma niyetinde değilim.Saygılar.

• trojanı antivirusu banamı öğretiyorsun
    ben sorun ttnetten diyorum ve öylede
    farklı bilgisyarlardan farklı modemlerdende denedim
    sorun hep aynı yerde
    world of warcraft
    bugun gelicekler , ya seve seve yada seve seve
    o interneti yapıcaklar, apartmandamı sorun var , ana yerdemi sorun var iblmiyorum

ve işin asıl gülünç tarafıda
    telekomun ana bayisi yane antenlerin sevrlerin cart curt bulunduğu yer evimin 200 metre karşısında
    hane uzak desek girmiyor desen neyse
    8 mb interneti kaldırmıyor ya
    bugun gelicekler kablosuna kadar değiştiricek olsalar bile onu yapıcaklar.
  • Bu tarz sorunlar zamanında bana da çok oluyordu. Blizzard'a şikayet ediyosun, kontrol ediyolar sorun TTNette diyorlar, TTneti arıyosun, anlatıyosun derdini, adamlar google ı açtırıp, tamam netinizde sorun yok diyorlar komedi resmen Basıyosun küfürü tabi. Ne alakası varsa?

Sorun 2 sebepten olabilir bence. Bunların ikisi de TTNet ile alakalı (Allah'a şükür Superonline Fiber'e geçtim bir nebze rahatladım. Onda da arasıra sorun çıkıyor ama TTnet yanında esamesi okunmaz o sorunların)

Bunlardan birincisi, TTNet'in yeterli altyapısı olmadığından lokal bağlantı problemi yaşıyor olabilir. O yüzden mümkünatı yok tam verimli bağlantı yaşayabilesin. İkincisi ise paket kaybı denilen şey. Muhtemelen sorun da burada. Şöyle düşünebilirsiniz, nette gezinirken 5-10 saniyede kendini refresh eden bağlantı (kimi kayıpları da gözardı ederek) WoW oynarken milisaniyelere düşüyor. En ufak paket kaybında anında düşersiniz oyundan. Bu paket kayıpları nerde anlamak için traceroute denilen birşey var, onu yapınca zaten göreceksiniz ki, evden TTnete giden bağlantıda problem yok ama TTNet avrupa ipsi ile milisaniyeler içinde bağlantı kuramayıp timeout veriyor. Yani verileriniz Blizzarda ulaşamıyor. Buna Blizzardın yapabileceği bişi yok, TTnet in yetersizliği sadece, altyapısı kaldıramıyor yani.

Yani bence sorun TTNette, adam çağırıp kablo değiştireceğinize, imkanınız varsa süperonline a geçin derim ben şahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dübel

Bu tarz sorunlar zamanında bana da çok oluyordu. Blizzard'a şikayet ediyosun, kontrol ediyolar sorun TTNette diyorlar, TTneti arıyosun, anlatıyosun derdini, adamlar google ı açtırıp, tamam netinizde sorun yok diyorlar komedi resmen Basıyosun küfürü tabi. Ne alakası varsa?

Sorun 2 sebepten olabilir bence. Bunların ikisi de TTNet ile alakalı (Allah'a şükür Superonline Fiber'e geçtim bir nebze rahatladım. Onda da arasıra sorun çıkıyor ama TTnet yanında esamesi okunmaz o sorunların)

Bunlardan birincisi, TTNet'in yeterli altyapısı olmadığından lokal bağlantı problemi yaşıyor olabilir. O yüzden mümkünatı yok tam verimli bağlantı yaşayabilesin. İkincisi ise paket kaybı denilen şey. Muhtemelen sorun da burada. Şöyle düşünebilirsiniz, nette gezinirken 5-10 saniyede kendini refresh eden bağlantı (kimi kayıpları da gözardı ederek) WoW oynarken milisaniyelere düşüyor. En ufak paket kaybında anında düşersiniz oyundan. Bu paket kayıpları nerde anlamak için traceroute denilen birşey var, onu yapınca zaten göreceksiniz ki, evden TTnete giden bağlantıda problem yok ama TTNet avrupa ipsi ile milisaniyeler içinde bağlantı kuramayıp timeout veriyor. Yani verileriniz Blizzarda ulaşamıyor. Buna Blizzardın yapabileceği bişi yok, TTnet in yetersizliği sadece, altyapısı kaldıramıyor yani.

Yani bence sorun TTNette, adam çağırıp kablo değiştireceğinize, imkanınız varsa süperonline a geçin derim ben şahsen.

Hız testlerinde kaç mbps alıyorsun? Meraktan soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

Yakın bir zamanda hız testi yapmadım ama en son yaptığımda 20 Mbitlik bağlantım olmasına rağmen 25-26 Mbit almıştım download'ta.
  • aynı sorun bendede war ancak ben cozumu sole buldum.

cozum yolumu denersınız demezsınız begenırsını begenmessınız sıze kalmıs.

ben modemın cok ısınmasından dolayı olabılecegını dusundum ve modemın uzerıne bırkac kat pecete koyup bunuların ustunede bırtane hanı sogutucuların ıcıne konulan plastık buzluklar vardır ıste onlardan koyuyorum ve bunu 2 3 saatte bır degıstırıyorum.su an ıtıbarıyle 16 saattır wow acık ama tek bır sorun yok.

not denemek sıze kalmıs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultratl

aynı sorun bendede war ancak ben cozumu sole buldum.

ben modemın cok ısınmasından dolayı olabılecegını dusundum ve modemın uzerıne bırkac kat pecete koyup bunuların ustunede bırtane hanı sogutucuların ıcıne konulan plastık buzluklar vardır ıste onlardan koyuyorum ve bunu 2 3 saatte bır degıstırıyorum.su an ıtıbarıyle 16 saattır wow acık ama tek bır sorun yok.

not denemek sıze kalmıs.

inanır mısın aynı saçmalık bende de var
    kışın pek problem yaşamıyorum ama yazın sapıtıyo modem
    eğer bi kaç tane torrent indirirsem mefta oluo net sürekli kopmalar ağır bağlantı
    tutup dinlendiriorum bi süre , alet soğuyo yine eski haline gelio
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaymzBond

quote:

Orijinalden alıntı: ultratl

aynı sorun bendede war ancak ben cozumu sole buldum.

not denemek sıze kalmıs.

inanır mısın aynı saçmalık bende de var
    kışın pek problem yaşamıyorum ama yazın sapıtıyo modem
    eğer bi kaç tane torrent indirirsem mefta oluo net sürekli kopmalar ağır bağlantı
    tutup dinlendiriorum bi süre , alet soğuyo yine eski haline gelio

bende aynen cıkarıodum tum kabloları beklıodum soguması ıcın sonra bu yontemı denedım hıc sorun yok hatta su an modemın ustunde peceteye sarılı vazıyette bı buz kalıbı mevcut :D

• quote:

trojanı antivirusu banamı öğretiyorsun
    sorun hep aynı yerde
    world of warcraft
    o interneti yapıcaklar, apartmandamı sorun var , ana yerdemi sorun var iblmiyorum

telekomun ana bayisi yane antenlerin sevrlerin cart curt bulunduğu yer evimin 200 metre karşısında

ben size bilgisayarınızda virus var demedim siz "netstat yapıp bilgisayarda virusu nasıl buluyor insanları kandırıyorlar" demiştiniz bir önceki yazınızda bende diorumki netstat tan makinede virüs veya trojan var ve dışarı bağlantısı var ise bulunur onu anlattım sadece bilgi amaçlı ama neyse umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz.

• quote:

quote:

Yakın bir zamanda hız testi yapmadım ama en son yaptığımda 20 Mbitlik bağlantım olmasına rağmen 25-26 Mbit almıştım download'ta.

Aylık ne kadar para ödüyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hünerli

quote:

quote:

Aylık ne kadar para ödüyorsun ?

http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx

Burada tarifeler var bakabilirsin.

• quote:

trojanı antivirusu banamı öğretiyorsun
    sorun hep aynı yerde
    world of warcraft

bu tavırdaki birine kimse yardım etmek istemez. senin kopmana neden biz değiliz. ergensen isyanını başkaldırını başka yerlere yap biz senin anan baban değiliz forumda kimseye trip atamazsın.

antivirüs kullanmayıp bilgisyarımda trojan yok virüs yok diyemezsin. bugün microsoft bile windowsla kurulu gelen antivirüs üzerinde çalışıyor. ip sahibi olman bile yeterli bilgisyarına virüs bulaşması için cahil cühela atar yapmayın. linux ya da macOS kullanmadığın ortada.windowsun neyine güveniyorsun ?

bunları sinirle yazdığını varsayıyyor pişman olduğunu düşünerek cevap yazıyorum.

1- antivirüssüz bilgisayar olmaz en kısa zamanda avira yükle.
    2- modemini fabrika ayarlarına restleyip. kablosuz internet kullanıyorsan. SSID sine kadar sakla.
    3- addonlarını sil
    4- diskini defrag et
    5- makineni uploada zorla. public bir ftp ye büyük miktarda dosya gönder. hattının uploadında sıkıntı varsa burdan patlak verecektir.
    6- tarifeni değiştir. adil kullanım hakkı diye bişey çıkarttılar 8 mbite kandırıyorlar insanları . git düzgünce 1 mbit sınırsız al. paran varsa 2 mbit kat kat daha iyi.
    7- profesyonel splitter diye google da arat. klasik splitterler bobinlidir. trafolu olan modeller var 5-15 lira arası değişen fiyatlarda.
    8- toprak hattı olmayan prizleri tercih et.

aralarında sana lüzumsuz gelecek olanlarda olsa emin ol hepsiyle ilgili ayrı ayrı sorun yaşanmışlık var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.