Şimdi Ara

Oyuna girer girmez bilgisayar reset atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sorunum başlıkta yazdığı gibi, burada detayları vermek istiyorum.

Steam indirimlerinden the witcher 2 oyununu satın aldım ve kurdum. Oyuna girdim ancak kısa bir süre sonra reset attı. Sebebini araştırdım ve bulamadım bir türlü. Reset sebebi ile ilgili hiç bir log yok. Mavi ekran hatası almıyorum, ekran kartı ya da işlemci ısım daha 45 derecede iken kapanıyor.

Driverları güncellemeyi denedim ancak yine aynı sorun. Her seferinde reset atıyor.

Ekran kartım R9 270X güç kaynağım Cooler Master G750M 80Plus 750W. İkisini ağustos sonunda beraber aldım ve son 4 gündür böyle bir sorun ile karşı karşıyayım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• SalihCetin kullanıcısına yanıt
    Başka bir oyunda aynı problem var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: transmedia

Başka bir oyunda aynı problem var mı?

Eurotruck 2'de bazen ve fm 15'te maç ekranında oynarken olmaya başladı.(2d oynarken sorun yok.)
  • SalihCetin kullanıcısına yanıt
    Hocam iki ihtimal var.Birincisi ısınma sorunu vardır sistem kendini kapatıyordur.Gpu v cpu ısı değerlerine bakmanı öneririm.İkincisi isi psu daki oalsı bir problem.3 d oyunlarda kartın güç ihtiyacı arttığında cevap veremiyor ve kapanıyordur.Isınma problemi yoksa başka bir psu ile denemeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: transmedia

Hocam iki ihtimal var.Birincisi ısınma sorunu vardır sistem kendini kapatıyordur.Gpu v cpu ısı değerlerine bakmanı öneririm.İkincisi isi psu daki oalsı bir problem.3 d oyunlarda kartın güç ihtiyacı arttığında cevap veremiyor ve kapanıyordur.Isınma problemi yoksa başka bir psu ile denemeni öneririm.

Teşekkürler, dediklerini tekrar deneyeceğim. Olmazsa servise göndermekten başka çözüm yok gibi.
  • tahmınen psu sorunudur yuke binince yetmıyor olabilir ve kapatıyodur
  • işlemcinin ısınmasından kaynaklı sorun olabilir. İşlemci fanını kontrol etmekte fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar önümüzde ki hafta servise göndereceğim bilgisayarı ancak denediğim yöntemlerden bahsetmek istedim.

PSU sorunu mu diye kontrol etmek için benim eski psu taktım ancak yine reset atmaya başladı. Ekran kartından dolayı mı onu kontrol etmek için eski hd 2400 ekran kartını taktım ancak yine resetledi. HDD kontrol ettim yine reset. priz değiştirmeyi denedim belki sorun vardır diye yine aynı problem. kabloları kontrol edip tozları falan temizledim yine devam ediyor reset problemi ancak bir şey dikkatimi çekti R9 270X ekran kartı takılıyken reset atma süresi daha kısa iken 2400'de reset süresi daha uzun sürüyor. Acaba anakart ile ilgili bir problem olabilir mi ya da ramlerden kaynaklı bir problem. Yerlerini değiştirdim, tek tek denedim ama her seferinde reset devam etti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.