Şimdi Ara

Oyunculara müjde: Microsoft Store beklenen özelliğe kavuştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunculara müjde: Microsoft Store beklenen özelliğe kavuştu
    Microsoft, PC oyunculuğu söz konusu olduğunda Xbox uygulaması ve PC Game Pass sayesinde son yıllarda büyük ilerleme kaydetti. Ancak Microsoft Store'un hantal ve kısıtlı yapısı, oyuncuların halen Steam, Battle.net, EA Play, Ubisoft Connect ve Epic Games Store gibi uygulamalara yönelmelerine neden oluyor. Son olarak Microsoft, mağazadaki en büyük sorunlarından birine çözüm getirdi. 

Microsoft Store beklenen özelliğe kavuştu

Kaçıranlar için Microsoft Store, uzun yıllardır uygulamaların hangi sürücüye veya dizine kurulacağı konusunda kısıtlamaya sahip. Windows 11 özelinde yayınlanan yeni güncelleme ise (sürüm 22310) bu soruna çözüm getiriyor. Artık doğrudan Microsoft Store'dan bir oyun satın aldığınızda, yüklemek için bilgisayarınızda bir sürücü veya konum seçebileceksiniz.

Yukarıda da görebileceğiniz gibi bir uygulama indirmeden önce oyunun nereye kurulacağını dair bilgi ekranı ile karşılaşıyoruz. Burada yer alan Oyun yükleme seçenekleri bölümü ve Microsoft Mağaza Ayarları sayfası üzerinden varsayılan sürücüyü değiştirebiliyorsunuz. Bu işlevselliğin halihazırda Xbox Uygulaması ve UWP oyunlarında mevcut olduğunu belirtelim. Ancak şu ana kadar yalnızca Xbox Uygulaması (bir Xbox Game Pass) aracılığıyla satın alınan veya kiralanan oyunlarda kullanılıyordu. 

Ayrıca Bkz.Xbox Game Pass'e eklenecek ve çıkacak oyunlar belli oldu!

Microsoft Store'un bu işlevselliğe sahip olması neden on yıldan fazla sürdü? Bunu söylemek zor. Ayrıca bu özelliğin Windows 10 özelinde kullanıma sunulup sunulmayacağı da halen belirsiz. 

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/94369/microsoft-store-adds-new-feature-you-can-now-choose-what-drive-to-install-game-on/index.html

• Aynı bizim ülkedeki müjdeler gibi.. İçi boş :D

• Olması gerekeni müjde diye veriyorlar.

• 1 milyon yıldır Steamde olan bir özellik bıravo....

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    Bu başlık daha çok tık alıyor hocam. Kaynaktaki gibi başlık atsalar haberin içini okumaya gerek kalmaz.

• Ulan Musk kullanıcısına yanıt

Biliyorum ve sırf bu yüzden artık sitede geçirdiğim vakit saniyeler sürüyor. Çoğu haberi okumuyorum hatta forum kısmında neredeyse hiç takılmıyorum. Böyle başlıklar atmaya devam etsinler.

• Hadi ya; ben hala ms-resource:AppListName hatasını çözmüşlerdir diye umuyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • win 10 gelmesi lazım yenilik değil ihtiyaç

• Kullanıcılar artık satın aldıkları uygulamalar için yükleme konumu belirleyebilecek. diye okuduktan sonra "iyi ne güzel, hangi bilgisayara kuracağımızı uzaktan belirleyip yüklemeyi başlatırız" diye düşündüm.

Detayı okuyunca meğer konumdan kasıt; disk seçilmesine izin verilmesiymiş. Teşekkürler Microsoft. 2024'e girerken çok zorlu bir değişiklik yapmış.

• 1995 yilinda FIFA 96 oyununu kurarkende bunu sorabiliyordu.
    90 li ve 2000 li yillarin basinda gordugumuz teknolojik yenilikler ve gelisim simdilerde nedense yok. Dunya yenilikcilik konusunda bir uretimsizlik cagina girmis resmen.
    Yenilik diye verdikleri mujde neymis, kurulum lokasyonunu secebiliyormusuz... milletce alkisliyoruz ...

• mükemmel! hemen bunu parti ile kutlamak lazım!

• Xbox Game Pass'in Windows uygulamasında vardı bu özellik, mağazaya da gelmesi güzel olmuş. Umarım daha da gelişmeye devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu ilk tecrube ettiğimde bu nasıl olmaz deyip dumur olmustum.

• ortadoğu'da kartlar yeniden dağıtılmaya başlandı.

öyle bir güncelleme.

o kadar büyük yani.

• Müjde değil bence olması gereken.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.