Şimdi Ara

Oyunda kapanan monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemiim AMD 2500+ , 128 MB ATI RADEON 9200 Excalibur
    ; Epox KT 400 8K9AI Mainboard , 768 MB DDR Ram,

ayrıca direct x 9c kurulu .. sistemim de Win XP Professional

Crimson SKies adlı, çok da iyi özellikler gerektirmeyen bir oyunda ve daha bir çok oyunda oynamaya çalışırken bir anda monitörümün yeşil powerışığı sarıya dönüyor ve monitör kararıyor, görüntüyü kaybediyorum, saonra bilgisayarıma reset atmam gerekiyor, muhtemel sorunum ne olabilir, ve tabiiki çözümü de lütfen

• Sadece bu oyunda mı?
  • hayır, sadece bunda değil başka oyunlarda da oluyor ancak cs 1.5 age of empires oynyabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurbaa -- 5 Ekim 2005, 22:16:21 >
  • ekran kartın da bi sorun var.
    aynı anakart dün almıştım 9550 ile çalışamıştı. bugün asusla değiştirdim o hiç çalışmıyor
  • allahalah cs 1.5 ve age of emp. conqueror çalışıyor ama, frekansla ilgili birşey olabilir mi ki ?
  • monitörün 15" ise ve 1024*768 üzeri çözünürlük desteklemiyorsa sende oyunları 1024*768 üzeri bir çözünürlüğe ayarladıysa o yüzden olur
  • oyunun çözünürlüğünü aşağılara çek ve öyle dene
  • ya ekran kartı ya da büyük ihtimal mönitor..çözünürlüğü aşşağı çekmen işe yarayabilir..
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

monitörün 15" ise ve 1024*768 üzeri çözünürlük desteklemiyorsa sende oyunları 1024*768 üzeri bir çözünürlüğe ayarladıysa o yüzden olur

bence sorunun çözümü bu eğer bundada düzelmiyorsa driveri güncelle oda olmadı ekran kartını çöpe at :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mosquito

quote:

Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

monitörün 15" ise ve 1024*768 üzeri çözünürlük desteklemiyorsa sende oyunları 1024*768 üzeri bir çözünürlüğe ayarladıysa o yüzden olur

bence sorunun çözümü bu eğer bundada düzelmiyorsa driveri güncelle oda olmadı ekran kartını çöpe at :)

Monitörüm 17 " LG F700B
    ekran karı da 128 MB radeon 9200 , pek çöpe atılacak birşey değil ancak çözünürlüğü düşürmek mantıklı olabilir ( oyunun çözünürlüğü değil mi ? ) :)

• hocam oyundaki ayarlı çözünürlükten oluyor. sanırım yanlışlıkla monitörün desteklediğinden daha fazla bir çözünürlüğe ayarlamışsın.
  • o da değilmis arkadas, hala oluyor :s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurbaa -- 6 Ekim 2005, 15:52:15 >
  • ekran kartını güncellemeyi bi dene nvdia nın sitesinden sağ alt köşede nvida logosu varmı belki yüklemişindir. directx 9.0 b yi falan yükle.
  • anakartınızın chıpsetı vıa ve ekran kartınız da ati,eger sorununuz sımdı tarıf edecegım sekılde ıse bu problem chıplerın uyumsuzlugu yada baska bır deyısle anakart ve ekran kartınızın uyumsuzlugu;oyun esnasınsa sadece monıtor kapanıyor fakat sıstem calısmaya devam edıyorsa,dedıgım gıbı bır sorun var demektır.cozum olarak da fast wrıtıng ı kapatmak,agp 8x i 4x e dusurmek gıbı yollar var ancak herkesde ıse yaramayabılıyor,umuyorum cozum bulabılırsınız.
  • motitorunun hertz değerini düşür. sorunun ortadan kalksın. bedede aynısı olmuştu eski makinemde
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasli

anakartınızın chıpsetı vıa ve ekran kartınız da ati,eger sorununuz sımdı tarıf edecegım sekılde ıse bu problem chıplerın uyumsuzlugu yada baska bır deyısle anakart ve ekran kartınızın uyumsuzlugu;oyun esnasınsa sadece monıtor kapanıyor fakat sıstem calısmaya devam edıyorsa,dedıgım gıbı bır sorun var demektır.cozum olarak da fast wrıtıng ı kapatmak,agp 8x i 4x e dusurmek gıbı yollar var ancak herkesde ıse yaramayabılıyor,umuyorum cozum bulabılırsınız.

şu an cs 1.5 age of empires falan oynayabiliyorum ( daha onceden de call of duty united offense vs. oynamıştım hiç sorunsuz şekilde ) aslında ancak dediğiniz gibi bir sorun da olabilir tabi, nasıl yapacağımı bulduğum an uygulamaya koyacağım, herz ayarlarıyla da oynayarak ,ü umarım işe yarar
    çok teşekkür ederim şu ana kadar olan lgi ve paylaşımınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurbaa -- 6 Ekim 2005, 19:09:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cesspool

motitorunun hertz değerini düşür. sorunun ortadan kalksın. bedede aynısı olmuştu eski makinemde

+1 sorun %90 hertzden kaynaklanıyordur. bende ve int cafe sahibi ark.da da aynısı olmustu. hertz degerini dusurmek yetiyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.