Şimdi Ara

Oyunlar Ağır Çekimdeymiş gibi çalışıyor sebebi nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanlaması belirsiz olmakla birlikte Bilgisayara reset attığım zaman geçiyor.
    Sanki slow motiondaymış gibi oynatıyor oyunları ekran kartı sanırım problem ama neden böyle ve neden resetten sonra geçiyor.
    driver der iseniz driverda deniyorum ama olmuyor.
    ekran kartım hd 4890

diğer parçalar : i7 4770 , asus h87 plus anakart , 8 gb ram vs vs..

önceki ekran kartımda böyle bir sorun yoktu ( hd 7870 )

• cordamauro kullanıcısına yanıt
    Nasıl oyunlar oynuyorsun bilmiyorum ama bu sorunu fps kaybından yaşarsın.Ayrıca ekran kartın eski bir ekran kartı muhtemelen cok ta ısınıyordur.İşlemcin gayet iyi işlemcıye darbogaz yaptırmış oluyorsun.Dx 10.1 desteklıyor ekran kartın o yuzden yeni çıkan oyunlarda dx 11 e göre yazıldıgından sıkıntılar yaşaman normal diye görüyorum.
  • hd 7870 den neden 4890'a geçtiğini sorabilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: jemshit

Nasıl oyunlar oynuyorsun bilmiyorum ama bu sorunu fps kaybından yaşarsın.Ayrıca ekran kartın eski bir ekran kartı muhtemelen cok ta ısınıyordur.İşlemcin gayet iyi işlemcıye darbogaz yaptırmış oluyorsun.Dx 10.1 desteklıyor ekran kartın o yuzden yeni çıkan oyunlarda dx 11 e göre yazıldıgından sıkıntılar yaşaman normal diye görüyorum.

hocam oyun farketmiyor genel bi sorun her oyunda yapıyor. ve olay kasması gibi bir problem değil mesela futbol maçlarından golden sonra ağır çekimde izlersiniz ya onun gibi oluyor ve reset atmadıkça bilgisayara geçmiyor. yani kartın oyunu kaldıramamasıyla alakası yok. kart canavar gibi dx 11 zorunluluğu olmayan çoğu oyunu gayet iyi oynatıyor. ki en çok fifa 13 oynuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigaram

hd 7870 den neden 4890'a geçtiğini sorabilir miyim

hocam bilmiyorum 7870 ten verim alamadım bende sinirlendim sattım. 4890 eskisiydi zaten onu tekrar kullanmaya başladm vallahi canavar gibi :)
    büyük ihtimal ekran kartı çok ısınıyordur yada cpu kullanımı 100 olmuştur kontrol edermisiniz
    7870'den alamadığın verimi nasıl 4890'dan aldın anlamadım valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ask_olcer

büyük ihtimal ekran kartı çok ısınıyordur yada cpu kullanımı 100 olmuştur kontrol edermisiniz

cpu maksimum 45 derecelere çıkıyor o da maksimum bak en çok kastıran oyunda. loki sogutucu var üstünde. cpu kullanımım da 30-40 ı geçmiyor
    gpu zaten klasik hd4xxx serisindeki gibi boşta 57-58 yükte maksimum 70 lere çıkıyor. hd4890 için çok normal sıcaklıklar hocam bunların hiç biri deği sorunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cordamauro -- 13 Ocak 2014; 22:52:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

sürücü sorunu da olabilir. öncelikle eski ekran kartları yeni sürücülerle her zaman daha iyi çalışacak diye bir kural yok. güncel sürücüyü kaldırıp eski bir sürücü kurmayı dene. kartın aşırı ısınması da olabilir tabii bunun için ise hardware monitör programı veya kartla verilen yazılımı kurarak kartın ısısını ve fan hızını kontrol edebilirsin. bende de bir ara 4890 vardı ve o kartın fanları tıkanınca aşırı gürültü yapıyordu. ayrıca 4890'ın eş değeri 7950 serisi filandır. aşağısı aynı performansı vermez.

yani ondan önce gtx660 ti almıştım değiştirip hd 7870 top aldım işte nasıl pişman oldum. ti 'n yanında o kadar kötü kaldıki. 4890 4 sene olmasına rağmen cayır cayır oynatıyo valla. daha 2 sene daha gider en az dx 11 sıkıntı işte.

sıcaklıklarda hiç bir problem yok hocam bu arada. bu slow motion problemini internetten de çok araştırdım çözümünü bulan yok bir umut buraya da yazdım işte .
    sıcaklık problemi slow motion problemi yaratmıyor genelde direk kasma olarak yada stabiliteyi bozarak kendini gösteriyo.
    bu çok saçma ve garip bi sorun :D

• quote:

Orijinalden alıntı: sigaram

7870'den alamadığın verimi nasıl 4890'dan aldın anlamadım valla

bilmiyorum hocam bildiğin iyi değildi kart. hiç stabil değildi. birde asus kullandım yani. işlemci anakart falan da değiştirdim ama işe yaramadı bende sattım kurtuldum. belkide uyumsuzluk vardı bilmiyorum
    o zaman compofix ile pc tarat 5 dklik bisi sorun yazilimda olanilir virus vss

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ask_olcer

o zaman compofix ile pc tarat 5 dklik bisi sorun yazilimda olanilir virus vss

yeni format attım. yine yaptı.
    Güç kaynağı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Güç kaynağı?

600w 80+ . önceden düzgün çalışan bir karttı.
  • işlemcinin sıcaklıklarını kontrol et. PSU yetmiyor da olabilir.
  • Daerohn arkadaşımız sanırım kafası kıyak yada ne söylediğin bilmiyor 4890 kartın eş değeri 7950 imiş ya böyle bi saçmalığı nasıl söyliyebilirsiniz üzerinden 4 jenerasyon geçmiş bir kart güç çekmesi ısınmadı dx desteğinin olmaması bu kadar eksileri varken nasıl olurda 7950 gibi bi kartla eş değer biçiyorsunuz şaşırdım vallahi
  • quote:

4890 4. Serinin oc sürümüdüe yani en üst seviyesidir. Onun bugünkü karşılığı 7970 gibidir. O nedenle üst sevite bir ekran kartını yine üst seviye bir modelle değiştirmek gerekir.

Dostum ne içtiysen bize de söyle de biz de içek. Kafamız seninki kadar kıyak olsun he ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cordamauro

quote:

Orijinalden alıntı: jemshit

hocam oyun farketmiyor genel bi sorun her oyunda yapıyor. ve olay kasması gibi bir problem değil mesela futbol maçlarından golden sonra ağır çekimde izlersiniz ya onun gibi oluyor ve reset atmadıkça bilgisayara geçmiyor. yani kartın oyunu kaldıramamasıyla alakası yok. kart canavar gibi dx 11 zorunluluğu olmayan çoğu oyunu gayet iyi oynatıyor. ki en çok fifa 13 oynuyorum.

Valla sorun surucuden kaynaklaniyo da olabilir cunku amd nin surucu destegi cok kotu beta suruculer ozellikle bende hd 7870 kullandim ve ani fps kayiplari yasadim ve sattim sonra gtx 660 aldim ve suan tikir tikir oynuyorum hepsini fps kaybi olmadan bilmiyorum amd bu ise agirlik vermeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bi kere 48** serisinin en üst düzey kartı 4870x2 bilmiyorsun işkembeden atma
  • quote:

4890 4. Serinin oc sürümüdüe yani en üst seviyesidir. Onun bugünkü karşılığı 7970 gibidir. O nedenle üst sevite bir ekran kartını yine üst seviye bir modelle değiştirmek gerekir.

ben şahsen arkadaşın demeye çalıştığını anladım çünkü gerçekten bahsettiği sıkıntıyı yaşadım 7870 i alınca çünkü tabiki aynı performans değil ama zamanında bu karttan aldığım performansla şuan 7870 den alınan performans bir değil. arkadaş tam olarak bunu söylemye çalışmış hepiniz anlamadan yorum yapmışsınız :) ayrıca sorunum devam ediyor sürücü değiştirildi format yedi ısı değerleri cpu %50 : 45 gpu max : 74
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.