Şimdi Ara

Oyunlarda 4k yalanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam aynı dokuyu kaplamayı (muhtemelen 1080p'dir kaplama) kaliteli görebilmen güzel bir özellik.

• Yüksek çözünürlükten yararlanabilmeniz için yüksek ppi'e ihtiyaç duymalısınız oyunda. Yani çok uzaktaki bir nesneyi erkenden farkedebilmek size bir avantaj sağlamalı. Örneğin ormanın içinde bir geyiğin peşindesinizdir veya savaş uçağıyla bir yer hedefi arıyorsunuzdur filan. Oyunu oynarken sürekli olarak en yakınınızdaki nesnelere odaklanmanız gerekiyorsa 4k size bir şey sağlamaz. Özellikle son dönemde çıkan pek çok oyunun bu şekilde ve birbirinin kopyası gibi olması 4k'ya olan ihtiyacı azaltıyor. Oynadığınız RDR2, AC Odyssey, Witcher 3 ve GTA 5 gibi oyunların hangisinde sizi 500 m'den gören bir düşman nedeniyle sıkıntı yaşadınız. Oyun tasarımı nedeniyle 50 m ilerdeki adamlar bile hareketlerinize tepkisizken 500 m'deki adamı görmek bir şey kazandırmıyor. 4k ile 1080p arasında fark var ancak bu oyunlarda bizim o farka ihtiyacımız olmadığı için farkı hissetmiyoruz pek.

• 1080 ile 4k arasındaki farkı anlamak zor olabilir ama anlarsın. Asıl olay bir anda 8Kya geçince oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2keğğ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim770 -- 4 Kasım 2020; 20:53:20 >
  • 28" 4k monitor ve 50" , 55" , 60" birçok 4k tv kullandım odamda.28"te belli bir mesafeden bakınca fark çok belli olmayabiliyor.Ama yine de belli ediyor kendini.Uzak çizimdeki detaylar daha iyi daha derli toplu gözüküyor.Mesela gta oynuyorsun 100 m ilerde bir araba var.1080pde arabanın farların şekli belli olmazken 4kda gayet detaylıca seçilebiliyor.4k düz çizgiler daha kırıksız ve anlaşılır şekilde çiziliyor.Direkler , kablolar , tel örgüler vs daha iyi gözüküyor.50" ve yukarısında biraz yakından baktığınızda farkı çok daha iyi anlıyorsunuz.Bahsettiğim şeylerin yanında görüntüde bir keskinlik-netlik hakim oluyor.1080p biraz bulanık gelmeye başlıyor.He olmazsa olmaz mıdır.Benim için değil.Şu an 1080p plazma tvde takılıyorum pc bağlı şekilde.4k nın eksikliğini hissetmiyorum.

• monıtorlerde 4k belli olmaz pek ama git bir 4k tv bul 140 ekran kasayı bagla 1080p birde 4k aç farkı anlarsın

• 22 inç 1080p monitörden 15.6 inç 1080p laptopa bakınca bile fark görüyorum sizde mi sorun var ki?

• Ben 23inç 1080pden PG278q 2k 144hz e geçtim efsane oldu şahsen. Evde 4k tv'de var tabiki 4k film açıp video 4k tv de çok ayrı.

• Atıyorum fps oynuyorsun warzone. 1080p ile uzun mesafede adam mı çalı mı derken 2k veya 4 k ile daha ne görüp atış yapabilirsin. 1080 uzun mesafede çok piksellenme oluyor.

• 55'' 4k tv de 1080p ve 4k arasında fark var . Aslında olay alışmakta bitiyor 55'' tv de 1080p de oynarsan gözler bir süre sonra alışıyor aynı şekilde 4k içinde geçerli

• Birinci satırda arada fark göremedim kısmına kadar okudum yazının gerisinde de paylaşılan bilgileri tahmin ettiğimden devam etmedim.

Öncelikle şunu söyleyim 10 senedir falan 4K monitör kullanıyorum GTX 980 Ekran kartı Assassin's Creed Brotherhood oyunlarının olduğu dönemden beri. Samsung 28E590D / Samsung UH750 ve 1 senedir de imzamdaki 4K 144 HZ monitör ile yoluma devam ediyorum.

Bırak 1080P ile 2160P arasında fark yok cümlesini 1440P ve 2160P arasında fark yok diyene bile direk göz muayenesi öneririm. Bende gözlerimi lazerle çizdirdim sağlıklı bir gözün bu farkı görememesi imkansız. Gözlerinizde sorun yok ve durumu birkaç kişiyle netleştirdiyseniz monitörün marka ve modelini belirtin ki kimse almasın.

Ben şu an 2K monitörün en kalitelisine baksam bile 720P gibi geliyor çünkü 2160P'ye gözüm alışmış o farkı net görebiliyorum. Kesinlikle 2160P benim için film gibi oyun lafının tanımıdır bunu Battlefield 5 içinde söylerim GTA 5 içinde hatta 10 senelik Assassin's Creed 2 içinde. Hatta grafikten uzak Knight Online gibi tek çekirdekten çalışan oyunlarda bile 2160P aşırı bir fark yaratıyor. Kullanmasam ve bana deseler ki Knight Online'de 4K'da görüntü çok net olacak asla inanmazdım oyunda grafik yok ne net olacak derdim ama durum öyle değil.

Ha burada 50 inç olmadan farkı anlamazsın veya 27 inç küçük ekran olduğu için daha da net görüntü alırsın gibi birbirine çok uzak fikirler olacak. Televizyonum 4K Samsung 49KS8500 arada FIFA, PES gibi oyunları televizyondan oynuyorum 27 inçte de olsa 50 inçte de olsa 4K mükemmel bir çözünürlük.

Gene eklemem gerek ki bu sadece benim görüşlerim değil. 2K 165 HZ kullanıp üst seviye bilgisayarı olan arkadaşım evime geldiğinde bayağı şaşırıyor ve bu durumu tekrar tekrar söylüyorlar ya bu nasıl görüntü vs vs.

• 1080p ve 2kda bile fark varken 1080p /4k kıyaslanamaz
    Arada 2kat piksel farkı var çok daha net daha keskin görüntü
    34veya 37incde daha güzel 4k
    4k çözunurliuk dev full detay aç karta napıyor o detay inletiyor FPS 3kat düşüyor
    4k tadinida rtx 3080 verir...

• Dostum windows altında tarayıcıda forumdaki yazılarda vs. fark var bunu zaten görüyorum ama oyunlarda ne bir netlik farkı ne de bir ayrıntı farkı yok neredeyse. Sallıyorum %500 zoom yaparsanız elbet küçük farklar var. Bunu en az 10 tane son 2 yıl içinde çıkmış oyunları deneyerek söylüyorum.

Yan yana 4k ve 1080p 2 monitörü görerek yazıyorum. 2 monitöre birden 4k görüntü geliyor.

4k'da bir yer belirleyip burada fark kesin olur dediğim yerlerde kafamı çevirdiğimde yine fark olmadığını görüyorum. Çok zorlarsanız yine oyun içinde bulunan yazılarda çok az fark var buna karşı değilim zaten. Yazılar vs. biraz daha net çıkıyor o kadar.

Net çıkıyor dediğim özellikle yazıta odaklanıp fark ararsanız görebileceğiniz bir şey.

Gözümde bir bozukluk yok. 20 yaşındaki bir gençten farklı görmüyorum.

4k monitörü bende ilk aldığımda ooo süper diye düşünüyordum. Deneme amaçlı ikisini birden bağlayınca "fark yok hakkaten" durumuna dönüştü düşüncem. Bu dediğim oyunlarda geçerli sadece. Diğer bütün durumlarda eşşşşek kadar fark var kabul ediyorum zaten.

Bu arada iki monitörde kendi çapına göre üst seviye monitörler. 1080p olan 144hz 1ms vs. diğeri 4k 144hz 1ms vs. ürünler. Öyle süper kalite 1080p monitör ile 4k 60hz düz monitörü karşılaştırmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 6 Kasım 2020; 3:58:55 >

• demircibu kullanıcısına yanıt

Ben ikisinde de 27" karşılaştırdım. inç değeri büyüdükçe 1080p ile 4k arası açılacaktır doğal olarak. sonuçta arada 4 kat piksel farkı var. evde 4k 55" tv'de var ama onu araya sokma niyetim yok zaten o boyutta 4k bile olsa piksel yoğunluğu düşük kalacak doğal olarak.

• Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

768p monitörle (18") 1080p monitör(24") arasında fark yok çünkü mesele " ile alakalı 1080p 27" monitöre baktıktan sonra 4k 27" monitör bulursanız o farkı görürsünüz yoksa imkanı yok farkı anlamanızın monitör 50" 4k olursa daha bile kötü gösterir buradaki olay büyük monitör mü istiyorsunuz küçük monitörde işinizi görüyor mu?

ben genelde rahat kullanım açısından 768pnin daha iyi olduğunu düşünüyorum 1080pdeki oyun deneyimim yüksek masaüstü deneyimim daha düşük oluyor

• ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt

dostum benim karşılaştırdığım 2 monitor arasında büyüklük farkı yok. tek fark biri ips diğeri va panel.

özellikle renkleri göz kararı aynı olacak şekilde ayarladım diyebilirim. 27" 1080p vs 4k için konuşuyorum kısaca. Ayrıca oyunlar için konuşuyorum. oyun dışı farkı zaten görmemek için kör bile değil direkt 1080p fan boyu olmak lazım. (öyle bir şey yoktur herhalde)

• Bende ilk 4k tv alınca büyük bir fark bekliyordum. Beklediğim gibi olmadı. Sattım :)

• Zamanında bu tarz bir denemeyi bende yapmıştım, 24 ve 27 gibi ebatlarda arkadaşın dediği gibi oyunlarda ve filmlerde bir fark göremiyorsunuz. Tabi web gezinmede Windows üzerinde yazı ve simgelerde fark oluyor.

Ama 43 ve üzeri büyük ekranlarda fhd ve 4K farkı oyunlarda da hissediliyor.

• hocam fullhd ve 2k arasında bile muazzam fark var gordum ordan biliyorum.youtube oyun videolarında bile gorebilirsin.o videoları 1080p bile izle yine fark var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.