Şimdi Ara

OYUNLARDA ANİDEN FPS DÜŞMESİ VE KULAKLIKTAN YADA HOPARLÖR DEN CIZIRTI GELMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar grupta yeniyim ve yeni bir post açıyorum
    Sorunum yaklaşık olarak 3-4 gündür baş göstermekte. Hangi oyunu oynarsam oynayayım başlıkta yazdığı gibi fps düşmesi ve kulaklıktan cızırtı geliyor ve ses gidiyor. Önceden böyle bir sorunum yoktu her şeyi denedim öncelikle ;
    Format 2 kere
    Malzeme sök tak
    Kasa temizliği
    Driver booster
    Bilgisayar özellikleri ise ;

10700k
    32 gb 3200mhz ram
    Gtx 970
    Hx1200
    İntel m2 256gb
    Dark flash 240m sıvı soğutucu
    B460-h asus rog anakart
    4 tb ve 500gb hdd
    Warcry kasa

Fotoğrafta gördüğünüz gibi r6 dan bir kare fps 140 lardan 16 lara düşüyor ve bu 1-2 dk boyunca devam ediyor lütfen yardımcı olun bilgisayarı kırıcak konuma geldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackkram -- 3 Mayıs 2021; 15:15:54 >

• o sırada işlemci ne durumda, ram kullanımı ne durumda, ekran kartı kullanımı ne durumda, sıcaklık ne durumda görmek gerekir daha ayrıntılı osd veren programla afterburner gibi bakmak daha mantıklı.

• oLgan kullanıcısına yanıt
    Hocam iki durumda da değerler aynı ısılar normal kullanım oranları hemen hemen her şey normal fps dışında diğer forumlarda da okudum ancak pek bir çözüm bulamadım
  • ani fps düşmesi ya aşırı sıcaktan ya da yetersiz beslemeden olabilir ya da anlık bir takılma meydana geliyordur işlemci, ram, hdd nedeniyle. zaten başka component kalmadı sayacak  

mekanik hdd kullanılıyorsa hız testi ve badsector testi yapmak lazım (örneğin hdtune ile quick test kapalıyken)

hwmonitör ile voltajlar kontrol edilmeli psu yeterli besliyor mu bilmek gerekiyor.

sıcaklıkları takip etmek lazım işlemci ya da ekran kartı 85 derece üstüne çıkıyor mu

oyun dışında stabilite benchmarkları yapmak gerekir aida64 ile vs donup reset atacak mı bakmak lazım

o.c. yapılıysa bios veya ayarlar default ayarlara getirilip denenebilir.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler ancak aida64 dışında herşeyi yaptım diyebilirim
    Dün bir test yapmıştım onuda aşşağıya bıraktım

• passmark değil de daha çok bilgisayarı tam yükte zorlayacak, sömürecek testler yapmak gerekir. aida64, occt gibi programlarla daha iyi sonuç elde edilir bu tarz programlar o.c. yapınca stabiliteyi ölçmek için kullanılıyor, passmark daha çok puan almaya yönelik bir test aracı. amacımız tam yükte ne oluyor ona bakmak. tam yükte sorunsuz bir şekilde testleri geçiyorsa ki en az 2 3 saatlik test yapmak gerekir, soruna önce varsa mekanik hdd den ve arkaplanda çalışan uygulamalara bakmakla başlamak gerekir. aklıma gelenler bunlar.

Şimdi aida64 sokup sonuçları buraya paylaşacağım
    Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şase vb olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phenoll P kullanıcısına yanıt

hocam şase olacağını sanmıyorum parça sök tak yaptım ama kafama atarsa kasayı kopmle sökerim baştan toplarım

• Testlerde herhangi bir sorun çıkmadı ancak ilk testin 5. dakkikasında bilgisayar dondu mecbur reseletmek zorunda kaldım

ikinci test yaklaşık 10dk falan tuttum bir sorun çıkmadı ancak bugün yatmadan önce teste koyup yatacağım 8 saat falan herhalde sorun olmaz

• sorun halen devam ediyor herhangi bir parça değiştirmedim ancak psudan yada gpu dan şüpheleniyorum :(

• Öncelikle merhabalar daha önce hiçbir oyunda böyle bir sorun yaşamadım bendede bu sorun başladı daha önceden yoktu sadece R6 Siegede oluyor diğer hiçbir oyunda olmuyor. Normalde fix 120-140 fps alıyordum fakat fpsim 10 lara 50 lere düşmeye başladı. Kulaklığımda cızırtıda meydana geliyor. Sorunu çözebildiniz mi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.