Şimdi Ara

oyunlarda bi kasılma var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarım amd x2 6000 ekran kartı 8600 gt 2 gb ram ama oyunlarda bi kasılma var yani 2 dk muhteşem görüntü oynuosun ama bir 10 15 sn kadar takılıo sonra yeniden düzelio sonra 2 dk daha oynuosun yine kasılıyor delircem ekran kartımın sıcaklığı oyunda 60 65 civarı işlemciminki 57 60 civarı neden kaynaklanır bilgisayarı alalı 1,5 sene oldu ilk aldıımda çalışan need for speedler bile takılıo işletim sistemim xp lütfen yardım edn
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Driverleri güncelle
    Ve Arka planda çalışan programları bir kontrol et derim.

İşlemci genelde çok ısındığında sistemi kapatır. Ama Ekran kartı ısındığında böyle donmalar yapar. Yazılım ile ilgili kontrolleri yaptıktan sonra Ekran kartına bir bak derim.
  • bütün driverları daha 2 gün evel yükledim biosuda güncelledim ama yok
  • ekran kartım çok ısınıyor gibi 65 dereceyi buluyor elliyorum bayağı sıcak arkaplandada bakıorum çalışan bişey yok ama oyun kastıı anda işlemcim yüzde yüz çalışıo
  • güncelleştirmeler de bu tarz kasılmalar yapar, güncelleştirmeleri kapatıp dene
  • windows otomatik güncelleştirmeyi hiç bir zaman açık tutmadım zaten ama bu sorunu çözene helal olsun internette ne deniosa denedim ama yinede olmuyor
  • Bunu söylemek içimden gelmiyor ama bir format atmayı dene dostum. Belki bir virüs falan girmiştir. Eğer format atarsan yazılımla ilgili tüm kuşkulardan kurtulup donanıma odaklanabiliriz. Öyle bir sorun ki çünkü onlarca farklı sebebi olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • direct xi güncelle bi de rivatuner yükleyip fan devirlerini yükselt düzelir
  • abi format atın demişsin sinirlendim 5 gün evel attım 3 tane virüs programıyla taradım ama şu directxi güncellemeyi bi deniyim
  • yok yok yok directxide yükledim en yenisini oyun oynarken ekran kartım 62 derece oluo çok mu yüksek fanıda en hızlıda çalışıo bana bir akıl verin bıktım bilgisayarı satcam artık
  • Sıcaklıklar normal. Acaba yüklediğin bir program falan arkaplanda çalışıp sistemi yoruyor olabilirmi?
  • bence boyle durumlarda ki sebeplerden biri pc de fazla programin veya filmin bulunmasidir hard disk biraz temizlenirse sorun cozulecektir
  • ben derdimi anlatamadım galiba bilgisayarda anormallik yok hard diskin yüzde 70 i boş bilgisayar konusunda o kadar kazma diilim bana uç çözümler verin ilk bakışta yapılacak herşeyi yaptım.
  • bios güncellemesiyle alakalı olabılır. geçen hafta ben de güncelleme yaptım sistem 10-15 derece sıcak çalışmaya başladı bende pilini çıkarttım taktım yani bios u resetledim sorun çözüldü.işlemci 70 dereceye vuruyodu.şimdi 35-55 arasında..
  • Sıra ile gidelim en iyisi

1- Format atıldı
    2- Virüs taraması yapıldı
    3- En son sürücüler kuruldu
    4- Ekran kartı ve İşlemcinin sıcaklığı normal seviyede
    5- Sistem uzun zamandır normal bir şekilde çalışıyordu

Vallahi dostum gerçektende tuhaf bir sorun. Acaba başka bir ekran kartı deneme şansın var mı?
  • Bence kasa içerisindeki hava sürkülasyonunu iyi saglaman ve yönetmen gerekecek ufak detayları göz önüne alman ve cok ınce bır testten gecırmen lazım kasayı.Ufak bır ornek soyleyeyım sana.Yapacagın ılk ıs bir tane vantilator bulman ve oyunu o donma zamanına kadar oynaman.Oyunun bu donmaları başladıgı zaman vantilatoru en son seviyede calıstır ve oyunun donmalarının devam ettıgını goreceksın ancak ınce nuans burda ortaya cıkacak donmadakı fark bakacaksın.Eger donma azaldıysa ekran kartının sıcaklıgını olce termometrede sıkıntı var ve sıcaklıgı sana dogru ıletmıyor ve ekran kartında sıkıntı var demektır.

Ancak ufak bır oner sana.Yazılımsal arama bu saatten sonra.Yeterınce yazılımı arastırmıssın.Bene baska ekran kartı yada baska ram yada baska hard-dısk hatta hatta farklı ıslemcı ıle dene dıcem ama tahmınımce bu kadar donanıma sahıp deılsındır.Ancak sıkıntıyı bu sekılde cozebılırsın.
  • sistem ilk 1 sene çok güzel çalışıodu bi ara yine böyle oldu sonra nod32 yle virüs taraması yaptım 3 4 virüsü sildi ve bilgisayar düzeldi ancak 3 ay evel başladı yine kasılmaya pes 2010 da bile kasılıodu büyük ihtimal bu ekran kartından he bu arada dün farkettim anakartımın işlemci ekran kartı arsındaki boşlugu aşırı sıcak el değmiyor nerdeyse bunun etkisi olur mu o vantilatör benimde aklıma geldi dün gece yaptım kasılma biraz azaldı ancak yinede oluo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.