Şimdi Ara

OYUNLARDA BİLGİSAYAR KAPANIYOR (SORUN GİDERİLDİ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 günden beri ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Cuma gecesi oyun oynarken 30. dakikada bilgisayar kendi kendine kapandı, ve plastik kokusu gelmeye başladı kasadan. Tamam dedim yandı alet, neyse biraz bekledim, bu arada bayağı bir ısınmış. Neyse yaklaşık 1 saat sonra tekrar açmaya çalıştım, açılmadı ama arkasındaki elektiriğe bağlı fişi çıkartıp tekrar takdığımda çalışmaya başladı. Aynı sorun dün ve bugünde oldu. Böyle olduğunda tekrar çalıştırmak için fişi çıkartıp tekrar rakmak zorunda kalıyorum. Şu anda bilgisayar 1 saatten fazla açık ve kendi kendine kaanmıyor(çünkü netteyim) ama ne zaman oyun oynamaya kalksam yarım saat içinde kapanıyor ve odaya plastik kokusu yayılıyor. Sizce sorun nedir ve nasıl düzeltilebilir?

Yardımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emurac -- 12 Nisan 2005, 12:22:02 >

• işlemcin veya ekran kartın fazla ısınıyor olabilir speedfan gibi bir program indirip sıcaklıkları kontrol et. bu arada sistemini yazarsan daha iyi olur mesela prescott mu ?
  • everet p4 2.0 512 ram, 256 ekran... yalnız daha önceden olmuyordu böyle, yeni başladı yani...
  • Oyundayen isinabilecek parcalarin ekran karti ve cpu, ama buna bagli olarak psu ya fazla yuklenilmis olabilir, oyuna gir ve biraz oynadiktan sonra cikip sicaklik degerlerine bak.. bence psu sorun cikartiyor!!
  • muhtemelen fanların yetersiz kalıyordur veya kasan dar bir yerdedir.. bu yüzden hava girişi saglıklı saglanamıyordur..
  • slm arkadaşlar speedfan'ı kurdum verilere bakarken aman dedim temp2 :70C, temp3 68C, sizlere yazacekken bilgisayar yine kapattı kendini...

ne yapmamı önerirsiniz...
  • olması gerekn bir değer var mı peki, yani şı derecenin üstü sorun var demek gibi, birde sadece tek fan'da değer var diğerinde yok, çift fanında çalışıp çalışmadığını nereden kontrol edebilirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba

PSU - güç kaynağından da kaynaklanıyor olabilir. Onu da kontrol et.belki yetersiz kalabilir.

kolay gelsin
  • welly onu nerden kontrol edeceğim,

ulan bir pc topladık, toplamaz olaydık 1 ay geçmeden nelerle uğraşıyoruz...
  • Arkadasim 70c cpu icin fazla. Bence biosunda 70c korumasi var ve direk kendini resetliyor makina.. Bunun onlemini almak icin biostan bunu kapatabilirsin ama tavsiye etmem o kalsin. Ayrica cpu'nun fanina bak tozlu ise temizle fan blogunun yerine tam oturdugunu kontrol et. Kasa ici hava sirkulasyonuna onem ver( IDE kablolarini ve pover kablolarini biryerlere sikistir) ve mumkunse kasa fani kullan...
  • pc yi açınca power ın arkasındaki hava delikleri var.ilk önce onları kontrol et.onları kapatabilecek (duvar-masa vs.) olmasın.
    zaten elini fan çıkış boşluğuna getirince sıcaklığı anlarsın. en azından fanı belki sıcak havayı dışarı atamayabilir. PSU ısınca da pc kapanır.soğuyana kadar da açılmaz.

bu konu hakkında bi topic açılmıştı. oradan da işine yarayacak bilgiler bulabilirsin.
    sanırım PSU güçsüz kalıyor.
  • belirttiğiniz şeyler birebir uyuyor, kasa dar bir yerde, fanların hemen arkasıda kapalı bölüme denk geliyor, anlayacağınız tam bir fırın gibi, şimdi kasayı masanın üzerine çıkarttım, burda deneyeceğim...

son durum şöyle;
    temp1 : -25c
    temp2 : 48c
    temp3 : 47c
    HD : 39c

Fan1 : 0RPM
    Fan2 : 3309 RPM

+12v : 11,67
    3.3 : 3,15v
    5v : 4,96v
  • Biraz oyun oyna veya makinayi zorlayici seyler yap, tekrar bak degerlere
  • bence camdan at yada sat pcler hep sorun çıkartır.bu kesindir babkesinlikle sorunu olmayan pc görmedim hayattaa var mı karşı olan
  • 30 dk. içinde tekrar burdayım. biraz kasalım makinayı nereye kadar gidebiliyor...
  • bu işlemcinin bu kadar ısınmasına sadece iki şey neden olur. cpu fanının yetersizliği ve powerın yeterli güç sağlayamaması. kuzey köprüsüne 2 inci bir fan ilave et ve tekrar dene. bu işlemcinin normal çalışma ısısı 45-50 derce civarındadır. daha fazlası resetlemeye ve yanmaya kadar gidebilir. sakın bios ayarlarınla oynama. çünkü bu işlemcilerin ısı koruması yok. p4 2.4 serisinden sonrakilerine bu özellik eklenmiş. dikkatli ol.
  • temp1 : -30c
    temp2 : 58c
    temp3 : 54c
    HD : 41

ve

+12 : 11,56
    3.3 : 3,12
    5v : 4,93
    not : bu veriler sadece 5 dakika oyun oynadıktan sonra ortaya çıkan sonuçtur.

anlaşıldı ki bizim pc yanmaya çok yakın... öneriniz beyler?
  • Parçalar çok ısınıyor olabilir birde power ın düşük geliyordur.Anakart cdsinden yada muadil bir program kurarak sistemin performansını ve sıcaklığını kontrol altında tutmak gerek. Olmadı güçlü bir power alarak ve işlemci ve ekrankartı fanlarını güçlendirerek ve chiplerin üzerine G kodlu Silikonla bu iş çözülecektir. Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.