Şimdi Ara

Oyunlarda Cpu %100 çalışıyor yardım lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc de windows 7 32 bit yüklü. couner 1.5 knight online nfs gibi basit yapılı oyunlarda bile işlemci kullanımı %100 oluyor ve pc cpu kaynaklı hali ile donuyor. hele ki shift ,undercover vs açacak olursam arkaplanda hiçbir program çalıştırmamak zorundayım sidebar,msn vs. Bu sorunu amd 3500+ 2,2 ghz işleci ile yaşıyordum işlemci değiştirdim anakart değiştirdim fakat aldığım yeni dual-core işlemcide aynı. Yan komşumda aynı pc var ben bir tane knight %100 çalıştırırken o 4 tane açabiliyor Benim Cpu masaüstünde bekleme modunda iken bile en az %20 kullanıyor intelden amdye geçtim intelde hiç böyle sorunlar yaşamıyodum :(

Şu anki sistem;
    Sistem Amd Athlon 5000+ 2.2 1mb
    2 gb ddr2 667mhz dual chanel
    zotac 9500gt
    Asus M4A78 O/C anakart

Oyunlarda Cpu %100 çalışıyor yardım lütfen!!!

değişmeyen bir tek hdd ve power suply kaldı. Artık format atmaktan sıkıldım pc ye her yeni parça aldığımda yeni bir format belki düzelir diye ama çözüm yolu bulamadım yardım ederseniz çok makbule geçecek.

• işlemcinizin ömrü bitmiş veya oyunlara yetersiz geldiginden %100 kullanılıyodur hani virüs var diyecegim ama formattım defalarca demissiniz baska bir sebebi olacagını sanmıyorum birde kasadan cpunuzu söküp bir temizleyin termal macununu yenileyin....
  • işlemciyi Yeni aldım eski sistem amd 3500+ 2.2 işlemci idi şu an athlon x2 dual core 5000+ işlemci var eski anakart asus m2n idi şu an asus M4A78 am2+ dediğim gibi değişmeyen bir tek hdd kaldı pc de virüs falan da yok. İşin garibi aynı sistem ve aynı işletim sistemi ile arkadaşımın bilgisayarı aynı programlarda max %24 %40 cpu kullanırken neden benim pc %100 kullanıyor
    Arkadaşın pc sistem özellikleri Amd athlon x2 dual core 4600+ 2,4 ghz 1mb , foxcoon am2 anakart , 500 gb hdd atı hd4200
  • Sistemi defalarca formatlayıp yükledim dediğine göre,sistemin yazılımsal bir sorunu olma ihtimalini "verdiğin bilgi kapsamında" yok sayıyorum.

büyük ihtimalle işlemciniz düşük saat hızlarında çalışıyor,

dolayısıyla siz %100 kullandığını düşünürken hızı azalmış bir şekilde %100 ünü kullanıyordur.

ısınma sorunu,yanlış bios ayarları ve yetersiz psu öncelikle buna neden olabilir.

sizin kasayı açmadan yapabileceğiniz tek şey biosu öncelikle fabrika ayarlarına getirip test etmeniz olacaktır.

Eğer durum devam ederse biosu güncellemeyi deneyiniz. (Bios güncellemesi riskli bir işlemdir, sistemin hiç açılmamasına veya arızalanmasına neden olabilir)

Bunlar da çözüm olmazsa sonraki adımları tek tek açıklarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRM -- 5 Şubat 2010; 4:22:52 >
  • biosu güncelledim yeni anakartı alır almaz sorun aynı şekilde devam ediyor. sanıyorum dediğiniz gibi psu'dan yapıyor 400W psu takılı fakat gerçek mi değilmi şüpheli zaten dediğim gibi değişmeyen bir tek psu ve hdd kaldı. Bu gün aynı oyunları Eski İntel p4 3.06 pc'me yükledim Knight max cpu kullanımı yüzde 45
  • amd cool n quiet özelligi var mı? varsa disabled yapın birde biostan veya vista,w7 kullanıyorsanız denetim masası güç seçeneklerinden yüksek performans tikini işaretleyin...halen düzelmiyorsa donanımsal bir sorun olabilir işlemcide
  • arkadaşlar bende de sadece 6 yıldan beri değişmeyen hdd ve psu kaldı.Bende de şöyle bir sorun var.Benim gibi aynı vb. sistem özelliklerine sahip olan kişilerin pc hızları benden daha yüksek bende ise formattan bir süre sonra herkes de olduğu gibi bir yavaşlama ama çok farklı bir yavaşlama bütün parçalar psu ve hdd hariç değişti.Aslında benim sistemde aynı anda 2-3 oyun açılabiliyor ancak bende çok zor.(örneğin knightta bile ) hdd den olabileceğini düşünüyorum.Ama hdd tune programıyla test ettim bad sector yok.Aslında pc hızlı ama bana değişmeyen şeyler var gib geliyor eskiden beri.

sistemim:

amd athlon x2 5600+ 3 ghz. 2 cpu
    hd 3600 512 mb paylaşımlı 1 gb
    xp sp3 32 bit
    kingston 800 mhz. 2 gb ddr2 (tek)
  • Cool And quent disablet yanlız bunu disablet yapınca performas düşüyor. Eskisine oranla işlemci daha çok ısınıyor. güç seçenekleri demişsin zaten performase modunda şu an pc. Hatta anakartın bi özelliği olan Turbo key bile açık Bu sabaha karşı chdsk denetimi yaptırdım bad sectör vs bulamadı. tek ihtimal psu kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRM

Sistemi defalarca formatlayıp yükledim dediğine göre,sistemin yazılımsal bir sorunu olma ihtimalini "verdiğin bilgi kapsamında" yok sayıyorum.

dolayısıyla siz %100 kullandığını düşünürken hızı azalmış bir şekilde %100 ünü kullanıyordur.

ısınma sorunu,yanlış bios ayarları ve yetersiz psu öncelikle buna neden olabilir.

sizin kasayı açmadan yapabileceğiniz tek şey biosu öncelikle fabrika ayarlarına getirip test etmeniz olacaktır.

Eğer durum devam ederse biosu güncellemeyi deneyiniz. (Bios güncellemesi riskli bir işlemdir, sistemin hiç açılmamasına veya arızalanmasına neden olabilir)

Dediklerinizi harfiyen yaptım işlemci max sıcaklığı yük altında 47 normal 40-43 arası değişiyo bios sıfırladım, sorun devam edince asus sitesinden biosun son sürümünü indirdim asus update ile yeniden bios güncelledim. sorun aynı. Bir tek psu deneyemedim fakat elimdeki psu 400w gerçek mi değil mi şüpheli.

''büyük ihtimalle işlemciniz düşük saat hızlarında çalışıyor,

dolayısıyla siz %100 kullandığını düşünürken hızı azalmış bir şekilde %100 ünü kullanıyordur'' bunu anlayamadım açıklayabilirmisiniz???

• quote:

Orijinalden alıntı: Jerfi-Memphis

quote:

Orijinalden alıntı: FIRM

Sistemi defalarca formatlayıp yükledim dediğine göre,sistemin yazılımsal bir sorunu olma ihtimalini "verdiğin bilgi kapsamında" yok sayıyorum.

Dediklerinizi harfiyen yaptım işlemci max sıcaklığı yük altında 47 normal 40-43 arası değişiyo bios sıfırladım, sorun devam edince asus sitesinden biosun son sürümünü indirdim asus update ile yeniden bios güncelledim. sorun aynı. Bir tek psu deneyemedim fakat elimdeki psu 400w gerçek mi değil mi şüpheli.

''büyük ihtimalle işlemciniz düşük saat hızlarında çalışıyor,

dolayısıyla siz %100 kullandığını düşünürken hızı azalmış bir şekilde %100 ünü kullanıyordur'' bunu anlayamadım açıklayabilirmisiniz???

yani ısınmadan dolayı throttle moduna girebilir demek istemiştim.
    Ama ısınma sorunu da yokmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Jerfi-Memphis

Cool And quent disablet yanlız bunu disablet yapınca performas düşüyor. Eskisine oranla işlemci daha çok ısınıyor. güç seçenekleri demişsin zaten performase modunda şu an pc. Hatta anakartın bi özelliği olan Turbo key bile açık Bu sabaha karşı chdsk denetimi yaptırdım bad sectör vs bulamadı. tek ihtimal psu kaldı.

cool n quent disabled oldugu anda sistem işlemcisinin max verimi ile calısır performans düsüsü oluyorsa bir anormallik vardır...eskisine oranla işlemci ısınıyor demişşin işlemci tam performans calıstıgı için ısınacak dogal bir sey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Ayrı bir konu açmak istemedim.

Bu dertten bende muzdaripim. SAMSUNG R620 JS01TR model notebook var. 2-3 gün önce format attım yazılımsal olarak sorun yok. Antivirus olarak Kaspersky 2011 antivir var. Cs-Knight Online gibi basit oyunlarda bile işlemci %100 de çalışıyor. Formattan önce 4-5 silkroad rahatlıkla açabilirken şimdi 1 tane Knight da %100 oluyor.

Donanım gayet yeterli P8700 4GB ram ati m4650 var. Güç kaynagında sorun yok. Enerji ayarlarıda düzgün. Neden acaba bir çözümü yokmu bu işin.

Tüm driver'lerini doğru bir şekilde kurduğunuzdan eminmisin ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.