Şimdi Ara

oyunlarda cpu- ekran kartı kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
9.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Darbogaz sadece GPU ve CPU kullanimina bakilarak anlasilabilecek bir sey degil. Fikir verir sadece.
    Her sistemde darbogaz vardir. Oyun oynayanlar icin onemli olan darbogazin GPU olmasidir ya da FPS belirli bir seviyenin ustunde kalmasidir ( darbogaz hangi parcada olursa olsun )

GPU kullanimi %90 ustu degilse darbogaz var cok yanlis bakis acisi. Oyun GPU ya yeterince render etme istegi gondermedigi icin de bu sonuc alinabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Tamam oyleyse bır sıstem kuralım

pentium g3258 2cekırdeklı cpu default
    x270 board
    gtx 1080
    144hz monıtor
    2x8gb=16gb ram dual channel
    500gb samsung pro ssd
    wın 10 64 bıt pro orjınal tum update yapılı
    son drıverlar

Bu sıstemde oyun oynuyorsun guncel oyunları oyle csgo falan degıl oyunlar: bf1, forhonor, ghost recon wıldlands, watch dogs 2,totalwar warhammer gıbı.

Bu sıstemde darbogaz olmaz mı dıyorsun?
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Öncelikle benim okuma değil senin anlatma sıkıntın var

Lol oynadığım bir oyun olduğu için gpu cpu ya çok yüklenmeyen populer bir oyun olduğu için örnek verdim cs go da olabilir veya başka bir oyun .

Darboğaz hakkında yanlış düşünce diye bir konu açıyorsun aklınca gidip doğru bilgi mi veriyorsun konuda ?

İlk mesajda yazdığın gpu %95 üzerinde sabit çalışıyorsa darboğaz yoktur diyorsun bu doğru mu ? gpu kendini zorlamadan çalıştırabileceği bir oyun için kendini hep %95 üzerinde tutar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Tamam oyleyse bır sıstem kuralım

pentium g3258 2cekırdeklı cpu default
    x270 board
    gtx 1080
    144hz monıtor
    2x8gb=16gb ram dual channel
    500gb samsung pro ssd
    wın 10 64 bıt pro orjınal tum update yapılı
    son drıverlar

Bu sıstemde oyun oynuyorsun guncel oyunları oyle csgo falan degıl oyunlar: bf1, forhonor, ghost recon wıldlands, watch dogs 2,totalwar warhammer gıbı.

Bu sıstemde darbogaz olmaz mı dıyorsun?

"Her sistemde darbogaz vardir" yazdim, tekrar oku istersen.

Darbogazin hangi parcada oldugunu anlamak icin sadece GPU kullanimina bakmak sacmalik. Bunu diyorum.

• GAJU kullanıcısına yanıt
    Benım anlatma sıkıntım yok forumun genelının anlama sıkıntısı var neyse,

lolden bahseden sensın ben degıl lol gıbı oyunlardan bahsetmıyorum ben yazdım oraya hangılerı oldugu

evet dogru bılgı verıyorum sonuna kadarda arkasındayım bu yazımın

evet gpu %95 uzerınde calısıyorsa darbogaz yoktur dıyorum dogru ! Hayır tutmaz neden tutsun kı.Ama senın aklın hala lol de lolden baska tonla oyun var.
    Yanı dıyorsunkı bu yukarıdakı sıstemde darbogaz vardır oyle mı?
    Buna ben de inanmak istiyorum da kesin bir kanit goremedim. Ama sanirim bazi aaa oyunlarda cok yuksek fps alinmaya calisildiginda oyun bir yerde dur diyebiliyor. 150 ustu gibi. Fps limitli oyunlardan bahsetmiyorum. Sanki daha fazla fps alabilmek icin cok daha fazla guc istiyor. Eskiden buna inanmami saglayan bir iki mevzu olmustu hatirlamiyorum suan ama... kanit bulamamistim internette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

lolden bahseden sensın ben degıl lol gıbı oyunlardan bahsetmıyorum ben yazdım oraya hangılerı oldugu

evet gpu %95 uzerınde calısıyorsa darbogaz yoktur dıyorum dogru ! Hayır tutmaz neden tutsun kı.Ama senın aklın hala lol de lolden baska tonla oyun var.

GPU %100 de calısıyorsa o sistemin darbogazi da GPU'dur bunu diyorum.
    Darbogaz "var" ve "yok" olan bir sey degil. Yaptigin ise gore surekli olan bir sey.
    Bilgisayarda bir isi yaparken , oyun, program, render vs ; her zaman senin performansini limitleyen bir parca vardir. Darbogaz o parcadir. Senin yukaridaki kurdugun hayali sistemde cogu is icin darbogaz CPU olacak gibi gorunuyor ama bu yaptigin ise gore degisir.

Oyun oynayan bizler icin darbogaz, hayvan gibi para verdigimiz ekran kartindan tam verimi alamadigimiz durum. Ama bunu olcmek icin GPU nin %100 olup olmadigina bakmak kesin sonuc veren bir metod degil.

• Bazen benım basımada gelıyor bu durum.Oyunda ne cpu 100 ne gpu 100 ama fps 200lerde kalıteyı dusursemde, ıslemcının oc sını dusursemde yıne aynı fps alıyorum.

Zaten guncel oyunlarda bu fpslerı alamazsın nerede gorulmus 250fps ıle gta5 , watch dogs 2 oynandıgı 1080p ve ultra ayarlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

GPU %100 de calısıyorsa o sistemin darbogazi da GPU'dur bunu diyorum.
    Darbogaz "var" ve "yok" olan bir sey degil. Yaptigin ise gore surekli olan bir sey.
    Bilgisayarda bir isi yaparken , oyun, program, render vs ; her zaman senin performansini limitleyen bir parca vardir. Darbogaz o parcadir. Senin yukaridaki kurdugun hayali sistemde cogu is icin darbogaz CPU olacak gibi gorunuyor ama bu yaptigin ise gore degisir.

Oyun oynayan bizler icin darbogaz, hayvan gibi para verdigimiz ekran kartindan tam verimi alamadigimiz durum. Ama bunu olcmek icin GPU nin %100 olup olmadigina bakmak kesin sonuc veren bir metod degil.

Hocam malesef bunları anlayamıyorlar çok sığ bir şekilde düşünüp eğer gpu %95 üstünde ise darboğaz yok %95 altında ise darboğaz var diyorlar yapacak bir şey yok sabaha kadar da anlatsanız bir şey değişmeyecek.

Tamam guzel yazmıssın acıklayıcı olmus fakat konunun oyunlar oldugu gun gıbı ortada zaten.

Gpu %100 oluyorsa bunun adı darbogaz olmaz zaten.Darbogazın anlamı kısıtlama demektır.Kart 100 calısırken nasıl bır kısıtlama soz konusu olabılır kı?

Aynen oyle hayvan gıbı para verıp ekran kartından tam verım alamadıgımız durumun adı darbogaz oluyor ıste.Nedenı ıse dusuk ıslemcı kullanmak.Dıger parcalar etkı etmıyor yanı

Gıdıpte 7700k + 1080 e 2gb ram takarsan tabı burada asıl darbogazı ram olusturur onu bılmeyen yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Mart 2017; 10:10:24 >
    Ornek ımzandakı sıstemde kullandıgın ıslemcı kullandıgın ekran kartına darbogaz yapıyor.Sımdı dersın yok yapmıyor dıye kesın
    Hocam siz direk sadece bilgisayar degil her cesit sistemde gecerli olan minimum yasasindan bahsediyorsunuz. Yani sistem en yavas parcasi kadar hizlidir. Yada bir sistemin hizini en yavas parcasi belirler. Ama konuyla alakasini cozemedim. Darbogaz kavraminin sadece cpuda kullanilmasina mi antipatiniz var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ornek ımzandakı sıstemde kullandıgın ıslemcı kullandıgın ekran kartına darbogaz yapıyor.Sımdı dersın yok yapmıyor dıye kesın

Senin mantığına göre yok :D örnek olarak BF 1 oynarken %95 ile %100 arasında kalıyor gpu kullanımı işlemci %70-75 civarında oluyor 1080p 100 scale de
  • 1.darboğaz demek kısıtlama
    2.her sistemde -ram monitor ve sayre dışında tutarak- kısıtlama var vsyng kapalıysa
    3.cpu veyahut gpu kısıtlar ikisinden biri boşuna demiyorlar denk sistem kurun diye.yüksek çözünlük de 4k şu an itibariyle en yeni gpu ların bile güçleri yetmediği için pentiıun bile 7700k denk.
    bu kadar basit. for god sake
  • Ben şunu bilirim %100 calismayacaksin arkadaş. Şevkle çalışanı zevkle öperler. Şaka bir tarafa

İster CPU ister gpu olsun %100 çalışsın ya da çalışmasın alınan FPS monitörün tazeleme hızından düşükse iş bitmiştir. Benim tüm deneyimim bu yönde... Darbogazmis falanmis filanmis hepsi hikaye...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kalıteyı dusurursen eger aldıgın fps artmaz zaten bunun adıda darbogaz oluyorCpu darbogazı oluyor yanı ıslemcın ekran kartını kısıtlamıs oluyor.Atıyorum 7700k ıle 470 kullansan aldıgın fps den en az 20fps fazla alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Mart 2017; 10:28:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Hocam siz direk sadece bilgisayar degil her cesit sistemde gecerli olan minimum yasasindan bahsediyorsunuz. Yani sistem en yavas parcasi kadar hizlidir. Yada bir sistemin hizini en yavas parcasi belirler. Ama konuyla alakasini cozemedim. Darbogaz kavraminin sadece cpuda kullanilmasina mi antipatiniz var?

Hayir, darbogaz kavraminin sadece CPU da kullanilmasina antipatim yok, yanlis anlasilmasi ve ona gore tavsiye verilmesi hosuma gitmiyor.

Seninle ayni oyunu oynuyoruz. Benim GPU %80 kullaniliyor ve 80 fps veriyor.
    Senin GPU %99 kullaniliyor ve 50 fps veriyor.

Arkadasin yontemlerine gore bende darbogaz var ( CPU darbogazi ) ve sende her sey olmasi gerektigi gibi cunku GPU %100 kullaniliyor.

Yanlis bilgi. Bunu demek istiyorum.

Bende CPU darbogazi olabilir de olmayabilir de. Bunu sadece GPU kullanimina bakarak anlayamayiz.

• Bıde ısın bu tarafı var tabı oda apayrı bır mevzu.60hz monıtor ıle ıstersen 200fps al, algıladıgın fps yıne 60
  • Sistemlerde GPU daha değiştirilebilir ve figüran rolünde olan bir komponent olduğu için CPU dan daha fazla kullanılması (Meşgul edilmesi) iyidir..(Nedense CPU lar , GPUlardan günümüzde daha ucuz ama böyle bir gelenek var)

Ama CPU eğer GPU 'dan daha fazla kullanılıyor ise nedenleri;

1) Oyun optimizasyonu kötüdür. Oyun Erken erişimde ve yapım aşamasında ise, buna yapabileceğiniz bir şey yok bekleyeceksiniz..(Mesela Squad oyunu oynuyorum, i5 6600k 4.6 ghz oc li + gtx 1060 2100 mhz / 8800 mhz ocli sistemim var, oyunda cpu kullanımı %90 altına inmiyor, gpu kullanımı %75 / %80 arası geziyor, ayarları kıssam dahi fps bir miktar artıyor ama cpu kullanımı hala aynı yerlerde, ayarları yukarı çeksem FPS düşüyor, cpu kullanımı hala anı yerde belki biraz artıyor, gpu kullanımı %90 lara çıkıyor..Yani oyun ben optimizasyon özürlüyüm diyor)
    2) CPU / GPU ya yetecek güçte değildir. (Yani pahalı bir ekran kartını , düşük bir işlemci gücü ile kullanmaya çalışıyorsunuzdur, verdiğiniz fazla ekran kartı parası size kaçar)
    3) Oyun CPU'ya yüklenen bir oyundur. Bunu azaltmak için çözünürlüğü biraz açarsınız, ama FPS düşecektir..GPU yüklenecektir..CPU yükü azalacaktır..Grafikler daha hoş olabilir ama FPS oyuncuları bunu tercih etmezler mesela, Strateji, single player oyunlarda yapılabilir)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.