İşte hocam yanlıs bır dusunce var onu duzeltelım hemen
gtx1080 1080p de oyunlarda 60fps vermıyor bu bır, ıkıncısı ıse bu kartı alan adam bır zahmet 144hz monıtorde alsın.Hatta 165hz alsın ılerıye yonelık olur.
monıtoru 60hz olan bı kısıye gtx 960 + i5 tamamdır
Bunu tartısmıyoruz konu nerelerden nerelere gelıyor anlamıyorum kı nıye boyle oluyor?
Sen darboğazı genelledin. Bende single playerde darboğaza girmek için 10 yıllık işlemci olması gerekir dedim(phenom x4). Multiplayer için güçlü işlemci gerekir dedim. Dünyada kullanılan bütün monitörler şu an %90 oranda 1080p ve 60hz olduğu için hedefin 60 olduğunu söyledim. Hedef 60 iken yapılacaklar bellidir. msi afterburnerda her yazana inanmamak gerekir. İşlemci darboğaza girerse belli eder kendini. quantum breakte yaşadığım sorunu dying lightta yaşadım phenom x4 ile. Ekran kartını %70 kullanıyordu. İşlemciyi %30 kullanıyordu. 3 saniye geçmeden bu oyun bozuk yama lazım dedim. Diğer oyuncu arkadaşlarım "olur mu ya bu oyun çok iyi grafiğe sahip bu yüzden düşük fps" falan dediler. Sonra benim dediğim oldu. ortalama 20-30 fps aldığım oyundan yamadan sonra minimum 45-60 fps aldım. 6700k ya geçinde minimum 60 fps oldu. Şimdi bu oyunu değerlendirecek olursak ilk çıktığı gün bu oyun darboğaz mı yapıyordu amd ye? Cevap belli optimizasyon özürlüydü. phenom 10 yıllık işlemci. Darboğaz yapması normal ama ben dying lighti açar açmaz anladım sorunun oyunda olduğunu. Gpu kullanımı düşükse işlemcidendir genellemesi yanlıştır.
Örnek vermek gerekirse kapalı bir odadayken gpu kullanımı %99 iken kalabalık bir şehre girdiğinizde %80 e iniyorsa(witcher şehir merkezi) evet o işlemciyi değiştir. Ancak oyunu açar açmaz gpu %80 lerde geziyorsa hiçbir sebep yokken orda düşünmek lazım. hatta Cpu %100 yükte bile çalışsa yine araştırmak lazım. Oyuncu kitlesinin yaklaşık %80 i bu konulardan anlamaz. Sadece oyun oynar. Genelleme yaparken dikkat etmek lazım.
Lol, normalde bu ağla muhabbetini yapmam ama cidden ağla, veya bekle, ikinci çeyrekte Ryzen 5 çıkıp 175 dolar fiyat etiketiyle 1800x performansı verecek oyunlarda, o zaman ne yapacaksınız çok merak ediyorum (ki 7350k 4/8 bir işlemci ile ne oyunda ne renderda yarışabilir). Açtığın konu "Mercedes yeni kamyonların testleri geldi, sadece yarış yapanlar düşünmesin" seviyesinde olduğu için istediğim kadar ezebilirim. Sen de adın gibi biliyorsun İntel'de I5, AMD'de Ryzen 5'in üstündeki her şeyin iş odaklı olduğunu ama yine de bana fanboy demeye devam ediyorsun. Son olarak, intel maaşları geciktirdi herhalde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme