Şimdi Ara

oyunlarda cpu- ekran kartı kullanımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
9.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu darboğaz olayını pek anlamam. Ancak cpu veya gpu nun darboğazı kavramı prototip cpu ve gpu ya göre diğer bir cpu ve gpu olarak değerlendirilmeli. Doldurma hızı kesilmiş mhz değeri azaltılmış işlemcinin darboğaz kavramı kesilipbiçildiği prototip cpu gpuya göre bir kıyas olmalı.

İ7 2700k da darboğaz yapabilir demek eğer ki bu mimariiçin geçerli değilse mesela 7700 yapmıyorsa bu duruma gorekıyas aynı aileye değerlendirilir.

Fx 8... Serisi pascal titanla kendisine geldi. İ5 karşısında anlamlı olur gibi bir seviyeye yükseldi deniyor.

Ancak i5 guçlu olduğu donemden bu güne gelirken sabit çekirdek yapısı değişmeyerek aleyhe bir duruma düştü.

Yani kendini olçekleyemedi. O zaman uzun vadede kendini olçekleyebilen yapı darboğaz konusunda daha anlamlı sonuçlar uretecektir.

Gpu ve cpu kullanım değerleri bir çok değişkene bağlı deniyor. Bu nedenle uzun vadede bu darboğazı oluşturmayacak yapının daha verimli olduğu dahi soylenebilir.

8 çekirdek şart dense fx 8 i5i anında klasman dışına itebilir. Ancak bu seferde alt sınır olur.

Bana göre iki firmada muadil işlemci uretip işin ekran kartıkısmında da atılım yapabilmeli. Yoksa gunu kurtaran çozumlerden başkası yokken gunu kurtaran kullanıcı doğru duşunmuş olur.

Gorunen o ki fps hızları düşen önceki seriler gorulmeye başladığında o seriyi ayakta tutacak ekran kartı ram desteği yeni geliyor. Donanım bir diğer donanımı desteklemiyor kurtarıyor.

Bu açıdan bulunduğu donemde ileriye yönelik yatırım amaçlı cpu gpu kombinasyonu en mantıklı çozumdur.

Amd de intel de kendi dışındaki faktorlere oynuyorlar ve bu durum kullanıcıyı kısa vade uzun vade diye ikiye boluyor. Bana göre orta vadede çözüm uretip darboğaz kavramını oteleyecek ara çozumler lazım.

6/6 işlemciler ve bit bazlı olarak 256-384 bit aralığında ekran kartları orta vadede darboğaz engeli olur.

İntelin bu açıdan çekirdek arttırmak yerine 6/6 çözüm uretmesi daha mantıklı olurdu.intel işi cpu olan bir firma ve gorece ekran kartı bilgisi de var. Bana göre orta vade kavramını kullanıcıya kazandırma adına böyle bir atışı yapmazsa kullanıcı dostu firma kavramını oluşturamaz.

Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vamp kullanıcısına yanıt
    Bu durumda , ayarları ultra yapıp veya mümkünse çözünürlük arttırıp aynı şeyi dener misin?
    GPU kullanımının artıp sabitlenmesini beklerim..
    Eğer gerçekleşmiyorsa, GPU sürücüsü problemli olmalı..CPU kullanımı ile ilgili bir problem yok gayet normal..
  • togi1975 kullanıcısına yanıt
    Amd kartlarda boyle bırsey oluyor hıckımse anlam veremıyor.

6. dkkadan sonra: https://www.youtube.com/watch?v=QTzsnm-PzT0
  • Wartime candır efendi bir adamdır üzmeyiniz.

• oyunu zaten 2560x1080 de oynuyorum. Ortalama 35-45 fps arası. Cevabı size söyleyeyim. Bu oyun sistem kaynaklarını verimli kullanamıyor. Wartime kardeşim her gördüğümüz göstergeye inanmayalım. 6700k gibi bir işlemcidede oyun saçma sapan sistem kaynağı kullandığı için gpu kullanımı %80 lere düşebiliyor.
  • Beyler İ3 le 1060 ve Rx 480 rahat rahat çalışır mı

• Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Hangi İ3 ile ama? Ayrıca en az FHD monitör olması gerekir daha rahat çalışması için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    attıgım vıdeo lınkını ızlersen nvıdıa da kullanım 99dan asagı dusmuyor.
  • Bu darbogaz olayı cidden çok farklı mesela bende %99-100 çalışıyor gpu ama i7 son nesil alsan taksan daha çok fps alırsın yine %100 çalışır herhalde işlemci içerisindeki gpu ile alakalı bu olay bilen varsa aydınlatsın, garip birşey çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

attıgım vıdeo lınkını ızlersen nvıdıa da kullanım 99dan asagı dusmuyor.

Benim burda demek istediğim şey gpu %99 değilse sorun işlemcidedir benzetmene ters bir örnek vermekti. Böyle bir genelleme yaparsan insanların aklı karışır. İşlemci darboğazı genelde online oyunlarda çoklu oyuncu serverlarında hissedilir. Single player oyunlarda darboğaza girmek için işlemcinin 10 yıllık falan olması gerekir. Benim burdaki hedef sıkalam 60 fps içindir. Herkes 198 fps ile oyun oynama meraklısı değil.

İşlemci darboğazına örnek olarak ben genele bir örnek vereyim. Eski işlemcim phenom x4 ile bf4 single player 60 fps ve yukarısında gezerdi. Multidede taş çatlasın 45 olurdu. Şimdi aşağıya güzel bir örnek yazacağım. Eski monitörüm ve yeni monitörümdeki çözünürlükleride yazacağım. Yorumlar R9 270 içindir.

1366x768 phenom x4 multiplayer = 45 fps
    1366x768 6700k multiplayer=80-100 fps
    2560x1080 6700k multiplayer=45 fps

görüldüğü üzere phenomun düşük çözünürlükte bana yapmış olduğu darboğazı skorunu ben 2 kat çözünülükteki monitörde alabiliyorum. Phenom 1336x768 çözünürlükte beni 2 kat yavaşlatıyordu. Halbuki phenomu 2560x1080 çözünürlükte çalıştırsam yine 6700k ile aynı skoru yakalayacaktık. 45 fps. quantum break gibi single player oyunlarda ya optimizasyon sorunu vardır ya da işlemci 10 yıllıktır yetmiyordur. Günümüzde kullanılan 2012 ve sonrası cpu lar 1080p de 60 fps yi aşağı yukarı yakalarlar. Multiplayer için bir şey diyemem tabiki. Benimkisi bu konuya kısa bir örnekti sadece

• ekranda yirtilmanin darboğaz ne alakası var gülmekten ölüyorum şuan :)

Konu Açan arkadaşı saygiyla anıyoruz. bir an önce kendini geliştir kardeş sistem konusunda tamamen yanlış bilgiler veriyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hillx -- 9 Mart 2017; 12:21:50 >
  • Foxin kullanıcısına yanıt
    Apu mu kullanıyorsun?Islemcı ıcındekı gpuyu kullanıyorsan eger gıdıp son nesıl ı7 taksan onun ıcındekı gpu yu kullansan yıne fps farkın olmaz.Olurda 3-5
    Benim burdaki hedef sıkalam 60 fps içindir demıssın

Burada bahsedılen sey mısal i3 4160 + gtx1080 gıbı dusun.Bf1 1080p multıde ne olur ultra ayarlarda gpu kullanımı duser.Aldıgın fps 60-70 olur halbukı 120 alman lazım.

60fps yı ornek gosterırsen o zaman sıkıntı yok zaten.60fps ıcın konusmak sacma olurdu.Sende gtx 960 var mısal ıslemcın 7700k alacagın fps 60 tam tersını dusun ı3 4160 + gtx 1080 alacagın fps yıne 60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Mart 2017; 12:29:21 >
  • hillx kullanıcısına yanıt
    Olm yırtılma nerden cıktı?Sacmalamada cıgır actın su an farkında degılsın

Dunya sacmalama rekoru su andan ıtıbaren senın elınde hıc sıkma canını kımse uzun yıllar senın bu performansını gecemez
  • Skylake den aşağı almam hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Benim burdaki hedef sıkalam 60 fps içindir demıssın

Burada bahsedılen sey mısal i3 4160 + gtx1080 gıbı dusun.Bf1 1080p multıde ne olur ultra ayarlarda gpu kullanımı duser.Aldıgın fps 60-70 olur halbukı 120 alman lazım.

60fps yı ornek gosterırsen o zaman sıkıntı yok zaten.60fps ıcın konusmak sacma olurdu.Sende gtx 960 var mısal ıslemcın 7700k alacagın fps 60 tam tersını dusun ı3 4160 + gtx 1080 alacagın fps yıne 60

Gtx 1080 zaten bugun çıkan oyunlar için değilki :) 1080p çözünürlükte aynı anda 4 tane bf4 oynatabilir. Aşağı yukarı 4 tane ps4 nerdeyse. Bu kartı alan kişi ona göre çözümünü üretir zaten. Gider 4k monitörde oynar ya da 3 tane monitör bağlar bu şekilde bu kartı düzgün bir hale sokar. Yoksa 1080p 60 fps için gtx1080 kocaman bir israftır. Amacı 144hz bir monitörde oyun oynamaksa o zaman 7700k tercih edilebilir. Ancak monitörü 60hz olan bir kişinin 7700k ya ihtiyacı yoktur. Bu işler hedeflediğin skorla ilgli. Benim monitörüm 60 mesela gidip 2560x1080 monitöre gidip gtx 1080 almak direk israftır. En fazla gtx 1070 alınır o da israf rx480 ile ps5 çıkana kadar ortalama 60 fps de oynarım oyunlarımı. Her kullanıcının darboğazı kendi monitörüne göredir. Benim monitörüm 60 hz olduğu için hedefim 60 tır. Diğerini 75 tir ötekinin 144 tür.

• Darbogazi su yoldan anlayabilirsiniz .

Gpu kullanim dalgalanmasi yasiyorsaniz , sahneden sahneye gpu kullanimi degisiyorsa ya da daha kotusu gpu kullanimi belli bir % degerini gecemiyorsa darbogaz oluyor deriz.Ornegin bir oyunda i7 ile %100 gpu kullanimi varken i3 ile %60-70 arasinda deger aliyorsaniz gibi..

Simdi diyeceksiniz cs go , lol vb. oyunlarda gpu kullanimi neden cok az oluyor diye , bu sorun ozellikle gtx 10xx serisi ile rx serisinde mevcut.Burda darbogaz yok , ekran karti kendini sınırlıyor.

Kısacası gpu kullanimi onemli , islemci kullanimi %99-100 olsun eğer gpu kullaniminiz %100 den asagi dusmuyorsa darbogaz yok demektir.Gtx 1070,1080 gibi ust seviye kartlariniz var ise stabil oyun icin i7 den asagisi kurtarmaz.Alırsanız da fps düşüşleri yasarsiniz sahneden sahneye bağli olarak.60 hertz monitorunuz varsa bu pek dert olmaz ama 144hz ise rahatsizlik yaratabilir.

İşte hocam yanlıs bır dusunce var onu duzeltelım hemen

gtx1080 1080p de oyunlarda 60fps vermıyor bu bır, ıkıncısı ıse bu kartı alan adam bır zahmet 144hz monıtorde alsın.Hatta 165hz alsın ılerıye yonelık olur.

monıtoru 60hz olan bı kısıye gtx 960 + i5 tamamdır

Bunu tartısmıyoruz konu nerelerden nerelere gelıyor anlamıyorum kı nıye boyle oluyor?
  • Xeon x5450 ile ben yasadim darbogazi rx480 ile islemci %100 gpu surekli degisken %20 %50 %80 ve surekli drop yani islemci gpu ya yetemiyor islemciniz %100 gpu kullanimi surekli degisken ve droplar oluyorsa darbogaz vardir.

• Benim sisteme darbogaz yapmayacak en iyi ekran kartı ne olur ? Amd phenom ii x6 1055T 2.8ghz, ram 8 gb 1600mhz, anakart asus m5a78l m lx3, ekran kartimda hd6570 2 gb.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.