Arkadaşlar Ati Rodeon 9800 pro 128mb (gigabyte marka) ekran kartına sahibim son zamanlarda oyunlarda ekranda aşırı derecede siyah siyah noktalar beliriyor karıncalanma var gibi.
Eski driverları tamamiyle slip yenisi yükledim, Monitor driverını güncelledim anakartımın chipset driverını güncelledim (intelchipset). Ayrıca bir sürü Ati catalyst ayarlama forumları okudum ama nafile sorun çözülmüyor.
Acaba ekran kartının fanımı bozuk da problem yaşıyor. şu an bios ayarlarını incelicem belki onlarda bi uyuşmazlık vardır.
eger overclock yapiyorsan bundan kaynaklanabilir, benzer bir ti4200 kartim vardi ramleri asiri isiniyordu anca hizlarini iyice dusurunce duzelir gibi oluyordu sonra garantiye gonderdim arizali deyip degistirmislerdi.
bencede ramlerinde yada sogutma sisteminde bi problemden kaynaklanıyor. Ayarlarla düzeltilecek bir durum degil gibi .
Overclock yapmıyorum ama aylarca gece gündüz bilgisayarın çalışmasından ekran kartı zannedersem zarar gördü.
Aynı karıncalanmayı ati Catalyst control centerının icinde previewdan bakıncada görüyürorum.
En son 3DMark05 adlı Benchmarking programı ile ekran kartını teste tabi tutucam sorununu belki tespit eder.
Olmazsa garantiye götürücem işallah garantisi bitmemiştir. 1.5 yıl oldu ekran kartını alalı.
Aşırı derecede OC yaptığım ce yeterli soğutma yapmadığım zaman bendede olur bu durum. Ekran kartı fanını kontrol ettin mi?
ti kartımda vardı benzer sorun gpu donanım sorunu çıktı garantisi sürüyordur 1.5 yıl oldu ise yollaman en iyisi
O/c yapmamışın madem o zaman ya soğutma ya da donanımsal bir problem...Biostan voltajlara bi bak normal mi diye p.s.u bazen sapıtıp yüksek voltaj verebiliyor makineye(düşük bir ihtimal ama 0.5v gibi bir sapıtma olabilir) bundanda benzer sorunlar çıkabilir...