Şimdi Ara

Oyunlarda FPS problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce HD3870 ile World of Warcraft oyununda çok kalabalık yerlerde 20 FPS ye kadar düşüyordu. Buda oynanabilirği çok etkiliyordu oyunda. Gittim ASUS EAH5850 DirectCU ekran kartı aldım. Sakin yerlerde 2 kat kadar FPS artışı oldu. Fakat kalabalık bir alana girdiğimde gene FPS 20'lere düşüyor. Yani anlıcanız hiçbir rahatlık yaşamadım oyunda FPS konusunda. Peki bunun nedeni nedir ? Neden performans artışı alamadım?

Sistem Özellikleri ;
    AMD Phenom 9600 (Quad-Core) BlackEdition İşlemci
    Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 Anakart
    2*2 = 4Gb Corsair DDR2 Ram
    Samsung 19" LCD Kare Ekran

• Anlaşılan o ki ekran kartına yük bindirmesi var. Sadece ekran kartına da bağlamamak gerek. İşlemci de bu konuda önemli. Sisteminizi temizleyip ve fps artırmada işe yarayan programları aramayı dene. Driverları da unutma!
  • world of warcraft online bir oyun değil mi? fps düşüşü değilde lag olmasın?

sorunun kesinlikle donanımla alakalı değil. yazılımlarınla alakalı birşey driverlarını kontrol et hepsinin yüklü oldugundan emin ol.
  • Sistemi yeni kurdum , Daha önce Windows Vista 64 bit'de denedim. Sonra format attım ve windows 7 64 bit kurdum. Sorun gene aynı.
    Driverlara gelince ATI 'nin sayfasından 11.7 (en güncel) 'yi indirdim. Sonra Driver Sweeper ile temizleyip , Asus'un sayfasından tarih olarak daha eski bir driver kurdum. Ama gene birşey değişmedi.

Lag konusuna gelince , Oyunu 65-70 ms ile oynuyorum. Lag ile kesinlikle alakası yok. Ağır combatlara girdiğimde , kalabalık yerlere gittiğimde ekranda kasılmalar oluyor , FPS 5 'e kadar düşüyor. Onun dışında 60-80 fps , hatta 190 fps bile gördüm.Ama bana lazım olan kalabalık yerlerde verdiği performans. Fakat göremedim hala.

Acaba , Sistem darboğazmı yapıyor. Cünkü EAH5850'den herkes memnun. Başarılı bir ekran kartı gibi. İşlemci , Ram , Anakart ..Acaba bunlarmı yetersiz geliyorda , ekran kartından tam performans almamı engelliyor.
  • yetersiz görmüyorum ama işlemci ve ekran kartı biraz uyum sorunu yaşaması doğal. yazılımla hallet.
  • Yazılımla hallet derken ?
  • bağdaştırıcı yazılımlar var. adlarını tam olarak bilmesem de biraz internet araştırman sana yardımcı olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gta5 Fps Drop Sorunu
    geçen yıl açıldı
    CRYSİS2 DÜŞÜK FPS SORUNU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi güzel araştır diyorsunda , bende yıllardır PC kullanan biri olarak ekran kartı ve işlemci arasındaki problemi çözen bir program ne duydum , nede rastladım. Sanki biraz sıktın gibi geldi bana :P Umarım yanılıyorumdur
  • Sorun Çözüldü arkadaşlar. Gittim PhenomII x4 965BE işlemci aldım. Şimdi 75 'in altına düşmüyor FPS en kalabalık yerde bile. Önceki işlemcim Phenom II 9600 du. Darboğaz yapmış ekran kartı ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janis -- 6 Ağustos 2011; 17:01:23 >
  • şaka maka oyun için sistemi değiştirmişsin
  • aynen ya , bu arada Power Suply da aldım 675wattlık :D
  • ya bide ram de 4gb olması yerine 4gb (2x 2gb) olması neyi değiştiriyor neden fiyat artıyor ?
  • hocam sorun Powerdan olmasın?
    işlemciyi gereksiz yenilemişsiniz, hem aralarında ne kadar fark var?
  • abi tarihe baktın mı cevap verirken ?
  • aralarindaki fark teknoloji ve bellek farki.. biri am2+ nin 4 cekirdek performanssiz serisi... biri am3 un 4 cekirdekte en hizli islemcisi.

Birde hort olayiniz var... ne fark var diye sorarsaniz mantikli olurdu da power soylemeniz biraz sacma olmus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kzpmaza

abi tarihe baktın mı cevap verirken ?

yok bu konuya nasıl cevap yazdığımı anımsayamıyorum :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.