Şimdi Ara

Oyunlarda gölge sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oynadığım oyunlarda gölgeler bozuk gözüküyor daha doğrusu aa yokmuş gibi gözüküyor. Biraz önce nfs undercoverdan ss aldım tüm herşey sonda ama gölgeler bozuk gözüküyor, daha önce Sparkle p888+ 8800gt kullanıyordum onda da böyleydi bugun Zotac GTX260 Synergy aldım sonuç yine aynı

İşlemci: amd 4000+ am2 @2.69 ghz
    Ram: 3x1 Kingston hyperx 800

Oyunlarda gölge sorunu!

edit: Bu kartla nfs undercoverı full grafik sorunsuz açamazmıyım ? saliselik takılmalar ve arabada giderken oyun duraksıyor ve çevredeki binalar falan sonradan geliyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 22 Temmuz 2009; 18:54:32 >

• yeni driverini yükle kardeş belki yararı olur yada oyunda bir bug vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcossy

yeni driverini yükle kardeş belki yararı olur yada oyunda bir bug vardır

son driver zaten yüklü, oyunda bug olamaz çünkü diğer oyunlardada oluyor
  • Undercover oynamadım ama arabanın gölgelerinde bu problem yok. Büyük ihtimal oyun arkaplan öğelerinin gölgelerine çok önem vermemiş çözürnürlüğünü yükseltip Anti Aliasing i açarsan (oyun da var mı bilmiyorum ama büyük ihtimal vardır). Yardımcı olabilir.

Oyunlarda demişsin her oyunda böyle yaptığını sanmıyorum. Bu olay oyunla ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miasmus

Undercover oynamadım ama arabanın gölgelerinde bu problem yok. Büyük ihtimal oyun arkaplan öğelerinin gölgelerine çok önem vermemiş çözürnürlüğünü yükseltip Anti Aliasing i açarsan (oyun da var mı bilmiyorum ama büyük ihtimal vardır). Yardımcı olabilir.

Oyunlarda demişsin her oyunda böyle yaptığını sanmıyorum. Bu olay oyunla ilgili.

peki kart bu oyunu full grafikte açabilecek kapasitedemi ?
  • Undercover'de gölgeler öyleydi zaten.

Yamalarla düzeltildiyse bilmem ama, o oyunun gölgeleri rezalettir. Kartla ilgisi yok.

Sen oyunun yamasını da kur. En azından kare/sn konusunda katkısı olabilir.

Sistemin neydi bu arada?

Bahsettiğin tekleme-geç gelme sorunu başka oyunlarda da mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vespasianus

Undercover'de gölgeler öyleydi zaten.

Yamalarla düzeltildiyse bilmem ama, o oyunun gölgeleri rezalettir. Kartla ilgisi yok.

Sen oyunun yamasını da kur. En azından kare/sn konusunda katkısı olabilir.

Sistemin neydi bu arada?

Bahsettiğin tekleme-geç gelme sorunu başka oyunlarda da mı oluyor?

pek fazla oyun oynamam aslında ama oynadığım zamanda sorunsuz oynamak istesim call of duty 4 ve 5 de böyler sorunlar olmadı geçikme vs..

İşlemci: amd 4000+ am2 @2.69 ghz
    Ram: 3x1 Kingston hyperx 800
    Board: Gigabyte m59-slı s4
    psu: ocz 500w
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartın son seviyede rahat rahat açar bu oyunu. Hatta pek çok oyunu son seviyede açar sorun çıkarırsa sadece işlemcin çıkarır ekran kartın gayet iyi.

Ekran kartın şu an dünyadaki en iyi ilk 10 kart arasındadır. Canını sıkmaya gerek yok. Böle ufak tefek hatalar oyunlardan olur genelde.

Oyun yapımcıları başkalarınıda düşünüo herkezin senin gibi GT200 serisi kartı yok ;)
  • İlginctirki bende 55nm yeni revizyon gtx260 ta yasadim ayni sorunu kırılmalarve gölgeleme bozukluklari vardi FRC2 cok barizdi bu yakınlasinca birden netleniyor titreme oluyordu gölgelerde. eski 65nm olan alti izgarali versiyonlardan 3 tane kullandim c192 216 ve amp2 olmak uzere hic bisey yoktu. Seninkide benzer durumsa driverla alakali degildir kartla alakalidir. snergy bilmem ne ucuzlamis 55nm gtx200 lerden uzak duruyorum artik.
  • Bu oyun isi harbi hastalik boyutunda..Amac oyun oynamaktan cok, kendini tatmin durumuna geldi.
    Birak oyununu oyna napacan golgedeki kare sayisini...O tur seyleri kafana takarak zevk alamazsin zaten.
  • Bende (Velvet assasin) oyununda buna benzer 1 durumla karşılaştım fakat son sürücü güncellemesiyle düzeldi, eer oyunun patch'i fln varsa kurup dene yoksa'da VGA'n için farklı sürücüler deniyerek çözüm arıyabilirsin, fakat (1 arkadaşımız o oyunda grafiklerin berbat olduğunu söylemiş ve bu sorun oyundan demiş), buda şu anlama gelir; sorun 1 tek sende değil demek'ki gerçekten oyundan kaynaklı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

Bu oyun isi harbi hastalik boyutunda..Amac oyun oynamaktan cok, kendini tatmin durumuna geldi.
    Birak oyununu oyna napacan golgedeki kare sayisini...O tur seyleri kafana takarak zevk alamazsin zaten.

+1

ayrıca gölge problemi oyundan büyük ihtimalle. yeni çıkan Patch lerine bir bak istersen. Bir de işlemcini değiştirmeni öneririm. O işlemci ekran kartını sınırlar. amd 6000 ve üstü işlemci daha rahatlatır makineni. Takılmalar ve gecikmeler büyük ihtimalle işlemcidendir.
  • quote:

(1 arkadaşımız o oyunda grafiklerin berbat olduğunu söylemiş ve bu sorun oyundan demiş)

Aynen öyle. Yamasız hâliyle en azından.

Ana konusunda zaten sık sık bahsedilmişti. Nitekim, 4870'le de o oyunu denemiş biri olarak yeterince bilgim var, diyebilirim.

EA oyunları gibi bir genelleme yapmak istemem; ama örneğin SAGE motorlu pek çok stratejide de bazı gölgeler rezil görünür. Bir nevi, gölge çözünürlüğünün fazla düşük olması durumu.

Red Alert 3 Uprising'ten 4870 1 GB - 9.3 WHQL XP ile bir örnek:

İyice belli olsun diye 2048x1536'da almıştım (görüntüyü seçince üzerine tıklayarak ayrıca büyütün, gerekiyorsa):

Oyunlarda gölge sorunu!
    Telörüg gölgelerinde çok belirgin.

Oyun içinden en yüksek ayarlar. Oyun içinden 4x MSAA, sürücüden 16x AF (gerek yok gibi görünse de. Oyun kendiliğinden en az 8x AF açıyor gibi); en yüksek mipmap kalitesi; adaptive AA kapalı (zaten ilgisi yok) iken almıştım.

Ve elbette GeForce'de de değişen bir şey olmuyor. Oyunun yapımcıları böyle uygun görmüş.

BFME 2'de, C&C3'te de örnekleri var.

Bunlar da 1280x1024'te başka örnekler, RA3 1.08'den:

Oyunlarda gölge sorunu!
     Oyunlarda gölge sorunu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Temmuz 2009; 13:25:36 >

• Bu sorun ATI'nin 4800 var diye biliyorum. Araştırmıştım.
    Aynı oyunun iki farklı karttan screenshotları çekilip karşılaştırılıyor. ATI'de gölge sorunu var, Nvidia'da gölgeler normal görünüyordu.
    Undercover'ın screenshotları yoktu, başka oyunlar var. Prototype, GTA4, Trackmania gibi. Birkaç oyun vardıda aklıma gelmiyor.

Genel olarak ATI'nin 4800 serisinde gölgeler problemli.

Benim sistemim şöyle;
    İşlemci: Phenom II X3 720 BE
    Ram: 4GB Kingston HyperX 1066 MHZ
    Ekran Kartı: ATI 4850 512 MB
  • ATI' de gölgelendirmeler problemli değil dedikodulara göre hareket etmeyin
    bu oyunun grafikleri yerlerde sürünüyor, rezil görüntülere sahip , oyunu kurmamla kaldırmam bir oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.