Şimdi Ara

Oyunlarda Görüntü Kusurları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen ay ekran kartımı değiştirdim. Asus R9 270 DCU II OC ekran kartı aldım. Eski ekran kartını sökmeden önce driverları sildim, Windowsu güvenli kipte açıp driver cleaner ile artıkları temizledim. Daha sonra yeni ekran kartını takıp AMD'nin en güncel driverını internetten bulup yükledim.

Şimdi soruna geleyim. Oyunlarda loading sonrası, masaüstüne geçiş yaptıktan sonra oyuna tekrar dönme sonrası gibi durumlarda oyundaki belli dokular görüntülenemiyor ve siyah görüntü kusurları oluşuyor. Sorunun düzelmesi için grafik ayarlarını rastgele değiştirmem veya ekran kartının görüntüyü tekrar yükleyeceği başka bir işlem yapmam gerekiyor. Bu sorun bazı oyunlarda belli dokularda her zaman aynı şekilde ortaya çıkıyor, bazı oyunlarda da ne zaman hangi dokuda çıkacağı belli olmuyor. Ama her oyunda yaşıyorum. Mesela Hearthstone'da koleksiyonuma bakarken masaüstüne dönüp oyuna tekrar döndüğümde kart isimlerinin bulunduğu dokuyu tekrar yükleyemiyor ve o doku siyah lekeler şeklinde gözükmeye başlıyor. Düzelmesi için crafting mode açıp kapatmak, ana menüye dönüp tekrar koleksiyon menüsüne girmek gibi ekran kartının tekrar yükleme yapacağı işlemler yapmam gerekiyor. WoW oynarken bazen karla kaplı toprak, bazen gökyüzünün belli bir kısmı, bazen çimli bir alan simsiyah oluyor. Grafik ayarlarını tamamen rastgele değiştiriyorum ve düzeliyor. Rastgele derken kastım şu; high ise medium, medium ise high yapıyorum. Birkaç gün içerisinde screenshot atabilirim, çünkü ekran kartı teknik servisteydi henüz geri yollamadılar.

Bu sorunu farkedince AMD'nin oyunları optimize ettiği uygulamadan optimizasyonları kapattım, sorun düzelmedi. İnternetten indirdiğim driverı silip ekran kartıyla gelen kutudan CD'den yükleme yaptım. Ekran kartını söküp taktım, anakarttan ramleri söküp taktım. Hiçbir şekilde sorunda düzelme olmadı. Eski ekran kartımda bu gibi sorunlar yaşamıyordum. Yeni kartı 2 hafta içinde 2 defa Asus'un teknik servisine yolladım. İkidir sorun tespit edilemedi diyip geri yolluyorlar. Sorunun tespiti konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Ya Asus tarafından ciddi şekilde mağdur ediliyorum ya da kaynağını tespit edemediğim başka bir problem var.

Sistemim aşağıda yazıyor. Eski ekran kartım Sapphire Radeon HD4890'dı. Eski ekran kartında 2 tane 6 pin güç girişi vardı. Yenisinde 1 tane var, 6+2 pin olan güç girişinin kablosu daha uzun olduğu için onu taktım. Normal 6 pin kabloyu taksam farkeden bir şey olur mu? Kablolar kasanın sağından solundan dolandığı için normal 6 pin kablo yetişmiyordu, uğraşmak istemedim.

Edit: Ekran kartını geri yolladılar. Screenshotlar aşağıda.

Hearthstone:

WoW:

Sistemim:

Gigabyte EP45-DS3L anakart
    Intel Core 2 Quad Q9550
    Kingston HyperX 2X2GB DDR 1066MHZ ram
    High Power Absolute Power 650W güç kaynağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 23 Ocak 2015; 13:09:47 >

• Konu günceldir, yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.