Şimdi Ara

oyunlarda grafik hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba x800gto agp ekran kartı kullanıyorum.burada ikinci el forumundan satın almıştım.şöyle bir sorun var daha önce de sormuştum ama sonra halletmiştim.hallettiğimi sanmışım daha doğrusu.şöyle ki kartı taktıktan sonra ati'nin son driverını ve dx9'un da son update'ini yüklemiştim bilgisayarıma.ne hikmetse doom3 ve quake4 oyunlarını çalıştırmıyordu.program bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor mesajını alıyordum.ama fallout3 oyununu sorunsuz olarak açıp oynayabiliyordum işin ilginci.neyse ben ati'nin eski driverlarını indirip denemeye başladım ve 8.5 driver'ında bu oyunlar açıldı sorunsuz şekilde.ama sadece 8.5 driver'ında.yazılımsal işlerden pek anlamam.ben de çözdüm sandım olayı.ancak geçenlerde half-life 2'yi tekrar oynamak için kurdum ama bu seferde oyunda grafiksel hatalar vermeye başladı(aynı hata tunnel rats adlı oyunda da oluyor).ben ilk başta oyun bozuk sandım ve internetten farklı bir kopyasını indirdim.onda da aynı hataları veriyor.acaba yeni driver'larla sorun çözülür mü diye düşündüm ama onlarda da aynı...artık kartın bozuk olduğunu düşünüyorum.sizin de fikirlerinizi alayım dedim.eğer kart gerçekten bozuksa satan arkadaşa söyleyeceğim bir kaç söz ve yönetime yapacağım bir şikayet var ama emin olmadan yapmak istemedim bunları.bahsettiğim grafik hatası aşağıda resimdedir.şimdiden teşekkürler

oyunlarda grafik hatası

• ısınmadan olabılır pıslık dolmus olabılır
  • kart tertemiz.fanda olsun veya kartın yüzeyinde olsun bir pislik yok.ayrıca üzerinde zalman fan var.ramlerin üzerinde de soğutucu bloklar var.sanırım o/c yapıyordu satan kişi.ben o/c yaptığımda bile kartın sıcaklığı 50 küsürlere ulaşıyor max.o yüzden dediğiniz nedenlerden kaynaklandığını sanmıyorum sorunun
  • quote:

Orijinalden alıntı: geezers
    kart tertemiz.fanda olsun veya kartın yüzeyinde olsun bir pislik yok.ayrıca üzerinde zalman fan var.ramlerin üzerinde de soğutucu bloklar var.sanırım o/c yapıyordu satan kişi.ben o/c yaptığımda bile kartın sıcaklığı 50 küsürlere ulaşıyor max.o yüzden dediğiniz nedenlerden kaynaklandığını sanmıyorum sorunun

nerden aldın
  • bende de crysis oynarken oluyordu.. 3870 ile.. direct-x problemi olma olasılıgı yüksek.. formattan sonra direct-x i paket olarak indirip(microsofttan değil!) kurmuştum düzelmişti.. tabi bundan önce de birçok şey denedim ama ben buna bağlıyorum.. deneyin isterseniz.. format atmayın sırf bu sorun için ama atarsanız dediğimi uygulayın bence..
  • bu forumun ikinci el bölümünden kargo ile aldım.daha önce de çok kez alım yaptım burdan.rütbesi yüksek kişilerle alışveriş yapıyorum.aldığım arkadaş ta 3 veya 4 yıldızlıydı.hani hemen kart bozuk ta diyemedim o yüzden.satan arkadaş kartın herhangi bi sorunu olduğundan da bahsetmemişti sorduğumda.e böyle olunca ben de güvenerek aldım.paketlemesi de çok iyiydi gerçekten.hani taşıma esnasında zarar gelemeyecek şekilde paketlemiş.ben de sonuçta yıllardır aldığım parçaların montajını kendim yaparım.ben de bi zarar vermiş olamam karta montaj sırasında.ilk defa böyle bi şey geliyor başıma.her oyunda bunu yapsa anlıycam da kart oyun mu seçiyor anlamadım :) yoksa her oyuna göre ayrı çözüm yöntemi mi var bu kartta onu da bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: awallabilla

bende de crysis oynarken oluyordu.. 3870 ile.. direct-x problemi olma olasılıgı yüksek.. formattan sonra direct-x i paket olarak indirip(microsofttan değil!) kurmuştum düzelmişti.. tabi bundan önce de birçok şey denedim ama ben buna bağlıyorum.. deneyin isterseniz.. format atmayın sırf bu sorun için ama atarsanız dediğimi uygulayın bence..

bende şu an 2009 ağustos update'ini de içeren webten yüklemeli dx9 sürümü var.yani bulabildiğim en son dx9 sürümü.ben onu kullanıyorum.microsoft'un sitesinden mi indirdim başka yerden mi hatırlamıyorum ama dediğinizi uygulayayım.başka bir siteden dx paketi indirip yükleyeyim umarım çözülür.bu sorun yüzünden 2 kere format atmıştım bilgisayara ama düzelmemişti formatla.hem sp2 hem de sp3 ile denemiştim olmamıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geezers -- 12 Aralık 2009; 19:49:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartı bilgisayarına taktıktan sonra format attın mı?

Driverları sırasıyla bi dene istersen çünkü farklı driverlarla farklı oyunları düzgün çalıştırabiliyorsun
    bütün oyunları çalıştıran bir driver bulana kadar ara,

directx9 un daha eski sürümlerini dene istersen

yine olmazsa başka pcde dene
  • kartlar oyun seçiyor tabi seçmez mi seçmeselerdi dünya çok daha güzel olurdu.. nvidia/ati kavgaları olmazdı.. herkes aynı arenada dövüşür rekabet artar belki fiyatlar daha düşük olurdu.. ama nerdeee..

crysiste benim 3870 le problem yaşamamın temel sebebi oydu zaten.. tamam neticede çözdüm bi şekilde ama neden assasin's creed oynarken olmadı.. değil mi ? sebep kartın oyun seçmesi değil aslında.. oyun yapanların kart seçmesi.. yada oyuna göre kart yapmak mı desem şimdi kavga çıkacak daha fazla yazmayayım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ---john---

Kartı bilgisayarına taktıktan sonra format attın mı?

Driverları sırasıyla bi dene istersen çünkü farklı driverlarla farklı oyunları düzgün çalıştırabiliyorsun

evet taktıktan sonra 2 kere format attım.8.5'ten daha da geri gitmem gerekicek anlaşılan üstü kurtarmıyor çünkü :) dx'in eski sürümlerini de bir deneyeyim.işe bak millet ileriye gider ben geri sarıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: awallabilla

kartlar oyun seçiyor tabi seçmez mi seçmeselerdi dünya çok daha güzel olurdu.. nvidia/ati kavgaları olmazdı.. herkes aynı arenada dövüşür rekabet artar belki fiyatlar daha düşük olurdu.. ama nerdeee..

crysiste benim 3870 le problem yaşamamın temel sebebi oydu zaten.. tamam neticede çözdüm bi şekilde ama neden assasin's creed oynarken olmadı.. değil mi ? sebep kartın oyun seçmesi değil aslında.. oyun yapanların kart seçmesi.. yada oyuna göre kart yapmak mı desem şimdi kavga çıkacak daha fazla yazmayayım..

kartı okuyup üflesek düzelir mi acaba :) abi dediğin doğru tabi seçiyor kartlar oyun da ben half-life 2'yi doom 3'ü radeon 9600 ile oynayıp bitirmiştim ilk.daha sonra 6600 gt ile bitirdim.bununla neden sorun yaşıyorum bunu anlamadım :S 6600'deki sistemle şimdiki aynı.x800 daha yeni bi kartsa ters tepmiş te olabilir doku uyuşmazlığı filan :) belki bi mesajdır bu.artık yenile şu sistemi diyordur belki de ben anlamıyorumdur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ---john---

Kartı bilgisayarına taktıktan sonra format attın mı?

eski dx sürümünü de daha eski driverleri de denedim sonuç aynı :( bilgisayarımda bi problem olduğunu da sanmıyorum çünkü bu karttan önce gayet iyi çalıştırıyordu oyunları.kart bozuk büyük ihtimalle.ama başka bi bilgisayarda denemeden de kesin bi şey söylemeyeyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.