Şimdi Ara

Oyunlarda işlemci sıcaklığım 89 derece? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 fanı Birleştiren kablo mevcut.

İçinden çıkıyor.

Çok çok kaliteli bir tornavida ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fevziuzun11 F kullanıcısına yanıt

Yok olmaz. Hatta daha iyi olacak. 2 fan birleşip tek kablo ile bağlanacak. Ayrıca senin fan işlemcinin üzerinde yukarıya bakıyor, alacağın soğutucudakiler şu şekilde;

Oyunlarda işlemci sıcaklığım 89 derece?

Bende bu fanı alacaktım ama benim aldığım dönemde bu stokta yoktu, 1-2 yerde vardı onlarda 670 TL ye satıyordu. Bende Mugen 5 modelini aldım aynı firmanın. Bendeki tek fanlı.

Şu fan

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147012124

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 4 Ocak 2021; 23:53:38 >

Şu videoyu incele ön bilgin olsun

Kasa değişmediği sürece sıcaklığa çare bulamazsın
  • @acura07@Yılmaz1907 Tamamdır teşekkürler tekrardan elime ulaştığında sorun yaşarsam ulaşacağım sizlere iyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 89 çok fazla normal olan Max 80
  • Hocam kasa çok önemli
    kadan da yeteri kadar boşluk ve hava sirkülasyonu yoksa sıcaklık hep içerde kalır.
    Önerim 5 fanlı ve geniş kasalar mevcut
    Alabilirsin
  • traktör sesi geliyorsa fan yaprakları bir şeye sürtüyor demek değil midir?

• Fuma 2 al macun alma içinden çıkan macun yeterli.

• @Yılmaz1907@acura07 merhabalar soğutucum geldi şimdi videoları izleyerek montajını yapmaya çalışıyorum ancak izlediğim videolarda stock soğutucuyu çıkarttıktan sonra anakartın üstünde 4 tane yere siyah plastik şeyler koyuyor onların altında da vida girecek yerler var benimkiler boşluk sadece neden böyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Şimdi ben sana madde madde ilk yapılacakları yazıyım.

1. İlk önce kasayı rahat çalışabileceğin bir yere al.
    2. Kasa arkasında bulunan bütün kabloları çıkar. Özellikle PSU kablosunu
    3. Daha sonra soğutucu yukarı bakacak şekilde kasayı yatır ve stok soğutucunun anakarta monte edildiği 4 vidayı yavaş yavaş gevşet.
    4. Vida gevşedikten sonra soğutucuyu 1-2 mm haraketlerle sağa sola yavaşça çevirerek soğutucuyu çıkart. İşlemcinin anakart üzerinde kalması lazım, soğutucuya yapışık olarak çıkmasın.
    5. Daha sonra 3-4 adet ıslak havlu ve 1 parça kağıt havlu al. Islak havluları sıkarak fazla suları akıt ve işlemcinin üzerinde kalan termal macunu bunları kullanarak temizle.

Bunlar tamamsa devam edeli.

Cevap gelmedi ama ben yine de devam ediyim.

Şimdi sen stok soğutucuyu çıkarınca kasanın arka kısmından 1 parça düştü. O parçayı aynı deliklerden tekrar tak ve 2 kişiyseniz 1 kişi onu arkadan tutarken 1 kişi o bahsettiğin 4 adet silindir parçayı deliklerden çıkan çıkıntı üzerine takıp daha sonra AMD için olan soğutucuyu takacağımız 2 adet metal parçayı o silindir üzerindeki deliklere denk getirerek 4 adet vida ile tuttur. Eğer tek çalışıyorsan o düşen parçanın arkasına soğutucu kutusu içinden çıkan koruma köpüklerinden uygun şekilde keserek parçanın arkasına koy ki kasayı yatırınca parça yere düşmesin.

Buraya kadar tamam mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Cevap gelmedi ama ben yine de devam ediyim.

Şimdi sen stok soğutucuyu çıkarınca kasanın arka kısmından 1 parça düştü. O parçayı aynı deliklerden tekrar tak ve 2 kişiyseniz 1 kişi onu arkadan tutarken 1 kişi o bahsettiğin 4 adet silindir parçayı deliklerden çıkan çıkıntı üzerine takıp daha sonra AMD için olan soğutucuyu takacağımız 2 adet metal parçayı o silindir üzerindeki deliklere denk getirerek 4 adet vida ile tuttur. Eğer tek çalışıyorsan o düşen parçanın arkasına soğutucu kutusu içinden çıkan koruma köpüklerinden uygun şekilde keserek parçanın arkasına koy ki kasayı yatırınca parça yere düşmesin.

Buraya kadar tamam mı?

Hocam kusura bakmayın göremedim youtubeden birkaç video ile biraz uğraştırdı ancak taktım hallettim, macunu kartla dağıtarak sürdüm ince bir şekilde şu an bir sıkıntı yok gibi. Şu anda masa üstünde 40-39 derece civarında geziyor sıcaklık.

Sorunsuz taktığına sevindim.

Aida64 programını kurup 10 dakika kadar kararlılık (Stres) testi yaparsın ve yükteki sıcaklığı da kontrol edersin.

• quote:

Aida64 programını kurup 10 dakika kadar kararlılık (Stres) testi yaparsın ve yükteki sıcaklığı da kontrol edersin.

Hemen yüklüyorum testi yapıp sonuçları paylaşayım sizinle olur mu hocam. Çok teşekkürler bu arada ilginiz için.

Rica ederim, kolay gelsin.

• quote:

Cpu fan 720rpm lerde gösteriyor normal mi hocwm bu değer. Ve soğutucunun kağıdında okuduğum kadarıyla 2 tane fanın sadece birnin rpm ini görebiliyomuşuz sanırım.

Tam yükte dakikada 1200 gibi devirde dönerler, boşta da verdiğiniz değerlerde dönerler.

Zaten 2 fanı tek kabloyla birleştirip taktığınız için 1 değer gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 9 Ocak 2021; 15:19:21 >
  • quote:

Tam yükte dakikada 1200 gibi devirde dönerler, boşta da verdiğiniz değerlerde dönerler.

Zaten 2 fanı tek kabloyla birleştirip taktığınız için 1 değer gösterir.

Hocam yaklaşık 11 dakikalık testte 76 dereceyi geçmedi. Dediğim gibi benim amacım 60 derece olsun buz dolabı gibi olsun kasa sıfır ses çalışsın değil. Oyunlarda fps ime etki etmesin ve işlemcime zarar vermesin sıcaklık bu benim için yeterli. Bu bağlamda sizce sonuç nasıl.

Cyberpunk 2077 de 89 dereceleri görüyordum. Onu da test edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fevziuzun11 -- 9 Ocak 2021; 15:30:14 >

Sonuç iyi. Tabi kasanın bulunduğu yer, kasa içindeki hava akımı vs. sıcaklığa etken. Mesela kasanın önü kapalı mı komple açık mı? (Cam mı, ızgara mı)

Benim de 71 derece oluyor ama değim gibi diğer etkenlerde önemli.

O sıcaklık değeri yeterlidir. Oyunlarda falan zaten 70 dereceyi görmezsin, stres testi işlemciyi sonuna kadar zorlar, oyunlarda bu kadar zorlama olmaz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.