Şimdi Ara

Oyunlarda işlemci sıcaklığım 89 derece?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ryzen 5 3600 kullanıyorum kasa daha 1 aylık tertemiz ancak 30 dakikalık cyberpunk 2077 oyun testi yaptım sıcaklık 88-89 derecelere kadar çıkabiliyor bu normal midir? Ayrıca işlemci fanında garip bir tıkırtı sesi var bundan kaynaklı olabilir mi?

• Sıcaklık fazla.

Muhtemelen stok fan kullanıyorsunuz.

Ya stok fanı söküp termal macunu temizleyerek iyi bir termal macun alıp sürerek tekrar sıcaklık değerlerine bakarsınız yada bütçenize uygun soğutucu alıp stok fanın yerine takabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Sıcaklık fazla.

Muhtemelen stok fan kullanıyorsunuz.

Ya stok fanı söküp termal macunu temizleyerek iyi bir termal macun alıp sürerek tekrar sıcaklık değerlerine bakarsınız yada bütçenize uygun soğutucu alıp stok fanın yerine takabilirsiniz.

Önerebileceğiniz soğutucu ve termal macun var mı hocam ? Bütçem 500 lira civarına kadar çıkar soğutucu için.

• Stok fan ile tam yükte o değerleri görmedim oyunlar da 65 i geçmezdi senin hava sirkülasyonu kötü büyük ihtimalle.
  • fevziuzun11 F kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaos_3492

Stok fan ile tam yükte o değerleri görmedim oyunlar da 65 i geçmezdi senin hava sirkülasyonu kötü büyük ihtimalle.

Benim asıl şüphem işlemci fanından gelen garip ses, hele fanlar hızlı dönmeye başlayınca traktör sesi gibi takır takır ses gelmeye başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Hocam bu ince ayar konularında tecrübem 0 yanlış birşey yapmak istemiyorum direkt soğutucu ve macun değiştirerek bir nebze olsa sorunu çözmek ilk amacım. Hani 60 derece de olmasın ama 89 da olmasın.

Kasa ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: fevziuzun11

Hocam bu ince ayar konularında tecrübem 0 yanlış birşey yapmak istemiyorum direkt soğutucu ve macun değiştirerek bir nebze olsa sorunu çözmek ilk amacım. Hani 60 derece de olmasın ama 89 da olmasın.

Alıntıları Göster

zor bir şey degil.en sağlam ısı bu şekilde düşüyor.yüksek voltajlarda çalışıyor ryzen 3600 stok halde

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaos_3492

Kasa ne

Corsair carbide spec delta

• quote:

Fuma2 yi alabilirim hocam ancak kasa ölçüsü derken neye dikkat etmem gerekiyor? Stok fanın alt üst ve sol tarafı gayet boş şu an sadece sağ yani ramlerin olduğu yer neredeyse ramlerle bitişik soğutucu.

Kasa ölçüsü derken derinlemesine boyutu

Yani Fanın derinliği 154.5 mm.

Kasanız yukarda yazmışsınız o ise 210 mm.

Yani sorun yok, alabilirsiniz.

• quote:

Kasa ölçüsü derken derinlemesine boyutu

Yani Fanın derinliği 154.5 mm.

Kasanız yukarda yazmışsınız o ise 210 mm.

Yani sorun yok, alabilirsiniz.

Çok teşekkürler hocam sipariş veriyorum yarın termal macunu da alıyorum pahalı olanını. Bir de arkadaşlarım msi in frozr L soğutucusunu önerdi fuma2 ye göre nasıldır sizce.

Fuma2 daha iyi.

Ayrıca macun almanıza gerek yok

İçinden çıkan macun gayet güzel.

5ghz 1.29v ile 10600kf yi boşta 25 derecelerde yükte 70lerde oyunlarda 60larda tutuyor

Evet macuna gerek yok, soğutucunun yanında geliyor ve yeterli o.

Ben ilk mesajımda soğutucu almayacaksan macunu değiştir demiştim. Fuma 2 yı alacaksan macun almana gerek yok.

Bu arada Fuma 2 daha iyi, onu tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 4 Ocak 2021; 23:17:43 >
  • @acura07@Yılmaz1907 çok teşekkürler elinize sağlık yarın sipariş veriyorum umarım montajda sıkıntı yaşamam.

Elimizden geldiğince onu da anlatırız

• quote:

Tamamdır hocam sorun yaşarsam ulaşmaya çalışırım sizlere.

• quote:

Hocam son bir sorum var kafama takılan benim ana kartım b450m k2 ve o cpu fan denen soketlerden 1 tane var, bu soğutucuda 2 tane fan var sıkıntı olur mu ?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.