Şimdi Ara

Oyunlarda işlemci sıcaklığım 89 derece? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Sonuç iyi. Tabi kasanın bulunduğu yer, kasa içindeki hava akımı vs. sıcaklığa etken. Mesela kasanın önü kapalı mı komple açık mı? (Cam mı, ızgara mı)

Benim de 71 derece oluyor ama değim gibi diğer etkenlerde önemli.

O sıcaklık değeri yeterlidir. Oyunlarda falan zaten 70 dereceyi görmezsin, stres testi işlemciyi sonuna kadar zorlar, oyunlarda bu kadar zorlama olmaz.

Tamamdır hocam içim rahatladı. Kasanın önünde 3 adet fan var ancak altta ufak bir açıklık var ne akılla böyle saçma sapan bir tasarım yapmışlar bilmiyorum. Yapabilirsem ön tarafını bir şekilde söküp ızgaralı bir şey yaptıracağım oraya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fevziuzun11 F kullanıcısına yanıt

Kasa modeli ne bilmiyorum ama kasaların çoğunun önündeki o akrilik parça çıkartılabiliyor. Ama o olmadan da güzel görünmez.

Bendeki de kapalı ama altta ve her 2 yanında hava alacak kadar açıklık var.

Aslında en güzeli önü komple açık kasa almakmış.

• Stok fanı değiştir
  • Anakartın verdiği voltaj fazla. Ben 2600 ü 1.285 ile 4.0 da kullanıyorum. Sizde bu şekilde deneye deneye bulun. 3600 olan arkadaşım da 1.3 voltajı el ile girdi ve 20 derece fark oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam benim de kasamın önü sizin dediğiniz gibi kapalıydı. Önce kasa önündeki stock olan fanları söküp hava akışı çok iyi olan Cougar CFD120 fanlardan aldım. (3 tane öne bir tane egzoz olarak üste) Daha sonra bu işler ile uğraşan birini bulup pleksi kestirip kasa önündeki o saçma sapan camı çıkartıp pleksiyi koydum. (araya toz filtresi de koyuldu tabi). Arka egzoz fanına en çok önerilen model olan Akasa viper aldım. İşlemci soğutucu olarak da Arctic 34 duo kullanıyorum ki bu soğutucuyu bilenler bilir Noctua ile beraber bence piyasada başı çeker. Soğucutu fiyatını saymaz isek kasaya fanlar ve pleksi toplam 400tl gibi bir fiyat harcadım tabi diyeceksiniz ki o paraya yeni kasa alınır. Yaptırdığım pleksi logolu ve görüntüsü çok hoş olan birşey oldu. Bundan daha serin bir kasa olduğunu da sanmıyorum :). Aşağıdaki fotoğrafta 15 dakikalık Aida64 stress testi sonuçlarını paylaşıyorum;

Oyunlarda işlemci sıcaklığım 89 derece?

Size fikir oluşturması açısından bunları yazıyorum. Sıcaklığı düşürmek istiyorsanız kasa hava akışınızı sağlayacak düzgün fanlar ve kesinlikle kasanızın önden çok iyi hava alıyor olması gerekiyor. Ancak yine de kabul ediyorum ki ben sıcaklık konusunda baya baya takıntılı biriyim 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 9 Ocak 2021; 16:20:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemo94

Hocam benim de kasamın önü sizin dediğiniz gibi kapalıydı. Önce kasa önündeki stock olan fanları söküp hava akışı çok iyi olan Cougar CFD120 fanlardan aldım. (3 tane öne bir tane egzoz olarak üste) Daha sonra bu işler ile uğraşan birini bulup pleksi kestirip kasa önündeki o saçma sapan camı çıkartıp pleksiyi koydum. (araya toz filtresi de koyuldu tabi). Arka egzoz fanına en çok önerilen model olan Akasa viper aldım. İşlemci soğutucu olarak da Arctic 34 duo kullanıyorum ki bu soğutucuyu bilenler bilir Noctua ile beraber bence piyasada başı çeker. Soğucutu fiyatını saymaz isek kasaya fanlar ve pleksi toplam 400tl gibi bir fiyat harcadım tabi diyeceksiniz ki o paraya yeni kasa alınır. Yaptırdığım pleksi logolu ve görüntüsü çok hoş olan birşey oldu. Bundan daha serin bir kasa olduğunu da sanmıyorum :). Aşağıdaki fotoğrafta 15 dakikalık Aida64 stress testi sonuçlarını paylaşıyorum;

Size fikir oluşturması açısından bunları yazıyorum. Sıcaklığı düşürmek istiyorsanız kasa hava akışınızı sağlayacak düzgün fanlar ve kesinlikle kasanızın önden çok iyi hava alıyor olması gerekiyor. Ancak yine de kabul ediyorum ki ben sıcaklık konusunda baya baya takıntılı biriyim 🙂
    hocam ben o kadar da takıntılı değilim dediğim gibi ana amacım oyunlarda fps düşürecek kadar sıcaklık olmasın benim için fazla fazla yeterli. Sizin dediğiniz gibi birşey düşünüyorum ancak bence benim sorunum sanırım daha geniş kapsamlı çünkü yeni aldığım soğutucunun boyutu kasama göre baya büyük. Kasanın camına neredeyse bitişik ve camı aşırı ısıtıyor. Sanırım büyük bir kasa alma yolu gözüktü bana.

• quote:

Kasa modeli ne bilmiyorum ama kasaların çoğunun önündeki o akrilik parça çıkartılabiliyor. Ama o olmadan da güzel görünmez.

Bendeki de kapalı ama altta ve her 2 yanında hava alacak kadar açıklık var.

Aslında en güzeli önü komple açık kasa almakmış.

Görüntüsü pek önemli değil ya hocam birşeyler uydururuz ancak bir üstte yazdığımı okursanız böyle bir problem var sanırım benim kasam fazla küçük.

Hocam o zaman dediğiniz gibi direk yeni bir kasa alabilirsiniz. Soğutucu boyutuna sitesinden bakın. Alacağınız kasanın da bilgilerinde maksimum kaç cm’lik işlemci soğutucu desteği olduğu yazar zaten ona göre alırsınız. Ancak kesinlikle önü mesh bir kasa alın.

Kasa modeliniz ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemo94

Hocam o zaman dediğiniz gibi direk yeni bir kasa alabilirsiniz. Soğutucu boyutuna sitesinden bakın. Alacağınız kasanın da bilgilerinde maksimum kaç cm’lik işlemci soğutucu desteği olduğu yazar zaten ona göre alırsınız. Ancak kesinlikle önü mesh bir kasa alın.
    Biraz zaman geçsin de bütün parayı harcadık bi bilgisayara idare eder böyle şu anlık. En azından 90 derece görmem artık...

• quote:

Kasa modeliniz ne?

Corsair carbide spec delta

Kasa bu

Yani soğutucu takabileceğin yükseklik 160 mm.

Soğutucu da bu, Fuma 2

Yani 154.5 mm.

160-154,5=5,5 mm

Yani senin kasa camı ile soğutucu arasında 5.5 mm. mesafe var.

Bu mesafe az değil ki.

Sonuçta bunlar kule tipi soğutucu

Şimdi benim kasaya baktım senin soğutucu ile benim soğutucu yüksekliği aynı.

Benim kasada 165 mm.

Yani sendeki 5 mm bendeki de 10 mm. boşluk var.

1 santime 0,5 santim.

Sıkıntı yapma bunu, normal bu mesafe.

• quote:

Şimdi benim kasaya baktım senin soğutucu ile benim soğutucu yüksekliği aynı.

Benim kasada 165 mm.

Yani sendeki 5 mm bendeki de 10 mm. boşluk var.

1 santime 0,5 santim.

Sıkıntı yapma bunu, normal bu mesafe.

Tamamdır o zaman hocam yıllar yılı laptop kullandım ilk kasam bu o yüzden yabancılık çekiyorum yaşadığım her duruma

Sistem komple hayırlı olsun.

Tavsiyem sıkıntı çıkmadığı sürece ufak tefek şeyleri sorun yapıp araştırmayın yoksa hep keşke dersiniz.

Sonuçta internette ne kadar doğru şeyler varsa yalan yanlışta bir sürü şey var.

Canınızı boşuna sıkarsınız.

Sisteminizi güle güle kullanın, sorun olursa tabi ki araştırırsınız.

• Bildiğim kadarıyla 3600 ve 3600x'e stok fan yetersiz kalıyor. Dün kuzenimle konuştum o da aynı dertten yakınıyor, boştaki sıcaklığı 60 derceyi bulduğunu söyledi. Güzel bir kule tipi soğutucu işinizi görecektir.
  • quote:

Sistem komple hayırlı olsun.

Tavsiyem sıkıntı çıkmadığı sürece ufak tefek şeyleri sorun yapıp araştırmayın yoksa hep keşke dersiniz.

Sonuçta internette ne kadar doğru şeyler varsa yalan yanlışta bir sürü şey var.

Canınızı boşuna sıkarsınız.

Sisteminizi güle güle kullanın, sorun olursa tabi ki araştırırsınız.

Kesinlikle doğru. Sağolasın hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: adanavalısi

Bildiğim kadarıyla 3600 ve 3600x'e stok fan yetersiz kalıyor. Dün kuzenimle konuştum o da aynı dertten yakınıyor, boştaki sıcaklığı 60 derceyi bulduğunu söyledi. Güzel bir kule tipi soğutucu işinizi görecektir.
    Fuma 2 alıp taktım boşta 40 derece civarlarında şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: fevziuzun11

Önerebileceğiniz soğutucu ve termal macun var mı hocam ? Bütçem 500 lira civarına kadar çıkar soğutucu için.

Alıntıları Göster
    İmzamdaki soğutucuyu tavsiye ederim 500 liranın altında. Sanırım 250-300 lira civarı. Ben sizin aldığınız 89 dereceyi prime95 de bile almıyorum.

Arctic freezer 34 esports one . Herşeyi otomatikte kullanıyorsanız oyunlarda 70 i geçmez. Kaliteli bi termal macunda alın mis gibi olur.

Kaliteli termal macun için alacağınız tek ürün. Direk tek atar;
    Cooler Master Mastergel Maker Nano

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediğiniz soğutucunun 2 tipi var, ikisi de 400₺ üstü
    Arctic Freezer 34 eSports Intel / AMD Uyumlu BioniX P Fanlı, 4x Isı Borulu, PWM Fanlı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00056A)
    https://www.hepsiburada.com/arctic-freezer-34-esports-intel-amd-uyumlu-bionix-p-fanli-4x-isi-borulu-pwm-fanli-islemci-sogutucu-ar-acfre00056a-p-HBV00000KLN2T?magaza=Teknobiyotik

Arctic Freezer 34 Esports DUO Kırmızı CPU Soğutucu (AR-ACFRE00060A)

Siz hangisini kullanıyorsunuz? Tek Fanlı olanı mı?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.