Şimdi Ara

Oyunlarda kilitleniyor acil yardim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı alali 3 gun oldu bi firmada teknik servis elemanı olarak çalışıyorum. Bilgisayarı kendim topladım çalışmasında hiç bir problem yok en ufak bir takılma dahi yapmıyor. oyunlarda da aynisi bir çok oyunu full grafik oynuyorum hiç takılmıyor ama 5 veya 10 dakika içinde bilgisayar ya donuyor yada resetliyor. bu durumu bir türlü çözemedim yardım edebilecek bi arkadaş varsa çok teşekkür ederim.

Pc Özellikleri :

Anakart : Asus Amd M2N-SLI DLX NForce590
    İşlemci : Amd Athlon 64 3800 X2 DualCore S940
    Ram : 1024 mb DDR2 800 mhz
    Ekran Kartı : 512mb Asus Ex. AX1600pro ddr2 Td/Pciexp.
    Hard disk : 400 gb 7200rpm sata2 16mb
    Dvd-Rw : Asus Multi Writer

bu kadar yeterli sanirim 550 watt lık bide kasam var. tüm driverlar kurulu dediği gibi sadece oyunlarda kilitleniyor normal çalışmada bi sorun yok yardim bekliyorum arkadaşlar.

• acaba işlemci ısısı biosda ne alemde benzer sorun bizde oldu işlemci ısınınca sistem kendisini korumaya alıyo. eğer işlemci fanı yetersiz kalıyorsa böyle bir soruna neden olabilir
  • teknik servis elemanıyım diyorsun benim şu sorunuma da yorum yapabilirmisin teşekkürler
    http://forum.donanimhaber.com/m_11100763/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasmett -- 20 Aralık 2006; 18:59:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasmett

acaba işlemci ısısı biosda ne alemde benzer sorun bizde oldu işlemci ısınınca sistem kendisini korumaya alıyo. eğer işlemci fanı yetersiz kalıyorsa böyle bir soruna neden olabilir

işlemci ısısı 44 ün üzerine daha hiç çıkmadı kasa iç ısısı 28 derece
  • dostum sen o ekran kartını değiştir 512mb al o zaman sorun kalmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasmett

teknik servis elemanıyım diyorsun benim şu sorunuma da yorum yapabilirmisin teşekkürler
    http://forum.donanimhaber.com/m_11100763/tm.htm

arkadaşım xp cdsi ile onarim yapmayı sormuşsun sanirim ama ben hiç kullanmadım onu en temiz yükelemede fdisktir. c de deye format atmaktansa direk fdisk atmanı tavsiye ederim. eski pclerde bu tür sorunlar olmuyordu yeni çıkan teknolojiyle birlikte bu tür sorunlar çıkmaya başladı benimde başım belada :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: bad_mad

dostum sen o ekran kartını değiştir 512mb al o zaman sorun kalmaz

erkran kartı zaten 512 arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheana -- 20 Aralık 2006; 19:11:34 >
  • yok mu şimdi bana yardim edebilecek biri
  • aslında herşey iyi duruyor service pack 2 ve güncellemeler kuruludur sanırım. anakartın ve işlemcinde benim tercih edeceğim malzemeler ekran kartını nvidia ile değiştirebilirsin chipsetlerin uyumu acayip bi performans artışı sağlıyo 7950 gtx mesela ama bunun dışında akılma gelen bişey yok şimdilik
  • herşey kurulu her yöntemi denedim ama sanirim ekran kartını deiştiricem başka yolu yok gibi gözüküyor.
  • selam kadeş ben bir müşterimdede böyle bir sorun var dı format attıktan sonra düzel di bir dene düzelmesi lazım
  • çalıştığım yerdeki bi bilgisayrda da var aynı sorun ama oyunda deil durup dururken resetliyo o bilgisayardan bi kaç dosya çekmiştim visrüsten şüpheleniyorum ama tarattım hiç bişey bulamadım tekrar bi formatlıcam sanırım denemekte fayda vardır . teşekkür ederim ilginiz için ....
  • Öncelikle bende m2n-sli delüxe n760 kullanıcısıyım bendede windowsta kitlenmeler yasıodum ve sonunda stok fanı cıkarıp yerine yeni zalman cooler taktıgımda düzeldi eskisindede 42 dereceyi geçmiodu fakat herhalde thermal macunu az sürmemden kaynaklanıodu ilgincidirki herşey düzgün calısıodu ffakat windows ta bazen hiç freeze yapmıor. bazen durduk yere 3-5 sn donuk kalıodu cooleri ve zalman macunu yedirince düzeldi bu benim yasadıgım bi sorundu aktarmak istedim bu yüzden yapmadık şey kalmamıstı hiç süphelenmedigim bi yerden cıktı Allaha şükür düzelttim kendim.Bende kitlenmenin bi ara ekran kartından kaynaklandıgını düsünmüstüm dikkat edersen bu model mainboardlarda kuzey koprusu baya bir ısınıor o kadar ısı iletkenlerle birlikte gelmesine ragmen ekran kartım silent pipe tı onun ısısıyla cok ısınıor die düşündüm fakat alakası yokmus.Bence ekran kartından kaynaklanan bir problem yok die düşünüorum.

1)Psu dan kaynaklanıor olabilir yeterli watt taki güçü saglıormu die şu siteden bakabilirsinhttp://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx benim kullandıgım psuyu şiddetle öneririm.

2)Cpu yu tekrar bir kontrol et kaliteli bir thermal macun sür ben zalman zm-stg1 kullandım valla cpu 40 ı geçtigini görmedim.Eskiden yükte 60 a gelirdi

3)Bİos un en son güncellemesini yap asus update den

4)Yeni driverlar cıktı yakın bi zamanda benim mainboard için. asus un sitesine gir indir en son sürücüleri yükle

5)Bende kuzey köprüsünden süpeleniordum fakat sorun kuzey koprusunden olmadıgını annadım üstündeki iletkenler stabil karsılıor sogutmayı fakat kasa içi ısı sirkulasyonu iyi yap bazen 60 ı bulabilir north bridge

• Arkadaşım çok teşşekkur ederim zaten işlemci fanının soğutucu yuvaya tam oturmuyor. 775 soketlerde oyle deildi soğutucu yuvaya tam oturuyordu bu havada duruyor. hatta soğutucuyu takınca acaba işlemciye değiyormu diye bile şüphelendim. inşallahlah haklısındır. zaman ayırdığın için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.