selam arkadaşlar yeni bir sistem topladım amd athlon 2 x2 250 hd 6850 4gb ram oyunlarda aniden takılma sorunu oluyo kitleniyo ama masaüstüne dönebiliyorum yani reset atmak zorunda kalmıyorum daha yeni sleeping dogs oynarken mavi ekran hatası verdi full hd cözünürlükte oynuyorum bütün ayarları düşürsemde aynı sorun ne olabilir?
Isı ve voltaj değerlerine bir bakın. Takılma anında bu değerler ne durumda ?
Benim bilgisayar casper i5 8 gb ram var ama fm oynarken oyun donuyor reset atmak zorunda kalıyorum diğer oyunlardada aşırı kasıyor donmasada tam çözümü nedir bilen yok galiba son çare format atmak sende dene derdim
voltajlarla daha önce hiç oynamadıgım işlemci sıcaklıgı max 40 ekran kartı 66yı geçmiyo zaten degerler bunlar
sistem yeni topladım diyorsun , acaba anakartta sorun olabilir mi , eğer herşey birbiri ile uyumlu ise belki oyunda sorun vardır oyunun son patch leri ile güncelle , ve ayrıca ekran kartının filan driverleri kontrol et belki yanlış driver vardır
anakartı ekran kartını directx falan ne buluyosan güncelle ilk kullanımlarda sistem tam oturmadığı için böyle sorunlarla karşılaşabilirsin.ses kartınında varsa cd kullanarak internetten güncelle daha sağlam olur.oyunları biraz düşük devirde oyna daha sonra yükseltebilirsin.sorunlar düzelmezse iyi bir donanım editörüne başvur.
kondansatör ne demek ? kapasitör olmasın o öyle bişeyin olması imkansız kapasitörler bozulsa bilgisayar açılmaz bile
Capacitor = Kondansatör arkadaşım. Biraz araştırma yapıp öyle yazın. Kondansatörün ingilizcesidir.
Ayrıca sizin söylediğiniz PSU içindeki kondansatörlerdir ki arızalı olsa bile zaman zaman açılmama sorunu yapabileceği gibi açıldığında bir sorun yokken, kapatıp açtığınızda açılmama sorunu gibi vs. vs. sorunlara da yol açabilir.
Ekran kartı üzerindeki kondansatörlerdeki şişme, kuruma gibi sebeplerle kapasitesinin zamanla düşmesi de evet donma sorununa yol açabilir.
İlave olarak özellikle soğutucu blokların yakınlarındaki kondansatörler ısıya maruz kaldıklarından daha kolay bozulurlar.
ben yazılımsal oldugunu dusunuyorum suan 3 saat kadar bf3 ultra ayarlarda oyadım hıc bı sorun yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme