Şimdi Ara

Oyunlarda Nesnelerin ve Texturelerin geç belirmesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısa bir süre önce başlayan bu sorunuma çare bulamıyorum ve çok rahatsız ediyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu ve sürücü kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.Oyun ve 3D uygulamalarda Nesne ve Textureler geç beliriyor dibine kadar geldikten sonra çıkan nesneler uzaktayken düşük görüntülü bir araç anca dibine geldiğimde hızlı bir değişim ile netleşiyor kısaca Draw distance sorunu gibi bişi bu oyunlardan kaynaklı olsa sadece bir kaçında yaşayacağımı düşünüyorum ve hepsinde bu sıkıntının birden bire belirmesi canımı çok sıktı..

Kullandığım ekran kartı Nvidia Zotac GTX590 sorunla ilgili yardımcı olabilirseniz memnuniyet duyarım yoksa son çare kartı yetkili servisine yolluycam arızalı diye...

• işletim sistemin nedir ayrıca diğer konfigurasyon nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybermg

işletim sistemin nedir ayrıca diğer konfigurasyon nedir?

İşletim sistemi Windows 7 x64 Ultimate SP1

Sistem bileşenleri:
    İşlemci: İntel Core 2 Quad Q8400 günlük kullanım 3.20Ghz overclocklu
    Anakart: ASUS Maximus II GENE
    Ramler: (4x2) 8GB Kingston HyperX ddr2 1066mhz cl5 ram
    Hdd: WD 2TB Caviar Black SataII
    Power Supply: Thermaltake Toughpower XT 875Watt 72A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGuz51 -- 19 Haziran 2012; 16:51:41 >
  • Sadece 1 oyundamı durum bu başka oyunlarda denedinmi 3dmark test programı ile denemeni tavsiye ederim yada street fighter ın test demosu var birde onla dene derim. Eğer sorun devam ederse başkada test için elinde kart yoksa yapacağın şey servisine götürmek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybermg

Sadece 1 oyundamı durum bu başka oyunlarda denedinmi 3dmark test programı ile denemeni tavsiye ederim yada street fighter ın test demosu var birde onla dene derim. Eğer sorun devam ederse başkada test için elinde kart yoksa yapacağın şey servisine götürmek olur.

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için dediğiniz gibi bir kaç teste daha tabi tutucam fakat oyunların tamamında var bu sorun bazılarında çok belirgin bazılarında daha az oluyor.. Aynı sorunu yaşayan kullanıcılarda varmış ama nette çözüme dair bi yazı bulamadım.. Şimdi test 3Dmark testi yapıp sonuçları paylaşacağım olumlu veya olumsuz.
  • 3Dmark testlerinde problem yok ama oyunlarda sıkıntı devam ediyor ve alayında var bu durum..
  • dediğim gibi test için elinde başka kart yoksa istersen servisine götürmende fayda var. yapacağın bişey kalmamış çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OGuz51

Kısa bir süre önce başlayan bu sorunuma çare bulamıyorum ve çok rahatsız ediyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu ve sürücü kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.Oyun ve 3D uygulamalarda Nesne ve Textureler geç beliriyor dibine kadar geldikten sonra çıkan nesneler uzaktayken düşük görüntülü bir araç anca dibine geldiğimde hızlı bir değişim ile netleşiyor kısaca Draw distance sorunu gibi bişi bu oyunlardan kaynaklı olsa sadece bir kaçında yaşayacağımı düşünüyorum ve hepsinde bu sıkıntının birden bire belirmesi canımı çok sıktı..

Kullandığım ekran kartı Nvidia Zotac GTX590 sorunla ilgili yardımcı olabilirseniz memnuniyet duyarım yoksa son çare kartı yetkili servisine yolluycam arızalı diye...

AIDA64 Extreme Edition programını full olarak yükleyin oyun oynarken hemen sıcaklıkları alın buraya yazın..

Driver kaynaklı olabilir driver güncellemesi buna neden olabilir. Driveri kaldırın önceki kullandığınız sürümü kurun.

Sorun halen devam edersen Recovery yapın. Yazılımsal sorun ise düzelecektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Kısa bir süre önce başlayan bu sorunuma çare bulamıyorum ve çok rahatsız ediyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu ve sürücü kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.Oyun ve 3D uygulamalarda Nesne ve Textureler geç beliriyor dibine kadar geldikten sonra çıkan nesneler uzaktayken düşük görüntülü bir araç anca dibine geldiğimde hızlı bir değişim ile netleşiyor kısaca Draw distance sorunu gibi bişi bu oyunlardan kaynaklı olsa sadece bir kaçında yaşayacağımı düşünüyorum ve hepsinde bu sıkıntının birden bire belirmesi canımı çok sıktı..

AIDA64 Extreme Edition programını full olarak yükleyin oyun oynarken hemen sıcaklıkları alın buraya yazın..

Driver kaynaklı olabilir driver güncellemesi buna neden olabilir. Driveri kaldırın önceki kullandığınız sürümü kurun.

CPU idle: 38 Tam yükte 45 derece
    Anakart idle 32 Tam yükte 35 derece
    Gpu idle 38 Tam yükte 71 derece

Sıcaklıklar normal herzaman olduğu gibi ve dediğiniz gibi temiz kurulum ile eski sürücüleride denedim sonuç yine aynı..

Youtube dan izlediğim bir kaç oyun tanıtımında da aynı şeyler onlardada oluyor incelediğime göre sorun yok
    ya herkezde aynı durum söz konusu fakat benim gözüme takılıyor veya yeni farketmiş olabilirim takıntı yaptım bunu kendime

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

CPU idle: 38 Tam yükte 45 derece
    Anakart idle 32 Tam yükte 35 derece
    Gpu idle 38 Tam yükte 71 derece

Sıcaklıklar normal herzaman olduğu gibi ve dediğiniz gibi temiz kurulum ile eski sürücüleride denedim sonuç yine aynı..

Youtube dan izlediğim bir kaç oyun tanıtımında da aynı şeyler onlardada oluyor incelediğime göre sorun yok
    ya herkezde aynı durum söz konusu fakat benim gözüme takılıyor veya yeni farketmiş olabilirim takıntı yaptım bunu kendime

Başka oyunlarda sorun yoksa takındı yapacak bir şey yok .

• Sıkıntı bazı oyunların kendisinden kaynaklıymış boşuna endişelenmişim yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum.
  • quote:

Sıkıntı bazı oyunların kendisinden kaynaklıymış boşuna endişelenmişim yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.