Şimdi Ara

Oyunlarda Takılmalar Ani Fps Düşüşleri Var Yardımcı Olursanız Sevinirim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar. İmzaya yazdım sistemi. Oyunların içinde dikkat etmeden fark edilmeyecek derecede saliselik takılmalar yaşıyorum. Ayrıca oyunların başlangıç-yükleme yaparken gösterdiği videolarda ciddi takılmalar yaşıyorum. Bir de bazı oyunlarda ani takılmayla birlikte gelen fps düşüşleri yaşıyorum. Bunun nedeni nedir sizce ? Sistemi yeni topladım acaba nerde yanlış yaptım. Catalyst'in kararlı son sürümü mevcut (13.12). Windows 8.1 de de böyleydi şuan Windows 8 var yine aynı. İşletim sistemim ssd ye kurulu oyunlar hdd de mevcut. Bazı oyunlarda ise hiçbir sorun yok ne ani takılma ne de fps düşüşü tam performans veriyor. Sorun yaşamadığım oyunlar : Metro Last Light, Call of Duty Ghosts, Battlefield 4.
    Kimisinde anlık takılma kimisinde fps düşüşleri yaşadığım oyunlar : GTA 4, Far Cry 3, Crysis 3, Tomb Raider, Need for Speed Rivals (Zor fark edilecek saliselik takılmalar). 1-2 tane oyunda sorun yaşasam oyundan diyip geçerdim de sorun yaşadığım oyunlar fazla olunca oyundandır diyemiyorum arkadaşlar :) Soruna yardımcı olanlar için şimdiden teşekkür ediyorum...

• AMD FX 8350 aşırı ısınma yapıyor. Bendede var. Ekrankartı ve cpu fan hızını ağır oyunlarda manuelle sona alıp oynuyorum sıkıntı olmuyor.
  • ressam_7 arkadasin dedigi gibi amd fx 8350 kesinlikle oyun icin fazla tercih edilmeyen bir islemci. onun yerine intel i5 4760k isini gorurdu fakat biraz pahali. en iyisi onu i5 3650 k olan biriyle takas et intel i5 4760k islemcisini overclock edersen i7 4000k serisiyle ayni performansi vericeginei adim gibi eminim. umarim isine yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressam_7

AMD FX 8350 aşırı ısınma yapıyor. Bendede var. Ekrankartı ve cpu fan hızını ağır oyunlarda manuelle sona alıp oynuyorum sıkıntı olmuyor.

Cpu sıcaklığı 45 i geçmiyor kardeşim özel soğutucu aldım işlemciye stok ile kullanmıyorum. Kuzey köprüsü de 25-30 derece. Ekran kartı 65 dereceyi geçmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1851 -- 5 Mart 2014; 17:19:22 >
  • quote:

AMD FX 8350 aşırı ısınma yapıyor. Bendede var. Ekrankartı ve cpu fan hızını ağır oyunlarda manuelle sona alıp oynuyorum sıkıntı olmuyor.

Hocam fan hızını nereden ayarlıyoruz ?

Ayrıca ekran kartı 65 derece normal değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalci imam

quote:

Asus Gpu Tweak veya Msı Afterburner programlarından herşeyini ayarlayabilirsin. Ekran kartı oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor diyorum neresi normal değil anlamadım ki :D Bu karttan önce Asus Gtx 760 ım vardı en fazla 72 dereceye çıkıyordu. Ondan önce Asus gtx 660 ım vardı 68 dereceyi geçmiyordu. Ondan önce de Sapphire HD 7870 im vardı ve o da 70 dereceyi geçmiyordu. Heralde siz ya çok eski bi model ekran kartı kullanıyorsunuz ya da oyunu belli bir süre açık tutup gpu sıcaklığını takip etmiyorsunuz :) 70 dereceyi geçmiyorsa öpüp başına koymanız lazım :D

• Vlla sen yine anlaşılmayan düşüşler yaşıyosun ben neler yaşıyorum neler sırf ghost recon online diye bi oyun var donmasın da rahat oynuyum diye yeni kasa topladım daha 2 hafta olmadı 10-30 fps arası gidip geliyor ve genellikle 15-25 arası oluyor hem donuyor hem takılıyor tıkanıyor zortluyor ne ararsan var ekran kartım hd7850 ondan bi sıkıntı olamaz tabikide ama galiba işlemciden kaynaklı bi sorun var işlemci amd a6 6400 gerçi biraz uzun hikaye orasını anlatmıyım 4-5 güne a8 6600k geliyor ama para çıkmıcak cebimden orasını boşverin alışveriş merekezi ile alakalı bişi değil çünkü neyse a8 işlemciye bide işlemci gelcek yanında silverstone ar01 geliyor sizce bu fps sorunu kalkarmı onu sorucaktım yani demek istediğim gta4 btf3 felan yüklesem gene fps sorunu çıkarmı acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeterNetor

Vlla sen yine anlaşılmayan düşüşler yaşıyosun ben neler yaşıyorum neler sırf ghost recon online diye bi oyun var donmasın da rahat oynuyum diye yeni kasa topladım daha 2 hafta olmadı 10-30 fps arası gidip geliyor ve genellikle 15-25 arası oluyor hem donuyor hem takılıyor tıkanıyor zortluyor ne ararsan var ekran kartım hd7850 ondan bi sıkıntı olamaz tabikide ama galiba işlemciden kaynaklı bi sorun var işlemci amd a6 6400 gerçi biraz uzun hikaye orasını anlatmıyım 4-5 güne a8 6600k geliyor ama para çıkmıcak cebimden orasını boşverin alışveriş merekezi ile alakalı bişi değil çünkü neyse a8 işlemciye bide işlemci gelcek yanında silverstone ar01 geliyor sizce bu fps sorunu kalkarmı onu sorucaktım yani demek istediğim gta4 btf3 felan yüklesem gene fps sorunu çıkarmı acaba ?

Fx 6300 veya 8320 alın imkanınız varsa. Harici ekran kartınız varmış zaten 7850 neden apulu bi sistem kurdunuz ki ? Bu işlemcilerden birini deneyin. Vatandan iade yapmadan önce fx 6300 ve 7850 li bilgisayarım vardı. Dediğiniz oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım gayet iyi performans verir.

• Cahillik işte bilmeden davrandım :( yalnız dediğiniz işlemciyi alabilmem için anakartımı değiştirmem gerekiyor yaz tatiline anca :( 4-5 güne a8 6600k ile silverstone ar01 işlemci soğutucu gelicek, ne kadar etkili olur sizce dediğim oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım gene ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A3860EA5 -- 7 Mart 2014; 2:53:38 >
  • quote:

Cahillik işte bilmeden davrandım :( yalnız dediğiniz işlemciyi alabilmem için anakartımı değiştirmem gerekiyor yaz tatiline anca :( 4-5 güne a8 6600k ile silverstone ar01 işlemci soğutucu gelicek, ne kadar etkili olur sizce dediğim oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım gene ?

Valla apu işlemcilerin performansı hakkında pek araştırma yapmadım. Fakat Sapphire Hd 7850 o.c da kullandım hd 7870 o.c da kullandım. O ekran kartların performansı dediğin oyunları gayet iyi kaldırıyor. O a6 işlemci darboğaz yapmıştır çok düşük işlemci. a8 6600k geldiğinde biraz daha iyi olur fakat tam performans çalıştıracağını söyleyemem. Yine biraz sıkıntı olabilir yani. Sonuçta 280 liralık işlemci ve gpu entegreli oldugundan dolayı o fiyat.
  • Neyse artık yapacak bir şey yok malesef a8 ile idare etmek zorundayım anakarttı işlemciydi soğutucuydu derken çok para hata yaptım bi kere artık seneye kadar değiştiremem o kadar araştırdım o kadar emek verdim gene benim istediğim olmadı malzeme alımı bana ait olmadığı için tabi dandirik bi durum söz konusu neyse artık 2 sene sonra üni.ye başlamadan önce tamamen kendi düşüncelerim doğrultusunda yeni bi kasa toplarım şöyle tatlı bişey neyse yorum için tekrardan teşekkürler.
  • quote:

Neyse artık yapacak bir şey yok malesef a8 ile idare etmek zorundayım anakarttı işlemciydi soğutucuydu derken çok para hata yaptım bi kere artık seneye kadar değiştiremem o kadar araştırdım o kadar emek verdim gene benim istediğim olmadı malzeme alımı bana ait olmadığı için tabi dandirik bi durum söz konusu neyse artık 2 sene sonra üni.ye başlamadan önce tamamen kendi düşüncelerim doğrultusunda yeni bi kasa toplarım şöyle tatlı bişey neyse yorum için tekrardan teşekkürler.

Ne demek kardeşim. İnşallah yaparsın istediklerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren1851

quote:

quote:

Asus Gpu Tweak veya Msı Afterburner programlarından herşeyini ayarlayabilirsin. Ekran kartı oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor diyorum neresi normal değil anlamadım ki :D Bu karttan önce Asus Gtx 760 ım vardı en fazla 72 dereceye çıkıyordu. Ondan önce Asus gtx 660 ım vardı 68 dereceyi geçmiyordu. Ondan önce de Sapphire HD 7870 im vardı ve o da 70 dereceyi geçmiyordu. Heralde siz ya çok eski bi model ekran kartı kullanıyorsunuz ya da oyunu belli bir süre açık tutup gpu sıcaklığını takip etmiyorsunuz :) 70 dereceyi geçmiyorsa öpüp başına koymanız lazım :D

ekran kartının fanını demedim işlemci fanını dedim :) benim o kadar soğutma sorunu olan r9 290 ımın bile 60'ı geçtiğini görmedim.

• Bunun sebepleri anlamak için birkaç yöntem önereceğim.

-Oyunların bazılarını ssd kurup dene
    -Anakartının bios update etmediysen dene
    -Kullandığın windows'u değiştir 7 deneyebiliyorsan dene
    -Oyunlar orjinal mi ? orjinal değilse rip diye tabir edilen türdeyse olabilir,yada kullandıgın kürekden bile olabilir,tabi korsansa orjinalse sorun olmamalıdır.

Dediğim ilk 3 adımın yapabilirsen deneyebilirsen daha iyi olur,hiçbirisi sorununa çözüm olmuyorsa sorun demekki başka birşeyden donanımsal olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Python

Bunun sebepleri anlamak için birkaç yöntem önereceğim.

-Oyunların bazılarını ssd kurup dene
    -Anakartının bios update etmediysen dene
    -Kullandığın windows'u değiştir 7 deneyebiliyorsan dene
    -Oyunlar orjinal mi ? orjinal değilse rip diye tabir edilen türdeyse olabilir,yada kullandıgın kürekden bile olabilir,tabi korsansa orjinalse sorun olmamalıdır.

Dediğim ilk 3 adımın yapabilirsen deneyebilirsen daha iyi olur,hiçbirisi sorununa çözüm olmuyorsa sorun demekki başka birşeyden donanımsal olabilir.

Küreksiz korsan oyun açılmaz zaten arkadaşım :D Sağ ol yorumun için youtube da da arada hafif duraksamalar seziyorum. Yeni windows 8.1 almayı düşünüyorum. Onun haricinde biosu güncellemeyi denemedim pek sanmıyorum ama çaresiz kaldım onu da deniyicem bakalım sorunu bir şekilde halledebilirsem belirtirim. Şuan için konu hala günceldir arkadaşlar aklınıza gelen birşey varsa yazarsanız sevinirim teşekkürler..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eren1851

quote:

quote:

ekran kartının fanını demedim işlemci fanını dedim :) benim o kadar soğutma sorunu olan r9 290 ımın bile 60'ı geçtiğini görmedim.

Valla arkadaşım sende nasıl bir soğutma sorunu varsa ben anlamadım. İnternette bile r9 290 ların 100 tane benchmark tempature videolarını izledim hepsi de 65 i geçiyor. Sende 60 ı geçmiyorsa soğutma sorununun hoşuna gitmesi lazım :) Bu arada konu dağılmasın konumuza dönelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1851 -- 8 Mart 2014; 1:45:42 >

• GÜNCEL
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.