Şimdi Ara

Oyunlardaki Kaplama ve Gölge Sorunu 'Texture Shimmering'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler.Oyunlarda gölgelerde tırtıklanma,özellikle zemin kaplamalarında garip bir renk değişimi problemi yaşamaktayım.Objeler ya da objelerin renkleri değişiyor.Vram arızası olmadığıın biliyorum.Kaplamalar flicker yapıyor.Witcher 3 ve GTA5'te özellikle rahatsız ediyor.Bu sorunun çözümünü bilen var mı?
    Not:Sistem temiz,overclocklı overclocksuz farketmiyor.Oyunlarda görüntü kalitesini en düşüğe alınca kısmen kayboluyor.VSYNC açık kapalı farketmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 22 Mayıs 2016; 21:59:10 >

• Vram arizasi olmadığını nerden biliyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Daha önce vram arızası yapan ve farklı tepkiler veren çok kart gördüm de oradan biliyorum. Bayağıdır soracağım diyorum foruma bir türlü soramadım. Bayağı araştırdım.Neredeyse hiçkimse çözememiş sorunu. Bu şekilde 3-4 tane ekran kartı değiştiren olmuş sorunu çözememişler.Her kartta aynı şey olmuş.Format atıp sorunu çözdüğünü söyleyen olmuş.Sürücü değiştirerek çözen olmuş.Sürekli sürücü değiştirmeyi denemişler vs...Problem büyük ihtimalle yazılımsal ama sorun ne bilemiyorum.Aynı şey gibi. Counter Strik 1.5'i oynayanlar farketmiştir.Karaktere yakın olan kaplamalar güzel görünürken,biraz uzaklaşınca blurlu görüntü olur.Problem bu blurlu görüntünün titremesi ve farkedilmesi...

Edit: Witcher 3'te arazi,gölge ve doku kalitesini orta ayarlara alınca sorun çözülüyor.
    Edit2: Sorunun İngilizce adı "Texture Shimmering" imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 21 Mayıs 2016; 0:42:52 >

• Yazılımsal olduğundan eminseniz bios uptade yapabilirsiniz. Eğer en güncel sürüm varsa bios sürümünü düşürebilirsiniz. Birde öyle deneyin.
  • Bilinear filtre. O kadar performanslı diye sayıklıyordunuz, sebebi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Bilinear filtre. O kadar performanslı diye sayıklıyordunuz, sebebi bu.

Arkadaşım en yardımcı,vasıflı yazınız bile faul...Neden sürekli kavga eder gibi yazıyorsunuz?Rica ediyorum bu üslupla kiminle konuşabiliyorsunuz bilmiyorum ama benimle bu tarz konuşmayın olur mu? Eğer üslubumda ne var diyorsanız da direkt bloklayın beni. Teşekkür ederim."Edit2: Sorunun İngilizce adı "Texture Shimmering" imiş." yazdım.

Edit:Filtreler ve bios update sorunuzu çözmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 21 Mayıs 2016; 8:41:56 >
  • Başka konuda bir arkadaşımız aynı sorun üzerine çözüm olarak önermişti belki işe yarar ancak deneme imkanım olmadı malum online oyunlardan çıkamadık...oyun esnasında görev yöneticisinden uygulama üzerinde öncelik yüksek-gerçek zamanlı vs. ayarlanarak çözmüş texture-kaplama sorununu bilinen bir şey ancak denemekte fayda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 21 Mayıs 2016; 11:30:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • klement kullanıcısına yanıt
    Denedim hocam aynı sorun devam ediyor.
  • Oyunların referans başlangıcı ile denedinizmi ??? Grafik ayarları ile oynamadan oyunun otomatik verdiği ayarlar üzerinde aynı etki varmı ??
  • Aynısı bendede oluyor çözümü yokmudur acaba?
  • klement kullanıcısına yanıt
    Ayarları düşürünce sorun azalıyor ya da kalmıyor. Ancak 980ti gibi kartı lowda oyun oynamak için almadık. Başka çözümü olmalı.

• Evet hocam durum bu maalesef kartlar icin gerekli ayarların dısında bazilarını kısmadan istenen performans'ı veremiyor anlaşılan...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.