Şimdi Ara

OYUNLARI 3D OYNAYANLAR KULÜBÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Böyle bir konunun açılmamış olduğunu gördüm ve açayım dedim.Bu bölümde oyunları 3D oynayan arkadaşlar toplanalım ve yorumlarımızı paylaşılım.

1-İlk önce herkez sitemini belirtirse iyi olur diye düşünüyorum.Zira biliyorsunuzki 3D oyunlar ancak sağlam sistemlerde çalışıyor. İlerde oyunlarda karşımıza çıkacak sorunları çözme açısından bunun önemli olduğunu düşünüyorum....
    2-Herkez hangi oyunları 3D oynadı ve oynuyor bunlarıda belirtilem ve bu doğrultuda tavsiyelerde bulunalım.
    3-Özellikle monitörümüzün nvidia 3d vision destekleyip desteklemediğinini belirtelimki yorumlarımızı ona göre yapalım.

Ben başlıyorum....

SİSTEMİM:

İşlemci : İntel Q6600
    Ram : 4 Gb
    Ekran kartı : Zotac GTX 470 amp2
    Monitör :ACER GD245HQ (İlk önce Acer HS244HQ almıştım ama 3d flim performansı harika olmasına rağmen 3d vision uyumu tam olmadığı ve oyunlarda gölgelenme sorunu yaptığı için değiştirdim)

Oynadığım 3D oyunlar:

1-Assassin's Creed Brotherhood
    2-Mafia 2
    3-F1 2010
    4-Batman
    5-Crysis 2

Oynadığım 3d oyunlar içerisinde şu ana kadar beni en çok etkileyen Assassin's Creed Brotherhood oldu.Özellikle dün yayınlanan Nvidia nın 270.61 drıver ı ile bu oyun tavan yaptı diyebilirim. Resmen ezio karakterine bürünüp roma sokaklarında gezdiriyor oyun sizi.....

Son olarak 3D oyun oynamak isteyen arkadaşlara bazı tavsiyelerim olacak. Kesinlikle ortanın üzeri bir sisteminiz olmadan 3D oyunları unutun.Özellikle ekran kartı çok önemli.En az nividia nın 460 serisi bir ekran kartınız olmalı. 200 lü serilerlede oynayabilirsiniz ama resmen çile olur sizin için.Ayrıca alacağınız monitöre dikkat edin. Şu an an piyasada nvidia 3d vision destekleyen en iyi monitör ( dikkat flimlerde en iyisi Acer HS244HQ) ACER ın GD245HQ modelidir.Tam bir oyun monitörü olduğunu söyleyebilirim.

NOT: Bu monitörle Konsollarda 3d görüntü alınamaz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 20 Nisan 2011; 11:43:20 >

• bendede edimensional 3d gözlük var 2007 yılında almıştım çok çok çok zor kurulumu olmasına rağmen kurup oynabilmiştim ancak şu an kullanamıyorum maalesef yeni ekran kartlarını desteklemiyor... nvidia sağolsun bu alanında ağzına etti .

gözlükle o zamanki pc ile ( p4 3.0 nvidia 7300 gt)

painkiller
    crysis (tabi yetmedi pc :D)
  • Şimdi yavaş yavaş düzelmeye başladı ama.Özellikle yeni çıkan ve 3d yi içinde barındıran oyunlarda fazla fps kaybı olmuyor. Crysis 2 de neredeyse hiç fps kaybı yaşamadım ben.Onun dışındaki oyunlarda tüm özellikleri açarsanız baya bir fps kaybı oluyor ama dediğim gibi sisteminiz yeterliyse sorun olmuyor.Ayrıca şöyle bir durum var.3D oyunlarda öyle bir derinlik hissi oluyor sanki monitörün içinde olaylar cereyan ediyor.Bu sebele düşük fps sanki normale göre biraz daha az hissediliyor.Ben assasins creed i 1980-1080 çözünülürlükte 120 hz hızında ayarlarını pek düşürmeden 25-30 fps arası oynuyorum ama göze hiç batmıyor.......
  • Metro 2033 - Arkham Aslyum - Crysis 2 gibi oyunları 3D oynadım şimdiye kadar bence oyunlarda çok boş bir teknoloji.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2K

Metro 2033 - Arkham Aslyum - Crysis 2 gibi oyunları 3D oynadım şimdiye kadar bence oyunlarda çok boş bir teknoloji.

Kardeş sen ne kadar boş diyorsan benide o kadar etkiledi bu teknoloji....Benim merak ettiğim şu.Siz oyunu Nvidia 3d vision teknolojisini destekleyen bir monitör ve 3d vision kitlemi oynadınız....Burası çok önemli.Aksi takdirde kişi 3d oynadığını zannediyor ama aslında oyun tam 3d olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_38

quote:

Orijinalden alıntı: 2K

Metro 2033 - Arkham Aslyum - Crysis 2 gibi oyunları 3D oynadım şimdiye kadar bence oyunlarda çok boş bir teknoloji.

Kardeş sen ne kadar boş diyorsan benide o kadar etkiledi bu teknoloji....Benim merak ettiğim şu.Siz oyunu Nvidia 3d vision teknolojisini destekleyen bir monitör ve 3d vision kitlemi oynadınız....Burası çok önemli.Aksi takdirde kişi 3d oynadığını zannediyor ama aslında oyun tam 3d olmuyor.

Dostum ben 3D teknolojisi için M17X'in 3D Vision ve 3D kiti olan versiyonunu aldım sırf 3D için gerçek 3D'yi de gördüm evimde de Samsung'un 3D TV'si var bende 3D teknolojisinden etkilendim fakat TV'de film izlerken oyun oynarken pek bir numarasını göremedim ve gözü aşırı yoruyor M17X Nvidia 3D teknlojisi olsun diye seçtiğim ekran kartı şu an kullandığım ekran kartından daha düşüktü ve 3D dışında çok iyi performans vermiyordu bende hazır servisteyken ekstra para ödeyerek ekran kartımı değiştirdim şu an Nvidia 3D teknolojisine sahip değilim fakat sahip olduğum zamanda dediğim gibi.

• Warcraft 3 FT
    Trackmania Nations Forever
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3d oyun
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar sistemim:

Monster Notebook
    Intel Core Q820 1.73 Ghz Cpu
    4GB DDR3 1333Mhz Ram
    500Gb Seagate 7200RPM HDD
    Nvidia GTX 260M Ekran Kartı

3D Donanım:
    LG W2363D 120 Hz 3D Monitör (nvidia 3D Ready)
    Nvidia 3D Vision Kit

Arkadaşlar nvidia kontrol paneldeki hazır çözünürlüklerden 120 hz yi seçemiyordum kendim özel çözünürlük oluştur bölümünden deneyerek en fazla 1600x900 çözünürlükte 120 hz görüntü aldım. Ancak indirmiş olduğum 3d film (tron efsanesi dual) bir türlü izleyemedim. 3d vision kit içinde gelen player ve stereoscip player ile baya bir denedim ama malesef filmi izleyemedim. Yukarıdaki donanım ile ne tür film indirmem lazım bilgi verirseniz çok sevinirim.

Ayrıca sistemimde kurulu olan Shift2, Dirt2 ve Test Drive Unlimited2 oyunlarında da 3d çalışıyor fakat derinlik ayarını 1 e düşürünce oluyor ama o zamanda 3d yok gibi bi durum ortaya çıkıyor. Derinliği artırdığımda (emitter verici üzerindeki tekerler) görüntüler hafiften yanyana ve bozuk oluyor.

Nerde hata yapıyorum ya da ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz çok sevinirim.
    not: hdmi kablo ile 120 hz görüntü alamadım monitörün kutusundan çıkan dvi kablo ile 120 hz alabildim (monitörün kitapçığında da hdmi 1.4 desteği olmadığı ve 120 hz için dvi ile bağlantı yapılması gerektiği yazıyor)

Saygılar...

• Sanırım işlemciniz 3d yi desteklemiyor. Nvidia control panelinde steroskop ayarlarını açmamışsa işlemciniz destekli değildir.
  • Arkadaşlar merhaba bende Philips marka 3d bir televizyon var ve şöylede bir sorunum var oyunları 3D oynamak istediğimde aşırı derce de yavaşlama mevcut görüntü çözünürlüğünü 3D ye getirdiğimde bile masaüstünde fare yavaşlıyor, yardımcı olursanız sevinirim. Bilgisayarımın özellikleri quad core q6600 - 4 gb ram - nvidia gtx 460
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliger

bendede edimensional 3d gözlük var 2007 yılında almıştım çok çok çok zor kurulumu olmasına rağmen kurup oynabilmiştim ancak şu an kullanamıyorum maalesef yeni ekran kartlarını desteklemiyor... nvidia sağolsun bu alanında ağzına etti .

gözlükle o zamanki pc ile ( p4 3.0 nvidia 7300 gt)

painkiller
    crysis (tabi yetmedi pc :D)

hocam bendede aynı gözlükden var lcd monitörde çalıştırabildiniz mi 3-4 senedir yatıyor gözlük satmayada kıyamıyorum
  • yarın 3d led tv geliyor. bakalım deneyelim nasılmış 3d teknolojisi. birde pc de deneyeceğim nvidia nın 3d kiti ve gözlüğüne ihtiyacım olacak mı? yoksa tak tv ye hdmi ile oyna bu kadar kolay mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kertmeyenkele_

yarın 3d led tv geliyor. bakalım deneyelim nasılmış 3d teknolojisi. birde pc de deneyeceğim nvidia nın 3d kiti ve gözlüğüne ihtiyacım olacak mı? yoksa tak tv ye hdmi ile oyna bu kadar kolay mı?

oyunları 3d oynayan yokmu arkadaşlar.konu kaybolmuş gitmiş.Hortlatıyım dedim :)
  • ASUS VG278HR monitör ve 3d vision 2 kitiyle kullanıyorum şu an televizyon teknolojileride dahil piyasadaki en kaliteli 3d deneyimi 3d vision 2'de kim ne derse desin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.