Şimdi Ara

Oyunları pencere modunda oynama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
90.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyunları pencere modunda nasıl oynayabilirim. PES' de ayarlardan falan yapıyorsun oynuyorsunda diğer oyunlar öyle olmuyor tam ekran hepsi.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oyunları Pencere Modunda Oynama

Oyunların tam ekran yerine pencere modunda oynanması, özellikle çoklu görev yaparken veya sınırlı ekran alanı olan sistemlerde faydalı olabilir. Oyunu pencere moduna alma işlemi, çoğu oyunda nispeten basittir.

Oyunu Pencere Moduna Alma

• Oyun Seçenekleri: Oyunun ayarlar menüsüne eriş ve "Görüntü Ayarları" veya benzeri bir sekmeyi ara.
    • Pencereli Modu Seç: "Pencereli Mod" veya "Pencereli Olmayan Tam Ekran" gibi bir seçenek bul ve etkinleştir.
    • Çözünürlüğü Ayarla (İsteğe Bağlı): İsteğe bağlı olarak, pencerenin boyutunu ayarlayabilirsin. Bazı oyunlar, özel pencere çözünürlükleri sunarken, diğerleri yalnızca tam ekran çözünürlükleri destekleyebilir.

Özel Hususlar

• GTA 5: GTA 5'i pencere modunda oynamak için "Ayarlar" > "Ekran" menüsünden "Tam Ekran Modu" seçeneğini devre dışı bırakabilirsin.
    • Sims 4: Sims 4'ten tam ekran çıkmak için "Oyun Seçenekleri" menüsünden "Pencereli Mod" seçeneğini işaretleyebilirsin.

Faydaları

• Çoklu Görev: Pencere modu, oyunu oynarken diğer uygulamalara kolayca erişmeni sağlar.
    • Sınırlı Ekran Alanı: Küçük ekranlı bilgisayarlar veya çok sayıda uygulama açıkken, pencere modu daha fazla esneklik sunar.
    • Oyun Ekranı Küçültme: Pencere modunda, oyun ekranını istediğin boyuta küçültüp büyüterek rahat bir oyun deneyimi yaşayabilirsin.

Oyunları pencere modunda oynamak, oyun deneyimini iyileştiren ve çoklu görev yapmayı kolaylaştıran kullanışlı bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Oyunun simgesine sağ tıkla orda tam ekran, normal pencere felan yazar öyle oynayabilirsin
  • Denedim şimdi ama olmuyor zaten 3 seçenek var. Normal pencerede oyun normal tam ekran açılıyor. Simge durumuna küçültülmüşte oyun aşağıda başlıyor. tam ekranda ise tam ekran bazısında bazısındada normal istediğim ekranda oluyor ama oda ekranı kaplıyor sayılır yani sağ üstteki - x işaretleri görünmüyor.
  • Çoğu oyunda ayar vardır o ayarı seçmen gerekir.
  • yardım edin bende öyle oynamak istiyorum lütfen
  • Her oyunda işe yaramaz ama Windows için, oyunun simgesine sağ tıklayın özellikleri açıp hedef kısmının sonuna -window -windowed -w gibisinden ekleri koyarak şansınızı deneyebilirsiniz. 2.bi yöntem olarak regedite girip ilgili oyunun anahtar kayıtları içerisinde windowed gibi bir giriş varsa onu yes veya duruma göre 1 yapmanız iş görür. daha fazlası için google
  • oyun ayarlarıda windows mode on yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sonuna "-window -windowed -w" ekledim olmadı yine. Oyun ayarlarında da Windows mode gibi bir seçenek bulamadım. Yüklü oyunları yazayım ben onlarda öyle bir şey olup olmadığını söylerseniz?

- Call of Duty Serisi (2 - 4 - 5 - 6 - 7)
    - PES Serisi (2008 - 2009- 2010 - 2011)
    - FİFA 2011
    - Football Manager 2011
    - Need for Speed Hot Pursuit
    - Medal of Honor 2010
    - Sniper Ghost Warrior
    - Battlefield Bad Company
    - GTA IV
    - Mafia II
    - Metro 2033
    - Singularity
  • Öncelikle pes için ayarlardan yapabilirsiniz diye düşünüyorum bunu eledik.
    Fifa içinde ayar menüsü olsa gerek.
    GTA4 ün ve Metro2033 ün ayar menüsü epey detaylıydı orayı kurcalayarak bulabilirsiniz.

Bazen alt+enter da işe yarar ancak şöyle bir durum bar çözünürlük ayarınız ne ise o boyutta pencere moduna getirmiş olursunuz.
  • COD serileri için pencere modunda oynamayı buldum

Black Ops: "C:\Program Files (x86)\Activision\Call of Duty - Black Ops\players" dizinindeki config dosyasını not defteriyle açın CTRL+F yapın aranacak bölüme r_fullscreen yazın tamam diyin çıkan yerdeki "1" olan kısmı "0" yapın kaydet diyin. Multiplayer içinde aynı dizindeki cınfig_mp dosyasına girip yukarıdaki işlemleri yapın kaydedin (config_mp dosyasına sağ tıklayıp özelliklerden salt okunuru kaldırın öyle kaydedin, kaydettikten sonra tekrar salt okunur yapın).

Modern Warfare: "C:\Program Files (x86)\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\players\profiles\ronal39" dizinindeki config dosyasını not defteriyle açın CTRL+F yapın aranacak bölüme r_fullscreen yazın tamam diyin çıkan yerdeki "1" olan kısmı "0" yapın kaydet diyin. Multiplayer içinde aynı dizindeki cınfig_mp dosyasına girip yukarıdaki işlemleri yapın kaydedin (config_mp dosyasına sağ tıklayıp özelliklerden salt okunuru kaldırın öyle kaydedin, kaydettikten sonra tekrar salt okunur yapın).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronal39 -- 2 Şubat 2011; 17:10:57 >

• Nasıl Yapılır?
    Örnek olarak oyunumuz Fifa 09...
    Fifa09 iconunun üzerine gelin
    Sağ tuşla Properties (Özellikler) seçin
    Target (Hedef) yazan yerdeki kutuya aşağıdaki kodu yapıştırın ; Kod olarak veriyorum onu direk kopyalayın sonra hatalar yapılıyor.

Kod:
    "C:Program FilesEA SportsFIFA 09FIFA09.exe" -small_screen -windowed

Dikkat etmeniz gereken ...

... FIFA09.exe"(Burada Boşluk Var)-small_ ...
  • Böyle oynamanın ne faydası var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Böyle oynamanın ne faydası var acaba?
    Diyelim ki LCD monitör kullanıyorsunuz ve oynamak istediğiniz oyun monitörün doğal çözünürlüğünde kasıyor. Oyun kasmasın diye çözünürlüğünü düşürürseniz de görüntü bulanıklaşıyor. Bu durumda oyunu pencere modunda çalıştırıyorsunuz ve bu işlem düşük çözünürlüğü tam ekrana yaymayı önlediği için görüntünün bulanıklaşmasını da engelliyor.
  • bazı düşük sistemlerde bu yöntem işe yarar performans için ama pc iyi olan için gereksiz bir detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Böyle oynamanın ne faydası var acaba?
    Diyelim ki LCD monitör kullanıyorsunuz ve oynamak istediğiniz oyun monitörün doğal çözünürlüğünde kasıyor. Oyun kasmasın diye çözünürlüğünü düşürürseniz de görüntü bulanıklaşıyor. Bu durumda oyunu pencere modunda çalıştırıyorsunuz ve bu işlem düşük çözünürlüğü tam ekrana yaymayı önlediği için görüntünün bulanıklaşmasını da engelliyor.

Anladım teşekkürler

• Arkadaşlar ben divinity 2 oynuyorum oyun ingilizce olduğundan dolayı bende internetteki çevirme yöntemiylen oyunu türkçeye çeviriyorum yanlız oyun tam ekran olduğu için oyunu aç kapat zor oluyor.. lütfen divinity 2 the dragon knight saga oyununu tam ekrandan kurtarmasını bilen lütfen mesaj atsın acilllll
  • Pencere modunda oyunlar çok daha akıcı oluyor nedense bendede.
  • Arkadaşlar Benimde Pencere Moduna İhtiyacım var Özellikle Five Nights At Freddy`s İçin :D

Ve ya Gta V Pes 2015 - 2016
  • bende de başka türlü bir sıkıntı var oyunu pencere moduna alıyorum csgo lakin pencere ekranın yarısı kadar ama büyütemiyorumda ne yapabilirim bu konuda ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.