Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kadar yazıyı bunun için mi yaptın? bu yazdıklarının 10da 1 ini bana yazsan hayrına kutu üzerindeki yazıları türkçeye çevirir verirdim ben sana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence çok yararlı bi konu olmuş, change.org'u da kullanabiliriz bakanlıklara ulaştırmak, medyada ses getirmek adına.. Sonra diğer teknoloji siteleri de haber yapıp dikkat çeker. En azından belli bi kitle olursa daha bi ciddiye alırlar gibi geliyor

• Merhaba ,
    şöyle bir kampanya açtım , isterseniz devir oluyor se size de verebilirim.

Konuya eklemenizi rica ederim.

https://www.change.org/p/basin-gtb-gov-tr-oyunları-türkçe-oynamak-istiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 6 Mart 2018; 11:19:0 >
  • Türkçe yaması olan oyunları mümkün mertebe satın almaya çalışıyorum resmi olmadıgı halde alıyorum bir umutturki Türkiye de oyun satışları çoğalırsa ilerde oyunlar Türkçe çıkar diye

Şimdide para biriktiriyorum Hellblade ve Kingdom oyunlarını satın alacağım Türkçe oyunları satın alarak destek vermek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var]

hadi hayırlısı. mesajınızda bu konunun ülkemiz ve türkçemiz açısından önemli bir konu olduğunuda belirtiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: le_tatative

Bence çok yararlı bi konu olmuş, change.org'u da kullanabiliriz bakanlıklara ulaştırmak, medyada ses getirmek adına.. Sonra diğer teknoloji siteleri de haber yapıp dikkat çeker. En azından belli bi kitle olursa daha bi ciddiye alırlar gibi geliyor

Dostum zamanın ve vaktin varsa change.org'dan sen bir anket hazırlar mısın ?

Elimizi taşın altına koymalıyız.

• KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Hocam vaktim var da güzel bir şekilde olayı özetleyen, kafalarda soru bırakmayan, bahsi geçen yasaları açıklayan ve iddaamızı destekleyen sağlam temelli bir metin hazırlamak lazım. O konularda da çok iyi değilim. Varsa bi arkadaş yardımcı olabilecek çok iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: le_tatative

Hocam vaktim var da güzel bir şekilde olayı özetleyen, kafalarda soru bırakmayan, bahsi geçen yasaları açıklayan ve iddaamızı destekleyen sağlam temelli bir metin hazırlamak lazım. O konularda da çok iyi değilim. Varsa bi arkadaş yardımcı olabilecek çok iyi olur

İlk sayfada yasal haklar mevcut. Daha geniş kapsamlı bir yazı ve sosyal medya aracılığıyla çok kişiyede ulaşmak gerekiyor.

• Mükemmel bir girişim olmuş. Davet edebildiğim kadar insan davet edeceğim bu harekete.

Korsan yazılımın cenneti Rusya'da bile oyunlar Rusça çıkıyorken, 1 milyonun altındaki nüfusa sahip ülkelerin bile dili destekleniyorken, oyunların Türkiye'ye Türkçe satılmaması saçmalıktır!

• Bende dilekçeyi biraz değiştirerek kültür ve turizm bakanlığına yolladım.

Oyunlar Türkçe olsa İngilizce oynamak isteyenlerin üzülmesine gerek yok onlar yine İngilizce oynayabilirler.

Maliyet açısından ise altyazinin ne maliyeti olacak. Witcher 3 Türkçe olmuşsa daha kimse konuşmasın arkadaş. Yıllardır en çok satan oyun FIFA falan Türkçe spiker var mı bu oyunda?

Oyun firmaları elbette kar odaklı çalışıyor bütün firmalar öyle ama kurum kültürü diye bişey var. Microsoft Windows da Türkçe yapıyor oyunlarda neden yapmıyor. Korsan Windows kullanımı çok mu az. En zarar eden filimler bile Türkçe altyazılı geliyor.

Bence bu konu firmaların bakış açısıyla alakalı. Steam de bazı oyunlara bakıyorum adını duymadığım diller var Türkçe yok. Bu isi devlet çok kolay çözer. Bizim yapabileceğimiz bir kıvılcım başlatmak. Herkes dilekçe yazsın destek olsun bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir oyun Türkçe olmadığı sürece korsan oynarım ben kimse kusura bakmasın. Bana kimse ama satılmıyor demesin yüz binlerce bilgisayar ve ps oyuncusu var bunların arasında yine yüz binlerce insan orijinal alıyor. Bunun yanı sıra bir ac originsin yüzde biri kadar satmayacak kitaplar bile çevrilip basılıyorken yaptığı çeviri masrafını çıkaramıyor diyerek ülkemizden milyonlarca dolar kazanan insanların avukatlığını yapmayın lütfen. Bir keresinde murat gamsız Microsoft lansmanından bir fotoğraf paylaşmıştı fotoğrafa göre ülkemizden bir milyar dolar oyunlara gidiyormuş yani para verilmiyor oyunlara demeyin artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birvarmışbiryokmuş -- 6 Mart 2018; 11:43:24 >
  • Eğer biz bastırıp almaz isek bu hakkımızı kimse vermeyecek zira oyun firmaları kar odaklı. Bu yüzden ses etmediğimiz sürece karlarından kısıp alt yazı bile eklemezler

• Türkçe desteği olan oyunları çöp de olsa alıyorum. Steam hesabım bunlarla dolu. Türkçe desteği olmayanlar kusura bakmasın, torente devam.

• Tam destek sonunda bu konuda bir hareketlenme gözüktü

• quote:

Orijinalden alıntı: Mis Kokulu Yalanlar

Bende ezanı Türkçe istiyorum kanuni dayanağım var mı acaba

Azalarak bitin Allah rızası için bitin. Git başka konuda yap trollüğünü. Burası yeri değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende destekliyorum. Büyük firmalar maliyet fazla diye hiç yemesinler bizi. Bir örnek, Hellblade yapımcısı Ninja Theory bağımsız ve küçük bir ekip olmasına rağmen oyunu Türkçe altyazı ile çıkardı. İsteyen çıkarabiliyormuş değil mi?

• İşler ciddileşiyor hadi bakalım sesimizi duyarlar belki

• Hep destek tam destek çözse çözse bunu forum donanımhaber çözer

• KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Yok mu koca dh'de ağzı laf yapan, etkileyici ve ciddi bir metin yazabilen, tercihen hukukçu, yetenekli bir arkadaş? Ben yine de gece elimden geldiğince bişeyler hazırlamaya çalışırım, bi kaç kişinin daha fikriyle güzel bişeyler ortaya çıkar belki

• Yıllarca senaryoyu anlayamadan oynadık oyunları. Abuk subuk dillere çeviri yapıyorlar. Mesela GTA 5 efsane sattı . Ama Rockstar Türkçe çıkarmadı. Bunların dertleri kâr değil . Konunun sonuna kadar arkasındaydım, dilekçe de yazacağım. Türkçe oyun çıkarmıyorlarsa o zaman yasaklasın devlet bir tane oyun bile satamasınlar Türkiye de.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.