Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ceh.meh

quote:

Orijinalden alıntı: madrid2017

oyunlarda ortadoğu ülkeleri arasına itilen kişilerin gülünç isteği.

dünya da seni sallayan ülke kaldı mı?
    ister al, ister alma. hiçbirinin umrunda olmaz.

Kendinden biraz bahseder misin, bir insan nasıl bu kadar ezik olmayı kabullenebilir gerçekten aklım almıyor.

İster al ister alma hiçbirinin umru olmazmış. Nah olmaz.

Dünya devi Amazon şakır şakır para basan Amazon bile Türk müşterilerinin üzerine titriyor ister al ister alma demiyor. Sitesine, uygulamasına Türkçe dil desteği getiriyor, Türkiye pazarına girmeye çalışıyor. Oyun firmasının umru olmazmış, sen öyle san.

Bugün Hükümet çıksın kanun çıkarsın Iphone telefon satışını Türkiye’de yasaklıyorum desin. O dünyalar kadar parası olan Türkiye kadar parası olan Apple şirketinin CEO’su ilk fırsatta Türkiye’ye gelir, Türk hükümetiyle uzlaşmaya çalışır. Dünyalar kadar parası da olsa kimse mevcut müşterisini pazarını kaybetmek istemez. Bu sadece Apple için değil diğer tüm dünya çapında şirketler için geçerli. Bugün Türkiye’de VW araba satışı yasaklansa VW, umursamayacak mı sanıyorsun cidden.

Bahsettiğin vw gibi otomobil şirketlerinin Avrupa ve abd pazarında saattığı aynı marka, model arabanın Türkiye pazarına gönderilen modelleri 3 kalite. Aynı şekilde telefonlar bile. Samsung snapdragon işlemci telefonları Abd ye gönderirken. Exnos kendi işlemci telefonları Türkiye ye gönderiyor. İşte 6 ayda kasma, donma, takılma yapan modeller onlar.Biraz araştırsan anlarsın. Hükümetinin eseri. Halkın cehaletinin bedeli.

Şimdi oyun firmaları bizi kıskanıyor.

Ameriganın oyunu...

1000 dolara asker satıyorsun.

350 dolara ucuz iş gücü satıyorsun

Senin ülke seviyen bu.

Soros yaz oku. Eş başkanlığa giden yolda, ortadoğu bataklığına batmış, bir ülkenin vatandaşısın o kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ceh.meh

quote:

oyunlarda ortadoğu ülkeleri arasına itilen kişilerin gülünç isteği.

dünya da seni sallayan ülke kaldı mı?
    ister al, ister alma. hiçbirinin umrunda olmaz.

Kendinden biraz bahseder misin, bir insan nasıl bu kadar ezik olmayı kabullenebilir gerçekten aklım almıyor.

İster al ister alma hiçbirinin umru olmazmış. Nah olmaz.

Dünya devi Amazon şakır şakır para basan Amazon bile Türk müşterilerinin üzerine titriyor ister al ister alma demiyor. Sitesine, uygulamasına Türkçe dil desteği getiriyor, Türkiye pazarına girmeye çalışıyor. Oyun firmasının umru olmazmış, sen öyle san.

Bugün Hükümet çıksın kanun çıkarsın Iphone telefon satışını Türkiye’de yasaklıyorum desin. O dünyalar kadar parası olan Türkiye kadar parası olan Apple şirketinin CEO’su ilk fırsatta Türkiye’ye gelir, Türk hükümetiyle uzlaşmaya çalışır. Dünyalar kadar parası da olsa kimse mevcut müşterisini pazarını kaybetmek istemez. Bu sadece Apple için değil diğer tüm dünya çapında şirketler için geçerli. Bugün Türkiye’de VW araba satışı yasaklansa VW, umursamayacak mı sanıyorsun cidden.

Bahsettiğin vw gibi otomobil şirketlerinin Avrupa ve abd pazarında saattığı aynı marka, model arabanın Türkiye pazarına gönderilen modelleri 3 kalite. Aynı şekilde telefonlar bile. Samsung snapdragon işlemci telefonları Abd ye gönderirken. Exnos kendi işlemci telefonları Türkiye ye gönderiyor. İşte 6 ayda kasma, donma, takılma yapan modeller onlar.Biraz araştırsan anlarsın. Hükümetinin eseri. Halkın cehaletinin bedeli.

Şimdi oyun firmaları bizi kıskanıyor.

Ameriganın oyunu...

1000 dolara asker satıyorsun.

350 dolara ucuz iş gücü satıyorsun

Senin ülke seviyen bu.

Soros yaz oku. Eş başkanlığa giden yolda, ortadoğu bataklığına batmış, bir ülkenin vatandaşısın o kadar

Siyasi olarak aynı fikirdeyiz fakat ülkemizide bu kadar küçük görmeyelim. Hükumetler geçicidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Nintendo ülkemizden niye tamamen çekildi? Türkiye yi niye bir pazar olarak görmüyorlar? Oyungezer dergisi nintendo dan switch ve oyunları istemiş nintendo bakın dalganıza demiş bunlara.

Microsoft bunca yıldan sonra niye hala oyunlara türkçe dil desteği sunmaz. Türkiye microsoft sorumlusuna soruyorlar adam kırk dereden su getiriyor. O öyle olacakta bu böyle olacakta bunların hepsi olursa belki olur. Ölme eşeğim ölme.

Sony türkiye bile eğer oyunda metin fazlaysa su koyuveriyor.

Disney çıkarttığı bluray filmlerden türkçe dublaj ve altyazıyı niye kaldırdı? Biz oyun diyoruz ama raflarda türkçe altyazı bile olmayan disney/marvel filmleri satılıyor bu ülkede.

Bunların hepsinin irdelenmesi lazım. Olsun/olacak demekle olmuyor bu işler malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir mevzuatın uygulanmasını istemek kötü bir şey mi? Dünyada buna benzer uygulamalar var. Fransada da buna benzer mevzuatlar var. Bazı arkadaşlar satış rakamları üzerinden yorum yapıyor ama belki kuzey avrupa ülkelerinde de bu tip düzenlemeler olabilir. Belki de bu yüzden var o diller.

Estonya'da Estonca haricinde konuşmak yasakmış mesela, adamlarda "dil polisi" varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 6 Mart 2018; 8:48:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • madrid2017 kullanıcısına yanıt
    quote:

Samsung snapdragon işlemci telefonları Abd ye gönderirken. Exnos kendi işlemci telefonları Türkiye ye gönderiyor.

Sırf bunun için bile Samsung'dan soğunur. Rakipleri Snapdragon işlemci ile çatır çatır satarken, Samsung'un Snapdragon işlemcili getirmemesinin tek bir açıklaması olabilir. Ayrımcılık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar destek olalım. İlk mesaja ekledim dilekçe metnini. Aşağıda tekrar veriyorum. Verebilenler oturdukları yerin Ticaret İl Müdürlüklerine elden yada posta yolu ile verebilir. Yada BİMER'e yazarak konunun iletilmesini sağlayalım. Online başvuru yapabiliyorsunuz.

Bir arkadaş da ekşisözlük gibi diğer platformlara taşıyabilirse daha kalabalık oluruz.

Daha sonra gelen cevap metnini başta Aral ve Sony olmak üzere Türkiye'deki dağıtımcılara, ve İngilizceye çevirerek oyun üreticilerine göndereceğiz.

quote:

GG/AA/YYYY tarihinde XXXXXXXXXX tarafından üretilen, Türkiye’de YYYYYYYYYYYYYYYY tarafından dağıtımı yapılan ZZZZZZZZZZZZZZZZZ oyununu almak için TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT’ne gittim. Satış danışmanı tarafından oyunun altyazısının ve seslendirmesinin Türkçe olmadığı bilgisi verildi.

Bilindiği üzere, Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Yönetmeliği’nin 5. Maddesi, 5. Fıkrasında “(5) Malın kullanıcı arayüzünde yer alan yazılı, sesli ve görüntülü ifadelerin Türkçe olması zorunludur.” ifadesi yer almaktadır. İlgili maddede geçen “kullanıcı arayüzü” ifadesi söz konusu yönetmeliğin 4. Maddesinde açıkça tanımlanmış olup, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne ait sitede “Kullanıcı Arayüzü Rehberi” olarak da ayrıca açıklanmıştır.

Bu durum benim oyundan alacağım faydayı düşürmekte ve oyunu gerektiği gibi kullanmama engel olmaktadır. Bu nedenle oyunu satın alamadım.

Yönetmelik ve rehberlerin bir bütünlük içerisinde değerlendirilerek konunun ve ilgili firmanın denetlenmesini istiyorum. Gerekli işlemin yapılması ve tarafıma bilgi verilmesi hususunda,

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Firmanın İletişim Bilgileri: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 6 Mart 2018; 8:56:52 >

• Ben neden İngilizce öğrenmek zorundayım ? kendi ülkemde kendi dilinde en azından kendi dilimin altyazisinda oynamak varken. Hayır yani ileri düzey İngilizce dahi bilsem yine Türkçe isterim. Fince,Arapça,Latince bile çıkarıyorlar da Türkçe çıkarmak mi zorlarına gidiyor. Türkçe sunmuyor ise satmasın. Bana ve ülkeme saygı göstermiyorsa umursamiyorsa ki ben öyle görüyorum bende o firmaya gebe olamam bir oyun oynayacağım diye.

• Zaten Türkiye'de oyun satıp oyunları Türkçe yapmamak kadar saçma bir durum olabilir mi ? Madem öyle satmayın. Geçen Sony Türkiye yetkilisi bu sene sadece bir oyunu Türkçe yapabileceğiz demişti. Güler misin ağlar mısın !

• Siz yönetmeliği çok yanlış anlamışsınız...

• Hadi bakalım inşallah

• Destekliyorum. Türkçe dil desteği(altyazı) gelmeden oyunları KUTULU olarak ülkeye sokmasın devlet.

Böylece şu aral tarzı firmalar da belki biraz sesimizi duyurmaya çalışır. Kendi işleri bozulacakya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 6 Mart 2018; 9:41:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Mümkünse oyunlar hiç Türkçe gelmemeli. Beyin / Fikir / Dünya görüşü fukarası bir nesil yetişiyor. Bari bir kaç ingilizce kelime öğrenerek yetişsinler.

Yalnız başlangıç aşamasında Türkçe altyazı İngilizce öğrenmeye fayda sağlar.

• cormen kullanıcısına yanıt
    Bu kaçıncı "yönetmeliği anlamamışsınız" mesajı sayamadım.

Buyrun siz anlatın.

"Kullanıcı arayüzü"ne atıf yapılan Madde5(5)'i değerlendirin bizim için. Kullanıcı arayüzü terimini açık bir şekilde anlatılan Madde4(d)'yi yorumlayın öğrenelim.

Hatta bakanlık "kullanıcı arayüzü"nün ne olduğunu ne olmadığını anlatan bir rehber dahi yayınlamış, ilk mesaja koymuştum:
    http://tuketici.gtb.gov.tr/data/54f47dc2f293705d982346f7/Kullanici_Arayuz_Rehberi.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 6 Mart 2018; 9:51:46 >

• en azından amatör altyazı çalışmalarını değerlendirip destek versinler.Mesela Sony çok satan 1-2 oyuna para harcayıp dublaj yapacağına her oyuna altyazı koysun.Ne kadar ingilizce bilsekte oyun oynarken rahatlamak istiyor insan yani kendi dilimizde oynamak gibisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 6 Mart 2018; 10:2:0 >
  • Eskiden ülkemizde korsan oyunlar yaygın olduğu için mazeret gösterilerek Tr destekli oyun çıkarmıyorlardı.Günümüzde ise Orjinal oyun ya da dijital oyun alımları hat safhada iyi olmaya başladı fakat gerekçenin nedeni bile belli olmadan kesin gözüyle baktığımız bazı oyunları Türkçe dil desteği ya da altyazı desteğiyle bile çıkartmamaya başladılar.Biz oyuncular oyun piyasasını canlı tutmak için en son çıkan oyunları en aşağı 240 küsür TL oyuna para verip destek oluyor,oynadığımız oyundan keyif alıyoruz.Bunun karşılığında daha çok Tr destekli oyun çıkaracakları yerde desteği kesmeye başladılar bu çok üzücü bir durum.

Kısa bir dip not çok sevdiğim call of serisi inatla Tr destekli çıkmıyor yazık diyorum.Ülkemizde çok satan bir oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsunger hissi -- 6 Mart 2018; 10:16:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

quote:

Samsung snapdragon işlemci telefonları Abd ye gönderirken. Exnos kendi işlemci telefonları Türkiye ye gönderiyor.

Sırf bunun için bile Samsung'dan soğunur. Rakipleri Snapdragon işlemci ile çatır çatır satarken, Samsung'un Snapdragon işlemcili getirmemesinin tek bir açıklaması olabilir. Ayrımcılık.

Samsung telefonların aynı bazı modelleri iyi çalışırken, aynı telefon bir başkasında 6 ayda çöp oluyor. Sebebi ise işlemci farkı. Meditek ve exynos işlemciler kısa sürede kasma ve takılma yapıyor.

Google yazın. Samsung snapdragon işlemci telefonları Abd diye

Bildiğiniz üzere Samsung, yalnızca ABD pazarında Snapdragon işlemcili telefonlarını satışa sunuyor

• Evet, bakanlığın pdf'ini okuyunca da aynı kapıya çıkıyor. Sorarım o zaman. Oyun mal mıdır? Önce ekonomiye giriş dersini falan okuyun, ondan sonra tartışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 6 Mart 2018; 10:19:42 >
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Hükümetler geçicide. Zihniyet aynı

Sorgulmayan bir halk var.

Bizim gibi insanlar, bunlarla mı uğraşacağım diye, yavaştan ülkeyi terk ediyor.

• Redunay kullanıcısına yanıt
    Nintendo neden Türkiye den çekildi cidden bilen var mı? Ne oyun çıkarırlarsa çıkarsınlar kesinlikle Türkiye mağazalarında yok, mobil oyunları dahil. Hiç araştırmadım gerçi ama hep merak etmişimdir neden diye

• Yav he he trde herkes korsan indiiryo crytek komple turkce cikardida noldu sirket batma durumunda herkes korsana abandi.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.