Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmza toplamak yerine oyuncuları beleş torrent varken neden orijinal oyun alayım kafasından çıkarmak gerek zaten bunu yapabilirsek oyunlara da türkçe yavaş yavaş eklenecektir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten ulke olarak diğer ulkere nota, şiddetli kınama, atar yapma vs yapıyoruz. Ama o ülkeler bunu ne kadar ciddiye alıyor..bildiklerini okuyorlar.

Bu da o hesap.. Türkiye yarın eyyyy oyun şirketleri, Türkçe yapı yoksa yarından tezi yok ithalatı yasaklıyoru, dese cevap (cevap gelirse) ne olur merak ett.im

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece şunu merak ediyorum.

Normalde bu adamların elinde bir dil dosyası var. dinamik şekilde kurulmuş vaziyette yani çevrilen bir dil dosyasını hedef gösterip altyazılarda ingilizce yerine almanya atıyorum italyanca göstermeye başlar

Menülerde de keza öyledir tabi Türkçe karakterleride desteklemesi için font düzenlemesi yaparlar

Yani şu çalışma nerden baksan adamların 1 saatini alır

dil dosyasını bir ekibe çevirtmeleri karşılığında max 10 bin dolar öderler

Türkiyedeki satış ne kadar kötü ki 10 bin dolar vermeye değer görmüyorlar ? o kadar para kazanırken? (Büyük oyun firmalarından bahsediyorum)

Yani ben kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum

• Başlıkta "Kanuni Dayanak" kelimelerini okuyunca birden gülesim geldi.
    Türkiye, kanun, anayasa, hak kelimeleri bir araya gelmeyeli epey oluyor.

• RixtoNN kullanıcısına yanıt
    İstediği kadar Türkçe de olsa , Türklere özel oyun da deseler o oyun değerinden fazlaysa veya pahaliysa gene torrenti kullanırım AAA oyunları 180 e satıyorlardı pahalı diye almiyorduk , şimdi 220 den aşağı değil gene almıyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilekçe örneği açılmıyor

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyid42 -- 5 Mart 2018; 21:24:57 >
  • burada asıl sorun disbritor firmaların kanun dışı satış yapmasında denetleyen de yok nasıl olsa
    bandrollü digital medya bir ürün satıyorsun içeriğinde Türkçe yok halbuki kanunda olması zorunlu diyor

• seyid42 S kullanıcısına yanıt
    İşte burada:

https://i.hizliresim.com/p6MvPo.png

Bu bir şablon dilekçe. Dilekçedeki koyu renkli kısımları kendimize göre düzenleyerek ilinizde bulunan Ticaret İl Müdürlükleri'ne gönderelim. Şahsen yada kargoyla dilekçe kabul ediyorlar. Bu dilekçenin sonunda bize bir görüş bildirecekler. Bu görüşü aldıktan sonra elimiz güçlenecek ve daha sonra oyun dağıtımcısı firmalara resmi bir belgeyle başvuracağız.

Bu yolda PC, PS4, XBOX hepimiz aynı yoldayız. Herkesten destek bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 5 Mart 2018; 21:30:57 >
  • hocam aynı konuyu pc türkçe yamalar bölümüne açmayabilirsin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyid42 -- 5 Mart 2018; 21:35:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyid42

bi konuda katılmıyorum
    gta v turkiyede en az fifa kadar sattı potansiyelse potansiyel

• dead311 kullanıcısına yanıt
    öyle bir yazmışsın ki sanki yapımcılar türklere uyuz oluyor da o yüzden sürekli fiyatı arttırıyor gibi

oyunlar hep aynı fiyat 60 dolar/euro.

senin ülkende tl bu kadar değersizse onlar ne yapsın

• Twitch yayincilari kitleyi bu yonde cok iyi etkiler. Bkz jahrein bagisla bilgilendirin

• neytullah1 kullanıcısına yanıt
    bende onu anlamıyorum.Şuan bile 2-3 saatlik bir filmi maksimum 3-4 günde çeviren gruplar var.

yani koskoca oyun firmasının bir türkçe altyazı maliyeti ne kadar olabilir ki? Kasıtlı yaptıklarından ziyade başka bir olay var herhalde bilmediğimiz.Ya da cidden çok satılması mı lazım maliyeti çıkarmak için anlamadım(bknz: fifa, bf1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 5 Mart 2018; 21:51:58 >
  • ne olacak şimdi peki

• İlk başta gereksiz birşey gibi görünsede destekliyorum umarım başarırsınız.

• Kanunlarin icerillerini bilmiyorum da en son raddede olacak olan şu ; Türkçe ses ve yazi bulunmayan oyunlar yasal olarak satilmayacak. Bölge kisitlamalarina turkiyeyi de ekletirsiniz. Basarilar dilerim.

• Bu konuya kesinlikle katılıyorum. Oyunlar türkçe çıkmalı, çıkmıyorsa da kısıtlamalar getirilmeli. Örnek olarak o oyunu kutulu getirmesi yasak olacak. Sadece dijital alışveriş olacak. Böyle bir şeyde Aral bile türkçe yapmaya uğraşır. Sony Türkiye dublaj yapıyorken bu firmaların bir altyazı ekleyemiyor mu? Tabii ki hayır nasıl olsa satılıyor diye uğraşmıyor.

Bunun dışında bu dönemde azalsa da şunun da bitmesi gerekiyor. Orijinal oyuna para mı verilir? Tabii ki verilir. + 200 lira filan diyenler hiç boşa çene çalmasın. Ps4 + Steam hesabım var oyunlar indirimleri takip ettiğinde son derece ucuzluyor. Kaç tane kaliteli oyunu ucuza aldım. Oyunlar almasını bilene gayette ucuz. Öyle yurt dışı, kardeşlik filanda değil direk Steam ile Psn'den alınma bu oyunlar.

Fakat oyunlara da türkçe dil seçeneği gelmesi şart. Ben o oyuna para veriyorsam anlamakta istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 5 Mart 2018; 22:13:58 >
  • Bende isterim Türkçe olmasını ama benim beklentim Nisan ayında ki Digital Oyun Konferansında olucak şimdi de yollayın ama esas o güne özel bi etkinlik ayarlayın Tüm bakanlıklar var neredeyse o konferansta.

Oyunlar yasaklanır vs. diye endişe etmeyin Türkiye’de satışların çoğu digital üstünden zaten.Oldu da yasaklandı 30’dan fazla ülkede resmi psn var ortalama 100000 den fazla digital para kodu satan site var zaten Türkçe oynamıyorduk hiç yoktan gene oynarız ama ümdimiz komple biter

• quote:

Orijinalden alıntı: ceh.meh

Hocam hayatta her şey para değildir. Bu ne ya milletin dini imanı para olmuş. Biz Facebook’a, Whatsapp’a, Twitter’a vs vs para mı ödüyoruz da adamlar full Türkçe hizmet veriyorlar. Telefonumda Shazam uygulaması var ben Shazam’a para mı ödüyorum da bana Türkçe hizmet veriyor. Yine aynı şekilde Yandex Navigasyona para mara ödemiyorum niye bana Türkçe hizmet veriyorlar. Ben Google Çeviri programı için 1 tl ödememişken niye yaklaşık 100 dilden Türkçeye bana bedava çeviri hizmeti veriyorlar.

Para ödemeyip onlarca yüzlerce Türkçe olarak hizmet aldığım uygulama website vs varken niye 200-300 lira ödediğim oyunda Türkçe dil seçeneği talep etmemiz yanlış bulunuyor?

Polonyalı adam 60 Euro ödeyip satın aldığı oyun da kendi dilinde hizmet alırken, biz 60 Euro ödeyip aldığımız oyunda kendi dilimizde neden hizmet talep etmeyelim.

Ben bir bireyim kendi cebimden oyunun parasını ödüyorum ve ona göre ödediğim paranın karşılığını istiyorum. Rusya’nın İsveç’in veya Türkiye deki diğer kişilerin ne yaptığı beni bağlamaz.

Böyle bir mantık var mı ya atıyorum milyon dolara sınırlı üretim Ferrari araba satın aldım, Türkiye’de 3-5 kişide var bu araba. Ferrari firması ile iletişime geçip bir şey istediğimde kusura bakma kardeş Türkiye’de bu araba sadece 5 kişide var. Polonya’da 50 Kişide var. Türkiye satış rakamları çok az senin Ferrarinle ilgili talebinle uğraşamam mı diyecek. Madem teknik destek vermeyecektin neden sattın bu Ferrari’yi Türkiye’ye demezler mi adama.

Aynı şekilde madem bana hizmet vermeyeceksin neden 300 liraya sattın bana bu oyunu demezler mi. Madem anlayabileceğim dilde hizmet veremiyorsun o zaman burada satıp paramızı almayacaktı.

Forumda gördüğüm en boş entry.
    Birincisi, en basit olarak dediğin uygulamalar reklam üzerinden para kazanıyor.
    İkincisi, dil seçeneğinin teknik destekle ne ilgisi var?
    Üçüncüsü, adam sana oyunu zorla mı sattı? Satın alırken yazıyor hangi dillerde altyazı ve dublaj olduğu.

Cahilsiniz bari düşünün...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.