Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok ya adamlar hiç yapacağız gibi bişeler demedi sadece ''olabilir'' deyip durdular. Çek Cumhuriyetine odaklanacaklarmış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otobüse zam olur ses yok gazoza meyve suyuna lux muamelesi yapılır ötv eklenir ses yok, forum ahalisinin işi gücü yok oyunda türkçe yok diye ayaklanma çıkarma peşindeler. Tebrikler beyler, tek derdimiz olan oyunları türkçe yapın memleket refaha ersin....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kobaruon kullanıcısına yanıt
    Hiçbir dille dalga geçmiyorum. Kıyaslama açısından dikkat çekiyorum. Her dil değerli.

İstatistikleri doğru okumak gerekli.

Diyelimki 5 kişi var ve kişi başı oyuna 30 lira harcıyor. Diğer tarafta 30 kişi var ve kişi başı oyuna 8 lira harcıyor. Siz hangisini tercih edersiniz? Kümülatif harcama, kişi başı harcamadan daha değerli. Dijital verinin çoğaltmadaki kolaylığı da ayrıca değerli hale getiriyor kümülatif harcamayı.

Önceki mesajlarımda yazdım. İngilizce biliyorum, oyunları atmosferiyle beraber oynayabiliyorum. Ama Türkçe'nin o listede yer almasını istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

Otobüse zam olur ses yok gazoza meyve suyuna lux muamelesi yapılır ötv eklenir ses yok, forum ahalisinin işi gücü yok oyunda türkçe yok diye ayaklanma çıkarma peşindeler. Tebrikler beyler, tek derdimiz olan oyunları türkçe yapın memleket refaha ersin....

Kardeş benim tek zevkim pc oyunu onun için elimden geleni yaparım. Napam oturup türk dizisini izleyeyim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Eve geçince bir dilekçe taslağı oluşturacağım.

• oyunlarda ortadoğu ülkeleri arasına itilen kişilerin gülünç isteği.

dünya da seni sallayan ülke kaldı mı?
    ister al, ister alma. hiçbirinin umrunda olmaz.

• disbritör bir firma oyunları yurt dışından yasal olarak getirip ülkede atışını yapıyorsa Türkçe olmak zorunda . Bu bir zorunluluk evet

• şu konu ders olarak okutulsun "neden birlik olamıyoruz" diye. gelmiş içimizdeki irlandalılar

yol gösterin elimizden geldiğince yardım edelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hagiosmann -- 5 Mart 2018; 19:3:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madrid2017

oyunlarda ortadoğu ülkeleri arasına itilen kişilerin gülünç isteği.

Kendinden biraz bahseder misin, bir insan nasıl bu kadar ezik olmayı kabullenebilir gerçekten aklım almıyor.

İster al ister alma hiçbirinin umru olmazmış. Nah olmaz.

Dünya devi Amazon şakır şakır para basan Amazon bile Türk müşterilerinin üzerine titriyor ister al ister alma demiyor. Sitesine, uygulamasına Türkçe dil desteği getiriyor, Türkiye pazarına girmeye çalışıyor. Oyun firmasının umru olmazmış, sen öyle san.

Bugün Hükümet çıksın kanun çıkarsın Iphone telefon satışını Türkiye’de yasaklıyorum desin. O dünyalar kadar parası olan Türkiye kadar parası olan Apple şirketinin CEO’su ilk fırsatta Türkiye’ye gelir, Türk hükümetiyle uzlaşmaya çalışır. Dünyalar kadar parası da olsa kimse mevcut müşterisini pazarını kaybetmek istemez. Bu sadece Apple için değil diğer tüm dünya çapında şirketler için geçerli. Bugün Türkiye’de VW araba satışı yasaklansa VW, umursamayacak mı sanıyorsun cidden.

• Ne yapmamız Gerek ? Bimere mi yazacağız yol gösterin

• quote:

Orijinalden alıntı: ceh.meh

quote:

Kendinden biraz bahseder misin, bir insan nasıl bu kadar ezik olmayı kabullenebilir gerçekten aklım almıyor.

Dünya devi Amazon şakır şakır para basan Amazon bile Türk müşterilerinin üzerine titriyor ister al ister alma demiyor. Sitesine, uygulamasına Türkçe dil desteği getiriyor, Türkiye pazarına girmeye çalışıyor. Oyun firmasının umru olmazmış, sen öyle san.

Bugün Hükümet çıksın kanun çıkarsın Iphone telefon satışını Türkiye’de yasaklıyorum desin. O dünyalar kadar parası olan Türkiye kadar parası olan Apple şirketinin CEO’su ilk fırsatta Türkiye’ye gelir, Türk hükümetiyle uzlaşmaya çalışır. Dünyalar kadar parası da olsa kimse mevcut müşterisini pazarını kaybetmek istemez. Bu sadece Apple için değil diğer tüm dünya çapında şirketler için geçerli. Bugün Türkiye’de VW araba satışı yasaklansa VW, umursamayacak mı sanıyorsun cidden.

türkiye'de e-ticaret büyüyor,araba satışı artıyor,iphone satışlarına bahsetmiyorum o zaten deli gibi satıyor ama türkiye'de oyun satmıyor malesef.

eskiye göre daha fazla satış oluyor tabiki ama hala avrupanın , abd'nin , rusya'Nın falan çok çok çok gerisinde.Geçen güya kingdom come türkçe çıkacak demişlerdi o yüzden ülkemizde de satış yapması beklenen bir oyun olarak çıktı ve sonuç o 5-6 milyonluk ülkelerde bile nasıl kendi dilleri ubisoft oyunlarda sunuluyor dediğimiz ülkeler bile oyun satışlarında türkiyeyi geçmişler.Danimarka olsun,finlandiya olsun

oradaki 4-5 milyonluk ülkede bile adamlar senin satışını geçiyorsa bu türkiye'de oyunların satmadığını gösterir adamın da en geri plana attığı ülke olur doğal olarak.Bunun en başlıca sebebi de tabiki dolar ve euronun türk lirası karşısında ki gücü.İnsanlar alamıyor bu kadar basit.Çoğunlukta öğrenci olduğu için zaten yok kardeşlik yok takas yok hesap al sat vs oluyor

steam'den oyun alacak adam bile abuk subuk sitelerden daha ucuza bulup oradan alıyor.Dolayısıyla o satışlar türkiye hanesine bile eklenmiyor.

Şimdi söyle bu ülkeyi niye umursamak zorunda olsun bu firmalar?

• quote:

quote:

Vw ve iPhone örneklerinize katiliyorum. Fakat aynı durum video oyunları için gecerli değil.
    Malesef oyun üreticilerinin aman efenim deyip kapımızda kuyruk olacağını pek sanmıyorum..

Dünya 2017 oyun pazarı 76 milyar dolar.. Satışların Dağılımı ise yüzde olarak aşağıdaki tablo da.. Sanırım Türkiye olarak vazgeçilmez değiliz

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 5 Mart 2018; 19:6:8 >

• Umarım oyunları türkçe oynamak istiyoruz derken, oyunların ülke de yasaklanmasına neden olmazsınız

• Sonuç almak için beklenecek bir zamanda İngilizce kursuna giderseniz hem daha çabuk sonuç alırısnız hemde elinizde İngilizce bilmek kar kalır :))

• Bana nedense kur sebebiyle yapımcıların tr pazarından yeterince gelir elde edememesininde buna etki ettiğini düşünüyorum.Düşüncem öyle tabiki oyun çıkışında belli bir kesim harici herkes indirimi bekleyip almayı tercih ediyor.Oyun çıkınca yüksek fiyattan alan kişide direk sec -pri hakkını satıyor.Böylece 2kişi bir oyunu alıyor.İndirim dönemindede fiyatlar düşünce oyunlar alınıyor ancak yine sec-pri hakkı satılıyor.Bu yüzden satışlar etkileniyor.Bizim para birimi tl onlarnki euro dolar haliyle paranın değer kaybı çok oluyor.Belkide ben yanlış düşünüyorum.Store fiyatları gayet uygun bence

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Hocam hayatta her şey para değildir. Bu ne ya milletin dini imanı para olmuş. Biz Facebook’a, Whatsapp’a, Twitter’a vs vs para mı ödüyoruz da adamlar full Türkçe hizmet veriyorlar. Telefonumda Shazam uygulaması var ben Shazam’a para mı ödüyorum da bana Türkçe hizmet veriyor. Yine aynı şekilde Yandex Navigasyona para mara ödemiyorum niye bana Türkçe hizmet veriyorlar. Ben Google Çeviri programı için 1 tl ödememişken niye yaklaşık 100 dilden Türkçeye bana bedava çeviri hizmeti veriyorlar.

Para ödemeyip onlarca yüzlerce Türkçe olarak hizmet aldığım uygulama website vs varken niye 200-300 lira ödediğim oyunda Türkçe dil seçeneği talep etmemiz yanlış bulunuyor?

Polonyalı adam 60 Euro ödeyip satın aldığı oyun da kendi dilinde hizmet alırken, biz 60 Euro ödeyip aldığımız oyunda kendi dilimizde neden hizmet talep etmeyelim.

Ben bir bireyim kendi cebimden oyunun parasını ödüyorum ve ona göre ödediğim paranın karşılığını istiyorum. Rusya’nın İsveç’in veya Türkiye deki diğer kişilerin ne yaptığı beni bağlamaz.

Böyle bir mantık var mı ya atıyorum milyon dolara sınırlı üretim Ferrari araba satın aldım, Türkiye’de 3-5 kişide var bu araba. Ferrari firması ile iletişime geçip bir şey istediğimde kusura bakma kardeş Türkiye’de bu araba sadece 5 kişide var. Polonya’da 50 Kişide var. Türkiye satış rakamları çok az senin Ferrarinle ilgili talebinle uğraşamam mı diyecek. Madem teknik destek vermeyecektin neden sattın bu Ferrari’yi Türkiye’ye demezler mi adama.

Aynı şekilde madem bana hizmet vermeyeceksin neden 300 liraya sattın bana bu oyunu demezler mi. Madem anlayabileceğim dilde hizmet veremiyorsun o zaman burada satıp paramızı almayacaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

quote:

quote:

Vw ve iPhone örneklerinize katiliyorum. Fakat aynı durum video oyunları için gecerli değil.
    Malesef oyun üreticilerinin aman efenim deyip kapımızda kuyruk olacağını pek sanmıyorum..

Dünya 2017 oyun pazarı 76 milyar dolar.. Satışların Dağılımı ise yüzde olarak aşağıdaki tablo da.. Sanırım Türkiye olarak vazgeçilmez değiliz

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var]

Bir çok oyunda Çince desteği bile yokken 0.70 lik dilim ile neyin kafasını yaşıyoruz çok merak ediyorum :)

Olabilecek senoryo..

Bakanlık Türkçe olmayan oyunların satışını yasaklar

Oyun üreticileri Türkiyeyi gözden çıkartır ve disbiritörlere mal vermeyi keserler

Ps4 ve Xbox oyunları yurtdışından getirilerek oynanmaya başlar ve karaborsası oluşur

Toplama pc satışları artar, oyunlar crack lenir ve çeviri oluşumları daha çok çaba sarfedip bağışlar ile çeviri yapıp oyuna yamarlar

Bla bla bla

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cernobill -- 5 Mart 2018; 19:55:18 >

• Dilekçe örneğini ilk mesaja ekledim arkadaşlar. Bu bir şablon. Dilekçedeki koyu renkli kısımları kendimize göre düzenleyerek ilinizde bulunan Ticaret İl Müdürlükleri'ne gönderelim. Şahsen yada kargoyla dilekçe kabul ediyorlar. Bu dilekçenin sonunda bize bir görüş bildirecekler. Bu görüşü aldıktan sonra elimiz güçlenecek ve daha sonra oyun dağıtımcısı firmalara resmi bir belgeyle başvuracağız.

• Çince oynamak istiyorsanız farklı bölge oyun almanız gerekiyor. Ya 3. bölge yada Çin kalabalık olduğu için kendi bölgesi oluyor.

• quote:

Hocam hayatta her şey para değildir. Bu ne ya milletin dini imanı para olmuş. Biz Facebook’a, Whatsapp’a, Twitter’a vs vs para mı ödüyoruz da adamlar full Türkçe hizmet veriyorlar. Telefonumda Shazam uygulaması var ben Shazam’a para mı ödüyorum da bana Türkçe hizmet veriyor. Yine aynı şekilde Yandex Navigasyona para mara ödemiyorum niye bana Türkçe hizmet veriyorlar. Ben Google Çeviri programı için 1 tl ödememişken niye yaklaşık 100 dilden Türkçeye bana bedava çeviri hizmeti veriyorlar.

Para ödemeyip onlarca yüzlerce Türkçe olarak hizmet aldığım uygulama website vs varken niye 200-300 lira ödediğim oyunda Türkçe dil seçeneği talep etmemiz yanlış bulunuyor?

Polonyalı adam 60 Euro ödeyip satın aldığı oyun da kendi dilinde hizmet alırken, biz 60 Euro ödeyip aldığımız oyunda kendi dilimizde neden hizmet talep etmeyelim.

Ben bir bireyim kendi cebimden oyunun parasını ödüyorum ve ona göre ödediğim paranın karşılığını istiyorum. Rusya’nın İsveç’in veya Türkiye deki diğer kişilerin ne yaptığı beni bağlamaz.

Böyle bir mantık var mı ya atıyorum milyon dolara sınırlı üretim Ferrari araba satın aldım, Türkiye’de 3-5 kişide var bu araba. Ferrari firması ile iletişime geçip bir şey istediğimde kusura bakma kardeş Türkiye’de bu araba sadece 5 kişide var. Polonya’da 50 Kişide var. Türkiye satış rakamları çok az senin Ferrarinle ilgili talebinle uğraşamam mı diyecek. Madem teknik destek vermeyecektin neden sattın bu Ferrari’yi Türkiye’ye demezler mi adama.

Aynı şekilde madem bana hizmet vermeyeceksin neden 300 liraya sattın bana bu oyunu demezler mi. Madem anlayabileceğim dilde hizmet veremiyorsun o zaman burada satıp paramızı almayacaktı.

hocam verdiğiniz örnekler uç örnekler.Facebook twitter tüm dünyaya servis veren bir hizmet ve dünyanın en zengin firmaları.Sen onu kullanıyorsun 5 kuruş ödemiyorsun ama senin üzerinden tonlarca para kaldırıyor o adamlar

yandex falan zira öyle.Oyun sektörüyle pek alakası yok.

Dediğin gibi adam sana hizmet vermeyecekse niye 300 liraya sattın diye biz diyoruz ama yapımcılar demiyor işte almasaydın o zaman diye düşünürler.Sonuçta ülkede adam akıllı zaten alan yok.Adamların çok mu umrumda ah türkiye'de türkçe çıkarmadık oyun satmıyor diye hayır zaten bu ülkede satacağından umutları yok ki halbuki belki oyun türkçe çıksa gerçekten iyi rakamlara ulaşacak ama daha bu girişimi battlefield 1 ve fifa oyunları dışında adam akıllı yapan aaa oyun yok ki düşünün bu oyunlar ülkede en çok satan oyun olduğu için türkçe çıkarıldı.

her şey satış rakamlarıyla alakalı.Biz istediğimiz kadar burada bunları yazıp konuşalım yırtınalım farketmez satış rakamları olmadığı sürece türkiye oyun yapımcılarının dikkatini çekmez ve destekte eklemezler.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.