Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala içimizde Türkçe Altyazı istemeyenler var , bu arkadaşlar gölge etmesin yeter , biz kendi işimizi hallderiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorla satıyorlar, evet. Oyunun Türkçe alternatifi var mı?

Hukukta, bir anlaşmanın hukuka aykırı maddeleri geçerli değildir der. Kimse size imzalamasaydın diyemez çünkü ortada mecburiyet var.

Bizi mecbur bırakıp, zorla mı sattılar diyemezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi donanımımızı ve oyunumuzu üretsek. Devlet buna destek sunsa...

• Destek verelim bizde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gözümün önünde "GENÇLİK TÜRKÇE DESTEKLİ OYUN İSTİYOR", pankartı geldi. Reis de geçerken bir görse bu işi bir günde çözer.

Vazgeçtim kötü öneriydi. Oyun oynuyoruz diye kızıp son fırçasını da bize atmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemsul -- 5 Mart 2018; 22:26:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olum manyak mısınız adamlar çeviri de yapmaz oyunu da satamaz öyle kalırız mal gibi

• Yıllık oyunlar türkçe olsun donanımhaber konusuna hoşgeldiniz her yıl açılır biryerlere mail atılır sonuç alınmaz her yılda desteklerim bunuda destekliyorum ama sonuçunu biliyorum.

• Öncelikle terbiyeni takın. Ben senden kimbilir kaç yaş büyüğümdür, ayrıca inşaat mühendisiyim. Forumda gördüğü en boş entry miş. Cahilmişim. Terbiyesiz ergen seni.

1) kendin demişsin reklamdan para kazanıyor diye. Demek ki Türkçe dil seçeneği o kadar maliyetsiz birşey ki bana gösterecekleri 3-5 dandik reklam sayesinde Türkçe tercümenin maliyetini çıkarabiliyorlar. O zaman 269 liradan satışa sunulan oyunlarla nasıl bu tercüme maliyetini karşılayamıyorlar. Milyonlarca dolar mı tutuyor bir Türkçe altyazı eklemek oyuna. Dizi sitelerinde 1 saatlik dizileri tercümanlar 50 tl ye çeviriyorlar haberin var mı ergen kardeşim.

2) Teknik destek konusunu araba örneğinde verdim. Dil seçeneği ile ilgili demedim.

3) Adamın oyunu bana zorla satması önemli değil. Türkiye sınırları içerisinde bana bu oyunu satıyorsa karşılığında tüm yükümlülüklerini yerine getirmesi lazım. O zaman raflardan oyunlarını toplatsın, Ps Store ve Steam’den oyununu çeksin. Ya tam müşteri memnuniyeti sağlasın ya da hiç hizmet vermesin.

• Destek+

• Mümkünse oyunlar hiç Türkçe gelmemeli. Beyin / Fikir / Dünya görüşü fukarası bir nesil yetişiyor. Bari bir kaç ingilizce kelime öğrenerek yetişsinler.

• Türkçe dil eklenmesini istemiyor falan değilim yanlış anlaşılmasın ve bu konuda yıllarda orijinal oyun alan insanlar vardır onlarda üstüne alınmasın fakat ortada ne olursa olsun asla orijinal almayan ve bunla gurur duyan büyük bir kesim var.

Türkiye aslında oyunlara çok para harcayan bir ülke fakat paranın nereye gittiğine bakarsanız genelde mobil oyunlara gittiğini görüyorsunuz. Ülkemizde popüler olan mobil oyunların neredeyse hepsi Türkçe dil ekliyor ve Türkiye'ye göre düzenlemeler yapıyor.

İnsanlar nedense artık lise boyunca aldıkları gerçeği saptıran tarih derslerinden dolayı olabilir. Oyun yapımcılarını 'abi Türkiye'yi sevmiyoruz, koymayın Türkçe' şeklinde gördüğünü sanıyor sanırım. Adamlar belki Türkiye'yi haritada gösteremez sorsanız belki ellerine öyle bir veri bile geçmiyor olabilir.

Oyunların 200 TL'yi bulduğu bir gerçek ve buna ARAL karışıyordur ediyordur bu da bir gerçek fakat eğer oyun firmaları Türkiye'de bir potansiyel görse ARAL'a ne yapıyorsun diye çıkışırdı.

Çin ve Rusya bunun en iyi örneği. Rusya çoğumuzun bildiği gibi korsan yasalar gözünde yasal. En azından bu olaylar gelişirken öyleydi sonradan değiştirdilerse bilmiyorum. Fakat oyun fiyatları düşünce insanların aldığını görmüşler. Zaten bu sayede Steam'e bölge kısıtlaması gelmediği zamanlarda az Rusya'dan oyun almamıştır arkadaşlar.

Çin aynı şekilde ekonomisi ne kadar güçlü olursa olsun para birimi değersiz. 60 dolar'dan çıkan bir oyun aşağı yukarı yuvarlarsak 29 dolar gibi bir fiyattan çıkıyor. Sadece Çin'e özel bir durum. Çünkü insanlar satın alıyor.

Her ne kadar araştırsam da GTA V, Witcher 3 gibi oyunların Türkçe satış rakamlarına ulaşamadım. Fakat Türkçe dil destekleyen oyunlar var ve bunları yeni çıktıkları zaman Steamspy üzerinden takip edebiliyoruz. Örneğin uygun bir fiyata çıkan, çoğu oyuncunun merakla beklediği, sevdiği hatta konusuna bakarsanız 'Witcher'dan iyi off ne oyun' diye birbirini yediği Kingdom oyunu. Hem Türkçe dil eklenecek hem uygun fiyata çıktı ama arkadaş paylaşmıştı yanlış hatırlamıyorsam sadece bin civarında satıp en az satan yerlerden biriydi.

Bu konuda arkadaşların çoğu Steam ya da PS4 aktif kullanan ve çoğu oyunu alan insanlar olabilir fakat çevremiz tüm ülkeyi kapsamıyor. Ben de Steam listeme bakarsam her yeni çıkan oyunu alan arkadaşlarım var ama bunlar ne yazık ki sınırlı. Humble Bundle olur 10 TL olur, kullanıcılardan dilenen çıkan. Online değilse para vermemciler var ki aslında istedikleri için değil mecbur oldukları için veriyorlar. Ya da forumda bir oyun haberine girin demosu çıkmış diye 'zaten indiricem hehehehe' yapanlar dolu. Adam korsan oynamayı başarı olarak görüyor. Kingdom konusunda oyunu övmekten kendini alamıyor, Steam profiline bakıyoruz oyunu almamış.

Kısacası durum böyleyken arkadaşlar mobil oyunlara harcanan paralara bakıp 'aaa satıyor demeyin' evet oyun sektörüne harcanan genel paraya bakarsak iyi hoş fakat bu Ubisoft, EA gibi firmalara çok az gidiyor. Bir de şimdi şu oyun çok sattı, etti diyenler olacaktır iyi de çok sattıysa firma da 'abi biz Türkleri sevmiyoruz lanet olsun' mu diyorda koymuyor. Adam kar amacı güden bir firma satsa koyar.

Norveç, İsveç örneğini vermişsiniz. Bu ülkeler ile bizim aramızda belki 30 yıl fark var ki gidişat bu farkın daha da 40, 60 yıla kadar çıkacağını gösteriyor orası ayrı. Sadece popülasyon ve kaç kişi konuşuyor diye değil ülkelerin siyaset arenasında bizden daha fazla prestiji var. Zaten istatistiklere bakarsanız Norveç'in nüfusu bizden az olmasına rağmen oyun piyasasına harcanan parada bizim çok az gerimizde ama ülkelerin nüfusunu bir karşılaştırın isterseniz.

Oyunlar Türkçe olsun ben de isterim tekrar diyorum yanlış anlaşılmasın ama bugün markete gittiğiniz zaman arkasında her türlü dil olan ama Türkçe olmayan ürünler görürsünüz. Bazı gıda ürünlerinde bile bu durum yaşanıyor. Çünkü öyle 'Türkçe yoksa satamazsın' diyebilecek bağımsızlık ve güçte bir ülke değiliz ne yazık ki. Arkadaşların çabasının ulaşacağı gerekli yerlerinde nasıl çalıştığını biliyorsunuz dikkatlerini çekerse inşallah Steam, PSN yasaklanmaz,ya da ekstra vergi durumu olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Mümkünse oyunlar hiç Türkçe gelmemeli. Beyin / Fikir / Dünya görüşü fukarası bir nesil yetişiyor. Bari bir kaç ingilizce kelime öğrenerek yetişsinler.

Bilgisiz insan, dizi ve filmlerde TR altyazı eklenip izleyince, ingilizce geliştiriliyor.

Bunun oyunlarda olması da, ingilizceyi yine geliştirmek demek.

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Dil, yaparak öğrenilen bir şey. Görerek değil. Oyun oynarken bir şeyler yapıyorsun. Ama filmlerde sadece görünce bir süre sonra unutuyorsun. Bilgisiz insan dediğiniz bendeniz yüksek lisans mezunu bir bireyim. Belki de yaşınız kadar ingilizce eğitimi ve genel eğitimim de var. Lütfen kelimelerinizi seçerek kullanınız. Haddinizi biliniz.

Biz 3. dünya ülkesiyiz. Yarı sömürgeyiz. Bunu anlamak için politikacı olmaya gerek yok. 3. dünya ülkesinde yaşayan kişiler birey olarak aradan sıyrılırlar. Türkçe oyun; tembel olan gençlerimizi sadece bir kat daha tembelleştirir. Dediğim gibi, ben bilmediği kelimeleri not alan bir nesilden geliyorum. Şimdiki oyunlarda diyalog bile yok doğru düzgün. Eskiden satırlarca şey okurduk. Şimdiki görevler "git xxx topla, git xxx öldür".

1 lisan = 1 insan
    2 lisan = 2 insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

Bizi kıskanıyorlar o yüzden Türkçe eklemiyorlar.

sen neyin kafasını yaşıyorsun ya. konuyu saptırma.

• Bende ezanı Türkçe istiyorum kanuni dayanağım var mı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: iambatuhan

Alfabemiz takvimimiz latin miladi zaten gavurlar gibi yaşıyoruz git ingilizce öğren herşey tam olsun gereksiz önerme

Ne yapalım hicri takvim ve arap alfabesi kullanıp araplar gibi mi yaşayalım ?

• OrganikYazar kullanıcısına yanıt
    Göktürk alfabesi kullanıp 12 hayvanlı türk takvimi kullanalım batılısından arabından kimseden etkilenmeyelim kültürümüzü korumak için geç gerçi osmanlıyla araplara türkiyeyle batılılara hizmet ediyoruz

• Firmalar bizi ortadoğudaki herhangi bir 3. dünya ülkesi olarak görüyor o yüzden önemsemiyor.
    Zaten çoğu kişi oyunlarını rezil kazıkçı distribütörlerimiz yüzünden key olarak Amerika/İngiltere vs. üzerinden alıyor,
    Türkiye satışlarına istatistiksel olarak etkisi oluyor mudur bilinmez.
    Elbette ki destekliyorum Türkçe olmasını ama adamlara karşı bir bilinç, güçlü bir imaj yaratmamız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Mart 2018; 2:11:4 >
  • Türkiye'de son yıllarda orijinal oyun satın alımının arttığı bir gerçek. Özellikle Steam'in yükselişiyle, hem kendine hem bize fayda sağladığını düşünüyorum bu konuda. Türk oyuncuların orijinal oyunlara yönlenmesinde en büyük aktör ülkemizde bence. Bugün Türkçe olan oyunların çoğu, Steam platformu ve oradaki Türk oyuncuların fazlalığı sayesindedir. Umarım Türkçe içerik daha da artar.

Şirket olarak bu konuda sadece Ubisoft gözüme batıyor ve Türk oyunculara karşı ırkçı davrandıklarını düşünüyorum. Örneğin; Assassin's Creed: Black Flag'de Arapça altyazı desteği dahi varken, latince alfabe kullanan Türkçe'nin olmaması artniyettir. Keza UPlay platformunda da Türkçe dil desteği bulunmamakta.

• Oyunlara ödediğim paranın asgari ücreti çoktan geçtiğini ve benim gibi on binlerce kişi olduğunu düşünürsek Türkçe dil seçeneği için çok bile geç kalındı.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.