Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2sene sonra fiyatı düşen oyun için zaten yenisi çıkıyor buyrun warhammer 2 Türkçe olsa da oyuna 100tl veremiyorum şimdi britannia çıkarıyorlar Nisan da istediği kadar Türkçe olsun gene torrent kullanılacak çünkü alamıyorum , dolarla örnek gösteren var oyun fiyatı aynı 60dolar senin TL değersiz diye neyapalim kardeşim 60dolarsa ben dolar kazanmiyorum bana TL fiyatı önemli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neroXIII

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Yıllarca senaryoyu anlayamadan oynadık oyunları. Abuk subuk dillere çeviri yapıyorlar. Mesela GTA 5 efsane sattı . Ama Rockstar Türkçe çıkarmadı. Bunların dertleri kâr değil . Konunun sonuna kadar arkasındaydım, dilekçe de yazacağım. Türkçe oyun çıkarmıyorlarsa o zaman yasaklasın devlet bir tane oyun bile satamasınlar Türkiye de.

Madem öyle niye aldın? Oyun oynamak sanki su , ekmek gibi zorunlu ihtiyaç da bunu sana düzgün şekilde sunmamışlar gibi

Gerçi alıp almadığın belli değil zira oyunlara bir ihtiyaç gözüyle bakanların genelde oyunları multiplayer gerektirmiyorsa korsandır , işletim sistemleri de lisanssızdır

Elbette zorunlu ihtiyaç değil ama eğlenmek bizim de hakkımız. Zaten kanunlarda bizim haklı olduğumuzu ispatlıyor Türkçe oyun konusunda. Ayrıca işletim sistemim orjinal ( Kinguin'den aldım) , steam hesabımda da 50 küsür oyun var.

Yok , zaten o varsayımdı zira çoğu kişi bu şekilde.

Diyorum ki , hem satın almaya devam etmek hem de yok diye üzülmek manasız.

Adama sen satin aldiktan sonra " Türkçe ekle " desen , " Ya zaten satın almışsın , niye o masrafa gireyim ki ? " demesi çok normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

Ben neden İngilizce öğrenmek zorundayım ? kendi ülkemde kendi dilinde en azından kendi dilimin altyazisinda oynamak varken. Hayır yani ileri düzey İngilizce dahi bilsem yine Türkçe isterim. Fince,Arapça,Latince bile çıkarıyorlar da Türkçe çıkarmak mi zorlarına gidiyor. Türkçe sunmuyor ise satmasın. Bana ve ülkeme saygı göstermiyorsa umursamiyorsa ki ben öyle görüyorum bende o firmaya gebe olamam bir oyun oynayacağım diye.

UK ve Eu tamamen ayri bir dunya. Eger forumda oralarda yasayan arkadaslar varsa beni confirm etsinler. Sen english ogrenmek zorundasin cunku dunya geneli english french ve deutsche ye kurulmus (hangisini secersen artik yada hepsini ogren ileri duzeyde gelismis ulkelerdeki insanlar bunlarin 3 unu de biliyor zaten)

Adam french (ubisoft) senin dilini marketini ulkeni gayet onemsemiyor. (Bakiniz Rainbow oynuyoruz ne server var ne turk operator. )

Ha sen de diyebilirsin " turkce sunmuyor ise satmasin " saygi duyarim bu dusunce tamamen teknikten yoksun gerici bir dusunce (bence) cunku bu isin tarihcesi var. adamlar yeni kitalar kesif ederken zengin oluyorlar zengin olunca da senin hicbirseyini onemsemiyor.

Senin ulkendeki insanlar ne 3A oyun yapacak kadar gelismis ne de daha fazlasini sunacak bir kapasiteye sahip. Sen gucsuzsun. Gucsuz olunca boyle seylere ya katlanacaksin yada oynamayi birakacaksin.

Cunku ne kadar turkce turkce desen de adamlar yapmayacak. Bahsettigin Scandinavian ulkerinde alim gucu de dahil dedigim gibi turkey ile kiyaslanamayacak bir line a sahip.

Yani kisaca Sorun politik.simdi tutar burdan bir absurd derki apple turkce zaten. Ona soyluyorum. Apple I dunya da kac kisi kullaniyor senin oynadigin oyunu dunyada kac kisi oynuyor da bunlarin icinde turk var.

Isin ilginc i ne biliyor musun. Artik kesfedilecek kita kalmadigi gibi uzay a bakis acimiz cok ama cok zayif. Bu yuzden english french german bunlardan en az birini ogrenmek zorundasiniz Eger oynadiginiz oyunu anlamak istiyorsaniz.

Dedigim gibi bu konuyu 2009 dan beri cok gordum gorunuse gore 2030 da da gorecegim. Bunlar yerine saydigim 3 dili ogrenmenizi tavsiye ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Burada bir kesimin yüzünden oyunlar Türkçe gelmiyor! Oyun single ise o oyuna asla para vermem, korsan indiririm! multi ise 200 lira 300 lira olsa dahi alırım. Bırakın bu ayakları burada %80'den fazlası korsan kullanıyordur %20 si ise iş hayatı vardır, kendi parasını kazanıp kendi ana hesabına oyun alıyordur.

PS kullanıcılarına bir şey demiyorum zaten onlar ya kardeşlik ya indirim bekler öyle alır. PC kullanıcıların yarısından fazlası korsan kullanıyor, korsan kullanmayan yoktur. Sadece oyun değil, kullandığımız programlar bile lisanslı değil, kendimizi kandırmayalım lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Football Manager Türkçe olduğundan beri oyunu kutulu olarak satın alıyorum. 400 saatlik oynama sürem oluyor.Sonuna kadar helal olsun.

Bazı oyunlarda cidden arıyoruz Türkçe altyazıyı. Gelse iyi olur.

20 yıldır bilgisayar oyunları oynuyorum, Age of'taki görevleri anlayana kadar, CM'de taktik yapana kadar neler çektim. İngilizceyi oyunlar sayesinde öğrendim, kelime haznemi geliştirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

quote:

Yıllarca senaryoyu anlayamadan oynadık oyunları. Abuk subuk dillere çeviri yapıyorlar. Mesela GTA 5 efsane sattı . Ama Rockstar Türkçe çıkarmadı. Bunların dertleri kâr değil . Konunun sonuna kadar arkasındaydım, dilekçe de yazacağım. Türkçe oyun çıkarmıyorlarsa o zaman yasaklasın devlet bir tane oyun bile satamasınlar Türkiye de.

Madem öyle niye aldın? Oyun oynamak sanki su , ekmek gibi zorunlu ihtiyaç da bunu sana düzgün şekilde sunmamışlar gibi

Gerçi alıp almadığın belli değil zira oyunlara bir ihtiyaç gözüyle bakanların genelde oyunları multiplayer gerektirmiyorsa korsandır , işletim sistemleri de lisanssızdır

Sen ne saçmalıyorsun artist. Zorla aldığını mı söylüyor? Adam son derece haklı. Senin derdin ne ?

Demek istediğim şu:

Adam yıllarca hikayeyi anlamadan oynadım demiş. Kafana zorla silah dayayıp " Bu oyun Türkçe değil ama oynacaksın " mı dediler?

Madem işinize gelmiyor almayın, oynamayın . Hayır , hem işine gelmiyor hem oynuyor ondan sonra da yasaklansın madem diyor.

Böyle çarpık bir zihniyet görmedim.

Artist diyor , nicke bakıyorum. KARTALİZMA...

Şaşırmadım...

Hayatımızda yer alan ve yerelleştirilen onca şey olduğu gibi bırakılsa ve almak zorunda değilsin, işine geliyorsa gibi cevap verilirse belki buradaki insanları anlarsın hocam...

Benim ülkemde satılan ürün benim anlamadığım dilde satılıyorsa buna tepki vermeyip ne yapacağız ? Allah razı olsun, ne güzel anlamadığımız dillerde oyun yapıyorsunuz mu demeliydik ? Yoksa buna da şükür mü demeliyiz ? :) Oyun oynamak istiyoruz fakat yerelleştirme olmasını da istiyoruz. Eğer yerelleştirme olmayacaksa yaptırım uygulansın vs vs...

Oyunları almayın ve öyle tepki gösterin diyorsun, fakat oyunu almazsan firma bu sefer satamayacağım yere neden yatırım yapayım kafasına girer ? Sattıysa zaten sattım neden uğraşayım kafasına girer ? Her türlü bunun yorumu yapılır...

Yani satılsın veya satılmasın tepki verilmesi gerek, olay böyle çözülür.

Tepki göstereceksin ve ALMAYACAKSIN Türkçe olana kadar.

Senin dediğin şu ; bu kredi kartlarının Allah belasını versin. Belimi büktüler. 10 tane kredi kartım var

Tek kredi kartı kullanan , gelirine göre yaşayan adam salak zaten.

Hoşnut değilsen bir sektörün gidişatından ama yine de besliyorsan daha ne denebilir ki?

Yaptırım uygulansın ama ilk başta cüzdanınızla yaptırım uygulayın.

Adam diyor ki madem Türkçe yok yasaklansın ve diyelim oldu ama firmalar koymadı. E o zaman zaten şu an İngilizce olarak aldığın ve yakındığın oyunları ( legal ) olarakta alamayacaksın. Neyi desteklediğinin farkında mısın?

Evet ya , Donanım Haber forumlarında ilgi açlığımı gidermeye çalışıyorum qq

İlgi açlığı mevzusu için kusura bakma, mesajı düzeltirken kaldırdım hocam :) Gerçekten kusuruma bakma, hızlı giriş yapmışım :)

Konuda haklısın fakat firmaların ne düşündüğünü bilmediğimiz için, iki tarafın bakış açısı havada kalıyor.

Firmalar tamamen elini ayağını çekebilir, kaldı ki bu durum onları zora sokmaz. Zaten dijital ortamdan satışlarını yapıyorlar, sadece kutulu göndermeyerek bir şey kaybetmezler.

Bence mevzu tepki göstermekte, yasal yollardan sıkıştırmak firmaları mecbur bırakmak daha sağlam yol gibi gözüküyor.

Senin yolundan gidersek bu kitleyi yönlendirmek çok zor, konsol kullanıcısı oyunsuz kaldığında ne yapacak ? İllegal bile oyunu oynayamıyor. Bizim ülkemizde oyunların büyük çoğunluğu konsol üstünden satılıyor.

Tek çıkar yol bu tarz davalar yasal yollar gibi..

Önemli değil. İnsanların hassas olduğu bir konuda farklı yönde ( olumsuz değil ) mesaj atınca genelde karşılaşılan bir durum. :)

Yapılacak şeylerden sadece biri o yasal süreç. Ki ne kadar süreceğini tahmin edersin. Şunu da hatırlatayım , bir ara yüksek oyun fiyatlarına sorusturma açıldı. Sonrasında ne olduğu malum , aynı tas aynı hamam.

Öncelik burada kullanıcıya düşüyor. Firmalara boyun eğdirebilecek yegane argüman para. Bunu da yapmak için gerekirse satın alımları dil seçeneği gelene kadar ertelemek göze alınmalı bence.

Adamlar müneccim değil , TR dil olmadıgı icin alinmadigini kesin olarak göstermek lazım.

Konsol oyuncuları Twitter'dan yapımcı firmaların ilgili hesap veya şahışlarını TR dil ile ilgili sorularla meşgul etmeli.

Steam forumlarinda TR dil konuları açılmali gerçekten hızlı sonuç isteniyorsa. Negatif veya pozitif bir cevap alınır en azından.

• Yapılması gerekeni yapalım hay hay

• Hellofax sitesinden yolladım ilk üye olmanıza 5 tane ücretsiz fax veriyor sizde yollayın beyler-bayanlar merdivenden kayanlar.....

• Ubisoft ve diğer firmalara iletmek için ingilizce bir metin yollarmısınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dead311

2sene sonra fiyatı düşen oyun için zaten yenisi çıkıyor buyrun warhammer 2 Türkçe olsa da oyuna 100tl veremiyorum şimdi britannia çıkarıyorlar Nisan da istediği kadar Türkçe olsun gene torrent kullanılacak çünkü alamıyorum , dolarla örnek gösteren var oyun fiyatı aynı 60dolar senin TL değersiz diye neyapalim kardeşim 60dolarsa ben dolar kazanmiyorum bana TL fiyatı önemli

8000TL Sistem Tavsiyesi konusu açıp da oyuna 100 tl verememek? haha güldürme dostum
    https://forum.donanimhaber.com/8000tl-sistem-tavsiyesi--127500972#127500972

• quote:

Orijinalden alıntı: RixtoNN

quote:

Orijinalden alıntı: dead311

8000TL Sistem Tavsiyesi konusu açıp da oyuna 100 tl verememek? haha güldürme dostum
    https://forum.donanimhaber.com/8000tl-sistem-tavsiyesi--127500972#127500972

Klasik Türk mantığı:

Sisteme para verdim zaten , işletim sistemini de korsan kullanırım oyunu da

İnternete para verdim , oradaki bütün içerik benim

Telefona para verdim , niye Spotify'a veya Youtube Red'e para vereyim? Bu Youtube niye arka planda çalışmıyor leyn?

• Ula şu tipleride hiç anlamıyorum.İngilizce öğrenin dil öğrenin,ingilizcenizi geliştirin oynayarak.tr altyazı gelmesini istemiyorum millet az dil öğrensin kafasındalar.Milletin ingilizce öğrenmesi sizemi kaldı arkadaş.Çok öğrenmek isteyen gider kursa yazılır öğrenir.İsteyende ingilizce olarak oynar.Konudaki ilk mesajımdada belirttim bu kampanyanın başarılı olmasına ihtimal dahi vermiyorum dedim.Ama destek verdim.Bari köstek olmayın isteyen gitsin ingilizcesini başka yerde öğrensin.Bizde oyun oynayalım

• Ubisoft duymuş herhalde Far Cry 5 ten sonra çıkacak ilk büyük bütçeli oyunda belli olur artık.Mobil oyunlar Türkçe çıkartıyor,Uplay sistemi de Türkçe oldu hadi bakalım.

https://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Ubisoftun_Platformu_Uplay_Artik_Turkce-90302.htm

• ahh ahhh bir Türkçe Diablo oynamak için neler vermezdim neler...

• sen önce türkçe yazmayı öğren sonra cevap yaz.

• Filmler falan Türkçe'ye çevriliyor diyen arkadaşlar var. Doğru çevriliyorlar.

Yalnız burada bir fark var.

Filmler Türkçe'ye burada çevriliyor. Altyazılar Türk ekipler tarafından hazırlanıyor. Yapımcılar bu işle uğraşmıyor. Buradaki ekip Türkçe'ye çevirmek için izin alıyor, yapımcı izin veriyor. Olay bu kadar basitleşiyor.

Oyunlarda ise, ülkedeki oyun kültürü eksikliğinden ötürü 1-2 yama ekibi vs hariç kimse işin üstüne gitmiyor. Bugün hangi oyun ekibine biz oyunu Türkçe'ye çevirip size gerekli belgeleri yollayalım, Türkçe'yi de ekleyin deseler hepsi kabul eder. Ama bizden yana hiçbir çaba yok.

Sorun bizim armut piş ağzıma düş mantığımızda.

Kaldı ki AAA oyunların artık bazıları Türkçe destekli çıkıyor. AAA olmasa bile bazıları da oyunların forumlarında takılan gönüllüler tarafından çevriliyor. Escape From Tarkov buna en güzel örnek. 7000 kişi çalıştı gönüllü olarak oyun 10-15 farklı dile çevrilsin diye. Türkçe de var bu diller arasında.

Öncelikle şikayet, imza vs yerine bu sistemi kurmak lazım.

Biz hep şikayet edelim, yapsınlar. Kızalım uygulasınlar. Tepki koyalım getirsinler diye bakıyoruz.

Bu konuda da aynısı geçerli. Şikayetle bir yere varamayız. Sadece daha antipatik oluruz.

Biraz da ondan bundan şikayet etmek yerine çözüm üretecek hamleler yapılmalı. Bu çözüm de oraya buraya şikayet edip, ülkenin yerel yasalarını dayanak kullanıp sonuç beklemek değil.

Bakın Oyun-Çeviri diye bir çeviri grubu var. Bir sürü oyuna hatasız, sorunsuz yama yaptılar. Verin desteği, resmileştirsinler işlerini. Firmalarla anlaşma yapılsın, zaten gönüllülük esasına dayalı çalışıyorlar. Firmalardan dil dosyalarını alsınlar, çevirip göndersinler. Dublaj o kadar mühim değil ama altyazı önemli diyorsunuz. İşte çözüm.

Olmadı mı ? Bu şikayetçi olan arkadaşlardan birisi bir grup kursun. Mahkeme ile, dilekçe ile uğraşacağı zamanı bir çeviri grubu kurmak için kullansın. Onları organize edip bu işi yapsın.

Hangi firma, oyununun ekstra bir dile daha çevrilmesini istemez ki ? Abuk subuk diller bile var bazı oyunlarda. Çünkü işin üstüne düşüyorlar.

Unutmayın şikayet edip hazır beklemek yüzünden 3. Dünya ülkesi muamelesi görüyoruz bu konularda... Şikayet edip, sızlanmak bizi böyle gösteriyor, oysa çalışılıp emek verilirse bu algı da kırılır, amaca da ulaşılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 6 Mart 2018; 15:58:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mavikurt95

sen önce türkçe yazmayı öğren sonra cevap yaz.

Anlatmak istedigimi anlamak isteyen anlar. Eger fikriniz yoksa bosuna flood yapmayin. Ayrica siz bu mentalle daha cok turkce oyun diye aglarsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    RixtoNN kullanıcısına yanıt
    İster türk deyin ister başka birşey , Spotify kullanıyorum , netflix var , Windows orj. , genelleme yapıyorsanız da yanlış yapıyorsunuz herkesin imkanı yok benimde bir oyuna okadar para veremiyorum istesem de veremiyorum , isterse sistemim Apple bilgisayar olsun oyuna para veremedikten sonra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chance.org'da konu açıcak birinin olması lazım.

Zaman ayırabilecek biri.

Yok mu bir cengaver:)

Bir yerden başlamak lazım.

• Siannis kullanıcısına yanıt
    Sorun bizim herşeyi kabul etmemizde PlayStation Türkiye dagiticiligini yaptığı neredeyse bütün oyunları çeviriyor maliyeti karsilayamayacak olsa babasının hayrına çevirmez sorun Aral denen aç gözlü firmanın Türkçe maliyetine niye katlanayim mantığı çoğu Türk firmasinda olduğu gibi ve bu durum bizim insanımızın da hiçbir şeye ses cikarmamasindan kaynaklanıyor bence bir düşünün mesela Amazon Türkiye ye geliyor herkes bu durumdan mutlu bunun sebebide yine buradaki firmaların verdiği hizmetle alakalı

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.