Şimdi Ara

Özçekim öncelikli fotoğraf makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir fotoğraf makinesi arıyorum öyle ki:

>Ekranı dönebilir olmalı veya önde ekranı olmalı ki özçekim çekebileyim.
    >Tabi ki ilk kriter daha doğrusu ön önemli kriter diyebiliriz kaliteli fotoğraf çeksin.Otomatik ayarlarda çekerim anlamıyorum öyle iso dan falan.
    >Taşınabilir olmalı, ufak bir şey arıyorum.

Bunun haricinde;
    Su geçirmez olursa,
    Yakınlaştırma yeteneği kuvvetli olursa,
    GPS-Wifi bulunursa tadından yenmez.

Bir samsung s6 telefondan daha net fotoğraflar çeksin istiyorum.1000 TL civarı arıyorum,ha o fiyata s6 dan daha iyi çeken yok derseniz, s6 araştırayım:)
    Olympus TG-860 diye bir model buldum, lakin nedense kaliteli çekmezmiş gibi düşünüyorum. Tamamen algısal:)

Bu fotoğraf makinesi işlerine yabancıyım siz dostlarımdan yardım bekliyorum. Saygılar, iyi günler.

• TG860 S6'dan pek farklı çekmez. NX Mini alırsanız su gerçimezlik ve kuvvetli yakınlaştırma harici her ihtiyacınızı karşılar. S6'dan çok daha iyi çeker ve 9-27mm lensiyle beraber fiyatı 500 civarında. Dokunmatik ekran olması telefona yakın bir deneyim sunar ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngaraGraLı

Merhaba arkadaşlar bir fotoğraf makinesi arıyorum öyle ki:

>Ekranı dönebilir olmalı veya önde ekranı olmalı ki özçekim çekebileyim.
    >Tabi ki ilk kriter daha doğrusu ön önemli kriter diyebiliriz kaliteli fotoğraf çeksin.Otomatik ayarlarda çekerim anlamıyorum öyle iso dan falan.
    >Taşınabilir olmalı, ufak bir şey arıyorum.

Bunun haricinde;
    Su geçirmez olursa,
    Yakınlaştırma yeteneği kuvvetli olursa,
    GPS-Wifi bulunursa tadından yenmez.

Bir samsung s6 telefondan daha net fotoğraflar çeksin istiyorum.1000 TL civarı arıyorum,ha o fiyata s6 dan daha iyi çeken yok derseniz, s6 araştırayım:)
    Olympus TG-860 diye bir model buldum, lakin nedense kaliteli çekmezmiş gibi düşünüyorum. Tamamen algısal:)

Bu fotoğraf makinesi işlerine yabancıyım siz dostlarımdan yardım bekliyorum. Saygılar, iyi günler.

Samsung NX Mini bence de bu fiyata elde edeceğiniz en iyi sonucu verir.
    Olympus TG-860 zorlu koşullar için üretilmiş bir özel ürün. Su altı, -10 C de çekim yapabilir, su ve toz yalıtımı 2 metreden betona çakılsa bir şey olmaz falan... dağcılık vs. extrem sporlar falan filan gibi işler ile uğraşanlar için o model.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, bu nx mini s6,g4 gibi telefonlardan bariz şekilde daha iyi fotoğraf çeker diyebilir miyiz?
  • Bariz daha iyi çekebilecek donanımsal yeteneği var. Tabi her aynı makinayı alan insanların hepsi de aynı güzellikte fotoğraflar çekemediğini bildiğiniz için hani olayın sadece iyi makina almak ile bitmediğini söylememizin de gereği yoktur sanırım.
    -
    500-600 TL.'ye iyi diye bunu söyledim ama siz "Benim 1.000 TL. veresim var, daha da iyi bir şey olsun" der iseniz mesela Samsung NX3000 var.
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=10221
    -
    Tabi daha iyisine gittikçe ebat büyüyecek. Büyüyünce de cep tele karşın taşınabilirlik yönünden dezavantajlı konuma düşecek. Burada sizin kendinize sormanız gerek. "Ben bu fotoğraf hobisinde kasıp en güzel fotoğrafları çekebilmek için uğraşacağım" mı dersiniz yoksa "Benim için olay ailem, kendim için anı olacak fotoğraflar çekmektir, o yüzden 1 gün dahi yanımda olamayacak bir makinaya neden para ödiyim" mi dersiniz ? Şu yazıyı da okumanızı öneririm.

http://blog.fotozeynep.com.tr/2015/12/29/fotografcilarin-nufusu-son-10-yilda-8-kat-buyudu/

Netice olarak kendinizi hangi konumda gördüğünüze göre tercihinizi yapın. Birimiz şu daha iyisini çeker dediği için mesela alıp da yanınızda götüremeyip ve de fotoğraf çekemeyecekseniz makina ne görsün ki çeksin hani. Ben bunun için bir atasözümüzü çok uygun buluyorum. Hani derler ya "Gezen tilki yatan arslandan iyidir" .

Haklısınız hocam aynı yönde düşünüyoruz. Aslında yukarda da bahsetmiştim olympus tg-860 diye bir makine var özelliklerine bayıldım su geçirmez darbeye dayanıklı wifi,gps dönebilir ekran aradığım özellikler tam bunlar. Lakin 1000 tl gibi bir fiyatı var ama bir telefondan daha kötü fotoğraf çekiyorsa 1000 tl vermeye üzülürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngaraGraLı

Haklısınız hocam aynı yönde düşünüyoruz. Aslında yukarda da bahsetmiştim olympus tg-860 diye bir makine var özelliklerine bayıldım su geçirmez darbeye dayanıklı wifi,gps dönebilir ekran aradığım özellikler tam bunlar. Lakin 1000 tl gibi bir fiyatı var ama bir telefondan daha kötü fotoğraf çekiyorsa 1000 tl vermeye üzülürüm.

Valla ondaki sensör kompakt sensörü. Telefon sensörüne baya yakın. O nedenle bariz iyi çeker diyemez sanırım hiçkimse. Fakaat, -10 C'lerde, yağmurda-karda, tozda, deniz altında ve yüzerken vb. fotoğraf çekerim ben diyor iseniz de cep telleri sanırım sahilde şezlongda falan güneş kremli bir şekilde bronlaşırlarken siz hiçbir şey çekemezsiniz. Dolayısı ile bu koşullarda olacak ise cep tel "SIFIR" foto çeker, tg-860 paso çeker ve = cep telden çok daha iyi fotoğraf çeker derim.

Yok, "Ben bu şartlarda hiç bulunmam ki" der iseniz o zaman o parayı sadece foto çeken bir şeye ve ekstra bir de cep tel taşımanıza sebep olacak bu alete vermeniz mantıklı olmaz.

Gerisi yukarıda dediğim gibi. Gerçekten bu hobi ile ilgileneceğim, böyle nasıl diyim hani "Performans fotoğrafları çekmek istiyorum. Makro çektim mi böceği koccaman göreyim, manzara çektim mi cam gibi olsun, portre çektim mi göz bebekleri-iris falan belli olsun" diyor iseniz alacaksınız Samsung NX3000+kit lens+portre lensi mesela
    ...ki portre lensi de 400 TL. -http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=8357
    NX3000+16-50 = 1.000 TL. idi sanırım bu fiyata alabilinecek en iyi foto kalitesi bu şekilde şu an için piyasada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam kafamda şekillendirdim dediğiniz yönde, biraz bu ihtiyaçlarım neler konusuna karar verip ondan sonra seçimimi yapacağım. Çok teşekkürler, saygılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.