Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
262
Favori
87.068
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hastanede dogum sonucu indirimler ile 1800 tl ödeme yaptık.
    Hastane sorgusunu yaptım ve ekteki görüntü çıktı. bu durumda benden fazlÖzel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Almaa ücret almışlar mı durum nedir?
  • wesile kullanıcısına yanıt
    Sizden fazla ücret alınmamış. 2.450 TL ye kadar ücret alınabilirmiş. 1.800 alınmış sizden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaky kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok teşekkürler.
  • Arkadaşlar bu işlem sonucunda benden 400 tl para aldılar.
    Bu durumda 86 tl fazla mi aldılar yoksa 243 tl mi acaba?
    Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma

• konu için teşekkürler, ancak rezilliğe bakar mısın yav, adamların devletin gözü önünde, vatandaşı soyuyorlar, ama ses yok. git simit çal, 20 yıl rahat yersin, ama hastane aç, vatandaşı yol, bi de üstüne vergiyi de kaçır, hiçbir şey olmaz, üstüne vergini affederler, üstüne de plaket alırsın en iyi hastane bilmem ne ....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dersah.

Merhaba hocam, konu hakkında bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Babam Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde kemoterapi görmekte. Ayrıca kendisine aynı hastanede çeşitli biyopsiler de uygulandı. Alınan ücretlerin doğru olup olmadığını kontrol etmek istiyorum fakat hastane arama ekranında hastanenin Şişli şubesi çıkmıyor nedense. Konuyla ilgili bir bilginiz var mı? Ya da ne önerirsiniz?
    Merhabalar, konu ile ilgili sevindirici gelişmeler oldu ve ben paylaşma gereği duydum.

Babamın tedavisi başarılı ile sonlandıktan sonra SGK ile koordine bir biçimde çalışmalara başladık. Hastanenin sıkıntı çıkartması ihtimaline karşı tedavi devam ederken şikayette bulunmadık, iyi ki de öyle yapmımşız zira işi her türlü yokuşa sürmek istediler. Yaklaşık 1 haftalık bizi tehdit ve baskı ile yıldırma çabalarının ardından biz rest çekerek "ya bu para hesaba yatar ya da konuyu avukatlarımıza devrederiz, bir daha ikili münakaşada bulunmak istemiyoruz" dedik. Ertesi gün akşam saatlerinde, ödenen 5bin küsür liranın tamamı hesabımıza yatmıştı. Konunun paylaşılması bu yüzden elzemdir diye düşünüyorum.

Bu vesileyle konuyu açan arkadaşıma bir kez daha teşekkür ediyor ve küçük bir hatırlatmada bulunuyorum: Bizi yıldırmak için babam ile ilgilenen hematoloji profesörüne kadar herkesi kullandılar. Muhasebesinden bilgi işlemine bir çok birime sevk ettiler. Sizlere tavsiyem hiçbir şekilde ikili ilişkiye girmeyin ve kibar bir dille uyarınızı yaptıktan sonra onlar birkaç gün süre tanıyın. Sağlık Bakanlığı'nın bu durumdan haberdar olmasından çok korkuyorlar, gerekli işlemleri yapmaktan çekinmeyeceğinizin altını çizdikten sonra teşekkür ederek ayrılın. Emin olun korkup geri dönüş yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dersah. -- 13 Temmuz 2019; 14:32:59 >

• Öncelikle başlık inanılmaz faydalı bir paylaşım, çok teşekkürler.

O memuru umarım şikayet ettiniz? Çünkü bu zihniyet yüzünden yapılanlara hep göz yumuluyor bu ülkede, devlet de zarar uğratılıyor. O memur, bilgisi olan şefi dahil cezalandırılır ve geriye dönük devlet alacağını alır.

• Çok güzel konu hocam teşekkür ederim

• Yatarak hastalarda acaba yatışın günlük maksimum ücreti nedir?
  • merhaba

göz hastalıklarından muayene oldum ve hess perdesi testi yapıldı.
    işlemler sonucu muayene 150 tl ve hess perdesi testi 850 tl toplam 1000 tl para aldılar.

fazla para ödediğini düşünüyorum ve şikâyet etmeyi düşünüyorum ancak haklı mıyım kontrol eder misiniz?

• helal olsun cidden

• detaylı bilgilendirmeleriniz için teşekkürler

önemli olan bu konun , güncelliği açısından başka iade talebinde bulunup olumlu sonuç olan var mı ? süreç aynı şekilde mi devam ediyor ?
  • SUT fiyatının 2 katına kadar ek ücret alınabilir.
  • merhabalar konuyu okudum çok yararlı gerçekten, ocak 2019 da Medical Park Ankara Hastanesi’nde iç hastalıkları bölümünde muayene olduk 135 tl muayene ücreti ödedik, konuyu okuyarak yaptığım araştırma sonucunda;
    sgk nın ödediği ücret: 30,24 tl
    alınabilecek en fazla ilave ücret: 60,48 tl
    çıkıyor. Anladığım kadarıyla benden en fazla 60.48 tl alabilirlerdi yaklasık 75 tl fazla ücret almışlar. Daha önce medical park a başvuru yapan varmı acaba mail yoluylamı başvurayım yoksa hastaneye giderekmi başvurunca ödedilermi yoksa sgk ya gitmek durumundamıyım yardımcı olursanız sevinirim ☺️ ekran görüntülerini ekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil0640 -- 21 Eylül 2019; 18:52:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz Alper

Bazı arkadaşların sorularına istinaden birkaç bilgi paylaşayım. Konu sahibi arkadaşta paylaymış ama gözden kaçmış demekki.
    Özel hastanenin SGK ile anlaşması olup olmadığını sorgulamak için;
    https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetSunuculari/pages/shsSorgu.faces

Üst kutudan ili seçin, alt taraftan güvenlik kodunu girin. Aradığınız ildeki hastanenin anlaşması olup olmadığını listeden görebilirsiniz.

İlave ücret hesaplama yapmak için;
    https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetSunuculari/pages/ilaveUcretHesaplama.faces

Aynı şekilde önceden yapılmış bir işlemin sgk ya ne kadar faturalandırıldığını ve hastanenin ilave ücret oranını bulark kendinizde hesaplayabilirsiniz.

e-Devlet e giriş yapın. Kurum olarak SGK'yı seçin. Daha sonra Tedavi Bilgileri Sorgulama sekmesine gelin. Burada hastaneye gittiğiniz tarihi 30 gün olarak sınırlandırın ve arama yapın. SGK ya faturalandırılmış tutarı, hastanenin ilave ücret oranıyla hesaplayın. Kendi ödediğiniz tutarla karşılaştırın.

Örneğin;

Samsun X hastanesinin SGK ile anlaşması var ve ilave ücret oranı %200.

O dönem yapılan işlem için SGK'ya faturalandırılan tutar bu. Buna göre %200 ilave ücret oranından benden 405,44TL para alınması lazımdı. Ancak 2800TL para ödedim.

Buda aynı işlemin günümüz tarihiyle karşılığı...
    3 yaşındaki çocuğumun tedavi bilgilerini e-devletten nasıl öğrenirim, e-devlette sanırım sadece benim bilgilerim çıkıyor

• çaylaq kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam o konuda bilgim yok. E-devlet i karıştırdım ama bir sonuç bulamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konya da 5ay önce basvurumu yaptim.Konya sgk/medula.hizmetine bakan birimden dönüş olmadi.Gecen hafta aradim sonuc bekleniyor demişti gorevli

• Tebrikler, çok faydalı bir konu olmuş

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.