Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
262
Favori
87.075
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sefa

Bu durum gercekse o memuru da sikayet etmen lazim. Hastaneyle anlasmis oluyor bu durumda. Cunku fazla alinan parayi iade etse bile x2 ceza odemesi gerekiyor sgkya. Bu memur bu sekilde yonlendirme yaparak kamuyu zarara ugratmis oluyor. Memurluktan atilmaya kadar yolu var bunun.
    Dediklerinize aynen katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Şikâyet edecek birşey yok. Doktorun hasta seçme hakkı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz hastaneyi dolandırsak hapis yatarız, hastane bizi dolandırıyor, geçtim adli cezayı, geçtim idari cezayı, para cezası bile almıyor.. hastane sahibi ifade bile vermiyor.
    Lan bu resmen dolandırıcılık!!!

İşte biz buna godamanların impratorluğu diyoruz

• Ben bir ameliyat ücretine itiraz etmeyi planlıyorum ancak kafama takılan bir husus var. Özel hastanede görevli, ameliyatı yapan doktorun akademik ünvanı olması sgk sitesinde hesaplanan ücret miktarında bir değişiklik gerektirir mi? Yani örneğin bir bademcik ameliyatı için hastane tarafından istenilebilecek tutar sgk sitesinde x lira olsun bunu özel hastanede yapan doktorun doçent olması 2x lira ücret alabileceği anlamına gelir mi?
  • Sefa kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bu dediğin geçersiz gerçeği yansıtmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • magdurunabisi M kullanıcısına yanıt
    Neden? Ben yorum yaptım sadece ama geçersiz olması için bir sebep var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    Baya zaman geçmiş ama bunların caydırma politikalarına boyun eğmeyin. Tmk m2 bir hakkın kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.
    Tüm doktorların reddini belgeler güzel bir tazminat davası açarım o hastane görünümlü ticarethaneye.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir78

Selamlar, geçmiş olsun,

bu ücreti geri alma konusunda zaman aşımı var mı acaba?

ben Haziran.2016 da endoskopi+kolonoskopi yaptırdım özel hastaneye indirimli 2.500.-tl aldılar.

2018 mayıs ayında başka özel hastaneye yine endoskopi+kolonoskopi yaptırdım bu sefer 600.-tl ödedim.

mantıken daha sonra yapılanın daha pahalı olması gerekir...
    son gelişmeleri yazayım, ben forumu takip etmenin faydasını gördüm, başka takip edenler de faydalansınlar:

Bu konuya istinaden

fatura
    hizmet dökümü
    ödemeye ait k.kartı ekstresi (üzerinden çok zaman geçtiği için slip falan bulamadım, o nedenle mailden ekstreyi buldum)

ve e-nabızdan yapılan işlemlere ve devletten yapılan ödemeye ait sut bilgileri ve dökümlerini ayrıca ekledim.(bu dökümler istenmiyordu ama ben fazla evrak faydalı olur diye ekledim)

üst dilekçe ile (hazır dilekçe yok meramınızı yazıyorsunuz) sgk ya başvurdum.

Başvuru tarihim 19 Mart, dün hastaneden aradılar,

ücret iadesi yapacağız Iban verir misiniz dediler.

verdim ne kadar iade edeceksiniz dedim 1730 tl dediler. ben 2500tl ödemiştim.

konuyu açan arkadaş sayesinde 1730 tl mi geri almış olacağım.

çok çok teşekkür ediyorum...

@yaky

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir78 -- 29 Mayıs 2019; 16:56:55 >

• Merhaba, çocuğumun anestezi ile birden fazla dişi için yapılacak işlem için özel bir hastaneden 6000 TL civarında bir fiyat aldım. Ancak, listede fiyat aldığım hastaneyi bulamıyorum. Acaba diş, bu kapsama girmiyor mu?
  • Özel hastanelerde dis tedavisini SGK karsilamiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu da olmadı desenize. Özel sağlık sigortası yaptırayım dedim, o da düşündüğüm gibi çıkmadı. Ne yapacam bilemedim.
  • kadir78 kullanıcısına yanıt
    Sağlıklı günleriniz olsun. Hakkınızı arayıp diğerlerine de örnek olduğunuz için ben teşekkür ederim.

• Ne yazıkki, İzmir'deyim.
  • eşim bursa medical parka hastahanesinde 2016 yılında doğum yaptı fazla ücret alınmıs 2018 aralık aında basvuruda bulundum sgk dan yazı geldi ve hemen bursa medical park hastahanesine gittim

daha dönüş yapacaklar inşallah zahmet ederlerse olumsuz bir durum oldugu takdirde direkt hakem heyetine basvuracagım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41861B983

Bu mesaj silindi.
    iyi günler hocam hastanenin ismin paylaşırmısınız?
  • Başlıkta yaşadıklarını paylaşan arkadaşa teşekkür ediyorum.
    Kontrol ettiğimde Ankara Medicalpark'ın benden 2017 Aralık'ta fazla ücret kestiğini gördüm.
    Umarım hizmet dökümü için çok uğraştırmazlar.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.