Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
435
Cevap
262
Favori
87.074
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonuç olarak naptınız peki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berce B kullanıcısına yanıt
    Orada %200 olarak belirtilen rakamlar KDV dahil rakamlardır.
    Muayene için bu ücretin dışında 15 TL katılım payı alınabilir.
    Bunlar dışında muayene için istenen ücretler o branş/doktor için hastanenin talep ettiği fazla ücrettir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmdhero

Hizmet dökümü olmadan başvuru yapsak sonuç alınır mı acaba? Aynı durumu ben de yaşadık, dahiliyeye muayene oldum, röntgen ve kan verdim, iki serum bir de iğne yapıldı, 444 küsür tl ödedim ocak ayında.
    Faturanızdan hangi işlemler yapıldığı yazmıyorsa hizmet dökümü mutlaka gerekli.

• ZindanBaba kullanıcısına yanıt
    2 gün üst üste hastaneden fatura ve hizmet dökümü istedim. İlgili birim gönderecek deyip salladılar. Haftaya tekrar arayıp hakkımı arayacağımı, tarafıma fatura ve hizmet dökümü vermeleri gerektiğini, aksi taktirde faturasız işlem yapıp, vergi kaçırmaktan ve ayrıca tarafımdan alınan fazla ücretler için yasal hakkımı kullanacağımı belirteceğim. Bakalım nolacak. En son teleservice firmasıda ücret iadesi için böyle sallıyordu. Hacze gidince, saatler içinde param hesabımdaydı.
    Hakkınız olduğunu ve almak için elinizden geleni yapacağınızı firmalar anladıklarında, kuzu oluyorlar.

• Yavuz Alper kullanıcısına yanıt
    Valla helal olsun, gelişmelerden bizide haberder ederseniz süper olur.

• Merhaba hocam, konu hakkında bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Babam Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde kemoterapi görmekte. Ayrıca kendisine aynı hastanede çeşitli biyopsiler de uygulandı. Alınan ücretlerin doğru olup olmadığını kontrol etmek istiyorum fakat hastane arama ekranında hastanenin Şişli şubesi çıkmıyor nedense. Konuyla ilgili bir bilginiz var mı? Ya da ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dersah.

Merhaba hocam, konu hakkında bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Babam Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde kemoterapi görmekte. Ayrıca kendisine aynı hastanede çeşitli biyopsiler de uygulandı. Alınan ücretlerin doğru olup olmadığını kontrol etmek istiyorum fakat hastane arama ekranında hastanenin Şişli şubesi çıkmıyor nedense. Konuyla ilgili bir bilginiz var mı? Ya da ne önerirsiniz?
    Hastanenin internet sitesinde tüm bölümlerin SGK ile anlaşmalı olduğu yazıyor. Siz yapılan işlemlerin tutarlarını ilk safyada belirtilen linkten kontrol edin.

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma

• Merhaba, dün akşam acile özele karın ağrısı ile hastaneye gittik, 505tl çıkan fatura ayrıntılı döküm istediğimi belirtince 170 TLye düştü. Daha peşine düşemedim valla bunada şükür dedim.
    Yapılanlar; alt batın ultrason, kan tahlili, serum, dahiliye doktoru ve kadın doğum doktoru muayene etti ve sabaha kadar müşahade kalındı.
  • Bu konu ile birleştirilebilir:https://forum.donanimhaber.com/ozel-hastanelerde-cok-para-odemeyin--137290134

• Telefonla hasta kabul yetkilisine 3 kez bastıra bastıra ayrıntılı fatura ve hizmet dökümü istediğimi 3 kez söylememe rağmen, işimi gücümü bırakıp hastaneye getirmeyin beni dememe rağmen

"Merhaba Faturalarınız ekte yer almaktadır fakat hizmet dökümü ve detaylı fatura sistem üzerinden çıkmamaktadır.
    İyi Günler."

Yazmış. Resmen 3 maymunu oynuyorlar, 6 muayene den sadece 3 adet inin faturasını göndermişler, bugün tekrar aradım sekreter not aldı ama dönüş yapmadı. Ameliyat için de yatış birimi fatura veriyormuş onlardan da talep ettim ses yok halen.

Müsait bir zamanda gidip hizmet dökümü ve faturaların detaylı olanlarını talep edeceğim. Sistemde yok derlerse de imza ve kaşeli olarak sistemde bulumadıklarına dair yazı isteyeceğim. Arıza çıkarırlarsa hastane müdürü yada başhekim ile görüşmek istediğimi ileteceğim bakalım ne diyecekler...

Konuyla bir haber linki
    Yeni Şafak
    Özel hastaneler için '100 lira' uyarısı
    https://www.yenisafak.com/ekonomi/ozel-hastaneler-icin-100-lira-uyarisi-3047896

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4hi -- 21 Mart 2019; 0:20:54 >

• Bende 2 defa fatura ve hixmet dökümü istedim. Dönecekler dediler ama dönen olmadı. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle üstüne düşemiyorum. En kısa zamanda üstüne düşeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: prestige07

Devlet hastanesine elinizi kolunuzu sallayarak girmeniz, bir haftada farkli devlet hastanelerinde mr cektirebilmeniz, ayni kan tahlillerini done done yaptirabilmeniz bu islemlerin bedava oldugu anlamina gelmiyor.

Iktidar oy deposu niyetine kullanmasa, sgk'nin her yil 30 milyar tl zarar etmesine asla izin vermez. Diyeceksin ki prim ödüyorum. Doğru. Odedigin prim ne kadar sana yapilan gereksiz islemlerin maliyeti ne kadar?

Adam 2 gun once mr cektirmis devlet hastanesinde. Cd'sini unuttugu icin tekrar mr cektirmek istiyor. Saniyor ki bedava. Doktora dikleniyor benim vergim vs sacmaliyor. Dunyanin hicbir ulkesinde bizdeki kadar gereksiz mr, tomografi cekilmiyor. Peki bu islemlerin maliyetini kim ödüyor? Iktidar, sizin ödediğiniz otv, kdv ile bu hastaneleri subvanse ediyor. Hicbir sey bedava degil.

Gittiğiniz özel hastane hayir kurumu degil. Bir ticarethane. Tabiki maliyetini cikartip kar edecek. Istenen paralar da uç paralar degil. Olmasi gereken rakamlar.

Abd'de tomografi cektirmek 1000 dolar. Bizde 60 tl. Sgk'nin hastaneye odedigi para 60tl.

Sagligin bu kadar bedava ve değersiz oldugu baska bir ulke yok. Avrupayi ornek vermeyin, bedava ama uzman doktora 3 ay sonrasina randevu alirsiniz. Tomografi mr en az 3 sonraya randevu verirler.

Neyse mesele uzun. Arkadaşın dedigi gibi bir daha sizi almazlar oraya.
    Sgk nın zarar etmesinin en büyük nedeni varsaydığınız gibi sağlık harcamaları değil , emekli maaşlarıdır. (zamanın siyasi tercihleri yüzünden 40 yaşında emekli olan grubun büyük etkisi var )

Sağlığın kalitesi , siyasi yönü hakkında yazmayacağım benzer düşündüğümüz aşikar.

2.paragrafta bulunduğunuz imayı rakamlara dökeyim.

2017 yılı Prim Gelirler : 207,8 milyar

2017 yılı Sağlık Harcamaları

Tedavi 51.260
    Devlet Hastanesi 31.242
    Üniversite Hastanesi 10.264
    Özel Hastane 9.754

İlaç 25.166

Sgk daha merkezi bir yönetime sahip olsa, bu harcamaları minimum % 15 düşürmek elden bile değil. En basitinden şu mr - tomografi cihazlarını taşerondan kiralamak yerine satın alınabilir. sadece şunun bile katkısı senelik tahminen 1-2 milyar civarında olur .

• yaky kullanıcısına yanıt
    Hizmet dökümü yerine epikriz veriyorlar, işe yarar mı acaba

• Epikriz belgesinde yapılan işlemler ve bu işlemler karşılığında ödenen tutar yazıyorsa olması gerekir.

Sgkyla görüştüm bugün, 300 tl fazla ücret almışlar benden. Çalışan kadın ceza süreci açmak yerine hastanenin faturalandırma birimiyle görüşürsen daha kesin sonuç alırsın dedi. Cezai işlem yapıldığında cezayı ödeyip sizin iadenizi yapmama hakları oluyor dedi. Yani hastaneye başvurursan iade talebi için paranı alırsın ve cezai süreç uygulanmaz dedi. Eğer iade yapmazlarsa şikayetini cimer üzerinden iletebilirsin bir daha buraya gelmene de gerek kalmaz dedi. Gittim hastaneye başvurdum dilekçe verip faturaları verdim, 15 20 gün içinde geri dönüş olacak dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmdhero

Sgkyla görüştüm bugün, 300 tl fazla ücret almışlar benden. Çalışan kadın ceza süreci açmak yerine hastanenin faturalandırma birimiyle görüşürsen daha kesin sonuç alırsın dedi. Cezai işlem yapıldığında cezayı ödeyip sizin iadenizi yapmama hakları oluyor dedi. Yani hastaneye başvurursan iade talebi için paranı alırsın ve cezai süreç uygulanmaz dedi. Eğer iade yapmazlarsa şikayetini cimer üzerinden iletebilirsin bir daha buraya gelmene de gerek kalmaz dedi. Gittim hastaneye başvurdum dilekçe verip faturaları verdim, 15 20 gün içinde geri dönüş olacak dediler.
    Cezai işlem tutarı sizden alınan ücretin 5 katı. Hastane size 300 TL geri ödemek yerine 1500 TL ceza ödeyeceği bana gerçekçi gelmedi.
    Cimer üzerinden şikayet ile size geri ödemenin nasıl yapılacağı kısmı da bence muallak.
    İmkanınız varsa başka bir memur ile görüşün. Hastane kolay yoldan ödemeye yaklaşacağını düşünmüyorum.
    İlk sayfada SGK dan gelen raporu tekrar okumanızı tavsiye ederim.
    Hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin, kazan siz olacaksınız.

Yok vazgeçmem asla zaten de anladığım kadarıyla hastanenin muhasebecisi sgkda memurla konuşmuş herhalde, şikayet açmadan önce bana yönlendir iade yapalım demiş muhtemelen, çünkü memur şikayet açmayalım, sen iadeni talep et orda ayhan bey var ondan alırsın dedi, şikayet açmaya pek yanaşmadı. Ben de ayhanla görüştüm dilekçe aldı, faturaları aldı. Eğer iade alamazsam bu sefer şikayet açacağım. Bakalım. 300₺ az para değil, yazık günahtır.

• Dediğiniz şekilde olmuş olabilir. Bu sayede hastane ilave ceza ödememiş olur.
    Ama bu durum gerçekse memur vazifesini yerine getirmemiş olur.

Hastane MM bölümü epikrizi istediği sgk ya uygun olarak değiştiriyor, o yüzden epikrizde açık bulma imkanınız yok
    Bu durum gercekse o memuru da sikayet etmen lazim. Hastaneyle anlasmis oluyor bu durumda. Cunku fazla alinan parayi iade etse bile x2 ceza odemesi gerekiyor sgkya. Bu memur bu sekilde yonlendirme yaparak kamuyu zarara ugratmis oluyor. Memurluktan atilmaya kadar yolu var bunun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.