Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
262
Favori
87.068
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Terbiyesizlik değil sıkıntılı hastalar tekrar kabul edilmez bu standart prosedür olarak değerlendirilir fakat hastane insiyatifine bırakılır her hastane aynı şeyi yapmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki her ay kol gibi gelen elektrik, su, doğalgaz faturaların da itiraz eymeyi düşünüyormusunuz?

Peki akaryakıt, sebze meyve, et, süt ürünlerine gelen zamlara itiraz etmeyi düşünüyormusunuz?

Peki otoyol tünel ve köprü geçiş ücretlerine itiraz etmeyi düşünüyormusunuz?

Adaletsiz alınan vergilere itiraz etmeyi düşünüyor musunuz?

Güzelim insanımızı anlamak mümkün değil sağlık denince coşuyorlar.

Bu sağlıpa verilen önemden desem bu da değil yani garip birşey.

Sağlıklı yaşam bilmem kaçıncı sırada, spor yok dengeli beslenme yok, en çok sigara içen toplumuz.

Bankaya vergi dairesine araç muayenesine herhangi bir devlet kurumuna gider saatlerce bekler ses yok.

Ama hastanede çok bekledim diye hastane çalışanlarına saldırır.

Uyduruk şikayetlerle hastane acillerini meşgul edip sonra acilde bakmadılar bana diye şikayet eder dr dövmeye kalkar.

Sadece hasta olduğunda gidip verdiği fazla alındığını düşündüğü paraya itiraz eder ama her ay khaksız yere şişirilmiş yukarda saydığım faturalara gıkı çıkmaz.

Ben bu kadar çok hastalanan millet görmedim. Sağlık harcamaları tavan yapmış.

Gece acillere gidin sırada bkleyen burnu akanlarla dolu utanmadan o acil sırasında bekler.

Acile ambulansların biri girip biri çıkıyor ama öksürüyorum diyen vatandaş aciel gidip o acili meşgul eder.

Dahya yazacak çok şey var ama ceza almal isyemiyorum neyse....

• çünkü onun soyadı KÜÇÜK :)
  • özel sağlık sigortası olmayan biri neden özel hastaneye gider ? (doğum vs dışında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axlrose. -- 13 Mart 2019; 15:6:32 >
  • VerBeniYalnızlığa- V kullanıcısına yanıt
    Tamam ama amerikanın sgk ile anlaşması yok özel sigortan varsa iyidir ama sgk indirimi falan yapmıyor memorial de keza öyle.
  • Çok teşekkürler emeğine eline sağlık.
  • denetim yok sgk nın umursadığı yok taktığı vatandaşı düşündüğü yok özel hastane bin tl ye muayene etsin sgk ses çıkarmaz hi bir denetim mekanizması yok aynen trafik gibi memlekette trafik polisi olmadığı gibi allah lık memlekette yaşıyoruz buna da yaşamak denirse..
  • BaHele kullanıcısına yanıt
    sen de ok şey istiyorsun :)) Belçika mı sandın burayı lüxemburg mu. kim neyi düşünecek 3. dünya ülkesi bura. o yazdığın düşünülmesi gerekenleri düşünebilecek toplumumuz belki belkii 2083 de yaşıyor olabilir bu ülke de gerçi bu ihtimal de belkii
  • Bu ülkede fiyatı artmayan tek hizmet SGK nin karşıladığı sağlık hizmetleridir, 2008 yılından bu yana özel hastanelere aynı ücreti öder, 2008 yılındaki faturalariniza bir bakın,birde şimdiki faturalariniza, sonuçta o kurum hizmet vermek için zarar etmemeli, bu gün birçok sağlık hizmetinde zararı üstlenerek hizmet vermeye devam eden kurum çok, olaya bir de o yönden bakın, bu gün diyaliz merkezleri kapatıp gitmiyorsa sadece hastaları düşündükleri içindir. Özel diyaliz merkezleri kapatsa devlet o kadar ihtiyacı olan hastaya nasıl hizmet verecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 13 Mart 2019; 15:46:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tiger86 T kullanıcısına yanıt
    Tokat'ın dağında çalışırken, kızım 4 aylık olmuştu. Hadi dedik , Medicalpark'a bir götürelim.
    Doktor, kan tahlili ve kalça rontgeni istedi . "Kardeşim ortopedi cerrahı. Muayene etmişti" dedim .
    "Ne anlarmış o" dedi adam.

Daha sonraki zamanlarda da gözyaşı kanalı tıkanıklığı için gittik . El kadar çocuğa, acil ameliyat dediler.
    Ameliyat günü, yolda devlet hastanesine saptık. Sağolsun , doktor bizi uyandırdı.

• Arkadaşı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu konunun sabit konu olarak yıllarca en tepede kalması gerektiğini düşünüyorum
  • Devlet hastanesine elinizi kolunuzu sallayarak girmeniz, bir haftada farkli devlet hastanelerinde mr cektirebilmeniz, ayni kan tahlillerini done done yaptirabilmeniz bu islemlerin bedava oldugu anlamina gelmiyor.

Iktidar oy deposu niyetine kullanmasa, sgk'nin her yil 30 milyar tl zarar etmesine asla izin vermez. Diyeceksin ki prim ödüyorum. Doğru. Odedigin prim ne kadar sana yapilan gereksiz islemlerin maliyeti ne kadar?

Adam 2 gun once mr cektirmis devlet hastanesinde. Cd'sini unuttugu icin tekrar mr cektirmek istiyor. Saniyor ki bedava. Doktora dikleniyor benim vergim vs sacmaliyor. Dunyanin hicbir ulkesinde bizdeki kadar gereksiz mr, tomografi cekilmiyor. Peki bu islemlerin maliyetini kim ödüyor? Iktidar, sizin ödediğiniz otv, kdv ile bu hastaneleri subvanse ediyor. Hicbir sey bedava degil.

Gittiğiniz özel hastane hayir kurumu degil. Bir ticarethane. Tabiki maliyetini cikartip kar edecek. Istenen paralar da uç paralar degil. Olmasi gereken rakamlar.

Abd'de tomografi cektirmek 1000 dolar. Bizde 60 tl. Sgk'nin hastaneye odedigi para 60tl.

Sagligin bu kadar bedava ve değersiz oldugu baska bir ulke yok. Avrupayi ornek vermeyin, bedava ama uzman doktora 3 ay sonrasina randevu alirsiniz. Tomografi mr en az 3 sonraya randevu verirler.

Neyse mesele uzun. Arkadaşın dedigi gibi bir daha sizi almazlar oraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestige07 -- 13 Mart 2019; 17:0:4 >

• yaky kullanıcısına yanıt
    Bende geçen ay Doğum yapan eşim için alınan ücret ve bebeğimizin tedavisi için alınan ücret karşılığında Şubat ayında iki ayrı dilekçe gönderdim. Dilekçeyi kendim yazıp hizmet dökümü ve faturayı da ekledim. Bakalım ne olacak. Ama böyle konularda vatandaş olarak tüketici olarak bilinçli olmamız gerekiyor ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

Mecbur değilsin kardeşim kimse zorla sana gel özele demiyor bunun neresinde dolandırıcılık razı olarak verdiğin parayı sonradan nasıl alırım diye düşünmek sizinki.
    Devletin belirlediğinden fazla para alınıyorsa, vatandaş durumu fark edip hakkını aradığında "kara liste"ye alınıyorsa bunun adı dolandırıcılık olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edisfurkan

Bende geçen ay Doğum yapan eşim için alınan ücret ve bebeğimizin tedavisi için alınan ücret karşılığında Şubat ayında iki ayrı dilekçe gönderdim. Dilekçeyi kendim yazıp hizmet dökümü ve faturayı da ekledim. Bakalım ne olacak. Ama böyle konularda vatandaş olarak tüketici olarak bilinçli olmamız gerekiyor ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor
    Neden şikayet ediyorsunuz beyfendi anlamadim? Dogum icin odeyeceginiz para onceden soylenmedi mi? Kabul ederek dogumu yaptirip sonra da sikayet etmek nedir

• prestige07 P kullanıcısına yanıt
    Kabul ederek Doğum yaptırıp şikayet etme olayı zaten yok ama üslubun zaten sana cevap vereceğim tarzda değil

• geberit kullanıcısına yanıt
    Memorial hiç tavsiye etmem zaten

• kardiyoloji gittim 400tl ödedim

Doktor butun testleri yaptı

kan
    eko
    efor
    kalp holter
    tansiyon holteri

hepsi 400tl

fazla alınmışmidir

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 13 Mart 2019; 19:56:8 >
  • Özel Memorial Bahçelievlerde Nisan ayında eşimin doğumunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz, bizde yararlanabilir miyiz ? (dediğiniz sayfada göremedim o hastanenin doğum bölümünün sözleşmeli olduğunu)
    teşekkürler
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Bu ekran goruntusu nerden hocam? Detayli hizmet dokumu alip SUT kodlari ile kontrol etmeniz gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.