Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
435
Cevap
262
Favori
87.066
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haklısınız ne diyeyim ama en azından denemişsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu emeğinize bilginize sağlık favorilerime ekledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz gibi işlemleri yaptım ve ilave ücret alınamaz yazıyor. Hastaneye doğu için 1600TL ücret verdim ve fatura istediğimde 1100TL'lik kesebileceğini kalan 500TL'nin oda süslemesi (5-6 balon + kapıya kalpli kedi merdiveni) için kesildiği söylendi. 1600 nakit verdiğim için SGK'ya ispat seçeneğim yok sanırım. Bir çıkar yolum var mıdır? Teşekkürler, elinize sağlık.

• İyi, eyvallah, güzel gitmişsin hakkını aramışsın sonunda birseyleri geri almışsın yada aldığını sanmışsın.
    Hastane zaten başından belli ÖZEL yani parayla hizmet veren bir işletme, ticarethane. Ticaretin olduğu yerde kazanç olması lazım ve oraya iyi drlar getirerek daha çok müşteri çekmesi lazım yani daha çok para daha iyi hizmet standartı...
    Özel hastanelerin hangi giderleri devletçe karşılanıyor, neden özel hastaneye gider insan? Yukarıda yazdığım sebepten dolayı gider. Dr beni dinlesin derdime çare bulsun parasıyla değil mi kardeşim diyen insan gider. Yoksa niye devlet hastanesine gitmiyorsun orada herşey ücretsiz.
    Adamlar vergi kaçırmamış, faturasını kesip göndermiş razı değilsen gitme kardeşim sağlıkta paranın lafı olmaz.
    Hem git muayene ol, rahat bir şekilde tedavi etsinler sonrada ben çok para ödedim yeah diyip şikayet edecek yer ara, olmaz böyle o zaman devlet hastanesine gideceksin günde 200 hastaya bakan dra muayene olmak için saatlerce bekleyeceksin odasına gireceksin senden başka hastalarda varken derdini anlatacaksın daha anlatamadan seni bir yerlere gönderecek, dahası mi tahlillerinin sonucunda durumunu öğrenmek için sonuç gosterecekler gelsin dediklerinde itiş kakış odaya girsemde gitsem bu hastaneden diyip yüzüne bile bakmadan tedavi etmek zorunda olan drdan reçete numarasını alıp ücretsiz bir şekilde muayene ve tahlil yaptiracaksin.

• Bu devlet şirketlere sonsuz yetki verdikten sonra haklı da olsanız 1 kuruş alamazsınız. alırsanız da o şirket size dava açarak 10 bin katını geri alır..
  • gercekden acıklayıcı yazı olmuş elinize sağlık
  • Takip edelim bakalım, benim de memorial den yüklü miktarda alacağım çıkabilir.

• Faydalı bir konu ben de araştıracağım
  • Konudaki bazı kişiler,

"fazla para vermek istemiyorsanız gitmeyin kardeşim"

demişler, hocanın fıkrası geldi aklıma,

sonunda Hoca diyor ya "hırsızın hiç mi suçu yok"

sen özel hastane olarak devletle (SGK) anlaşma yapacaksın,

Devlet senin alabileceğin maksimum farkı belirleyecek ve ilan edecek sen bunu kabul edeceksin,

ama vatandaş hastanene gelince geçirebildiğin kadar geçireceksin...

üstte de yazdığım gibi üstün zekalılar da hastaneyi haklı bulacak...

Allah akıl fikir versin....
  • Arkadaşlar sabah yazmıştım sgk'ya gidiyorum diye, ilçe SGK bu işleme bakmıyormuş. Beni İstanbul Fatih'te bulunan SGK'ya yönlendirdiler. Oraya gittiğimde ise bugün işlem olmayacağını, faturanın daha sistemlerine düşmediğini söylediler -ki haklılar, fatura kesildikten sonra, bir sonraki ayın 15. günü mubasebeleştirilir. Yani benden 15 Nisan'da gelmemi istediler. 15 Nisan'da gidip gerekli incelemeleri yapacağım. Yani bu işlem en erken 1.5 ay, en gec 2 ay gibi bir sürede sonuçlanıyor gibi geldi bana (yeni muayene olan biri için).

• quote:

Orijinalden alıntı: Petegrus

Tebrikler. Artık birdahaki sefere ya kara listede olursunuz ya da birkaç organ eksik çıkarsınız. @yaky
    Ben yanmasam,
    Sen yanmasan,
    Biz yanmasak,
    Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaky -- 12 Mart 2019; 22:38:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

İyi, eyvallah, güzel gitmişsin hakkını aramışsın sonunda birseyleri geri almışsın yada aldığını sanmışsın.
    Hastane zaten başından belli ÖZEL yani parayla hizmet veren bir işletme, ticarethane. Ticaretin olduğu yerde kazanç olması lazım ve oraya iyi drlar getirerek daha çok müşteri çekmesi lazım yani daha çok para daha iyi hizmet standartı...
    Özel hastanelerin hangi giderleri devletçe karşılanıyor, neden özel hastaneye gider insan? Yukarıda yazdığım sebepten dolayı gider. Dr beni dinlesin derdime çare bulsun parasıyla değil mi kardeşim diyen insan gider. Yoksa niye devlet hastanesine gitmiyorsun orada herşey ücretsiz.
    Adamlar vergi kaçırmamış, faturasını kesip göndermiş razı değilsen gitme kardeşim sağlıkta paranın lafı olmaz.
    Hem git muayene ol, rahat bir şekilde tedavi etsinler sonrada ben çok para ödedim yeah diyip şikayet edecek yer ara, olmaz böyle o zaman devlet hastanesine gideceksin günde 200 hastaya bakan dra muayene olmak için saatlerce bekleyeceksin odasına gireceksin senden başka hastalarda varken derdini anlatacaksın daha anlatamadan seni bir yerlere gönderecek, dahası mi tahlillerinin sonucunda durumunu öğrenmek için sonuç gosterecekler gelsin dediklerinde itiş kakış odaya girsemde gitsem bu hastaneden diyip yüzüne bile bakmadan tedavi etmek zorunda olan drdan reçete numarasını alıp ücretsiz bir şekilde muayene ve tahlil yaptiracaksin.
    Bence sen olayı hiç anlamamışsın.

• tiger86 T kullanıcısına yanıt
    Bir hemşire olarak imzamı atıyorum ve ekleme yapıyorum sağlık bakanımızın hastanesi medipol de aynı şekilde çalışıyor bu kurumları tercih etmeyin bana kalırsa.

Ermeni Hastanesi, Balıklı Rum Hastanesi, Fransız Lape veya Amerikan, anlayacağınız Türk hastaneleri dışındakiler daha güzel hizmet veriyorlar

• Cogu hastane de bu durumu bildikleri icin,
    Vatandasa Hizmet Dokumunu vermek istemiyormus ve sorun cikariyormus,
    bir arkadasim ozel bir hastane de ve yoneticilerle surekli hastalar arasinda hizmet dokumunu vermemek icin kavga bile ciktigini soyledi..
    Adamlar tam dolandirici zihniyetle beş ortak birlesip hastane acmislar haksiz yoldan hem vatandasi hem sgk yi hortumluyorlar ancak yaptirimi yok..
    Konuda ki arkadasi azminden dolayi tebrik ederim supersin dostum..

• xkrc kullanıcısına yanıt
    Sen olayı anlayamamışsın. Bu hastanelerin sgk ile anlaşmaları var. Yapılan işlem yada muayeneye göre 1 pay devletten, ayrıca 2 payda benden alıyor. Sgk lı hastadan aldığını özel sigortalıdan alamıyor. Sgk nın hastane için belirlediği işlem fiyatı 200 tl. Benden %200 fazla alması lazım. Ancak tam 2800TL ödemişim. Ne bir fatura ne bir işlem özeti. Ayrıca ÖZEL hastane ise para vermeyelim demiyoruz ve veriyoruz da. Sgk anlaşmalarına uyamayacaksa açmasın hastane.

• Acaba yapilan ameliyat icin alinan ucretleride sorgulayabilecegimiz bir ekran, sistem varmi ? Bu linkte bulamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

İyi, eyvallah, güzel gitmişsin hakkını aramışsın sonunda birseyleri geri almışsın yada aldığını sanmışsın.
    Hastaneler işte bunun gibilerden cesaret alıp bu dolandırıcılığa başvuruyor.

• Eczaneler de saplıyor sanki.
  • Yavuz Alper kullanıcısına yanıt
    O zaman gitme, seni kimse özel hastaneye gitmeye mecbur bırakmıyor. Olayı asıl siz anlamışsınız size tanzim hastane lazim. SGK ile anlaşma olmasa zaten 2800 değil 28000 ödersin anladın mı.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.