Şimdi Ara

Özel servislerde BAKIM garantiyi bozmazz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
13.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sinekten yağ çıkaran bir millet düşünün

https://www.youtube.com/watch?v=uT1omeU5RB8

• Yetkili servislere bunca Egitim veriliyor. Surekli Yeni Sertifikalar aliniyor yetkili servis ustalarinca. Her Sertifikanin bile gecerlilik suresi oluyor.

Simdi adamin biri cikiyor diyor ki bunlarin hepsi yalan arabanizi tse12047 olan bir is yerine gonul rahatligiyla kurcalatabilirsiniz hic birsey olmaz. Garanti de tikir tikir isler.

Peki ben arabayi carptim , hava yastigi acilmadi ve sakat kaldim diyelim. VW TSE12047 Belgesine gore mi teknik bultenleri yayinliyor, yoksa kendi servisinde hatali uretimler icin sase no kontrolu mu yapiyor?

Sirf rating olsun diye insanlari celiskili islere yonlendirmek nasil bir his acaba ?
    Yetkili servislerde “bunca” eğitim veriliyormuş. Yetkili servisteki adamlar özel servisteki adamlardan 10 kat daha vasıfsız. Eğitim falan verildiği de yok, ancak borusan, mengerler gibi üst düzey servislerde oluyor. İlçedeki hyundai servisindeki elemanın eğitimden falan haberi yok.

Yetkili servisteki ustaların becerisi sök-tak dan ibaret, arıza tespit vs becerileri zayıf. Ses kesilene kadar tek tek bütün ön takımı değiştirirler ancak.

Ancak özel servisteki ustalar daha profesyonelce yaklaşmaya çalışır. Ama yaklaşamaz, tecrübesi varsa ve biraz kafası çalışıyorsa arıza tespiti yapabilir. Lakin genel olarak ustalar pek cahil olduğu için hepsi ömür törpüsüdür. Tecrübeli usta tek çare.

Konuyu dağıttım, neyse, soruya gelirsek; tse belgesi olan servisler de artık garantiyi bozmadan bakım yapabiliyor.

İyi forumlar.
  • Yetkili servislere bunca Egitim veriliyor. Surekli Yeni Sertifikalar aliniyor yetkili servis ustalarinca. Her Sertifikanin bile gecerlilik suresi oluyor.

Simdi adamin biri cikiyor diyor ki bunlarin hepsi yalan arabanizi tse12047 olan bir is yerine gonul rahatligiyla kurcalatabilirsiniz hic birsey olmaz. Garanti de tikir tikir isler.

Peki ben arabayi carptim , hava yastigi acilmadi ve sakat kaldim diyelim. VW TSE12047 Belgesine gore mi teknik bultenleri yayinliyor, yoksa kendi servisinde hatali uretimler icin sase no kontrolu mu yapiyor?

Sirf rating olsun diye insanlari celiskili islere yonlendirmek nasil bir his acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoda ( sarf malzeme ) için yapılan bakım onarımdan bahsediyor balatalar filtreler gibi , bunlarda yapılan değişiklikler otomobilin garantisini bozmaz diyor.

Hava yastığı değişimi tabi ki buna dahil değil.
  • bence bu bilgi kesinlikle dogru basimdan geceni anlatayım benim 2008 model honda civic aracim vardi 3+3 uzatilmis garantinin bitmesine 1 sene 9 ay kala peridoyik bakimi sanayide yaptrdim ama once yetkili servisten bilgi aldim her yil yada her 10 binde gelmek zorundamiyiz diye 1 sefer gelmezseniz sorun olmaz ama 2. sene mutlaka gelmek zorundasiniz diye bilgi aldim sonrasinda ozel serviste bakimini yarptirdim 6 yillik garantinin bitmesine 2 ay kala yetkili servise bakima ugradim amostiaorlerimden ses geliyordu amortisorumun sorunu ucrestiz garanti kapsaminda yapildi.

diyecegim.o ki özel servise gitmem garantiyi bozsaydi ucretsiz yapmazlardı diye dusunuyorum.

suanki hyundai era araciminda 5 yillik garantisi bitmeden hyundai ikitelli asiyan a ugradim direksiyonumda boşluk vardi ayrica airbag isigi yaniyordu garanti kapsaminda direksiyon kayislarim sıkıldı , ayrica sol koltugun altindaki soket degisti ve ariza kodu silindi. tabi daha önce 2 sene yetkili servise gitmedigim halde.

• savascoker kullanıcısına yanıt
    Sarf malzeme ici yapilan bakim, airbag icin bakim mi var ? Tek bir bakima gidersiniz, motor yagini da filtresini de koyarlar, sase kodunuzun gectigi acil bir guncelleme varaa uyari cikar.

Mesela yag pompasinin i serilerde arizali okduguna dair bir uyari var, bozulmadan o kontroller yapilir yag basinci vs sorunlu ise degisir.

Simdi servise gitmediginizi dusunelim. Yag degisimini sanayide yaptirdiniz. Koyulan yagin sahte olmasi kullanilan yedek parcanin hatali olmasi( mesela filtreyi catlatmis takan usta) ya da filtre hatali uretilmis. Olnasi ihtimallerine karsin yag pompaniz ariza verebilircinsten.

Sonra motor yetersiz yaglama nedeneiyle yenilebme ihtiyaci olustu.

Simdi garanti 100% calisir diyebilir miyiz ?

• Yetkili servislerde “bunca” eğitim veriliyormuş. Yetkili servisteki adamlar özel servisteki adamlardan 10 kat daha vasıfsız. Eğitim falan verildiği de yok, ancak borusan, mengerler gibi üst düzey servislerde oluyor. İlçedeki hyundai servisindeki elemanın eğitimden falan haberi yok.

Yetkili servisteki ustaların becerisi sök-tak dan ibaret, arıza tespit vs becerileri zayıf. Ses kesilene kadar tek tek bütün ön takımı değiştirirler ancak.

Ancak özel servisteki ustalar daha profesyonelce yaklaşmaya çalışır. Ama yaklaşamaz, tecrübesi varsa ve biraz kafası çalışıyorsa arıza tespiti yapabilir. Lakin genel olarak ustalar pek cahil olduğu için hepsi ömür törpüsüdür. Tecrübeli usta tek çare.

Konuyu dağıttım, neyse, soruya gelirsek; tse belgesi olan servisler de artık garantiyi bozmadan bakım yapabiliyor.

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Sarf malzeme ici yapilan bakim, airbag icin bakim mi var ? Tek bir bakima gidersiniz, motor yagini da filtresini de koyarlar, sase kodunuzun gectigi acil bir guncelleme varaa uyari cikar.

Mesela yag pompasinin i serilerde arizali okduguna dair bir uyari var, bozulmadan o kontroller yapilir yag basinci vs sorunlu ise degisir.

Simdi servise gitmediginizi dusunelim. Yag degisimini sanayide yaptirdiniz. Koyulan yagin sahte olmasi kullanilan yedek parcanin hatali olmasi( mesela filtreyi catlatmis takan usta) ya da filtre hatali uretilmis. Olnasi ihtimallerine karsin yag pompaniz ariza verebilircinsten.

Sonra motor yetersiz yaglama nedeneiyle yenilebme ihtiyaci olustu.

Simdi garanti 100% calisir diyebilir miyiz ?

Videoyu düzgün izlermisin ? Adam zaten kullanılacak parçaların neler olabileceğini vs açıklıyor , oldu ki siz özel serviste yapılan bir işlemden böyle zarara uğradınız , aldığınız fatura ile zararınızın teminini yine yasal yollar ile giderebilirsiniz , hatayı yapan firmadan. Güncellemede yine aracın garanti kapsamında bir durum ve bir telefon kadar yakın arayıp öğrenirsiniz gider güncellemeniz yaptırırsınız.
    Neden diretiyorsunuz soracağınız her soruya siz kendiniz de mantık çercevesinde cevap verebilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • savascoker kullanıcısına yanıt
    Diretmiyorum, riskli. Yag ve yag filtresi sarf malzeme degil mi ? Yakit filtresi sarf malzeme degil mi ?

Bu malzemelerden oturu pompada ya da yataklarda olusacak bir sorun, yetersiz yaglama nedeniyle yolda kalirsaniz, aracinizda pahali parca ya da yekun motor degisimine kadar giden bir garanti problemi olusursa, uretici firma ile aranizda sorun yasamaniza neden olur.

Bu adamin dediginin cogu eksik tum videolarinda ayni geyik.

• Her merdiven altı servis için geçerli değil bu olay. Bosch ve Speedy gibi kurumsal özel servislerde yaparsanız garanti bozulmuyor. Sırf bunun için yasa var. Ama millet bilmiyor.
    Benim aracımın garantisi bitti, bakımlarını özel serviste orjinal parçalarla yarı fiyatına yaptırıyorum. Herhangi bir sorun olduğundada yetkili servise götürüyorum her sorunu hallediyorum.
  • yetkili servise gidilmediği taktirde garantinin bozulacağına dair yasal bir düzenleme var mı?
    bildiğim kadarıyla yok
  • Video da biraz kelime oyunu var aslında.

Video açıklamalarında belirtilmiş, buraya ekleyelim.

Hangi şartlarda araç garantisi bozulmaz;
    1- Özel servisin TSE 12047 belgesi olmak zorunda
    2- Kullanılan parca TSE standartlarında olmalı
    3- Değişen her parçanın ve işcilik faturaya yazılmalı
    4- Faturadaki malzemeleri, araç üzerinde kontrol edin
    5- Garanti kapsamında tamir edilmesi ve değiştirilmesi gereken sorunu hemen yetkili servise götürün
    6- Bakım işlemini başka yerde yaptırsanız dahi garantiniz bozulmaz.

1 ve 6. maddeleri ayrı ayrı listeye koymak kafa karıstırır.

Özelde periyodik bakım yaptırıp garantinin bozulmamasının tek şartı bakımı yapan servisin TSE 12047 belgesine sahip olması.

Yani git sanayide ustana yaptır garantin devam eder bir şey olmaz demiyor. Ama anlatmak istediğini öyle bir anlatıyor ki, ben aracımın sarf malzemelerini yetkili servisten alıp kapımın önünde yağını değiştirsem garanti bozulmaz havası verilmiş. Belgeden vs arada bahsediyor oda uçup gidiyor.

Ayrıca bu tür bakımların garantiyi bozmaması için ürünlerin seri numarası veya barkod kodları araç bilgilerine kadar fatura üzerinde yazmalı ki o ürünlerin o araca kullanıldığından emin olunsun.

• Hocam benim aracımın kullanım kılavuzunun son sayfalarında bakım periyotları ve değişmesi, kontrol edilmesi gerekenler ayrıntılı bir şekilde yazıyor. Yağ, yağ filtresi, hava ve polen filtresi değişimleri kendimizin yapabileceği (yani kullanıcı kendisi dahi değiştirebilir) ibaresi bulunmakta. Garanti bozulur diyemez servis. Zaten kitapçıkta kullanılacak yağın özellikleri yazıyor ve piyasadaki yağlar da buna göre üretiliyor. Gidip ayçiçek yağı koyacak halimiz de yok, dolayısıyla üretici de bizim değiştirebileceğimize karar vermiş.

• ne şeytanı gör ne de salavat getir.
    ha ben macerayı severim, boş vaktim de çok diyen varsa o ayrı.
  • Arkadaslar yetkili servislerde calisan elemanlari ne kadar gozunde buyuttuyse.neymis ozel serviste filtre takarken catlacaklarmis.vasifli becerikli bir usta olsa 2 bin liraya orada calisir mi en kotu sanayideki 1 arabanin zor girdigi dukkanlarda ne paralar kazaniliyor bilmiyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bunu bizim doğuş otoya anlat :D
  • ScHeNKii_ScP kullanıcısına yanıt
    Evet yapabilir, mesela sanayide vw marka yedek temin ediyorsun. Gidip parcacidan aliyorsun, parcanin orjinal oldugundan suphesiz olabiliyorsan, aldigi yagin sahtesi olmadigindan emin olabiliyorsan. Sorun yok.

Sorun surada basliyor, eline anahtar alan sanayide dukkan aciyor, tse bilmem ne belgesi de cok zor bir sertifika degil. Adam aliyor filtreyi takiyor sonra allah ne verdiyse sIkIyor. Burada da sorun yok.

Bir daha gidiyorsun aa o adam gitmis yok, cirak var, degistiriyor. Sokemiyor ya da takamiyor takarken dis atlatiyor.basliyor yag kacirmaya sen 6 boyunca haberin bile olmuyor. halbu ki tork ayarli anahtarla 40nm sikilmasi gerekirdi

Ya da VW degilde hava filtresini WV filtre kullaniyor. O filtrenin gecirgenligi 10micron degil de 10mm sonra turbo basliyor otmeye.

Buna kimse garanti veremez. Her yerde sahte parca varken yag varken kimse disarida garanti vermez

Ama yazar, soru ciktiginda camur.

• bu bilginin yayılması şart
  • Ben gittim.

geçen sene 2015 Fluence direksiyon kutusu arızalandı.

Bakım dışarıda yapıldığı için hiç bir şekilde garantiye sokmadılar.

Bir tanıdık bulduk. Bakımı tekrardan yetkili serviste yaptık

4000 TL lik parçayı ücretsiz olarak taktırabildik.

Siz siz olun böyle şeylere kanmayın.

Garantili aracınızı sağda solda kurcalatmayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.