|
Bildirim
|
Videoda ( sarf malzeme ) için yapılan bakım onarımdan bahsediyor balatalar filtreler gibi , bunlarda yapılan değişiklikler otomobilin garantisini bozmaz diyor.
Hava yastığı değişimi tabi ki buna dahil değil. |
Yetkili servislere bunca Egitim veriliyor. Surekli Yeni Sertifikalar aliniyor yetkili servis ustalarinca. Her Sertifikanin bile gecerlilik suresi oluyor.
Simdi adamin biri cikiyor diyor ki bunlarin hepsi yalan arabanizi tse12047 olan bir is yerine gonul rahatligiyla kurcalatabilirsiniz hic birsey olmaz. Garanti de tikir tikir isler. Peki ben arabayi carptim , hava yastigi acilmadi ve sakat kaldim diyelim. VW TSE12047 Belgesine gore mi teknik bultenleri yayinliyor, yoksa kendi servisinde hatali uretimler icin sase no kontrolu mu yapiyor? Sirf rating olsun diye insanlari celiskili islere yonlendirmek nasil bir his acaba ? |
Yetkili servislerde “bunca” eğitim veriliyormuş. Yetkili servisteki adamlar özel servisteki adamlardan 10 kat daha vasıfsız. Eğitim falan verildiği de yok, ancak borusan, mengerler gibi üst düzey servislerde oluyor. İlçedeki hyundai servisindeki elemanın eğitimden falan haberi yok.
Yetkili servisteki ustaların becerisi sök-tak dan ibaret, arıza tespit vs becerileri zayıf. Ses kesilene kadar tek tek bütün ön takımı değiştirirler ancak. Ancak özel servisteki ustalar daha profesyonelce yaklaşmaya çalışır. Ama yaklaşamaz, tecrübesi varsa ve biraz kafası çalışıyorsa arıza tespiti yapabilir. Lakin genel olarak ustalar pek cahil olduğu için hepsi ömür törpüsüdür. Tecrübeli usta tek çare. Konuyu dağıttım, neyse, soruya gelirsek; tse belgesi olan servisler de artık garantiyi bozmadan bakım yapabiliyor. İyi forumlar. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|