ea ilk 2000 için. hangisi öğrencisine daha çok sahip çıkar, erasmus olaylarında filan daha çok yardımcı olur. |
Özel üni mi devlet üniversitesi mi?
-
-
Öğrencisine sahip çıkmaktan neyi kast ettiğini açman lazım. Ama Erasmus konusu için en garanti yer Galatasaray. Tek kriterin buysa tabii. -
Hocam şu netlerle 2k hedefleyip insanın moralini bozmayın ya
Sınavı bitirmiş adam 2k hedeflerse biz ne yapacağız.. :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yüksek netlerle sayısaldan ea'ya geçenler hep yapıyor bunu :D Sayısal gibi zannediyor olabilirler.
Bu arkadaşın tyt netini gördüğümde ilk 100 hedefliyor zannetmiştim. 2k demesi beni de şaşırttı.
hocam ne bilyim forumda da baya yüksek yapan eacılar var ondan dolayı böyle düşünüyüorum
-
yok hocam tek kriterim o değil. sahip çıkan derken böyle öğrencisine karşı insan gibi davranan akademisyenleri kast ettim, yani karşısındaki öğrenciyi bir yetişkin birey olarak gören, egosunu onun üstünde tatmin etmeye çalışmayan akademisyenler ve öğretim üyelerinin varlığını şey ettim hocam.
-
Özel -
Bahsettiklerinden yorumlayacak olursam özel.
-
Peki hocam genel olarak hangisi, size göre
Hangi bölümü düşündüğüne göre değişir hocam.
-
bilkent ve odtüden kesinlikle uzak dur bu kriterler için, bilkent özel olmasına rağmen öğrenciye çok fazla zorluk çıkartıyor, odtü ise devlet üniversitesi olduğu için kalabalık oluşu ve maddi-fiziki yetersizlikler öğrenciye zorluklar çıkartıyor
koç-boğaziçi- senin için daha iyi olur, boğaziçi de öyle çok fazla rahat laylaylom bi yer değil ama koç özellikle dediğin kriterler için iyi bi yer, mesela 30 31 aralıkta tüm okulu tatil ettiler öğrenciler dinlensin rahatlasın diye,
hakeza pass fail olaylarında koç hiç zorlamadan çıkarttı verdi öğrenciye o hakkı, boğaziçinde yönetim biraz zorlasa da o da verdi, ama odtüde öğrenciye binbir türlü zorluk çıkarttılar
ayrıca çap yandal gibi meseleler bilkent ve odtüde gerçekten çok zor, kontenjanlar çok az ve şartlar ağır, ama koçta çok rahat, boğaziçi de duyduğuma göre fazla zorluk çıkartmıyor
(sabancı da koç gibi olabilir ama bilgim yok pek)
-
İktisat ve işletme için desek hocam
Netleriniz nedir hocam? Bu arada bölümde göre değişir. İİBF istiyormuşsunuz özel denenebilir bence
-
Saolun hocam. Bu son rektör olayından sonra boğaziçi gibi bir kurumun içinin boşaltılacağı anlaşıldı ben de hedef değiştirmwye karar verdim hocam. 5 yılımı siyasal İslamcıların mahvedeceği bir kurumda geçirmek istemem açıkçası.
Hocam ayt 50-60. Tyt 95-106 gibi. Ama ayt matta integrallde ve geoda eksiklerim var son denemem 18 geldi ayt matta.
Şahsen tam burs alabiliyorsam, yani aylık burs ve yurt yardımını kast ediyorum, Koç Üniversitesi'nden şaşmazdım Eşit Ağırlık için.
-
Bilkent eğitim açısından oldukça kaliteli fakat bölüm ve program esnekliği (yan dal, çap meseleleri) arıyorsanız Koç ve Sabancı daha iyidir. Bilkent'te EA için çap olanağı yok. Yan dal var ama hem kısıtlı hem de baya zorlayabiliyormuş diye duydum. Koç ve Sabancı çok daha rahat bu konuda. Koç'un şöyle bir sıkıntısı var ama: Koç şehrin dışına konuşlanmış bir yerde ve yurt bursu başvurunuza göre veriliyor (Bilkent'teki gibi direkt burs vermiyorlar yani, maddi durumunuza falan da bakıyorlar.). İstanbul içinden geliyorsanız çıkmama olasılığı yüksek bu bursun sanırsam, bu durumda ya fahiş fiyatlar verilecek yurda ya da en azından günlük 2-3 saat ulaşıma ayrılacak.
Bilkent'in yönetimi garip kararlar vermesiyle meşhur. Vizelerin yüz yüze yapılması, finallerin ikinci döneme ertelenip sonrasında bu kararın geri alınması... Bunun haricinde finaller bu dönem online ama take-home tipi sınavlara gereksiz sınırlar getirdiler. Kendi bölümüm için konuşuyorum, Anayasa Hukuku take-home sistemine çok uyan bir ders, buna rağmen boş işlerle uğraştırdılar Anayasa sınavında.
Akademisyenlerin karakteri, öğrencilerle ilişkileri bölümden bölüme, dersten derse değişen bir şey. Binaenaleyh o konuda mutlak bir düşünce öne sürmek pek doğru olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 4 Ocak 2021; 18:16:31 >
-
Koç adamakıllı burs verse çok iyi bence. Yurt ve yaşam masrafları senin için sorun olmazsa ya da burs falan olursa gidilebilir. Ama öğrenci ortamı nasıl bilemem. Ben gitsem pek rahat hissetmeyebilim belki çok zenginler falan vardır. Boğaziçi daha mozaik bir yapı her yerden her gruptan her gelirden insan var.
Anlattıklarınıza göre özel
Devlet ünileri çok kalabalık ve iyi üniversitelerde rekabet yüksek.Yani Erasmus için falan 3.5 ortalama gerekiyor en az
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 5 ayda yks
- matematik mühendisliği maaş
- altın karma 10"lu deneme cevap anahtarı tyt
- denizde yüzen 10 manken
- apotemi pkob
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X