Şimdi Ara

Özel üniversitede burssuz okurken YGS/LYS'ye girip burs kazanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okan Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. %50 bursum var. Tekrar üniversite sınavlarına girip okuduğum bölümün %100 burslusunu kazanırsam 2. sınıfta tam burslu olarak okumaya devam mı ederim yoksa okula tekrar mı başlamak gerekir? Transkripte nasıl yansır?

• muhtemelen ayni bolum ve uni oldugundan tum basardigin derslerden muaf olursun.Tabi DD sartli basarma dahil dum basardigin derslerden mi muaf olursun yoksa yalniz CC mi onu bilemem.Ve eger tum derslerden muaf etseler transkriptinde M(uaf) notu gecer ve ortalamana katilmaz.Sinif atlamis olursun ama ortalaman bi nevi sifirdan baslar.Yinede okulunun yonetmeligi farkli ola bilir ama genel uygulama bu.
  • up!!
  • derslere ilk donem girmezsin, donem sonuna kadar saydirmak istediklerini sayarlar ama yonetmelikleri cok iyi oku, saydirma dilekcesinin bir zamani oluyor sene basinda,

ogrenci islerine de sorabilirsiniz ayrintili olarak,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Albért Einstein kullanıcısına yanıt
    İlk dönem girmezsin derken anlamadım dostum. saydırmadan kastın ne bu arada? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: htrtvt

girmezsin derken keyfine kalmis ama zaten muaf olacagin derslere tekrar girmek mantikli degil, bos vaktiniz olur degerlendirirsiniz, hem bir sene kaybiniz olmaz 1donem olur.

ders saydirma soyle, gordugunuz derslerinizden en az DD ile gecerseniz, yeniden universiteye basladiginizda, eger o dersler yeni basladiginiz bolumun planinda varsa sene basinda dilekceyle basvuruyorsunuz, boyle idareciler toplaniyo imzaliyo ve derslerinizden muaf tutuluyorsunuz.

he ben niye kesin konustum? cunku sayacaklari dersleri zaten o okuldan almissin, ayni okula gidecegin icin dersler uygun gorulur zaten.

baska universitenin sayma durumlari kesin degil, plani uygun bulmayabilirler vs.yeniden baslarsiniz.

obur turlu universiteye kaldiginiz yerden devam edebilirsiniz.

ama basvurunun suresi onemli, bi zamani var. onu ogrenci islerine sorun, ve yonetmeligi tamamiyla okuyun mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: Albért Einstein

quote:

girmezsin derken keyfine kalmis ama zaten muaf olacagin derslere tekrar girmek mantikli degil, bos vaktiniz olur degerlendirirsiniz, hem bir sene kaybiniz olmaz 1donem olur.

ders saydirma soyle, gordugunuz derslerinizden en az DD ile gecerseniz, yeniden universiteye basladiginizda, eger o dersler yeni basladiginiz bolumun planinda varsa sene basinda dilekceyle basvuruyorsunuz, boyle idareciler toplaniyo imzaliyo ve derslerinizden muaf tutuluyorsunuz.

he ben niye kesin konustum? cunku sayacaklari dersleri zaten o okuldan almissin, ayni okula gidecegin icin dersler uygun gorulur zaten.

baska universitenin sayma durumlari kesin degil, plani uygun bulmayabilirler vs.yeniden baslarsiniz.

ama basvurunun suresi onemli, bi zamani var. onu ogrenci islerine sorun, ve yonetmeligi tamamiyla okuyun mutlaka.

boş vakit demişsin ama 2. sınıf dersleri olacağı için boş vaktim zaten olmayacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Albért Einstein

quote:

boş vakit demişsin ama 2. sınıf dersleri olacağı için boş vaktim zaten olmayacak.

2. sinif dersleri olsa bile siz bu derslerden en erken 2.donemde muaf olmus olacaksiniz.
    ondan 1 donem boslugunuz olabilir dedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.