Şimdi Ara

Özel Üniversitede Yüksek Lisans Yapmanın Avantajları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

özel üniversitede para dezavantajı hariç avantajları olarak şunu görüyorum,

ales puanını hemen istemiyorlar, dolayısıyla ben girerim, bitmeye yakın kasarım yüksek puanı, ve aynı zamanda doktora içinde o ales puanını kullanırım,

yanlış mıyım?

• yanlışsın, bilkent yüksek lisans a başvuruda ales puanı istiyor.
    diğer özel üniversiteleri bilmiyorum ancak çoğu yüksek lisansa başvuruda ales i istiyordur. (belki yök ün falan getirdiği her üniversitenin uyması gereken bir yükümlülük olabilir.)

edit: eğer ALES ten 55 (genelde master), 70 (genelde doktora) puan almak senin için dertse, doktorayı düşünme bile
    derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 22 Nisan 2010; 22:52:44 >
  • Özel üniler ales istiyor ancak bir de özel öğrenci kontenjanları var. O kontenjan rakamına göre parayı veren giriyor zaten.
  • Özel ünversitelerde yüksek lisans yapmak o kadar kolay olduğunu sanmıyorum.Ekonomide yüksek lisans yapmayı istiyorum.Aöf mezunu olacağım için binbir güçlük çıkaracaklarını tahmin ediyorum.Ales+üds+diploma notu.Hepsinin iyi olması lazım.Devlet okullarının almayacağını düşündüğümden özellere çalışıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba,

Daha uygun bir konu başlığı bulamadım, umarım doğru yere yazıyorumdur. Çok uzun süre yurtdışında kaldığım için son dönemlerde yüksek lisans yapma koşulları konusunda değişiklikler varsa bilmiyorum, mümkün olduğunca internetten takip etmeye çalışıyorum. İstanbul üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. Geçen sene Ales sınavına girdim ve 80 puan aldım. Bu sene de sanırım daha yüksek bir puan gelmez. Merak ettiğim şey bu puanla özel üniversitelerde iletişim fakültesi mezunu birinin Psikoloji alanında yüksek lisans yapması mümkün müdür? Mümkünse hangi üniversiteleri tavsiye edersiniz? Devlet üniversitelerinin çok zor olduğunu biliyorum, bu nedenle özel üniversiteleri değerlendirebilirim. Konu ile ilgili deneyimi olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Özel ünversitelerde yüksek lisans yapmak o kadar kolay olduğunu sanmıyorum.Ekonomide yüksek lisans yapmayı istiyorum.Aöf mezunu olacağım için binbir güçlük çıkaracaklarını tahmin ediyorum.Ales+üds+diploma notu.Hepsinin iyi olması lazım.Devlet okullarının almayacağını düşündüğümden özellere çalışıyorum.

Calpi dostum ne zorluk çıkarabilirlerki sonuçta para veriyosun aslında ya o kadarda değil karşıma azınlıkta olsa açıköğretimin zor oldugunu bilen ,bitirince işşe yaradığını düşünenede var ama çok çok az bi arkadaşım vardı dedim 80 not ortalaması alana onur belgesi veriyorlar çocuk 5 dakika hadi ya onur belgesidemi veriyorlar demişti:)) araştırmayıp konuşan insanları sevmiyorum.

• başka düşüncesi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Özel ünversitelerde yüksek lisans yapmak o kadar kolay olduğunu sanmıyorum.Ekonomide yüksek lisans yapmayı istiyorum.Aöf mezunu olacağım için binbir güçlük çıkaracaklarını tahmin ediyorum.Ales+üds+diploma notu.Hepsinin iyi olması lazım.Devlet okullarının almayacağını düşündüğümden özellere çalışıyorum.

Calpi dostum ne zorluk çıkarabilirlerki sonuçta para veriyosun aslında ya o kadarda değil karşıma azınlıkta olsa açıköğretimin zor oldugunu bilen ,bitirince işşe yaradığını düşünenede var ama çok çok az bi arkadaşım vardı dedim 80 not ortalaması alana onur belgesi veriyorlar çocuk 5 dakika hadi ya onur belgesidemi veriyorlar demişti:)) araştırmayıp konuşan insanları sevmiyorum.

Bu mesajı görememişim şimdi cevap vereyim.Aöf konusunda bilgisizlik,bilmeden ahkam kesme olayı çok fazla.Bazıları aöf'ü açık lise gibi sanıyor aslında biz anadolu üniversitesine bağlı bir fakülteyiz.Normal üniversitedeki eğitimi görünce aöf'ün zorluk derecesinin düşük olduğunu söyleyemem.Bir günde 3-4 dersten sınava girip oldukça eniş bir müfredattan sorumlu olup yüksek puan almak zor oluyor.Aöfün esas zorluğu bu herşey 2 günde olup bitiyor.Biz üniversitede her gün 1 en fazla 2 dersten finallere giriyoruz kolay geliyor bana derece bile yaptım.Aöf'le tek fark ödevler,sunumlar.
    İnşallah ön yargılı davranmazlar kendi şehrimde bir üniversitede yüksek lisansa alınırım.Sırf ortalamamı yüksek tutmak için birçok dersi bütünlemede geçmeye karar verdim.Sadece 2 dersi finalde geçeceğim.Zaten iki okulun finalleri çakıştı yeterince çalışamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: aahastra

Değerli arkadaşlar

özel üniversitede para dezavantajı hariç avantajları olarak şunu görüyorum,

ales puanını hemen istemiyorlar, dolayısıyla ben girerim, bitmeye yakın kasarım yüksek puanı, ve aynı zamanda doktora içinde o ales puanını kullanırım,

yanlış mıyım?

Mantıklı tabi ales olmadan alırlarsa.Özel üniversiteler yabancı dil hazırlık sınıfı okutuyorlar en azından benim istediğim alanda var.Özel okulların yabancı dil eğitimi çok iyi.
  • valla haziranda izmirdeki özel üniversitlere başvuracağım ales puanım 70 zati girebilirsem devlet üniversitesi daha iyi olur tabi
  • Ya merak ettim, İnternette 2007 bahar dönemi Ales sorularına baktım da,

Matematik bildiğin cebir, sözel bölümde bildiğin paragrafta anlam,

Üniversiteyi bitirmiş bir insana kalkıp, öss de sorulan basit cebir sorularını sormak resmen hakaret ya,

Bilmiyorum tabi bu Ales te de puan mı önemlidir sıralama mı..
  • Ales anlam veremediğim şekilde kolay olan bir sınavdır.

Liselilerin gayet kolaylıkla yapabileceği bir sayısal ve bilgi gerektirmeyen, mantık sorularından oluşan bir sözel bölümünden oluşur.

Özel üniversitelerin Ales'i sonradan istemesinin bir avantaj olduğunu düşünmüyorum.

Özel üniversiteye verilecek para ile Schengen oturma vizesi sorunu ortadan kaldırılıp yurtdışında yüksek lisans yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuanoM -- 28 Mayıs 2010; 3:18:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.