Forumda uzun zamandır bu kadar rezil bir konu görmemiştim. İlber Ortaylının capsleri cuk oturuyor. |
Özellikle batıya kaçanların vahşi kapitalizm kurallarını salça edip saçmalaması. (2. sayfa)
-
-
ne yapıyorlar orada ceo mu oluyorlar holdingte işemi giriyorlar ha? dandik vasat eğitimi olan ya garson ya kurye yada teknik servis? yada temizlik işçisi hani polyana elit hayatınız?
tabi orada gavurun mokunu bile temizlemeyi üst sınıflık sanan var orası ayrı. geçende birini izlemiştim zaten elalemin mokunu pisiğini evini temizlemeyi nasada mühendislik işi gibi anlatıyordu herif loser dolu yeminle.
gel ülkende temizle ekmeğini kazan desek ben üni mezunuyum seçilmiş üst aklım amelemiyim kölemiyim derler sıkıysa orda desinler
konuyu yanlış anlıyorsunuz kimse refahı iyi değil demiyor 3 kuruşa 5 kuruşluk köfte hayat yok diyoruz oda anlayana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Kasım 2024; 22:26:44 >
-
15 senedir bu forumdayim, kerimcemin paylasim konsepti hic degismedi, adamin IQ bayagi dusuk. Ben laf anlatmayi biraktim hakaret edip geciyorum
-
he canım aynen ıq um 50- sen nesin orada iyi bir eğitimli bir yazılımcı,he he aynen buradaki nitelikli yazılımcılar meteliğe kurşun atıp tarhanaya ekmek banıp yiyor yaşıyor hayatı zaten sürünüyorlar nedemezsin,etrafım fak fakir yazılımcı dolu kaçıncı dairelerini yazlıklarını alıyorlar ben saymaktan usandım artık.
statü hayat kalitesi karmaşası sendede var senin kaldığın o kanadada kaçan türklerden bir çoğu millet fahiş ev kirasından 3-4 aile bir arada kalanı çok var bir evde,bizdeki suriyeliler gibi, işçi sınıfı olan,yunan marketlerinde salam kesip yer süpürmeyide elit kariyer başlangıcı olarak gören.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Aralık 2024; 12:25:14 > -
Sen kanadanın perfectliğini nasılmı ıspatlarsın çok basit şu anki işinden istifa edicen bankadaki paranın 5 kuruşunada dokanmıycan evindende çıkacan, bir markete yada fabrikada işe gircen bizim oradaki türkler kurbağa ayıklama fabrikasında kurbağa ayıklıyor genelde favori türk işi o orada,açık çok ama nedense youtubede hep yazılımcılar,doktorlar,proflar,gemici yüksek mühendisler ilginç bir kurbağa ayıklayan emekçi göremedim fantastik,bizim ülkede siyasi saftirik çok nasıl olsa yiyen dolu,sonrada bana foruma aylık cennet raporu vericen şık elit evini nezih hayatını yaşamını göstericen uyarmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Aralık 2024; 14:16:52 > -
Hakkını yeme, son zamanlarda yemin ekledi konsepte. Onun dışında saçmalıklar, mantıksızlıklar, kendi içinde çelişmeler ve tabi meşhur çevresi falan devam ediyor tabi.
-
kendini kurtarının meslek kariyer iyi eğitim yapanın Türkiyedede şartları iyi, seni o vasat eğitiminle büyük holdingler,elon musk işe alıcak sizi hemde beyaz yaka he he,X de w.c hela temizleme kadrosuna bile sokmazlar hayatım,gerçek hayata geri dönün hayatta herşey statü,refah bizden iyi ona bir şey diyen yok "toy" kısmı özellikle,öyle zengin elit nezih yaşamak başka bir boyut boşa masal anlatmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Aralık 2024; 14:43:46 > -
Yazdıklarıma tekrar örnek vermenin gereği yoktu. Sen kendi hayal dünyandan yazmaya devam et.
-
iyi eğitimli kalifiyeli yazılımcı,yok doktor,yok gemici yüksek mühendis,yok prof,yok kaç dil bilen dil bilimci,izlemeye devam edin gerçek hayat o aynen benimki hayal sallamasyon,sen o statüdemisinde, eğitimin nede,diploman nede, vasfın nede,kariyerin nede,denkliğin ne diye sorarlar adama? öyle yaşamak istiyorsan orada öyle bedavaya değil o hayat
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Aralık 2024; 15:52:28 > -
İnsanlar sana bunları anlatmaya çalışıyor ama ısrarla anlamak istemiyorsun. Gerçi kendi içinde de çelişip duruyorsun zaten. Böyle devam et ne yapalım yani?
-
Adalet ve Eğitimin olduğu yerde kapitalizm kötü birşey değildirde ondan.Orda basit bizim gibi insanlar gidipte BurgerKing de hamburger yemeyi dert etmiyor herkes tercihleri doğrultusunda yaşayabiliyor bu yüzdenden insanlar mutlu.Bizde hiçkimse tercihleri doğrultusunda yaşamıyor veya yaşıyorsakda borç içinde yaşıyoruz bu yüzdende mutsusuz.Abd dede yaşıyor arkadaşım bursa biz arkadaşlarla toplanıp parti yapmayı dert etmiyoruz diyor Alkol ucuz Hazır gıdalar ucuz yani bu bile insanı mutlu edebilir.Abd Dünyanın en özgür Ülkelerinden biridir insanlar özgür olmanın nedemek olduğunu anlamıyorlar Özgürlüğü kanunlara karşı gelmek olduğunu zannediyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
10+ senedir batı cennet diyip ama nedense cehennemde kalmayı tercih eden çok burada,orada ne olucaklarını çok iyi bal gibi biliyorlarda ondan cennete gitmemekte ısrar ediyorlar ,gavurun mokunu pisliğini temizleyip,ameleliğini yapmak düşüncesi bile bünyelerine ağır geliyorda ondan hadi başka kapıya.
gitmek isteyen çoktan gidiyor kurbağa bacağı ayıklıyor,100 50 kiloluk araba parçlarını kaldırıp ekmeğini kazanıyor,yada kuryelik yapıyor aşağılamak için yazmıyorum ben öylesinin alnından öperim .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Aralık 2024; 16:6:7 > -
Diyorum işte, sen tamamen kendi dünyandasın. Ne gerçekleri anlayabiliyorsun ne de insanların dediklerini. Şu şekilde "gitmiyorlar o zaman istemiyorlar" kafasında takılmaya devam et. Belki o bayıldığın akpen gidince bazı şeyleri anlamaya başlarsın. Çünkü muhtemelen haberleri de ahaberden, akitten falan izliyorsun sadece.
-
Dar görüşlü insanların tespitleri de "dar" oluyor. Bakış açısı limitli olduğu için, gerçekleri de limitli. Anlayabildiği, algılayabildiği, sorgulayabildiği de sınırlı, alternatif görüşlere kapalı... Vakit harcamaya değmez.
-
Kereme.bir konuda katılıyorum öyle gidip üst seviye yaşam kalitesi yok benim bizzat akrabam gitti burda mühendis idi kaçak gitti orda pizza ustası oldu
Çalışma izni alamadı vermediler hala sürünüyor 2 yılı geçti pişman mı kısmen çünkü burda 500 bim.tl alacağı arabayı orda 3 bin Euro aldı , telefonu aldı yaşantı fena değil ama o kadar zahmetli olacağı bilsem gitmez sim diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlerine böyle yapmak geldiği için böyle çarpıtıyorlar, anlamamazlıktan geliyorlar bunun gibiler.
yok itü odtü marmara mezunu bilemem kaç master lı dilli ,doktoralı ordanda iyi bir üni bitirmiş tipleri izleyin aynen gerçek hayat o.
Türklerin çok büyük çoğu amele canım ayakçı gavurun ayak pis işlerini yapıyorlar oranın surisi afganıda sen oluyon gerçek hayata geri dönün gerçek hayat o değil.
sizin psikolojiniz iyi eğitimsiz kabil deki bir afgaının ,gidip buradaki doktor afganları izlemesi gibi birşey
benim kuzi teksasa ilk gittiğinde otelde çocukların bebeklerin işediği sidikli çarşafları yıkadı üteledi he canım he teslada nasada iş buluyorlar sana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Aralık 2024; 17:12:17 > -
İşte denilenleri çarpıtıp durmazsan, gerçekleri görmezlikten gelmezsen argüman üretemiyorsun. Bunu tekrar göstermene gerek yoktu.
mahalle bakkalının 18 yaşındaki oğlu hollandaya kasap olarak gitti. 2. ay ayfonunu aldı şimdi de araba alacağım diyor.
-
Evet işte bundan bahsediyorum. Bizim gün geçtikçe fakirleştiğimiz, Avrupa ile gelir düzeyi farkımızın açıldığı bir gerçek. İnsanlar ise daha iyi bir hayat için gidiyor fakat eninde sonunda orada edindiklerini burada bize nispet yapar gibi göstermeleri garip. Bir nevi Almancı kafası. Hepsi değil tabi ama yapanların içinde doktoru da var kasabı da. Oysaki gittin yere uyum sağla ve oraya adapte ol. hala niye bura ile uğraşıyorsun?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X