Şimdi Ara

Özellikleri yazdım SSD almayı düşünüyorum tavsiyeniz var mı veya almaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayar sistem özellikleri:

Kurulu işletim sistemi: Windows 7 ultimate 64 bit
    İşlemci: Intel(R)Core(TM)2 Duo Cpu E6700 2.66 GHz
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT420 2 GB
    Ram(Bellek): 4GB DDR2
    Anakart: gigabyte ga-vm900m v1
    Harddisk: 160 GB

Anakart sanırsam SATA 1 destekli. Benim HDD baya eski bi eski o yüzden 240 ssd veya 1 TB HDD almayı.Normalde ssd seçerdim ama sata 1 olduğu için karasız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulwalker61 -- 4 Ocak 2020; 19:3:6 >

• SSD alıp almamaya değip değmeyeceğine kendiniz karar vereceksiniz. Bazen indirimler takip edildiğinde uygun fiyata denk gelebiliyor. Geçen ay 2 adet kingston a400 240gb sata ssd, 1 adette kingston A2000 250 GB PCIe M.2 NVMe SSD satın aldım.
    Bilgi olması açısından; sata ssd leri 186 tl den aldım. Veri okuma yazma hızları 7200rpm li hdd lere göre daha hızlı. PC açılışında ve programların yüklenmesinde bariz şekilde anlaşılıyor.

Şayet almak isterseniz güvenilir firmalardan bilindik markaların indirimli yakalarsanız alın geçin
    şu linkten filtrelemeyi değiştirebilirsinizhttps://www.epey.com/sabit-disk/e/YTo0OntpOjIzNzE7YToxOntpOjA7czo2OiIyODcwNDUiO31pOjIzNTU7YToxOntpOjA7czo2OiIyODY5NDAiO31zOjU6Im1hcmthIjthOjc6e2k6MDtzOjE6IjEiO2k6MTtzOjQ6IjE1NTgiO2k6MjtzOjQ6IjE1NzQiO2k6MztzOjI6IjIyIjtpOjQ7czo0OiIxNTYxIjtpOjU7czo0OiIxNTc4IjtpOjY7czo0OiIxNTYwIjt9aToyMzUyO2E6Mjp7aTowO3M6MzoiMjAwIjtpOjE7czozOiI0MDAiO319X3M6OToiZml5YXQ6QVNDIjs=/

• kadobay kullanıcısına yanıt
    Peki bu 2.5 inç lik ssd masaüstüne bilgisayar kasasına oluyor mu HDD ler 3.5 inç. Bağlantı tipi vs. fark eder mi ?
  • pc kasasındaki sata ve power fişleri "sata ssd" ye aynen uyuyor. Ancak ssd yi hdd yuvasına küçük geldiğinden ya aparat alıp kasaya sabitleyeceksiniz ya da kasanın içinde boşta uygun bi yere yerleştireceksiniz.
  • Yapabileceğiniz en mantıklı karar olacaktır SSD'ye geçmek.
  • Anakart sanırsam SATA 1 destekli. Benim HDD baya eski bi eski o yüzden 240 ssd veya 1 TB HDD almayı.Normalde ssd seçerdim ama sata 1 olduğu için karasız kaldım.
  • anakartınızın sata portu sata1 (150mb/sn) veri aktarım hızına sahip. ssd takılabilir ancak sata portunun aktarım hızı ile sınırlı kalır. Yine de hdd ye göre veri akışı daha hızlı olur.

anakartınızın kitapçığı aşağıdaki linkte...sata port özelliği 20.sayfada yazılı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her koşulda çok daha iyi olur performansı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.