Şimdi Ara

özerklik verilirse ne olur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ONtURk27

Girince karlı mı karsız mı olacağını bilemezsin

Petrol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Gominik arkadaşlar siz Kürtlerin özgürlüğünü falan bırakın da gidin Che tişörtlerinizi giyip kahrolsun kapitalizm diye bağırın.Sonra Burger King'e nike ayakkabılarınızla girip Apple telefonlarınızla Check-in yapın.Türkiye gominikleri de hiç çekilmiyor be arkadaş

New Balance ayakkabıları unutmayalım

• Vampir Edward kullanıcısına yanıt
    Onu sokakta geçen adama sorsan yine söyler

• GülleciFaruk kullanıcısına yanıt
    Başkasından aldığın lafı burda yazma

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevdalınız Komünisttir

rez. şimdi siyaset bilimi uzmanı alperenlerden bop-ermenistan-israil eksenli ibretlik yorumları alacağız. aponun ermeni olduğunu özellikle belirtilecek, dini inancı kuvvetli alperenlerse kürtlerle din kardeşi olduğumuzu herşeyin yahudilerin başının altından çıktığını söyleyecek. bir kürşad ise ırkçı bir yorum yapıp 30+ katılıyorum toplayacak

"Birbirlerini yerler ki Pkk yı destekleyenler Kürt degil.Ermenidir o yüzden bu domuzlarin müslümanlıkla zerre kadar iliskileri yoktur. " demişsin.

alıntıladığım mesaj tam sana gelmiş.hakaret olarak algılama ama kör müsünüz nesiniz anlayamadım. kürtler kendileri kabul etmiş apoyu,pkkyı siz hala onlar kabul etmez,onlar aslında kürt değil diye kendinizi kandırıyorsunuz.harbi kütsünüz,komiksiniz.olur olmaz her şeye israil'in oyunu,amerika'nın oyunu...komedisiniz ne diyeyim.

soruna cevabım; anlaşamadığın,seni sömüren ev arkadaşınla neden aynı evde yaşamayı ısrar edersin ki?bu kadar basit ve net.daha keskin daha radikal...

• quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Bu topraklar bin yıldır Türk yurdu olarak bilinir.

Ben de azınlıklar konusunda ırkçı ve faşist düşünceye çok sert olarak karşıyım.

Dilini mi konuşacaksın konuş, kültürünü mü yaşayacaksın yaşa ... vb.

Devletin bu konuda her türlü desteği vermesini desteklerim.

Ama senin isteklerin bu ülkenin kutsal değerlerini hiçe sayacak durum da ise o zaman orada duracaksın. O kadar da değil... Azınlık statüsün bölücülük üzerinde dikta etmeye çalışmak kabul edilecek bir şey değil.

Nedir onlar;
    Bu vatan tektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bayrağı Al-Yıldızlı Türk Bayrağıdır.

Kesinlikle haklısınız hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: RiqqeR12

quote:

Orijinalden alıntı: double minded

quote:

rez. şimdi siyaset bilimi uzmanı alperenlerden bop-ermenistan-israil eksenli ibretlik yorumları alacağız. aponun ermeni olduğunu özellikle belirtilecek, dini inancı kuvvetli alperenlerse kürtlerle din kardeşi olduğumuzu herşeyin yahudilerin başının altından çıktığını söyleyecek. bir kürşad ise ırkçı bir yorum yapıp 30+ katılıyorum toplayacak

"Birbirlerini yerler ki Pkk yı destekleyenler Kürt degil.Ermenidir o yüzden bu domuzlarin müslümanlıkla zerre kadar iliskileri yoktur. " demişsin.

alıntıladığım mesaj tam sana gelmiş.hakaret olarak algılama ama kör müsünüz nesiniz anlayamadım. kürtler kendileri kabul etmiş apoyu,pkkyı siz hala onlar kabul etmez,onlar aslında kürt değil diye kendinizi kandırıyorsunuz.harbi kütsünüz,komiksiniz.olur olmaz her şeye israil'in oyunu,amerika'nın oyunu...komedisiniz ne diyeyim.

soruna cevabım; anlaşamadığın,seni sömüren ev arkadaşınla neden aynı evde yaşamayı ısrar edersin ki?bu kadar basit ve net.daha keskin daha radikal...

Kapı açık s. Olup gidersin pilini pirtini topla evden zirnik alamazsin

adam gibi konuş,terbiyeni takın.daha ne dediğimi anlayamıyorsun burada ahkam kesmeye çalışıyorsun.

ülke de o kadar çok geri zekalı var ki haklarını savunacak bir söz etmeye bile değmezler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RiqqeR12

quote:

quote:

Kapı açık s. Olup gidersin pilini pirtini topla evden zirnik alamazsin

adam gibi konuş,terbiyeni takın.daha ne dediğimi anlayamıyorsun burada ahkam kesmeye çalışıyorsun.

ülke de o kadar çok geri zekalı var ki haklarını savunacak bir söz etmeye bile değmezler.

O zman açık konuş ima etme hakkımı korumana gerek de yok kimin zeki olduğunu sen bilemezsin

• Merhabalar Hocam
    Dalga amaçlı yazdığım mesajımı düzelteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehitkamil -- 26 Kasım 2015; 13:50:14 >
  • Eğer kürtlere özerklik verilirse (ki böyle birşeyin olmasına ihtimal dahi vermiyorum) o kadar şehidimizin kanı yerde kalır,gazilerimizin hakkını ödeyemeyiz.Bu kadar sene mücadele edeceğiz sonra gidip kendi ellerimizle onlara toprak vereceğiz.Maalesef öyle bir dünya yok.Bize bu topraklar atalarımızdan emanet.Bizde emanet namus borcudur.Gerekirse bu emaneti korumak için kanımızın son damlasına kadar mücadele ederiz.Ama her kürt teröristtir diye birşey yok.Bu ülkeyi kim bölmeye çalışıyorsa (kürt,türk,laz farketmez) o teröristtir.Teröristlerle de sonuna kadar mücadele etmek vatan borcumuzdur...
  • verilmeyeceği için sorun yok.
  • Yaş iş.
    Bizim Türkler açısından değil, kürtler açısından.

Bunlar özerkliği kolay sanıyor. Şimdi ekmek elden, su gölden yaşıyorlar. Doğru düzgün vergi vermiyorlar, elektrik vb fatura ödemiyorlar, kaçakçılığın vergisiz karı ceplerinde, yeşil kart zart zurt bedava, düzine çocuk yapıp bakamıyoruz diye develet yardımı onlara.

Peki bunun parasını erden buluyor devlet. Tabi ki biz enayi Türklerden. Ben (Türk) acaba iyi yetiştirebilir miyim, geleceğini nasıl sağlarım diye 1-2 çocuk yapıp, faturalarımı-vergimi öderken birde bu kürtlerin masrafını ödüyorum.

Özerklik olursa ne olacak. Dışarıya karşı tek devlet olunduğundan özerk bölgeler savunma vb ortak harcamalara katkı vermek zorunda.
    Bunun yanında içte özerk olduklarından birçok masrafını da (eğitim-sağlık-ulaşım-enerji vb) kendi karşılamak zorunda. Yani yolunu yapacaksa, elektrik kalacaksa, hastane açacaksa masrafını özerk bölge kendi karşılayacak.

Burada devletin özerk bölgenin tüm masraflarını üstlenmesi söz konusu değil. Ancak tüm ülkeyi ilgilendiren konular merkezi bütçe ile yapılır. Bunun dışında yerel giderler yerel yönetimce yapılır. Yerel yönetime merkezden biraz destek verilir ama bu asla tüm konuları ve masrafları kapsamaz.

Şimdi özerklik verilince kürtler mutlu olacağını mı sanıyor. Yönetimin işlemesi için ya şimdi vermedikleri paraları devlete ss veya ss verecekler, yada sefillik içinde, merkezi yönetimden gelenle idare ederek yaşayacaklar. (Şu an BDP yöneticilerinin demeçlerini hatırlayın : özerklik istiyoruz ama masrafları devlet üstlensinmiş. Oldu canım. Sen şkş parası benden çıksın)

İlerde kuzey ırak vb ile birleşip bağımsız olurlarmış. Nah olurlar. BDP bile artık bağımsız olamayacağının farkında. Özerklik adı altında keyif sürüp faturayı bize ödetme peşinde.

Diyelim ki oldular. Sonuç. İranla mı geçinecekler, Suriye ile mi ? ABD ile işbirliğini unutmamış araplarla mı ? (ki ilk fırsatta dalacaklar kürtlere) Geriye ne kaldı, Türkiye.
    Türkiye de bölündükten sonra bunlara kapı mı açacak. Yoksa ne halin varsa gör mü diyecek. Dört tarafı çevrilmiş kürt devleti ancak sefiller devleti olur. Açlıktan birbirlerini keserler (ki halen öyle), 10 yılda nüfusları onda bire iner, sonra biz Türkiyeye katılacağız diye yalvarırlar.

ABD-Avrupa desteği filan hikaye. Yapabilseler önce Ermenistana yardım ederlerdi. Türkiye-Azerbaycan (kısmen gürcistan) ile çevrili ermeni devleti kıvrım kıvrı kıvranıyor yokluktan. Nüfusun önemli kısmı kaçak olarak diğer ülkelerde (çoğu bizde) çalışıyor yokluktan. Kürdistan durumlu bundan da fena olacaktır, zira ayrıldıkları için pek de iyi gözle bakılmayacaklar.

Şimdi örnek. Doğuda görev yaparken örgüte müzahir kişilerle konuşmalarımız olurdu. Örgenciler filan örneğin. Bağımsızlık istiyoruz, dağa çıkacağız filan diye bana (subayım ya) trip atarlardı. Ben de olur, yolu bilmiyorsanız ben götüreyim diye dalga geçerdim. Bir gün öğrencilere bağımsızlık için şöyle bir şey dedim. Bağımsız olursanız batıda yaşayanların kaçı geri dönmek ister, istemeyenleri biz bırakır mıyız, geri gönderilenler ne yapacaklar (ev iş vb) diye sordum sus pus oldular.

Dedim okul bitince ne iş yapacaksınız. Cevap İstanbula gideriz. nah gidersiniz artık ayrı devlet deyince kömürde çalışırız dediler. Bende kaç kişi çalışacak dedim. (O sıra bendeki bilgilere göre çalışan sayı toplam 1000'den azdı). kömürü kime satacaksınız ? İran almaz, güney zaten sıcak, Türkiyede bolca var. Okul-yol-vergi vb bahsedince eşşekten düşmüşe döndüler.

Ben yetkili olsam şimdi Kurtuluş savaşı tarihine göre (beraber yaptık ya) Osmanlı kayıtlarına göre kürdistan diye geçen bölgeye hemen bağımsızlık veririm. Sonra da batıda o bölgeden gelen nüfusa 3 yıl içinde dönün çöplüğünüze derim. bunların sülüklüğünden kurtulan Türkiye 10 yılda çağ atlar. Nüfus artışı-işsizlik biter. Kaçakçılık biter, suçlar azalır. Onlar ise birbirini yerler, biz de seyrederiz. Sonunda bizden daha ırkçı Türk olup kapımıya yatarlar geri alalım diye.

Kısaca bağımsızlık hayal. Biz gidin desek gitmeyiz diye paçamıza yapışırlar.

• yakındır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen kürdistan denilen yeri, kürdistan projesini diyarbakırla hakkariden mi ibaret zannediyorsun?
    kürdistan ırağın, suriyenin
    kürdistan yeraltı kaynakları açısından gelecekte dünyanın en parlak bölgelerinden birisi.
    ne yer ne içerlermiş.
    hiç düşünmemilşti kürtler de ne yiyip ne içeceklerini gerçekten. müthiş bir soru.
  • kuzay ırak kürt bölgesi, kuzey suriye yani rojava ve türkiyenin doğusu birleşip devlet kuracak amerika ve batı sömürmek için ortadoğuyla uğraşmıcak.
  • Ozerklik vermek bir takım şartlara tabidir. Ve bir takım sonuçlar doğurur. İstihdam eğitim gibi. Türkiyenin tamamına yayılmış bir nufusun bu konuda ortak hareket etmesi demek halkoyu demektir.

Turkiyede avukat doktor kurt asıllı bir çok kişi var. Devletin bu kimseleri turk vatandaşı sayıp iradelerine guvenmesi ile turk asıllılara guvenmesi birdir. Bu açıdan ozerklik tanımı ve sonuçları bakımından halka iyice anlatılmalıdır.

Doğunun değişik yerlerine gittim. Farklı yaşam standartına sahip çocukları gördüm. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki Türk devleti başlığında bir ayrımcılık lafzına ihtiyaç bırakmayan bir yerel paylaşım mevcuttu.

• Bir Türk olarak ben destekliyorum. Geçmişte tartışması olmuştu bunun galiba. eksiyi basıp geçmeden önce okuyun bir aşağıdaki konuyu

http://forum.donanimhaber.com/m_87140197/mpage_1/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimbabve milyarderi -- 14 Mayıs 2015; 11:05:53 >
  • Fatih ALTAYLı'nın bir yazısı aklıma geldi. Özerklik isteyenlere ithafen,

quote:

Ey Jön Kürt kardeşim, ayrılığa hazır mısın!

- Bir uçak, bir otobüs biletiyle gidebildiğin İstanbul’a, İzmir’e, Antalya’ya ve geri kalanına pasaportla ve hatta vizeyle gitmeye hazır mısın!

- Gittiğin zaman iyi kötü bir iş bulabildiğin, zengin olabildiğin buralara pasaport ve vize aldıktan sonra gitmeye, ama buralarda çalışamamaya, çalışma izni peşinde koşmaya ve büyük ihtimalle bu izni alamamaya hazır mısın!

- Bölünmeden sonra diğer tarafta kalacak akrabalarını görememeye, görmek için vize almak zorunda kalmaya hazır mısın!

- Sen ayrıldıktan sonra bu tarafta kalan akrabalarına, sevdiklerine “ters ters’’ bakılmaya başlanmasına hazır mısın!

- Kullandığın elektriğin parasının Batı’da faturasını ödeyen vatandaşlara eklenme ihtimali ortadan kalktığı için elektrik faturası ödemeye hazır mısın!

- Türkiye Cumhuriyeti tarafından bölgeye yollanacak bir iş makinesi olmayacağı için kızdığın zaman yakacak bir iş makinesi, basacak bir şantiye bulamamaya hazır mısın!

- Yaktığın belediye binalarının, yıktığın okulların tamiratının kendi ödediğin vergilerle tamir edilmesine hazır mısın!

- Vergi ödemeye hazır mısın! Hadi bunlar önemli değil.. Geçelim hepsini... Ya bunlara ne diyeceksin Jön Kürt kardeşim..

- Ortadoğu bataklığında yalnız kalmaya hazır mısın!

- IŞİD’le komşu olmaya hazır mısın!

- Başın sıkıştığında “TC’yi yardıma çağıramamaya’’ hazır mısın!

- Suçlayacak. Kızacak bir TC olmamasına hazır mısın!

- İran’la komşu olmaya hazır mısın!

- Mezhep çatışmalarının içine düşmeye hazır mısın!

- Üç kuruş petrol geliri için Güney’deki vatandaşlarınla kavga etmeye hazır mısın!

- Petrol gelirimiz olacak derken bu gelirin sana asla ulaşmamasına ve bu gelir bir gün ortadan kalkınca kara kara düşünmeye hazır mısın!

- ABD’nin bölgedeki piyonu olma işini devralmaya hazır mısın!

Tüm bunlara ve daha fazlasına hazırsan Jön Kürt kardeşim, bilmelisin ki artık “suyun öteki tarafında da’’ bunu konuşmaya, bunu düşünmeye ve buna hazır olmaya başlayanlar var.

Ne yazık ki var, ne üzücü ki var.

Ve sevgili Jön Kürt kardeşim, “Ne o bizi tehdit mi ediyorsun’’ diye saçma sapan bir algıya da kapılma.

Benim ne dağda silahlı gücüm var, ne de “Bak bozarım ha’’ diye tehdit edebileceğim sürecim.

Biz kim, tehdit kim.

Biz ezikleriz.

Biz etnik kimliğini suç gibi taşıyan, günah gibi gizleyeniz.

Tehdit etmek kim, ben kim, biz kim!

Ben sadece fotoğraf çiziyorum.

Sonra “Ben bu fotoğrafı görmemiştim’’ diye üzülüp hayıflanma diye...

Çünkü biz sizi seviyoruz.

Belki şaşırıyorsun bu lafıma, ama gerçekten seviyoruz.

Sevmesek bunca yıl bu uğraş, bu üzüntü niye!

Kaynak:http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/999688-jon-kurtlere-bir-soru

• AK KUZGUN kullanıcısına yanıt
    Kürdistan sosyalist olacak ama PKK önderliğinde çünkü peşmerge ne sosyalisttir ,ne de kürttür o bir emperyalizm için görevlendirilmiştir bu yüzden emperyalistler destek sağlar hiç sevmiyorum !!Kürt halkının özgürlüğüne düşmandır!.Kapitalizmden aldığın 3 kuruş seni tatmin ediyorsa bir şey diyemem ama sosyalizm olmalı cunku osmanlıdan onaylanmış o toprakalr zaten kürtlere bırakılmştr.Kürtler den önce bu sistemi biz yıkmalıyız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merve7365 -- 15 Mayıs 2015; 0:25:31 >

• öyle birşeyin olması kesinlikle kabul edilemez ama diyelimki oldu bunlar başımıza bela olsun bunlara destek çıkacak devlet çok başta avrupa devletleri ve abd
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.