Şimdi Ara

özerklik verilirse ne olur (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yolun sonu hürriyete, bağımsızlığa çıkar.
    Başka kendi dilinde eğitim ister. Çerkesler zaten partilerini kurmuşlar bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel olur. Erk'in psikolojik durumu şüpheli olan tek kişinin elinde olmasındansa Öz'ümüzde (bizde) olması daha iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Bi bitmeniz ulan!.. Başlık nere, yorum nere... He arkadaş he bizim uefa kupamız var, bunlar hep ameriganın oyunu, zaten tükürsek boğardık. Cahil klişe timi sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^rof -- 15 Mayıs 2015; 10:36:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Yaş iş.
    Bizim Türkler açısından değil, kürtler açısından.

Bunlar özerkliği kolay sanıyor. Şimdi ekmek elden, su gölden yaşıyorlar. Doğru düzgün vergi vermiyorlar, elektrik vb fatura ödemiyorlar, kaçakçılığın vergisiz karı ceplerinde, yeşil kart zart zurt bedava, düzine çocuk yapıp bakamıyoruz diye develet yardımı onlara.

Peki bunun parasını erden buluyor devlet. Tabi ki biz enayi Türklerden. Ben (Türk) acaba iyi yetiştirebilir miyim, geleceğini nasıl sağlarım diye 1-2 çocuk yapıp, faturalarımı-vergimi öderken birde bu kürtlerin masrafını ödüyorum.

Özerklik olursa ne olacak. Dışarıya karşı tek devlet olunduğundan özerk bölgeler savunma vb ortak harcamalara katkı vermek zorunda.
    Bunun yanında içte özerk olduklarından birçok masrafını da (eğitim-sağlık-ulaşım-enerji vb) kendi karşılamak zorunda. Yani yolunu yapacaksa, elektrik kalacaksa, hastane açacaksa masrafını özerk bölge kendi karşılayacak.

Burada devletin özerk bölgenin tüm masraflarını üstlenmesi söz konusu değil. Ancak tüm ülkeyi ilgilendiren konular merkezi bütçe ile yapılır. Bunun dışında yerel giderler yerel yönetimce yapılır. Yerel yönetime merkezden biraz destek verilir ama bu asla tüm konuları ve masrafları kapsamaz.

Şimdi özerklik verilince kürtler mutlu olacağını mı sanıyor. Yönetimin işlemesi için ya şimdi vermedikleri paraları devlete ss veya ss verecekler, yada sefillik içinde, merkezi yönetimden gelenle idare ederek yaşayacaklar. (Şu an BDP yöneticilerinin demeçlerini hatırlayın : özerklik istiyoruz ama masrafları devlet üstlensinmiş. Oldu canım. Sen şkş parası benden çıksın)

İlerde kuzey ırak vb ile birleşip bağımsız olurlarmış. Nah olurlar. BDP bile artık bağımsız olamayacağının farkında. Özerklik adı altında keyif sürüp faturayı bize ödetme peşinde.

Diyelim ki oldular. Sonuç. İranla mı geçinecekler, Suriye ile mi ? ABD ile işbirliğini unutmamış araplarla mı ? (ki ilk fırsatta dalacaklar kürtlere) Geriye ne kaldı, Türkiye.
    Türkiye de bölündükten sonra bunlara kapı mı açacak. Yoksa ne halin varsa gör mü diyecek. Dört tarafı çevrilmiş kürt devleti ancak sefiller devleti olur. Açlıktan birbirlerini keserler (ki halen öyle), 10 yılda nüfusları onda bire iner, sonra biz Türkiyeye katılacağız diye yalvarırlar.

ABD-Avrupa desteği filan hikaye. Yapabilseler önce Ermenistana yardım ederlerdi. Türkiye-Azerbaycan (kısmen gürcistan) ile çevrili ermeni devleti kıvrım kıvrı kıvranıyor yokluktan. Nüfusun önemli kısmı kaçak olarak diğer ülkelerde (çoğu bizde) çalışıyor yokluktan. Kürdistan durumlu bundan da fena olacaktır, zira ayrıldıkları için pek de iyi gözle bakılmayacaklar.

Şimdi örnek. Doğuda görev yaparken örgüte müzahir kişilerle konuşmalarımız olurdu. Örgenciler filan örneğin. Bağımsızlık istiyoruz, dağa çıkacağız filan diye bana (subayım ya) trip atarlardı. Ben de olur, yolu bilmiyorsanız ben götüreyim diye dalga geçerdim. Bir gün öğrencilere bağımsızlık için şöyle bir şey dedim. Bağımsız olursanız batıda yaşayanların kaçı geri dönmek ister, istemeyenleri biz bırakır mıyız, geri gönderilenler ne yapacaklar (ev iş vb) diye sordum sus pus oldular.

Dedim okul bitince ne iş yapacaksınız. Cevap İstanbula gideriz. nah gidersiniz artık ayrı devlet deyince kömürde çalışırız dediler. Bende kaç kişi çalışacak dedim. (O sıra bendeki bilgilere göre çalışan sayı toplam 1000'den azdı). kömürü kime satacaksınız ? İran almaz, güney zaten sıcak, Türkiyede bolca var. Okul-yol-vergi vb bahsedince eşşekten düşmüşe döndüler.

Ben yetkili olsam şimdi Kurtuluş savaşı tarihine göre (beraber yaptık ya) Osmanlı kayıtlarına göre kürdistan diye geçen bölgeye hemen bağımsızlık veririm. Sonra da batıda o bölgeden gelen nüfusa 3 yıl içinde dönün çöplüğünüze derim. bunların sülüklüğünden kurtulan Türkiye 10 yılda çağ atlar. Nüfus artışı-işsizlik biter. Kaçakçılık biter, suçlar azalır. Onlar ise birbirini yerler, biz de seyrederiz. Sonunda bizden daha ırkçı Türk olup kapımıya yatarlar geri alalım diye.

Kısaca bağımsızlık hayal. Biz gidin desek gitmeyiz diye paçamıza yapışırlar.

üstadım teşekkür ederim.
    Uzun zamandır forumda aklı başında bir yazı okumuyordum.
    Yazdıklarına bir katkı yapmak istiyorum izninle...

Şimdi TC. barzani ile ilişkileri sıcak tutmaya başlayınca bazı ensebiller vatanı sattı diyor ya... Yazından sonrada eğer anlamamışlarsa en kısa yoldan bi zeka testine girmeleri gerek. Şu anda kürt yönetimi parasızlıktan resmen kırılıyor. Oradaki kürtler çok çalışkan ya.. hizmetçileri bile uzakdoğudan... Eğer Türkiye'nin katkıları olmasa (petrol ticareti vb.) şimdiye dek birbirlerini boğazlamışlardı.
    Gerçekten isterim. Kuzey Irakta kürt deveti kurulsun. Bizden oraya gitmek isteyenlere teşvik primi dahil herşeyi verelim. Mesela sigorta haklarını, emekliyseler emekli paralarını, hatta onlar için toplu konut falanda yapalım. Ama giden asla geri gelemez. Misafir olarak bile gelemezler. Kalanlar içinse kesinlikle TC devletine zarar vermememe üzerine yazılı taahhüt alalım. Zarar verenler derhal TC vatandaşlığındand a çıkarılsın. İster kür bölgesine gitsinler ister başka yere.

• quote:

Orijinalden alıntı: Merve7365

Kürdistan sosyalist olacak ama PKK önderliğinde çünkü peşmerge ne sosyalisttir ,ne de kürttür o bir emperyalizm için görevlendirilmiştir bu yüzden emperyalistler destek sağlar hiç sevmiyorum !!Kürt halkının özgürlüğüne düşmandır!.Kapitalizmden aldığın 3 kuruş seni tatmin ediyorsa bir şey diyemem ama sosyalizm olmalı cunku osmanlıdan onaylanmış o toprakalr zaten kürtlere bırakılmştr.Kürtler den önce bu sistemi biz yıkmalıyız!
     özerklik verilirse ne olur

Tamam...

• Beyler tarihden ders alın diye boşuna söylememişler.Birçok Balkan devletinin bağımsızlık-isyan süreci 100 yıl kadar sürdü . Bu bağımsızlık süreçleri içinde devletin güçsüz olmasından ve diğer Osmanlı üzerinde oynayan dış güçlerinde etkisiyle birçok taviz kazandılar özerklik , sosyal yaşamlarında değişikler vb vb . Sonunda dış güçlerin sayesinde taviz kopara kopara devlet oldular.Şimdi Kürtler bizim topraklardan pay alarak devletini kursalar ne olacak ? Bağımsızım olacaklar ? Hayır elbette dış güçlerin orta Doğuda yeni bir Üssü olacak .

Bknz:Yunanistan'ın Rusya sayesinde devlet oldular 50 yıl sonra Yunanlar Ankara'ya kadar ilerliyordu 😀

• Önce okuyun, ama önyargısız.

Aslında ben de isterim Türkler olarak Rusya gibi geniş ve büyük bir devletimiz olsun, ama gerçekler buna engel.

Şimdi sanılıyor ki Kürtler bir şey beceremez. Bu yanlış. Eğer Kürt devleti kurulursa, bu tıpkı İran gibi olur. Normalde İran'ın zayıf olması gerekir değil mi. Onlarca Arap devleti ve pek çok Türk devleti ortasında. Ama öyle değil. Tek bir (çoğunlukla heterojen) ulus ve tek bir dilleri var. Başka bir devlet yok Acem olan. Ama pek çok Arap ülkesi ve Türk ülkesi var. Peki, ama neden bunca zorluğa rağmen İran tüm bölge ülkelere göre en heterojen ülke. Hiç düşündünüz mü.

Kürtler heterojen bir halktır, yanı Kürtlerin içinde başka ulustan çok az insan var. Kürtlerin petrolü var. Kürt devleti sanıldığın aksine fakir olmaz. Tüm tespitler. Güney Kürdistan'ın 20 yıl içinde bölgenin Kuveyti olacağı yönünde.

Türkiye için Özerk Kürdistan, Bağımsız Kürdistandan daha tehlikelidir. Bunu Bosna modeli olarak açıklayabiliriz. Bosna sınırları içinde bir Özerk Sırp devleti var ve bu devletin içinde hiç Boşnak yok. Bosna merkezi yönetimde Sırpların eşit devlet başkanlığı hakkı var. Sırpların hem ayrı bir özerk devleti var, hem de Bosna merkezi yönetimde hakları var. Eğer Bosna içinde Sırp devleti bağımsız olsaydı, Sırpların Bosna merkezi yönetiminde hakları olmayacaktı. Zaten PKKnın da geniş özerklik istemesinin nedeni budur. Geniş özerklik ne demek, Resmi olarak Türkiye'ye bağlı ama filli olarak bağımsız devlet. Tıpkı Bosna Sırp Cumhuriyeti gibi. PKK için en tehlikeli şey, resmi olarak (kısa ve ve orta vade için) tam bağımsızlık istemesidir, size çok mu saçma geldi. değil işte..

Doğuda Özerk bir Kürt devleti, içinde Türk unsuru neredeyse hiç yok, dolayısıyla fiili olarak Kürt yurdu. Batıda ise çok Kürt var ve merkezi hukümette hakları olacak. Örneğin Diyarbakır belediyesi hep Kürt kalacak, hiç bir zaman Türk olamaz. Ama örneğin Mersinde bir ilçede bir Kürt belediyesi olacak. Ama Eğer bir Bağımsız Kürdistan olursa, Kürtler batıdaki haklarını kaybedecek, ama özerk olurlarsa Doğu zaten onların, batıda ise ne kadar yerde olursa onlar için artı bir kâr. Bağımsız olurlarsa Türk devletindeki tüm kamu haklarını kaybedecekler, bu onlar için dezavantaj, ama özerklik olunca Türk devletin tüm kaynaklarını kullanabilecekler. Örneğin Batıdaki kaynakları doğuya aktarabilecekler. Kürtler bağımsız olurlarsa kendi kendilerine geçinmek zorunda. Ama özerkliklerinde Türkiye üzerinden çok iyi geçinebilirler. Ayrıca Bağımsız Kürdistan, Emperyalist Batının işine gelmez. Çünkü böyle durumda göç nedeniyle doğuda nüfus artışı batıda ise azalma olacak. Batıdan öç eden Kürtler Kürditsan için ağır yük ve fakirlik demek, ama Türkiye için refah demektir. Çünkü nüfus azalacak, iş telebi artacak ve ücretler otomatikman yükselecek. Ama Kürdistanda nüfus artdığından işsizlik artacak ve ücretler aşağıya inecektir. Bu domina etkisiyle Türkiyeyi yukarıya, Kürdistanı aşağıya çekecektir. Irksal kırılma olacağından, Kürtlerin metabolizması deforme olacaktır. Çünkü hiç bir insan İstanbulu Diyarbakıra tercih etmez.! Bağımsız bir Kürtistanda en büyük sorun göç sorunu olacaktır. Bu da doğal bir felaket demektir Kürtler için. Düşünün. 15 milyon Kürt Doğuda nerde çalışacaklar, ne yiyip içecekler. Türkçe öğretmenleri Kürt çocuklarına türkçe öğrettikleri için öldürenler, bu durumda tüm Kürt gençlerine Türkçe öğretecekler, mecburlar. Türkçe bilmeyen bir Kürt düşünün. Türkçe bilmese de ya Arapça ya Farsça ya İngilizce bilmek zorundalar. Bir üniversite bitirmiş ve sadece Türkçe bilen bir genç olabilir. Ama sadece Kürtçe bilen bir ünv mezunu Kürt düşünmek bile büyük trajedi!

Aslında bağımsızlık biz Türkler için en büyük kayıp psikolojik yönden olacaktır. Zira (Harran ovasının saymasak) doğunun Türkiyeye pek katkısı yok. Bölünme en çok Kürtleri etkiler. Hem de yüzyıl boyunca sürecek hem sosyolojik hem de siyasal derin krizlere neden olur.

Bir de bir konu var, lütfen aşağılama gibi algılamayın. Kürtlerin mizacı daha sert ve agresiftir. Doğu hakları gibi. Ama Türklerin mizacı daha yumuşak ve daha uysaldır. Batı halkları gibi. Bağımsızlık durumunda, doğuya Kürt göcü olduğunda, Batıdaki iletişim olumsuzlukları daha aşağılara çekilebilecek. Yönetişimde daha istikrarlı ve fizibil yararlılıklar olabilecektir.

Yanlış bir anlaşılma daha var. Deniyor ki Türkiyeyi onlarca devlete bölecekler. Bir kere bir yerin topraklarındaki yerleşik halkların devlet kurma hakları olabilir. Bir kere Türkiye'de iki halk var. Kürtler ve Türkler. Türkiye en fazla ikiye bölünebilir. Bu topraklarda yerleşik halk olarak Kürtler ve Türklerden başka Ermeniler ve Rumlar vardı. Ama Ermeniler ve Rumların nüfus varlığı kalmadığından devlet kurabilme gibi bir durumları yok. Çerkezler, Lazlar diye sayıp gidiliyor ya... Çerkezler veya Boşnaklar bu ülkenin yerleşik halkları değil. Dışardan göç etmişler. Biri çıkıp şunu diyebilir mi Almanya'da 2 milyon Türk var. Onların da Almaya'da devlet kurma hakları var. Saçma olur değil mi?. Örneğin Çerkezlerin devleti Çerkezya, Gürcülerin devleti Gürcistandır. Bir gürcü çıkıp bizim Türkiye'de şu kadar nüfusumuz var, devlet kurma veya kendi dilimizde eğitim hakkı istiyoruz diyebilir mi, diyemez!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 19 Mayıs 2015; 4:10:27 >

• verin adamlara istediklerini.
    kendi ülkelerini kursunlar. sonra da
    Amerika gelsin demokrasi öğretsin.
    ;)

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Adamsınn

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.