kolay gelsin maalesef bende... |
Özgeçmişim yüzünden iş bulamıyorum.Delirmek,kafayı yemek üzereyim.. (8. sayfa)
-
-
Okuduğunuz okul, gelecek vaat eden ya da diploma gerektiren bir işe çıkan bir okul değil. Oradaki tercihiniz hatalı. Bu zamana kadarki yaptığınız görüşmelerde, CV nizde 2-3 aylık işlerinşze yer vermeniz büyük hata. Gelip geçici ufak tefek işler yaptım diyerek sorulduğunda geçiştirmelisiniz. CV ye hiç yazmamalısınız. İşe alım yapan bir yönetici olarak yazıyorum bunları.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwNbakın sanırım yazdıklarımı iyi okumadınız. sizden talep edebilirler ama, atıyorum e-devlet ya da başka bir mecradan sizin izniniz olmadan sorgulayamazlar
Aslında arkadaşların demek istediği şu; olay zaten işverenin sigorta dökümüne gizlice bakması değil. İşe kabul edildikten sonra tüm işverenlerin, gerekli evraklar olarak hizmet dökümünü de istemesi. Yani zaten herkes biliyor sigorta dökümünün kişinin kendisi dışında bir işverenin ulaşamayacağına. Ama senin işe girişini yapmak için o belgeyi şart koşuyorlar. Bu da sonuç olarak aynı kapıya çıkıyor. Onlar senden habersiz bakmıyor. Sen kuzu kuzu getiriyorsun belgeyi.
-
Bence en büyük hatayı bu işlerde çalışarak değil de o bölümü okuyarak yapmışsın. Müthiş bir zaman kaybı onun yerine o zamanda başka işlerde uzmanlaşabilirdin ama özel güvenlik falan oluyorsa şansını dene bence
quote:
Orijinalden alıntı: kesikparmakAslında arkadaşların demek istediği şu; olay zaten işverenin sigorta dökümüne gizlice bakması değil. İşe kabul edildikten sonra tüm işverenlerin, gerekli evraklar olarak hizmet dökümünü de istemesi. Yani zaten herkes biliyor sigorta dökümünün kişinin kendisi dışında bir işverenin ulaşamayacağına. Ama senin işe girişini yapmak için o belgeyi şart koşuyorlar. Bu da sonuç olarak aynı kapıya çıkıyor. Onlar senden habersiz bakmıyor. Sen kuzu kuzu getiriyorsun belgeyi.
Alıntıları Gösterişe girerken hizmet dökümü istenmez. 15 yıldır özel sektörde çalışıyorum, 13 yılı aynı firmada.
sgk girişi yapmak işletmeler için artık online gerçekleşiyor. Sgk dökümüne gerek yok. Eskiden şirket kapalı zarf içinde şirkete ait evraklar verir, kendi evraklarınla birlikte ilgili sgk şubesine gider orada kendin yapardın girişini ama şimdi çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına ait bir portal üzerinden çalışanın birkaç evrakı (kimlik fotokopisi, ikametgah, iletişim bilgileri vs.) gönderilerek bu iş halloluyor.
-
Hocaam şükür anlayan birisi çıktı
Hocam işe girmeden önce mülakat esnasında 4A hizmet dökümüyle gel demiyor kimse bu 1...
2.olarak 4A hizmet dökümünün kişisel bir veri olduğunu,kişinin izni rızası dışında kimsenin ulaşamayacağı konusundada hem fikiriz...
3.olarak; Burada konu şu,iş verenler veya İK departmanı işe giriş için istedikleri belgeler arasında (İkametgah kaydı,Nüfus kayıt örneği,Adli Sicil Kaydı vs) SGK'dan alınmış barkodlu 4A hizmet dökümünüde istiyor...Siz ne kadar sahte CV oluşturursanız oluşturun 4A hizmet dökümünde herşey kabak gibi meydana çıkıyor ve söylediğiniz yalanlarla rezil oluyorsunuz...
4)İşe giriş yapılırken 4A hizmet belgesi zorunlu değil,4A hizmet dökümüyle giriş yapılmıyor diyorsunuz...Bunuda biliyoruz hocam...4A hizmet dökümünü İK departmanına veriyoruz,onlar vermiş olduğum bilgiler doğrumu değilmi diye teyit edip masanın altındaki çöp kutusuna atıyor,bunu zaten biliyorum...Hani işe girerken SGK'ya sunulması gereken belgeler içerisinde 4A hizmet dökümünün olmadığının farkındayım...İK departmanı sadece CV'deki verdiğim bilgilerin doğru olup olmadığını teyit ediyor bir nevi..Doğruysa işe girişini yapıyor,değilse yapmıyor..
5)Öyle İK departmanına gidipte "İşe giriş belgeleri arasında 4A hizmet dökümünü isteyemezsiniz,vermiyorum hemşehrim,bu bir kişisel veridir" falan filan cart curt diyip işi yokuşa süremezsiniz...
İK departmanı geri zekalımı? Onlar düşünmüyormu "hayırdır bunun bizddn sakladığı ne var" diye?
Yahu adama 4A hizmet dökümünü vermek istemiyorum desen adam işkillenir...Bu benim özelim diye süslü bir cümleyle bahane üreterek bunu öne sürsen adam sana "Hayırdır kardeşim,adli sicil kaydın,vukuatlı nüfus kayıt örneğin herşeyini vermişsin onu niye veremiyorsun,bizden ne saklıyosun" demezmi?
Hocam konudan çok size uzun uzun cevap verdim...Bence uzatmayalım umarım derdimi size anlatabilmişimdir :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwNişe girerken hizmet dökümü istenmez. 15 yıldır özel sektörde çalışıyorum, 13 yılı aynı firmada.
sgk girişi yapmak işletmeler için artık online gerçekleşiyor. Sgk dökümüne gerek yok. Eskiden şirket kapalı zarf içinde şirkete ait evraklar verir, kendi evraklarınla birlikte ilgili sgk şubesine gider orada kendin yapardın girişini ama şimdi çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına ait bir portal üzerinden çalışanın birkaç evrakı (kimlik fotokopisi, ikametgah, iletişim bilgileri vs.) gönderilerek bu iş halloluyor.
Alıntıları GösterBende 8 yıldır özel sektörde çalışıyorum.Toplam 4 farklı firma değiştirdim. Tamamında işe girişte hizmet dökümü istendi benden. Hatta daha sıfır tecrübeyle illk işime girerken bile hizmet dökümü istediler.
-
Şimdi ne yapıyorsunuz ?
Eee devam edin bu şekilde çalışmaya ?
quote:
Orijinalden alıntı: taııbuvhocam boş cv verince de ne yaptınız bu zamana kadar hiç çalışmadınız mı dediklerinde ne demeli ?
Alıntıları GösterÇalıştığımı fakat yazmaya kıymet görmediğim için CV'de bunlara yer vermediğimi söylüyordum. Şimdi daha ayakları yere basan bir iş bularak bu işte kariyer yapmak istediğimi uygun ve ikna edici bir dille anlatıyordum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: eyorukŞimdi ne yapıyorsunuz ?
Özel bir şirkette danışman yazılımcı olarak çalışıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HektorCupesTam ana avrat bacı kardeş ne varsa küfür edecektimki baktım Turboymuş...Ağını atmış sazan bekliyor :))
ne yazmıştı silmiş
-
Sıkma canını kardeş, bir şekilde mücadeleni vermişsin elinden geleni yapmışsın. Bir kapı illaki açılır.
-
Dostum senin sorunun vasıfsız olman.
İnsan kaynakları yönetimi bölümünü bitirmen seni vasıflı konumuna sokmuyor. Lise mezunundan "herhangi bir lisans programını bitirmiş" statüsüne yükseliyorsun yani seninle aynı "vasıfları" taşıyan yine milyonlarca insan olmuş oluyor. Bu halinle onların arasından sıyrılman zor.
Dil var mı? Yok
Özel bir alanda ya da piyasada talep gören bir mesleği mi icra edeceksin? Hayır?
Bu ülkede yukarıdaki kriterlere uyan milyonlarca insan var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 9 Temmuz 2020; 22:18:33 > -
Vallaha kardeşim iş sende bitiyor,iş bulamamak yok bence iş beğenmemek var.
Örneğin zamanında nuhmar ve şok marketlere başvuru yapmıştım ertesi gün ikisindende iş görüşmesine çağırılmıştım.
Merhaba
Ufak bir tavsiyem olsun. CV'ne hiç bir şey yazma. Üniversite'ye kadar oturdum çalışmadım de, yaz aylarında work and travel yaptım de.
Böyle güncelle sonra yine başvur. sonra bana yazar mısın ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: RindamanValla haklısın işte ama memurluk dediğin sektör de eskiden küçümsenirdi şimdi tam tersi. Kemal Sunal, Şener şen filmlerinden hatırlarsın, Ana karakter memurdur ve hep derin bir geçim sıkıntısı çekiyordur.
O kadın da işin gereksinimlerini zamanla karşılayabilir yalnız.
Yani sana argüman üretip durmak istemiyorum ama olmuş işte. Memlekette liyakat sıfır!
Memurların artık küçümsenmeme sebebi memurluğun ileri gitmesi değil, özel sektörün geri gitmesinden kaynaklı. Yoksa memurluk hala aynı memurluk. Hatta alım güçleri de eskisinden düşük, her yüksek gelir grubuna girmeyen vatandaş gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 9 Temmuz 2020; 23:55:3 > -
Onlar anlamıyor değil, siz anlamıyorsunuz. Neyi anlamıyorsunuz, anlatayım:
Türkiye'de maaşlı işçi çalıştırmak sömürü düzeni üzerine kurulu. İşverenlerin (ve tasmasını ellerinde tuttukları İK uzmanlarının) beklentisi şu: İş tanımınız dışında çalışacaksınız, çalışma saatleri dışında çalışacaksınız, fazla mesai yapacak, para almayacaksınız, amiriniz ne derse ikiletmeden boyun eğeceksiniz, maaşınız geç yatacak, eksik yatacak, sigortanız düşük gösterilecek, geç yapılacak, en önemlisi bunların hiçbirine GIK çıkarmayacaksınız.
Siz önceki işlerinizden, sömürü düzenine boyun eğmediğiniz, köle olmayı kabul etmediğiniz için istifa etmişsiniz. İşte İK'nın gözünde sorun bu. Onlar "istikrarsız bir iş hayatın var, biz buraya sürekli çalışacak düzenli bir personel arıyoruz" derken aslında "işçi olarak haddinizi bilmediğiniz ve sömürü düzeninin emir kulu olmayı kabul etmediğinizi bir iş hayatınız var, biz buraya sömürü düzenine biat edecek köle arıyoruz" demek istiyorlar.
Onurlu duruşunuzu gizlemek için yalan söylemekten başka çareniz yok ne yazık ki. Ya özgeçmişinizde çalıştığınız süreleri daha uzun göstereceksiniz ya da işten ayrılma nedeninizi "tamamen elinizin dışında sebeplerle gelişen kişisel/sağlık sorunlarına" bağlayacaksınız.
-
Dostum doğrudan beyaz yaka dediğin pozisyonda başlayan insan sayısı çok değil. Ben o beyaz yakalılardan biriyim üstelik 4 yıldır İnsan Kaynaklarında çalışıyorum. Sana önerim CV'ini biraz daha bahsedildiği gibi farklı hazırlaman olacak zaten CV'lerin %90'ı sallama oluyor. 4A hizmet dökümüne gelecek olursak, bu evrakı her şirket ister ama içeriğini çok az şirket inceler hele ki mavi yaka alımında. Sana 2. önerim kurumsal bir firmada mavi yaka olarak başlayıp kariyer adımlarını bu şekilde ilerletmen olacak. Çağrı merkezleri sirkülasyonu yüksek bir sektör istersen bu sektöre bir bak derim diksiyonun düzgün ise kuvvetle muhtemel işe alınırsın. Kurumsal mağazalara bakabilirsin, fabrikalar, üretim alanları olabilir. Şu noktada açık ve kendinle barışık olmalı ve hedefini bu yönde koymalısın, akaryakıt istasyonunda markette çalışman CV'ye yazıldığında seni herhangi bir noktaya taşıyacak bir tecrübe alanı değil. Bunun yerine sana 3. önerim çok cüzzi fiyatlarla 50-60 TL gibi bazı sertifika veren online kurslar var onlardan aldığın çerez sertifikalar senin öz geçmişine katkı sağlayacaktır.
Allah yardımcın olsun kardeşim. Sormak istediğin herhangi bir şey olursa PM'den istediğin zaman yazabilirsin elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X